Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני מחזיר שאלה שכבר שאלתי, לאחר שעשיתי חיפוש בפורום וקראתי קצת על הנושא.

אני מזכיר, יש לי דהייטסו אפלאוז שנת 92'.

בדרך כלל בתחילת הנסיעה הטורים היו עולים גבוה (צ'וק) ומיד לאחר שהחום היה מגיע לטמפ' ההרצויה הטורים היו

יורדים לכ - 1000 סל"ד, והרכב היה נוסע חלק.

לפני כמה ימים, התחילה התופעה הבאה: הטורים היו עולים בתחילת הנסיעה, אך ככל שהנסיעה המשיכה הטורים המשיכו

לעלות, עד ל - 2,500 - 3,000 וככה במשך כל הנסיעה (טרקטור). בשלבים האלה התחלתי לראות שהרכב מאבד מים, אבל לא יותר מידי (1-2 כוסות). לקחתי את הרכב למוסך, כי חשבתי שאולי הצ'וק נתקע ובכל מקרה ביקשתי שיעשה ניקוי קרבורטור.

המוסכניק התקשר אלי, ואמר לי שהבעיה היא לא בצו'ק, אלא שיש בעית קומפרסיה, וכי הרכב לא יחזיק עוד הרבה מעמד,

ובנתיים הוא מנתק לי את הצו'ק.

מאז אותו טיפול, אני מפמפם בבוקר, ונוסע עם רעידות עד שהרכב מגיע לטמפרטורה הרצויה.

נסעתי ככה יומיים, אבל לא נסיעות ארוכות, כשביצעתי נסיעה ארוכה, כ - 60 ק"מ, פתאום שמתי לבשלמד החום הגיע למקסימום,

ומתוך מכסה המנוע עולים אדים. עצרתי בצד הדרך, פתחתי את מכסה המנוע וראיתי שהמים במיכל האידוי, מבעבעים, והאדים

יוצאים מהצינורית של מיכל העיבוי.

מאז אותו יום, כל נסיעה, אפילו קצרה, מסתיימת במים מבעבעים במיכל האידוי, וצורך למלא מים מחדש, כחצי ליטר בכל פעם.

קראתי קצת בפורום, והבנתי שהדבר מרמז על ראש מנוע שהלך. בדקתי ברדיאטור, אין סימנים של שמן, בדקתי בשמן, ואין סימנים של טחינה או כל דבר אחר, הכל נראה רגיל.

בנוסף, אני מרגיש בנסיעה, שהרכב לא סוחב, ולפעמים יש מעין קפיצות כאלה.

בעבר היו לי מקרים של התחממות. כל מערכת הקירור הייתה מקורזת, בני ל. אמר לי דבר ראשון לתקן את מערכת הקירור, וכך עשיתי: רדיאטור, צנרת, טרמוסטט, וכל מה שקשור.

מה אתם אומרים ?

פורסם

האם ההתחממות חזרה אחרי טיפול במע' קירור?

אם כן - אטם ראש מנוע נפרץ. לא חייבים ערבוב של מים ושמן, לא חייבים אפילו כניסת מים לתאי שריפה, הפריצה יכולה להיות חד-כיוונית, גזים מתאי שריפה למנוע, ולהתחיל רק בטמפ' מסויימת של מנוע.

מערכת הקירור היא פשוטה, אין בה הרבה אפשרויות לתקלות.

בנוסף - כבר שאלתי, אם יש לך בעיית קומפרסיה, מה בדיוק הבעיה? "בעיית קומפרסיה" זה לא אבחון, צריך לדעת את הנתונים של קומפרסיה בכל אחד מהצילינדרים, וגם לבצע בדיקת לחץ הפוך כדי לדעת, מאיפה הבריחה (רינגים\שסתומים\אטם ראש). מאוד יכול להיות שאטם ראש שלך פרוץ והוא הגורם לבעיית קומפרסיה. את זה אפשר לוודא אפילו ללא בדיקת לחץ הפוך - לפתוח את מכסה הרדיאטור, לנתק את הכויל ולהפעיל סטרטר במשך איזו דקה, אם הבריחה היא למים ומתחילה בלחץ דחיסה - תראה עלייה במפלס, או בועות שמופיעות.

אה, ותחליף מוסך, תעשה טובה לעצמך.

פורסם

בקשר לצ'וק תנתק ממנו את 2 צינורות המים (תתקע בהם פלאגים ישנים כיד שלא ישפכו מים הם בדיוק בגודל המתאים) ותנקה את המעברים טוב טוב (מברשת,מברג,לחץ אויר,מים) אחרי זה תסגור ותעשה ניקוז אויר למערכת ותוסיף מים כמה שצריך (כי ישפכו לך מים בזמן התהליך הזה) זה אמור לשפר מאוד את פעולת הצ'וק ואפילו לפתור את הבעיה עם הצ'וק.

• תוכן חדש...