Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

אז נכון , יש פה 3 דגמים , שונים במחירים שלהם .

נתחיל מהרובר - אחרי שקראתי כתבות על הרובר 200 ועל הרובר בכלל , אחרי ששמעתי דעות של אנשים מהאינטרנט ואחרי שקיבלתי אזהרה גם מאבא שלי לא לגעת באוטו (שהוא מבין יותר ממני במכוניות) אתם מוכנים להגיד לי אולי , למה לא ?

עד כדי כך האוטו הזה פסול ? אין חלקים ? אין מוסכים ? אין שוק ?

האוטו הזה עשה לי את זה .. לא יודע למה , אבל לעומת הקאיה פרייד או הסובארו ג'אסטי , הרובר נותנת את התמורה הטובה ביותר .

110 כוחות סוס ... איפה אני בדיוק אמצא 110 כוחות סוס במחיר הזה ?

אז יש לי שאלה אחת מאוד פשוטה - לגעת או לא לגעת ?

מעדיף לשמוע גם דעות של אנשים שיש\היה להם את הרובר 200 או רובר בכלל ...

ואיך הרכב כמובן מבחינת אחזקה , דלק וכו' .

חשוב לציין שזה רכב ראשון .

חייב עזרה בנושא, זה חשוב לי ..

בברכה ,

ליאור .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

את האמת שאם היית מבצע חיפוש קטנטן בפורום היית מוצא הרבה מאוד תרדים על הרובר הזו , דובר עליה רבות אז תנסה להשתמש בכפתור חיפוש ותמצא את התשובות . אם עדיין יהיו לך עוד שאלות אז אתה מוזמן לשאול

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
את האמת שאם היית מבצע חיפוש קטנטן בפורום היית מוצא הרבה מאוד תרדים על הרובר הזו , דובר עליה רבות אז תנסה להשתמש בכפתור חיפוש ותמצא את התשובות . אם עדיין יהיו לך עוד שאלות אז אתה מוזמן לשאול

כבר ביצעתי חיפוש בפורום על הרובר , אך לא הבנתי מה בדיוק עלויות האחזקה שלה ומהי הסיבה שכולם קוטלים אותה .

על סמך מה ? מוסכים ? מחירים ?

או בשאלה אחרת פשוטה - למה לא לקנות אותה ?

ובנוגע לג'אסטי - מישהו יודע כמה עולה טנק דלק לרכב הזה ?

פורסם

ברכות, הצלחת לרכז את המיטב של תעשיית הרכב העולמית בשרשור אחד.

הרובר כמובן עולה על הקאיה וסוברו בכל פרמטר, על הנייר, אך במציאות יש להתרחק ממנה. תמיד יהיה מי שיספר על הרובר המצויינת והאמינה שהיתה לו (כמו שיהיה מי שיספר על התקלות שהיו לו בסובארו) אבל במציאות הסיכוי ליפול פשוט גבוה מדי - יותר מדי מהרובר 200 שמסתובבות צברו את עיקר הקילומטרז' שלהם בדרך למוסך וחזרה, שפשוט חבל להתעסק עם האוטו הזה.

הג'אסטי - אוטו שהיה חביב לפני הרבה שנים אבל פשוט עבר זמנה, עוד לפני 10 שנים (בפעם האחרונה שנכנסתי לאחת כזו) היא נראתה פרימיטיבית וצפופה, בין הרכבים של אותו זמן הפיז'ו 205 והפורד פיאסטה פשוט נראו נפלא לידה.

על קאיה פרייד אין יותר מדי מה להגיד, חוץ מזה שהרכב נוראי בכל פרמטר (חוץ אולי מהראות הטובה לכל הכיוונים בזכות החלונות הגדולים, ואמינות די טובה) ויש להתרחק ממנו.

תגיד מה התקציב ותקבל אופציות עדיפות.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
ברכות, הצלחת לרכז את המיטב של תעשיית הרכב העולמית בשרשור אחד.

