Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי פיאט פונטו sx שנת 96 (נפח של 1250), וברצוני לדעת מספר דברים:

1.בהרמה של הקלאץ' האוטו נוטה לרעוד יותר מדי עד למצב של כמעט כיבוי, לא משנה כמה אני עדין איתו..יכול להיות שמדובר בטורים נמוכים מדי? זאת אומרת שיש צורך בתיאום שלהם?

2.הרכב ללא הגה כוח, ראיתי שהיו הרבה שאלות בנושא אבל לא מצאתי בנוגע לפונטו, אז כמה בערך תעלה הרכבה של הגה כוח לרכב הזה? האם זה נושא מסובך מדי שעלול לגרום לבעיות? כי אם כן אז לא ממש אכפת לי להסתדר עם ההגה הרגיל שלו, זה רק עניין של נוחיות..;)

תודה מראש לכל העונים! :)

פורסם

1. אתה מתכוון, שהרכב רועד בתחילת נסיעה? אם כן, מה הקשר לטורים נמוכים , הרי אתה מעלה סיבובי מנוע ביחד עם שיחרור קלאץ'. האם זה הרכב הידני הראשון שלך? מה קורה, כשמישהו אחר נוהג?

אם אתה בטוח, שהבעיה היא ברכב, ולא בנהג, כלומר אי אפשר לצאת מהמקום ללא רעידות, יש לבדוק תושבות מנוע וגיר, לבדוק כבל קלאץ' ואולי הגיע הזמן להחליף קלאץ'. האם במעבר מגז פתוח לסגור ולהפיך, כשבגיר משולב הילוך 3 או 4, יש מכה מורגשת וחזקה?

2. ברמת העיקרון, השתלת הגה כוח כנראה אפשרית, כי קיים דגם זהה לשלך (פונטו HSD) עם הגה כוח, וגם בדגמים היותר מאוחרים הגה כוח היה סטנדרטי בהרבה גירסאות.

בפועל, לא שמעתי על מישהו, שעשה את זה, כי העלות גבוהה, ביחס לערך הרכב.

תסתדר ככה.

את הרכב הבא תקנה עם הגה כוח.

3. תתחדש ובהצלחה עם הרכב.

פורסם

תודה רבה על התגובה:)

1.זה לא רק שהוא רועד בתחילת הנסיעה, הבעיה העיקרית היא בעליות-כשאני מרים את הקלאץ' במצב שבו האוטו עומד בעלייה הוא פשוט מדרדר, אם אני מעלה את הקלאץ' לנקודה קצת יותר גבוהה הוא נכבה..זאת אומרת, הקלאץ' כאילו לא נותן לו דחיפה מספיק חזקה. אתה טוען שהגיע הזמן להחליף קלאץ' אך הבעלים הקודם החליף לו את הקלאץ' כחודש לפני הקנייה..:\

זה לא הרכב הידני הראשון שאני נוהג עליו..כל מי שנהג עליו גם נתקל בבעיה שהמנוע נכבה בעלייה לאחר עמידה ברמזור למשל.

יש להוסיף קצת גז ביחד עם ההרמה של הקלאץ' ואז לשחרר אותו לגמרי כדי שהוא יתחיל את הנסיעה בלי להדרדר.

אה ואין מכה חזקה בהעברה של ההילוכים הנ"ל.

2.ככה חשבתי:)

3.תודה רבה!

פורסם

עכשיו הבנתי אותך.

לדעתי, אין שום בעייה ברכב, מנועים קטנים לא מסוגלים להחזיק את הרכב בנוקדת חיבור של הקלאץי בסיבובי סרק.

אם הרכב בעמידה בניוטרל במקום עם אורות דלוקים לא רועד, סיבובי סרק בסדר ואין שום בעייה.

יש לתת יותר גז וזה בסדר גמור. תיעזר בבלם יד במידת הצורך.

לא צריך להחליף שום דבר, האוטו לא אמור להתחיל לנסוע ועוד בעלייה ללא גז.

יתכן וזה שונה מהרכב הקודם שלך, יקח לך כמה ימים להתרגל וזהו.

• תוכן חדש...