Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו פיוז של מפוח ( מזגן )

כבר החלפתי כמה פיוזים והסיפור חוזר כל כמה חודשים.

לפעמים כל הבידוד שרוף, והמפוח פועל, ולפעמיים המעגן מתנתק.

מה יכול לגרום לזה?

בית פיוז 1.jpg

פיוז שרוף 2.jpg

פורסם

שלום.

משהוא גורם לעסק להתחמם יתר על המידה. או צריכת זרם מוגברת לא נורמלית, או מגע גרוע בבית הפיוז.

דבר כזה דורש טיפול מידי כי יכול להגרם נזק חמור ללוח החשמל.

עצתי גש מיד לחשמלאי לברור וסביר להניח שיעלצו לפרק את בית הפיוזים על מנת לבדוק מאחור אם אין בעיה של מגע רופף.

על תזניח ראה הוזהרתה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

יש לך בעית מגעים בבית הפיוזים על הפיוז הזה.

כתוצאה ממפל מתח על הנגד שנוצר בחיבור הטמפ' עולה (כמו גוף חימום בתנור)

כמו שבני ציין טפל בבעיה בדחיפות , כל האוטו עלול לעלות בלהבות גם כאשר אתה לא נמצא בו (חלק מהפיוזים פעילים גם כאשר הרכב כבוי)

פורסם

זה פשוט מדהים, כל התקלות שיש לך, היו גם בטיפו שלי, ממש אחד לאחד.

הפיוז הראשון נמס עוד בתקופת האחריות. לאחר המקרה השני או השלישי, היבואן החליף לי את הבית פיוזם באחריות. כמה שנים היה שקט מהאיזור. לאחר מכן שוב פעם המפוח חדל לעבוד. בהתחלה לסירוגין, אחר כך לגמרי. האחריות בינתיים הסתיימה. פירקתי את הבית פיוזים לגמרי מהרכב, בגב שלו, איפו שמתחברת צמת חוטים, שכוללת בין היתר הזנה למפוח, איזור התושבת של הפיז הותך לגמרי. למה - ככה. המאוורר תקין לגמרי, אין שום עומס חריג, פשוט המגעים שם לא עומדים בזרם הגבוה יחסית . אותה בעייה בדיוק היתה לי גם בתקעים של הנורות הראשיות.

מה שעשיתי - קניתי בית פיוז חיצוני- "בית פיז תלוי", ועשיתי מעקף לפיוז עם התושבת המפוררת. כמובן חיברתי את החוטים בהלחמה. מאז הבעייה לא חזרה.

אצלך זה עוד החזיק יפה, אצלי התקלה הופיעה כאמור בפעם הראשונה לאחר שהרכב היה שנתיים על הכביש, ובפעם השניה לאחר כשנתים-שלוש נוספות.

פורסם

בוקי תודה על התגובה!

אולי תוכל להדריך אותי, איך אני מפרק לוח פיוזים?

ואם כבר מדברים על כל מה שעבר לך בטיפו, הייתה לך בעיה

שמד חום היה מעל 95 מעלות?

פורסם

ידידי היקר,

במידה והבעיה היא של היצרן כלומר בעיה תכנונית אזי יש צורך בפיתרון אחר.

אתה יכול לנסות להעביר עוד זוג חוטים באותו קוטר מהמאוורר ולהרכיב פיוז נוסף במקביל.

הזרם שיעבור במקרה זה הוא חצי בכול זוג חוטים ולכן תצטרך 2 פיוזים בעלי ערך קטן יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

אולי הפיוזים תוצרת 'עזה' ? היום בשוק מסתובבים פיוזים תוצרת סין שלך תדע מאיזה סוג פלסטיק הם עשויים.

גש לגל-אור וקנה פיוזים מחברה ידועה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מסכים עם אלה שטוענים שהבעיה היא לא בפיוז.

פיזית ליד הפיוז חייב להיות מגע רופף שיוצר באותה נקודה התנגדות.

ההתנגדות הזו בצירוף הזרם שזורם למאוורר יוצרת את החום שמתיך את הפיוז. יתכן שבנוסף באותו המקום גם נוצרים ניצוצות זעירים שמוסיפים לחגיגה.

אם הבעייה הייתה זרם גבוה אז הפיוז היה נשרף (גם פיוז תוצרת עזה).

פורסם

לפי דעתי יש לך איזה עומס במערכת המפוח כתוצאה מקצר מה שגרם בעבר לשריפת הפיוזים

ואז בשלב כלשהו כנראה מישהו החליף את הפיוז לערך גבוהה יותר על מנת שלא ישרף ואז במקום להישרף הוא מתחמם

ונמס..

לדעתי עליך לבדוק בספר רכב מהו הפיוז המתאים למפוח (מי אמר שמה שהיה לפני הוא הנכון?), ואז לבדוק

אם הפיוז נשרף אז לבדוק את העסק ולפתור את התקלה בכדי שלא תצא עם נזק גדול יותר.

• תוכן חדש...