הרובר כמובן עולה על הקאיה וסוברו בכל פרמטר, על הנייר, אך במציאות יש להתרחק ממנה. תמיד יהיה מי שיספר על הרובר המצויינת והאמינה שהיתה לו (כמו שיהיה מי שיספר על התקלות שהיו לו בסובארו) אבל במציאות הסיכוי ליפול פשוט גבוה מדי - יותר מדי מהרובר 200 שמסתובבות צברו את עיקר הקילומטרז' שלהם בדרך למוסך וחזרה, שפשוט חבל להתעסק עם האוטו הזה.

הג'אסטי - אוטו שהיה חביב לפני הרבה שנים אבל פשוט עבר זמנה, עוד לפני 10 שנים (בפעם האחרונה שנכנסתי לאחת כזו) היא נראתה פרימיטיבית וצפופה, בין הרכבים של אותו זמן הפיז'ו 205 והפורד פיאסטה פשוט נראו נפלא לידה.

על קאיה פרייד אין יותר מדי מה להגיד, חוץ מזה שהרכב נוראי בכל פרמטר (חוץ אולי מהראות הטובה לכל הכיוונים בזכות החלונות הגדולים, ואמינות די טובה) ויש להתרחק ממנו.

תגיד מה התקציב ותקבל אופציות עדיפות.

תקציב מקסימלי - 15 אלף ש"ח .

יכול להגיע גם ל 20 אלף שקלים .

פורסם

ב15K ש"ח אתה חושב לכיוון של ג'אסטי? אני לא מדבר על הקאיה, יש לי יותר מידי מה להגיד עליה וזה לא בהכרח טוב.

אין שום הצדקה לקנות ג'אסטי ב15K מה גם שלא תמצא ג'אסטי כזאת יקרה.

מצד שני, אין לי נסיון עם הרובר, אבל הייתי מנחש בלבד (ללא נסיון) שלא כדאי לקנות רובר אם התקציב שלך כזה נמוך, יש רכבים בין לבין בתקציב הזה, הרבה יותר טובים משלושת הרכבים שציינת.

פורסם

הקאיה היא באמת פחנוע, כמו שאמרו לך למעלה. בגאסטי ישבתי פעם אחרונה לפי כ- 10 שנים, אבל אכן מדובר ברכב חביב, זריז ואמין (לפחות היה). אבל, הרובר הרבה יותר יפה, והרבה יותר אופה (כלומר נוחה, מפוארת, גדולה וזריזה יותר אם אינני טועה, לא ציינת 216 או 214 אבל שתיהן זריזות - אני מניח שמדובר על ידני).

מצד שני, יש סיבה למחיר הנמוך של הרובר - והוא פשיטת הרגל של היצרן והשם הרע שיצא לאמינותה. אמרו לך למעלה שיהיו בעלי רובר שיעידו שרכבם היה אמין יחסית. אני אחד מהם, ובפורום יש לפחות עוד שניים. אז היכן כל העדר שסבל מאמינות הרובר? שאלה טובה. הוא כנראה מילא מים במקום נוזל קירור, ולא שם לב להתחממות ולנזק שזה גרם לרכב, ואח"כ היה צריך לתקן ראש מנוע (או רק להחליף אטם - אבל המילים ראש מנוע נשמעות לא טוב), ולכן הוא כנראה גם לא מסתובב בפורום רכב. נכון, יש חסרונות נוספים (סאן רוף דולף - אך ניתן לתיקון ועדיף על היעדר סאן-רוף, אמינות לא כשל היפניות). אבל כרכב, מדובר על הרבה רכב במעט כסף, והוא בהחלט "רכב", במיוחד בהשוואה לשתי המועמדות האחרות.

