Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי פורום יקרים,

רבים מתלבטים כיצד לחבר פרוז'קטור בעל עוצמת תאורה של 55 וואט מסוג הלוגן למערכת החשמל ברכב, לכן החלטתי לשרטט סכימה חשמלית עם פירוט הרכיבים הנדרשים, במידה ויש המלצות/הערות אשמח לקבל ובמידה והם מועילות העדכן את השרטוט. (אביב הערות שלך לא התקבלו 8) )

את הפריטים הנדרשים ניתן לרכוש אצל גל-אור או כול משווק מוצרי חשמל לרכב, מומלץ לרכוש פרוז'קטור מוגן בפני חבטות ומנורה העומדת ברעידות.

את השרטוט ביצעתי בעזרת תוכנת VISIO וביצעתי המרה לקובץ PDF, מי שמעוניין בקובץ המקור אשמח לשלוח לו.

מצורפים גם דפי נתונים של הרכיבים השונים.

אזהרה !

לפני כול עבודה על מערכת החשמל ברכב יש לנתק את כבל המינוס של המצבר.

חיבור פרוז'קטור לרכב.pdf

ממסר עם פיוז אינטגרלי.pdf

מנורה.pdf

פרוז'קטור.pdf

בית פיוז.pdf

חיבור פרוז'קטור לרכב.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

הערות:

* מקור מתח לממסר (רגל 30) רצוי לתת ישירות מהמצבר (דרך פיוז כמובן) כדי למנוע עומסים על מע' החשמל הקיימת.

* את מקור המתח למפסק המפקד על הממסר הייתי נותן דרך הסוויץ' (או דרך תיבת הפיוזים, כל עוד המתח נמצא מאחורי הסוויץ') בכדי למנוע מצב בו הפרוז'קטור נשאר דולק אחרי כיבוי הרכב (מה שירוקן את המצבר בתוך דקות).

*אם מדובר בפנסי דרך/ערפל או השד יודע - הייתי מעביר את המערכת דרך ידית האורות (שוב, דרך ממסר, ואז אין עומס) כך שיידלקו יחד עם פנסי הרכב.

* לא חייב בידוד מתכווץ בכל חיבור - יש סופיות כבל שמגיעות עם בידוד. עבור הממסר עדיף ורצוי להשתמש בתושבת ייעודית שנמכרת בכ-25 ש"ח בערך (אפשר ב"גל-אור", או אצל המתחרים שלו). סופיות החוטים נכנסות לתוכה בצורה מושלמת, ואין בעיית מגעים/קצרים.

*בכל מקרה יש לוודא שהאלטרנטור והמצבר מסוגלים לעמוד בתוספת העומס (עוד כ-5 אמפר. לא בעייה ברוב המכוניות, בעייה במכונית שעליה כבר מורכבת מע' אימתנית, למשל).

פורסם

מרק, תודה רבה.

אפשר לקבל הסבר קצר על הממסר, מה יכול לקרות במקרה ואין ממסר במעגל?

האם חובה להתקין ממסר?

תודה

אסף

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

תודה על התגובות לכולם

שמר, בשרטוט שלי יש פיוז אינטגרלי בממסר, במידה ומשתמשים בממסר ללא פיוז יש להוסיף פיוז.(יש גם PDF של הממסר)

האם התכוונת לבית ממסר כפי שמוצג ב-PDF הנוסף ?

1.pdf

3.pdf

פורסם
מרק, תודה רבה.

אפשר לקבל הסבר קצר על הממסר, מה יכול לקרות במקרה ואין ממסר במעגל?

האם חובה להתקין ממסר?

תודה

אסף

היי,

במידה ולא תשתמש בממסר תצטרך להתקין מפסק שיכול לעבוד בזרם גבוה של 10 אמפר או יותר וגם להעביר כבלים בעלי שטח חתך גדול לדשבורד.

כאשר אתה מתקין ממסר תוכל להשתמש בכבלים דקים לפיקוד של המפסק, במקרה זה הזרם שיעבור דרכו הוא מספר מיליאמפרים בלבד.

זו השיטה המקובלת בתקנות ברכב.

פורסם

עוד 3 שאלות:

1.על המפסק רשום שלוש פעמים אמפר, פעמיים 10 ופעם אחת 16 האם יש צורך בממסר?

2.המתח הוא 12 וולט והמנורות 55 וואט (H3) איזה פיוז אני צריך?

3.האם יש מנורות H3 עם יותר וואט מ-55? ואם כן אז עוצמת האור תיהיה יותר גדולה?

הפרוז'קטורים בשביל טרקטור.

