Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, לפני איזה חודש וחצי העלתי פה שרשור לגבי השוואה בין מספר חברות צמיגים, קיבלתי תשובות שונות ומשונות, ובסופו של דבר החלטתי ללכת על ברידג'סטון. (המידה שלי זה 175/70/13 לרנו מגאן 5 דלתות הישנה).

כשניגשתי למספר פנצ'ריות, המליצו לי דווקא על הצמיגים של KLEBER, ובמקום אחד אמרו לי שקלבר מתייבשים מאוד מהר בארץ ושעדיף לי לקחת MAXIS או משהו כזה.

השאלה היא: האם באמת קלבר מתייבשים מהר כמו שאומרים? והאם MAXIS באמת שווים משהו?

ובלי קשר לזה, יש לי כרגע 4 צמיגים של BFGOODRICH, שהם למיטב ידיעתי מיובאים ע"י אותו יבואן שמביא את קלבר, והשאלה היא מה ההבדל בין שני הצמיגים? ומה עדיף? כי בעקרון אני דיי מרוצה מהBF.

ואיך כל אלה בהשוואה לברידג'סטון?? אני יודע שהם קצת יותר יקרים, השאלה אם הם מתאימים לתנאי הארץ, ואיך הם באחיזה ביחס לאלו שציינתי קודם?

עשיתי פה קצת סלט, אבל אני בעצמי כבר מבולבל מכל המבחר הזה וההמלצות הסותרות מכל כיוון, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לעשות קצת סדר.

תודה מראש

יונתן.

בברכה!

יונתן.

פורסם

לכל פנצ'רייה יש אינטרס למכור לך צמיג מסויים.

בין אם זה צמיג שנשאר במלאי או שהרווח עליו יותר גבוה.

ייתכן גם ואין לו את הצמיג שביקשת ולכן ישכנע אותך לקחת את מה שיש לו "אני יכול להזמין לך, אבל זה סתם זבל".

את רובם לא ממש מעניין או למעשה חלק נכבד בכלל לא יודעים מה יותר או פחות טוב.

משפטים כגון: קלבר מתייבשים מהר או ברידג'סטון הכי טובים הם ממש סתמיים.

לכל חברה יש עשרות דגמים ששונים זה מזה באופן משמעותי.

לא ניתן להתייחס לצמיג ללא דגם ספציפי.

בכל מקרי עצתי לך היא לא ללכת באופן עיוור אחרי עצות האחיתופל של הפאנ'צרמאכערים, אלא אם כן יש אחד ספציפי שאתה ממש סומך עליו.

תראה צמיגים ותבדוק תאריכי ייצור.

תבדוק את הדגם הספציפי ברשת, רוב הסיכויים שהוא היה באיזשהו מבחן מתישהו, תראה איך הוא לעומת האחרים.

פעם רכשתי רכב שבעליו הרכיב לו כחודש לפני הרכישה סט צמיגי "NOKIAN" חדשים.

בחיים לא שמעתי על נוקיאן והתפלאתי שאותו אדם, בחור עמיד מאוד, שם צמיגים לא ידועים.

ששאלתי איזה פנצ'רמאכער או 2 הם לא הכירו וטענו שמדובר בזבל.

מאוחר יותר גיליתי שמדובר בחברה פינית (או משהו כזה) שצמיגיה גם מיוצרים בפינלנד והיא לוקחת דרך קבע מקומות מאוד גבוהים במבחנים השוואתים ומחירי צמיגיה לא זולים כלל.

מקווה שהבהרתי את עצמי.

פורסם

סוק קטן שתדעו שקלבר זאת חברת בת של מיצילין ויש להם באמת צמיגים ברמה אז לפעמים תשאלו על החברות הקטנות ותעשו מחקר לפני שקונים

אין כמו שריקת הJT3D-7 על הבוקר...8)

פורסם

תראה, ברור לי שלכל פנצ'רמאכר יש אינטרסים למכור, כמו לרוב החנויות השונות.

השאלה שלי לא הייתה אם להאמין להם או לא, השאלה הייתה איזה חברה עדיפה. בעקרון בכל גודל צמיג יש דגם אחד.

במקרה של הBF, מדובר בדגם touring.

במקרה של הברידג'סטון - אני חושב שמדובר בER60, או P70Z OE, או אם ללכת לפי האתר של ברידג'סטון B250.

אין לי מושג מה ההבדל בין שלושת הסוגים של הצמיגים. כולם של ברידג'סטון, שני הראשונים מהקטלוג של tires4u והאחרון מהאתר של ברידג'סטון מאירופה.

בנוסף על כך, הומלץ לי הצמיגים של yokohoma דגם Drive A (היחיד שמתאים לפי המידות).

בקיצור, לפי מה שראיתי פה קצת, הקלבר לא משהו, ואת המקסיס אני לא אקח גם. אז הבחירה מצטמצמת ל:

1. ברידג'סטון ER60

2. ברידג'סטון P70Z OE

3. ברידג'סטון B250

4. יוקוהומה A Drive

כולם 82H, כולם 175.70.13.

השאלה מה ההבדל ביניהם? אשמח לתשובה עניינית בנושא הספציפי של הדגמים הנ"ל.

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...