אני מציע שתעשה סיבוב על כזה רכב, תבין איך הוא נוסע ואיך הוא מרגיש, ואז, אם תמצא אחד שטופל רק במוסכים מורשים, תיקח אותו לבדיקה ו/או למוסך מורשה רובר, שייתן לך חוו"ד. כאמור, אני משוחד, לי היתה רובר שאחזקתה היתה שקולה ללנטיס שקדמה לה, וכל כך אהבתי את הרובר, שסיפקה הרבה יותר...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מצטרף לידידי BAR72 (אף שאני לא מכיר אותך באופן אישי), בדעתו על הרובר. לאבא שלי יש רובר 216SI ידנית. הוא עושה איתה בערך 15000 קילומטר לחודש (!!!), במהירויות של 140 (מה לעשות, הוא גר בחו"ל), ועד היום החליפו פעם אחת קלאץ', תיבת הילוכים, בלמים, סאנרוף, וזהו. זה אוטו בן 11 שנה, ותיקונים כאלו הם סבירים לחלוטין, במיוחד אחרי כל מה שעבר עליו, עם אחותי שהרסה את התיבה בגלל שלא ידעה לנהוג על ידני, הסאנרוף שניסו לפרוץ אליו ושברו אותו, וקלאץ' שנשרף אחרי קילומטראז' מטורף.

חוץ מכל זה, האוטו הוא ממש מדהים לנהיגה, ואני חולה עליו. הוא נראה טוב יחסית לרכבים אחרים מאותן שנים, וממש מרגיש כמו אוטו אנגלי אמיתי.

אבל...

בתקציב שלך אתה לא תמצא רובר במצב טוב. זה רכב בלי שוק, כי כולם החליטו שהוא לא אמין ושאין חלקים (למרות שיש), והטיפולים שלו הם טיפה יותר יקרים, אבל זה שווה את זה.

לי יש ג'אסטי, והאוטו, חוץ מצריכת דלק לא מורגשת, לא נותן שום דבר. העיצוב רע מאוד, הנוחות היא כמו של מיטה צבאית, והיא נשמעת כאילו שיש לה חתול באגזוז. לי יש אחת כי היה לי תקציב מוגבל מאוד, אבל עם 15K, אני ממליץ על משהו אחר, או לקנות אחד במצב מושלם, ולהשקיע קצת בהחלפת מושבים, צביעת דשבורד, ולעשות אותו יותר נחמד.

אני הרמתי את המושבים שלי ב5 סנטימטרים, ועדיין נשאר לי מקום לראש (אני נמוך), צבעתי את הדשבורד, והאוטו יותר נחמד ואפילו נוח.

אגב, בג'אסטי אתה מרגיש כאילו שאתה ב140 קמ"ש כל הזמן, ככה שיותר כוח לא ממש נחוץ.

בקשר לקאיה:

אלוהים אדירים, תתרחק ממנה!

פעם נסעתי באופניים, וקאיה כזאת יצאה מהחניה, ככה שנכנסתי בה בדיוק איפה שהגלגל. התהפכתי קדימה ונכנסתי עם הקסדה במכסה המנוע. כמעט נפער בו חור, ואני לא הרגשתי כלום. אני עפתי ונחתתי בצד השני של האוטו. בקיצור, אם אתה מחפש אוטו, כבר עדיף לך את הג'אסטי. אם אתה מחפש כרית אוויר להולכי רגל, קנה קאיה.

פורסם

יוסי!

לפי החישוב שלי הרכב של אבא שלך עשה 2 מיליון קילומטר והחליף קלאץ' רק במיליון?

יותר טוב ממני אפילו, אני החלפתי אחרי רק 250K... :wink:

פורסם

בתקציב של 20K אפשר גם להביא גם פיאט פונטו/רנו קליאו/סיאט איביזה/אופל קורסה

וכמעט כל הסופר מיני האירופאיות של שנות ה-90

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ארז, אבא שלי לא עושה כל חודש כל כך הרבה קילומטראז', ואת האוטו קנינו יד שניה, אבל הנקודה היא אותה נקודה.

אגב, שאלתי היום את ההורים שלי מה מצב האוטו כיום, ואמרו לי שהמשאבת מים שבקה חיים והאוטו במוסך. זה עדיין לא משנה את דעתי.

• תוכן חדש...