תודה

אסף

פורסם
עוד 3 שאלות:

1.על המפסק רשום שלוש פעמים אמפר, פעמיים 10 ופעם אחת 16 האם יש צורך בממסר? לא מומלץ ברכב לבצע חיבור ללא ממסר, צלם את המפסק מקרוב. (תשאל גם את רפי לין שהינו מומחה בתחום חשמל הרכב)

2.המתח הוא 12 וולט והמנורות 55 וואט (H3) איזה פיוז אני צריך? אתה יכול לחבר פיוז של 8 אמפר בטור לחיבור של כבל הפלוס.

3.האם יש מנורות H3 עם יותר וואט מ-55? ואם כן אז עוצמת האור תיהיה יותר גדולה? קיימות מנורות (לא לפנסים ראשיים של רכב) עם הספק גבוה יותר, אבל לא בטוח שהפרוז'קטוור שלך מסוגל לעמוד בחום הרב שיווצר כתוצאה משימוש במנורות בעלות הספק גבוה יותר (החיווט/הפלסטיק עלול להשרף). ולא בטוח שהחיבור בפרוז'קטור מתאים למנורות אלה. (ראה תמונה מצורפת)

יש גם מנורות H3 של חברת HELLA למתח עבודה של 24 וולט והספק של 70 וואט.

הפרוז'קטורים בשביל טרקטור.

תודה

אסף

מהו מתח מערכת החשמל בטרקטור 12 וולט או 24 וולט ? לידיעתך אתה יכול לרכוש קיט של חברת HELLA עם כול המחברים+פרוז'קטור.

untitled.JPG

פורסם
מהו מתח מערכת החשמל בטרקטור 12 וולט או 24 וולט ? לידיעתך אתה יכול לרכוש קיט של חברת HELLA עם כול המחברים+פרוז'קטור.

מתח החשמל הוא 12 וולט.

חיברתי כבר את כל החיווט+מפסק+פיוז, לפי מה שאתה אומר אני אוסיף ממסר רק נשאר לרכוש את הפרוז'קטורים ולהרכיב,

איפה ניתן לרכוש פרוז'קטורים של- HELLA באיזור טבריה ניסיתי בכמה חנויות חלפים ואביזרי רכב אבל אין להם, יש להם רק את הפשוטים ב-70 ש"ח בערך.

מה המחיר בערך של שני פרוז'קטורים עם רפלקטור ממקד של-HELLA?

תודה

אסף

פורסם
תודה על התגובות לכולם

שמר, בשרטוט שלי יש פיוז אינטגרלי בממסר, במידה ומשתמשים בממסר ללא פיוז יש להוסיף פיוז.(יש גם PDF של הממסר)

ראיתי, אולם בהנחה שהממסר לא יישב ליד המצבר, עדיף לשים פיוז נוסף בטור ליד המצבר. BETTER SAFE THAN SORRY.

האם התכוונת לבית ממסר כפי שמוצג ב-PDF הנוסף ?

חיובי. מונע המון צרות.

מי שולף, PDF ? :lol:

פורסם

אסף,

תוכל לשאול אצל הייבואן גל-אור את כול הפרטים, ייתכן שיש להם נציג באזור טבריה.

בקישור המצורף תוכל למצוא את כול הפרטים ומה יש להם במלאי.

http://www.gal-or.net/products.asp?SubCat=9

http://www.gal-or.net/branches.asp

בהצלחה,

פורסם

2.המתח הוא 12 וולט והמנורות 55 וואט (H3) איזה פיוז אני צריך? אתה יכול לחבר פיוז של 8 אמפר בטור לחיבור של כבל הפלוס.

הבחור מדבר על מנורות, ברבים, ואם מניחים שמדובר בשתי נורות ולא יותר, אז הנתיך לא צריך להיות 8 אמפר, אלא משהו כמו 15.

פורסם

שלום חנן,

הבחור לא ציין במפורשות כמה מנורות הוא מתכוון לחבר ולכן הערה שלך במקום.

מה דעתך על חיבור המנורות ללא ממסר ?

פורסם

היי.

לגבי חיבור ללא ממסר, זה אפשרי כמובן, ואין עם זה שום בעיה למעט קושי קל בהשגת טוגלים של מעל 10 אמפר. אם הוא יעביר לדשבורד וחזרה חוט של 1.5 או 2 קוודרט במקום חוט של 1, זה לא נראה לי קריטי.

אגב, בתי ממסר עם חוטים מוכנים יש בחנויות חלפים בחמישה שקלים בלבד. שווה להשתמש בהם במקום להתחיל לכווץ סופיות ולהגיע לתוצאה פחות אסטטית.

• תוכן חדש...