Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ,

אני חדש מאוד בתחום הסטריאו לרכב (אבל מאוד מנוסה בתחום המערכות הביתיות) .

אני רוצה לקנות מערכת טובה לרכב שתכלול רדיו דיסק MP3 , מגבר , סאב (לא חובה) , רמקולים אחוריים , רמקולים קדמיים (קומפוננט ? ) בתקציב של כ 5000 ש"ח .

מעניין אותי יותר האיכות של הצליל ופחות העוצמה שלו.

מה היחס שצריך להיות במחירים של כל אחד מהחלקים (כולל חיווט והתקנה) ?

איזה חלקים אתם ממליצים לי לקנות ?

(מחיפוש באינטרנט נראה לי שמגבר rockford p4004 יכול לפתור לי את ההתלבטות לגבי מגבר , אני צודק ? )

תודה לכל העוזרים

פורסם

שלום וברוכים הבאים.

לפני שאתה פותח ת'רד כזה, הייתי ממליץ לך לעשות חיפוש גם בפורום ולא רק באינטרנט. היו כבר שרשורים למערכת ב5000 ש"ח. אפילו אחד שלי.

אני אנסה לתת לך הכוונה כללית, אח"כ כדאי שתחפור עוד קצת ותחזור עם שאלות.

- בתקציב שלך כדאי לשים קומפוננט עם הגברה בריאה ותואמת. את הקומפוננט תבחר ע"י שמיעה של מערכות, מפגש זה מקום טוב להתחיל.

- תיסגר על קונפיגורציית מגברים -אחד:4 ערוצים או שניים: מונו + שני ערוצים

- התקנה איכותית כולל חיווט - כדאי שתשאיר בצד איזה 600 ~ 700 ש"ח לטובת העניין

- תשקול האם אתה מוכן ליקנות מוצרים מיד שנייה, או חדשים בלבד. ניתן למצוא מציעות!

- רמקולים אחרויים. למה אתה צריך את זה? נכון הקולנוע ביתי יש סראונד - ולכן יש צורך אמיתי בהם. ברכב הם משמשים בד"כ למשיכת הבמה אחורה (נקודה שלילית) והם לא תמיד חיוניים. בכל מקרה לא מומלץ לשים מאחורה משהו דומיננטי.

- למערכת טובה חייבים סאב אני יכול להמליץ לך על PHOENIX GOLD OCTANE ZR 12 - סאב מדויק ואיכותי, ומתאים לתקציב

- HU, תקרא ביקורות וחפש בפורום - תיסגר על מה חשוב לך ברדיודיסק שלך - ותינעל לפחות על מספר אופציות מצומצם.

בהצלחה, יואב

יואב :arrow:

פורסם

אין שום "כללים".

אין יחס או אפילו יחס סביר.

יכול להיות לך קומפוננט של 5000 שקלים עם מגבר ב 1500 שקלים וההיפך.

לכל אחד התקציב והבחירות שלו.

כרגע כל מה שחשוב עבורך זה להחליט אילו רכיבים אתה רוצה ברכב ולהמשיך משם.

בגלל חוסר הנסיון שלך הייתי ממליץ לך לא ללכת לפי המלצות של אחרים (קרי, "גבר, קומפוננט ריינבואו שולתתתת!")

אלא ממש לבוא למפגשים שלנו או ללכת למתקין ולשמוע לפחות 2 זוגות קומפוננט שונים עם אופי שונה וגם זוג סאבים.

ברמקולים רק האוזניים שלך יחליטו מה טוב לך.

פורסם

איך אין יחס ?

הרי אני לא אקנה HU ב 3500 ש"ח , מגבר ב 1000 ש"ח , ורמקולים ב 500 .

לכל מערכת יש יחס סביר במחירים של כל רכיב .

מניסיון במערכות ביתיות למשל ,

יחס סביר הוא 30% מגבר , 40% רמקולים וסאב , 20% dvd ו 10% חיווט .

אין הגיון לקנות מגבר ב 70%מהתקציב למשל , ולהפיל את האיכות בגלל חיווט או רמקולים .

פורסם

אתה שואל או עונה? אתה מתעניין או מביע דעה? או שאתה פשוט מחפש הסכמה?

לפי הנוסחא שלך, החיווט שלי אמור לעלות 300+ ש"ח, המגבר כ 3000 ש"ח, הסאבים+קומפוננט 4000 שקלים וה DVD

שרק אלוהים יודע איך הוא מהווה נתון במשוואה הקבועה הזו - כ 1000 ש"ח.

שים לב שזה נראה מצחיק, זה גם נשמע מצחיק, ובפועל - זה לא עובד.

