Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לדעת איזו הכשרה צריך לפי החוק כדי לכרות עצים בארץ.

יש לזה דרגות (עץ עד 33 כ"ס) ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

שמר ,אני איש החברה להגנת בטבע לשעבר וחובב טבע .

אין לי שום כוונה לכרות ללא אישור אם בגלל זה נתת את הקישור.

ובטח שלא עצים מוגנים .

גם קקל כורתים ביערות מתוך צורך.

כדי לכרות עץ צריך לא רק אישור מהרשויות אלא גם הכשרה מקצועית .

אני מחפש מידע על ההכשרה המיקצועית.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

ככל הידוע לי אין צורך בשום הכשרה רשמית, כך לפחות הגנן שאני עובד איתו.

אתה קורא לעצמך "קבלן כריתת עצים" ונזהר לא לפגוע בחוטי חשמל או בעצים מוגנים וזהו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בספר ההוראות/טיפול של משור שרשרת גרמני יד שנייה שקניתי פעם (המשור בן למעלה מ-20 שנה ונקנה בגרמניה או באוסטריה) יש כמה טיפים בנושא כריתה.

פעם הורדתי האינטרנט מהאתר של MAKITA ספר הוראות - Owner's and Safety Manual לסדרת המשורים

DCS 340,341,400,401. יש שם הסברים, איורים והנחיות, לגמרי לא רע.

לא פורמלי אבל מאד יעיל.

מקווה שהאתר עודנו פעיל ולא, פנה בהודעה פרטית ואנסה לסייע.

יוסי

פורסם
ככל הידוע לי אין צורך בשום הכשרה רשמית, כך לפחות הגנן שאני עובד איתו.

אתה קורא לעצמך "קבלן כריתת עצים" ונזהר לא לפגוע בחוטי חשמל או בעצים מוגנים וזהו.

עובד אתה מתכוון שאתה עובד בזה או שהוא עובד בגינה שלך?

פורסם

שאלת על רשיון, בקישור שנתתי מוזכר היכן מקבלים רשיון כריתה (בקק"ל). אם אתה מדבר על הכשרה מקצועית, אז ממש אין לי מושג, אבל מנסיון של כמה עשרות עצים, די קל להבין כיצד להוריד עץ בדיוק למקום ובצורה שאתה רוצה. אתה מתחיל הכי מהר שאתה יכול, ולאט לאט אתה חותך.

וברצינות. השיטה בה עבדתי בעבר - חיתוך קטן יחסית בצד אליו אתה מעוניין להפיל את העץ, ואח"כ חיתוך נגדי.

Don't try this at home.

פורסם

משום היה נראה לי הגיוני שלעבודה מסוכנת כזו תהייה הכשרה מסודרת.

פורסם

הגנן הוא נחנחמניק שעושה אצלנו בבניין המשותף גינון ובגדול מתעסק בעיקר בכריתות עצים. אין לו שום הכשרה פורמלית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני הורדתי עשרות אלפי עצים בזמנו, דילול יערות קראו לזה - אח"כ היינו מוכרים את העץ להסקה.

בקיצור - לא רשיון ולא נעליים, תלמד להחזיק משור שרשרת, תלמד את כללי הזהירות ואם אתה מזהה עץ נופל בכיוון שלך, לא לרוץ אחורה, זה לא יעזור.

אה, ואני אף פעם לא חבשתי קסדה - מה זה יעזור אם עץ ענק ייפול לך על הראש? חוץ מזה שהקסדה תמיד הסתירה לי את ה'נוף' הנופל. (בפעם היחידה שחבשתי קסדה, לא ראיתי את העץ שלמזלי נבלם בגג הטרקטור שנהגתי עליו).

דבר אחרון - השחזת השרשרת - אמנות בפני עצמה.

בריאות לכולם!

פורסם

אם אתה באיזור ת"א , שלמה וונציה ובניו ישמחו לשחוט אותך במחיר עבור השחזה איכותית.

הקסדה לא נועדה לבלום גזעים עבים שנופלים עליך. בשביל זה שמים שיש עבה במצבה.

אבל קצה חד של ענף שבור יכול לעשות לך יופי של נזק בגולגולת, וקסדה יכולה למנוע זאת. חוץ מזה, מתי הרגשת לאחרונה כמו בוב הבנאי?

פורסם

אז מסתבר שיש קורס של משרד העבודה ,ויש של אגודת הגננים.

אולי אף אחד לא עושה אותו ,אבל צריך .

בנתיים אני בכיוון אחר ,אבל האופציה עדיין קיימת....

• תוכן חדש...