Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבו בנושא הנ"ל את המשפט הבא

חברינו DJ SG כתב:

[quote=dj sg;1027501]קודם כל נתחיל בזה שרמקולים אחוריים מיותרים מכיוון שהבמה צריכה להיות מקדימה ולכן נשקיע בבמה הקדימית.[/quote]

זה תלוי בסוג הרכב ובמבנה האקוסטי שלו(הניסוח טוב?)?

למה ה"במה" צריכה להיות מקדימה ומה זה הבמה הקדמית(כל ה"רעש"?)

ומה לגבי הרכב שלי,קרייזלר ניאון?

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

אני יגיד דבר אחר , לדעתי מי שאומר שאין צורך ברמקולים אחוריים אז למה בדיוק מייצרים אותם ? למה הם הנמכרים ביותר ?

צריך לדעת ולהפסיק לחשוב שאם מישהו אמר פעם שהוא לא שם רמקולים אחוריים כי יש לו בחתימה מערכת של 2000000 שקל

אז לא צריך להפוך לעדר ולהתחיל להפיץ שמועה כזו או אחרת בנוגע לרמקולים אחוריים

לדעתי הם נחוצים ומקנים סאונד יותר שלם

לכן לדעתי ראה את זה כסתם שמועה

בברכה רוני .

פורסם

הם נמכרים ביותר לאו דווקא כי הם כל כך טובים או נחוצים. רמקולים אחוריים (בד"כ 6X9) נמכרים הרבה כי הם יכולים להוציא גם באס סביר ולכן במערכת ללא סאב הם יכולים לתת מענה לתדרים הנמוכים. חוץ מזה לא כל מי שקונה רמקולים לרכב עושה חישובי במות סאונד. ומי שבא לקנות רמקולים אומרים לו: "קח, שים 6X9 מאחורה יעשה לך סאונד פצצה" והעיסקה סגורה.

זה שהם מיותרים זו לא יכולה להיות הנחה חד משמעית כי מעורב פה גם טעם והעדפות אישיות.

יואב :arrow:

פורסם

מה שכתב הבחור הוא כן נכון.

לא משנה מה תעשה, ברגע שאתה מתחיל להפעיל רמקולים אחוריים, אתה מתחיל לגרור את ה"במה" אחורה.

הסיבה היחידה ש6X9 לפי דעתי באמת נמכרים כ"כ הרבה היא מכיוון שהם יספקו כמעט כל אחד שלא מתעניין בסאונד יותר מידי.

הם יתנו באס מהיר וסביר, לא נמוך כמו סאב, אבל מספק מאוד, יפעלו מעולה עם ר"ד לבד ובכללי ישמעו טוב.

אני אישית לא יכול לשמוע עם אחוריים, כלומר, יכול כן. לא רוצה. לא אוהב.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם
כתבו בנושא הנ"ל את המשפט הבא

חברינו DJ SG כתב:

[

quote=dj sg;1027501]קודם כל נתחיל בזה שרמקולים אחוריים מיותרים מכיוון שהבמה צריכה להיות מקדימה ולכן נשקיע בבמה הקדימית.[/quote]

אמנם אני מאלו שלא דוגלים ברמקולים מאחור, אך אני עדיין טוען שמה שהוא כתב זו שטות.

אין דבר כזה מיותר.

אולי לו זה מיותר, אבל לאחרים זה משמעותי.

בין אם זה מהסיבה שציינו מעלה (באס שמחליף סאב) ובין אם זה כי אנו מעוניינים בצליל היקפי יותר.

הבמה "צריכה" להיות מקדימה כי באופן טבעי כשאתה בהופעה או קונצרט אתה נהנה מצליל סטראופוני מלפנים וזה יהיה בעצם

הכי טבעי לנסות לממש את זה ברכב עד כמה שניתן, זה הכל.

זה תלוי בסוג הרכב ובמבנה האקוסטי שלו(הניסוח טוב?)?