פורסם

נכון, אין היגיון לקנות מגבר מטורף ולהזניח את השאר. אתה צריך למצוא רכיבים בעלי אותה רמה פחות או יותר, ולהשלים אותם במוצרים תואמים על מנת למנוע חוסר איזון. קשה מאוד להמליץ לך על יחס ברזל שעובד כמו בעולם הקולנוע הביתי.

קודם כל תחליט על מה בערך אתה הולך - גם בצורה כללית. ברגע שתבחר לך רכיב מסוים - משם תוכל לבחון קונפיגורציות מאוזנות עם אותו הרכיב. אני אישית הייתי מתחיל מהרמקולים. חושב להיות הגיוניים ושקולים - ולא להוציא עכשיו 2500 ש"ח על הקומפוננט,זו דעתי. האם ההשקעה שלך היא חד פעמית - אתה קונה עכשיו מערכת ולא רוצה להתעסק עם שידרוגים עתידיים?

יואב

יואב :arrow:

פורסם

כן , אני לא מעוניין לשדרג את המערכת בעתיד.

כמו שכתבתי בהודעה הראשונה , המגבר של rockford p4004 נראה לי איכותי

(העוצמה פחות חשובה לי למרות ב 50RMS לכל רמקול זה לא מעט) .

מעניין אותי יותר האיכות של הצליל ולא העוצמה .

אני לא רוצה להרעיד את הרכב , אלא שהסאב יהיה עם צליל נקי.

נ.ב. יש לי שברולט קוואליר והטייפ ברכב נראה לי מובנה , יש אפשרות לפרק אותו ?

פורסם

ברור לי שעוצמה חשובה (בד"כ ככל שהעוצמה גבוהה יותר,ניתן לשמוע באיכות גדולה יותר בווליום נמוך) .

על איזה רכיבים אתם ממליצים לי בהנחה שאני קונה את המגבר של רוקפורד ?

אגב ברמונדו , אתה מחזיק את ה b&w nautilus בבית ? :wink:

פורסם

אני לא יוכל להמליץ לך על רמקולים מסויימים מאותה סיבה שאני לא יוכל להמליץ לך על מאכל מסויים (זאת אומרת אני יוכל אבל לא בטוח שמה שאני אוהב אתה תאהב.)

בעקבות זאת מה שכן אני יכול להמליץ לך זה להגיע למפגש פורום הקרוב ביום שבת בר"ג , להקשיב למערכות , להתרשם , ורק אז לקנות.

ד"א

מה המחיר של הB&W האלה? סיקרנתם אותי.

פורסם

ניתן לפרק את הרדיו המקורי, ולבצע התקנת מתאם (להתאימו, פעם היו כאלה מוכנים)

לצורך כך יש לפרק את המסגרת של לוח שעונים כולל החלק העליון של הדשבורד (אל תבהל, זהו רק כיסוי עליון, לא הדשבורד עצמו.)

שים לב, לפירוק מסגרת הלוח שעונים יש לפרק את הכיסוי העליון של הדשבורד תחילה.

בחר לך מכשיר כדוגמת אלפיין 9846 או פיוניר 6950 או קלריון לדגמיו וכו, קח בחשבון 1200שח לערך , ויש טובים בפחות שקלים, העיקר שיהיו יציאות RCA לפרונט (קדימה) ושליטה מלאה על סאב.

סט קומפוננט כדוגמת דוטק של מורל, או V2 של פוקל (הבדל מהותי בצליל, בדוק מה מתאים לאוזניך) 1300שח לערך.

מגבר 4 ערוצים איכותי סביר 1000-1300שח לדוגמא הג'י בי אל 75.4 המפורסם, ואחרים נוספים וטובים.

חוטים איכותיים , 2 סט RCA ראשים יצוקים! 250-350 שח

סאב 600-800 כולל תיבה (דוגמת C12 ) כאשר חייב לציין כי לדעתי ולא רק לדעתי, עולה כי הפניקס גולד אוקטן ZR , עדיף עליו!

התקנה בסיסית איכותית תעלה עוד אי אילו שקלים תלוי אצל איזה מתקין תבחר לבצע את ההתקנה וכמה יהיה הוא מוכן להשקיע בכך על כל המשתמע מכך.

בכללי, נראה לי שהסכום הכולל יסתובב סביב הסכום שתארת, ואם ההתקנה תהיה מקצועית, כל חוט מולחם ללא לחיצים של כל הסופיות הפלסטיות (שאני מגנה אותם ולא בכדי), וכיוונים ראויים, אתה תיהנה.

בברכה ובהצלחה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...