למה ה"במה" צריכה להיות מקדימה ומה זה הבמה הקדמית(כל ה"רעש"?)

ומה לגבי הרכב שלי,קרייזלר ניאון?

פורסם

ה 6*9 נפוץ כל כך בגלל פשטות ההתקנה שלו, במיוחד במכוניות שבהן הרמקולים הקדמיים הם 4" ובדשבורד.

מי שרוצה לקבל סאונד סביר (כל אחד וסביר שלו) ללא בניות, חיתוכים בדלתות או שלא רוצה לקנות סאב וופר ורוצה "400WATT שיפוצצו את האוטו" יכול להסתפק ב 6*9.

כמו כן רווחת דעה (בגלל מתקינים שאין להם מושג) שקומפוננט לא נותן באס.

פורסם

במידה ואתה משתמש במערכת סראונד לצפיית סרטים, רמקולים אחוריים הם הכרחיים.

במידה והמערכת משמשת לסטריאו, אז רמקולים אחוריים הם עדיין אופציה אבל הכי קרוב לאיך ששמעים סטריאו זה שהסאונד מגיע מקדימה משני מוקדים (שמאל ימין)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

רמקול אחורי לא מבטל במה קדמית , ומי ששמע את המערכת שלי הבין. הכל שאלה של רמת רמקולים וכיוונים נכונים.

אל תחזור על דברי אחרים-הם שונאים לשמוע שטויות:twisted:

פורסם
אני יגיד דבר אחר , לדעתי מי שאומר שאין צורך ברמקולים אחוריים אז למה בדיוק מייצרים אותם ? למה הם הנמכרים ביותר ? כי היצרנים הולכים על מה שנקרא MASS MARKET , וזה בגלל שהמון אנשים לא רוצים התקנה ורכבים מגיעים עם מקום כזה. באותה מידה למה יש המון טוויטרים של 50-100 ש"ח? כי יש המון שאין להם תודעת סאונד ויקנו אותם . רוב האנשים הם לא אלו שרוצים מערכת אלא פשוט לשמוע רדיו ומידי פעם שירים ולא חשוב להם איך

צריך לדעת ולהפסיק לחשוב שאם מישהו אמר פעם שהוא לא שם רמקולים אחוריים כי יש לו בחתימה מערכת של 2000000 שקל

אז לא צריך להפוך לעדר ולהתחיל להפיץ שמועה כזו או אחרת בנוגע לרמקולים אחוריים

לדעתי הם נחוצים ומקנים סאונד יותר שלם זכותך .

בברכה רוני .

רמקול אחורי לא מבטל במה קדמית , ומי ששמע את המערכת שלי הבין אם כך , אני מניח שהבמה הקדמית שלך מאוזנת לחלוטין והיא משתרעת מקורה A אחת לשניה והיא עד חצי מכסה מנוע ?!!!. הכל שאלה של רמת רמקולים זה בהחלט נכון, רק שאלת האיכות היא של הקדמיים ולא של ה6X9 וכיוונים נכונים.

עם כול הכבוד לשניכם , העובדה היא שלא שמעתי על אף אחד בעולם , שאחרי ששמו לו מערכת טובה מקדימה , עם התקנה טובה וכיוונים , שישמע 6X9 מאחורה וזה לא יפגום בבמה .

אצלי ברכב היה 6.5 מאחורה עם סאב פריאייר ורמקול מיד , ושמעו היטב איך שהבמה היא כמעט לחלוטין מאחורה, אז עכשיו הרכב מושבת אז אני לא עובד על זה , אבל הדבר הראשון שאעשה (עוד לפני קניית המערכת החדשה ) זה להוריד את הרמקול מאחורה , ולעשות אולי סאב פריאייר יותר גדול (במקום שיתפנה )

בברכה יהודה

פורסם

ודווקא יש כאלה שכן רוצים את הסאונד היקפי עם 6X9 מאחורה, אבל פשוט עושים התאמה בין הסט הקידמי שיהיה יותר חזק מה-6X9. אני מאלה שכן רוצים סאונד היקפי (למרות שעדיין אין לי), אבל לא עם 6X9 מאחורה מה שגורע לטעמי מהסאונד (שלא כמו קומפוננט), אלא עם עוד סט קומפוננט מאחורה, ועם דאבל סט מקדימה.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני באמת לא יודע כמה ממכם היו בהופעות גדולות בעולם ולא בארץ, אבל הרמקולים הם לא רק מקדימה מסיבה אחת גודל שטח, כלומר בהופעות גדולות בחו"ל תראו שרוב הרמקולים מקדימה נכון אבל אם תפזלו לצדדים תוכל לראות עוד כמה סטנדים עם רמקולים. וכך זה ברכב אף אחד לא מחייב אותנו לשים רמקולים אחורים ואף אחד לא אמר שזה לא הכרחי, עם סט טוב וכיוונים נכונים תמיד תוכל להוציא במה קדמית אבל כמה זמן אתה יושבים עם הפנים רק לכיוון החלון בתנוחה מסויימת ולא זזים, אף פעם לא קרה לכם באמצע הרמזור שרציתם לקחת את התיק של הדיסקים מתחת לכסא והפנת את הראש אחורה ופתאום בום! נעלם חצי מהסאונד. בשביל זה יש רמקולים אחוריםף ומצטער להגיד אתם תמיד טוענים ומדברים על כיוונים נכונים, ופה באמת הם באים לידי ביטוי עם כיוונים נכונים, תוכלו ליצור במה נכונה מקדימה ולא לפגוע בה למרות הרמקולים האחורים שישלימו את הסאונד, כנראה שלא סתם גם בתחרויות SQ של EMMA בחו"ל ולא בארץ, ואני לא משווה לארץ כי זה לא רמה יש יצרנים שמשתמשים עם רמקולים אחורים כמובן שרובם רמקולים קואקסאלים שלפעמים יותר מדוייק מסט קומפוננט, והיה על זה דיבור במפגש האחרון ביני לבין עופר ועוד כמה חבר'ה.

פורסם

קודם כל יהודה הסט האחורי שלי הוא mbq qm210 שזה סט 3 חלקים 8'- ממש לא 6*9, והבמה אצלי קדמית אבל עם השלמה מאחורה מה שנותן סאונד הרבה יותר טוב מרק קידמי.

אל תחזור על דברי אחרים-הם שונאים לשמוע שטויות:twisted:

פורסם

תהיו מופתעים, אבל יש אנשים (מספר חברים ) שמעדיפים את הרמקולים החזקים מאחורה, כי בד"כ הם לא נוסעים לבד, וכך יותר נוח לדבר עם מי שיושב לצידם.

בברכה

מתחדשת*

פורסם

לא יודע, נראה לי מוזר שמדברים תמיד על במה קידמית כאשר כמעט בכל המערכות הבאס יגיע מאחור :? . הייתם פעם בהופעה שנגני הבס היו מאחוריכם והשאר מקדימה:?: במה קידמית נראה לי סתם דמגוגיה. אין דבר כזה שמיעה נכונה, כל אחד מעדיף משהו אחר. אני למשל מעדיף סאונד של מועדון שבו הצלילים מגיעים בצורה הקפית. גם בשמיעה באוזניות למשל, שלדעתי זו דרך איכותית להאזין למוזיקה אין במה קידמית. בקיצור, כל אחד שיביע את טעמו האישי ולא יכליל ויאמר מה הדרך "הנכונה" לשמוע מוזיקה :-) .

פורסם
תהיו מופתעים, אבל יש אנשים (מספר חברים ) שמעדיפים את הרמקולים החזקים מאחורה, כי בד"כ הם לא נוסעים לבד, וכך יותר נוח לדבר עם מי שיושב לצידם.

בברכה

רעיון מעולה

ייושם ((:

• תוכן חדש...