Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בתהליך תכנון של מערכת לרכב (בתקווה שיצא פעם לפועל:lol: כול פעם אני משנה את דעתי , אני כבר חושש שזה לא יקרה לעולם :lol: )

וכרגע אני בקטע של החלק הקדמי (הר"ד הוחלט הסאב הוחלט ) ושל המגברים שיגבירו אותו

ובמסגרת התהליך עברו עלי מספר תהיות ואני מקווה שאם טעיתי תתקנו אותי , ותוסיפו את התובנות שלכם .

אזהרה זה קטע ארוך

יש כמה סוגים של קומפוננטים/רמקולים , השכיח ביותר זה הקומפוננט (2 או 3 ) ואחריו באים הורנים עם מידבאסים/מידים

הקומפוננטים מתחלקים לאלו שעובדים על מתכת (אלומיניום/מגנזיום) ואלו שעובדים על משי או חומרים אחרים

לפני שנתחיל לעבור עליהם הקדמה קצרה כדי שההגדרות יהיו מובנות :

מהלך של אלמנט = התנועה שהממברנה עושה קדימה בעקבות השדה המגנטי של הסליל

אנרגיה של אלמנט = (השם לא מדוייק אבל תקבלו אותו ) הזמן שלוקח לאלמנט לחזור למנוחה

מהירות של אלמנט = מהלך +אנרגיה

מוסיקה ראשונית - המוסיקה שיוצאת מהדרייבר ללא החזרים/בליעות מהמקום (מכונית)

מתכת

יתרונות

אלמנט מהיר מאוד = המשמעות דיוק מדהים ברפרודוקציה של המוסיקה , ונאמנות גדולה למקור

בגלל המבנה השטוח יחסית , אזי בתלות בהתקנה נכונה הוא מאוד ישיר (לא מפוזר) ולכן המוסיקה הראשונית מגיעה מוקדם יחסית להחזרים ולכן יש אפשרות לקבל במה נכונה יותר מאשר דום/רינג

חסרונות

בגלל המבנה שלו (שטוח יחסית) והמהירות ההחזרים יותר אנרגטיים , והיות וטוויטרים שמים למעלה על קורת הA והוא לא מפוזר המשמעות היא שההחזרים מהחלון גורמים לו להשמע HARSH יחסית לדום

משי

יתרונות

פיזור יותר גדול , ולכן יש יותר החזרים/בליעות ומכיוונים שונים = צליל יותר רך

פיזור יותר גדול משמע שגם בOFF AXIS ישמעו היטב , וברכב זה דבר חשוב כי המושב קבוע

חסרונות

בגלל האנרגיה שלו הוא אינו יכול להיות מדוייק כמו מתכת

האנרגיה אומרת שהוא פחות מהיר , וביחד עם הפיזור זה אומר שההבדל בין המוסיקה להחזרים הוא כזה שקשה יותר ליצור במה טובה

עד כאן רמקולים רגילים , נעבור להורנים

יתרונות

עובדים מ1000 HZ ומעלה משמע שכול הריינג החשוב ביותר הן לIMAGING והן לבמה של 1500-5000HZ מכוסה ע"י דרייבר יחיד באותו מקום = הן במה והן דיוק (מהיר מאוד ) ברמה שקשה להשיג בדרייברים רגילים

דרייבר יחיד המנגן פול ריינג' ובגודל קטן = מהיר מאוד

חסרונות

מחיר

התקנה - צריך מישהו שיודע היטב איך להתקין הורנים , ובארצנו הקטנטונת גם מתקינים ברמה אין כמעט אז די קשה למצוא מישהו שידע על הורנים

מחייב מידבאס שיהיה מהיר ושיוכל לנגן את התחום ל מ80HZ ועד 1000-1200 . לא ידוע לי על דרייבר כזה , ולכן צריך כנראה שניים אחד שינגן בין 80-200 והשני בין 200-1200 ולתאם בינהם

כאן צריך רק הגברה אקטיבית מה שאומר 3 מגברים שני ערוצים = עליה נוספת במחיר

זהו למעשה (אני מניח שיש עוד דברים ששכחתי אבל זה העיקר ) וכעת למעשה מה שאני צריך ממכם , זה לעזור לי להחליט מה לבחור

אז דיעותכם ותובנות שי לכם על הנושא יתקבלו בברכה

בברכה ותודה מראש יהודה

בברכה יהודה

פורסם

החכמתי עוד קצת.שמח שהבאת את הסקירה הזו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לאור שאלה של מנואל (DRAGSTAR) , רציתי להרחיב טיפה לגבי הורנים .

מנואל בשבילך

הרחבה על התדרים : העובדה שהורן מנגן את כול התדרים בין 1000-16K ללא קרוס היא עובדה חשובה מאוד , החשיבות שלה נעוצה בעובדה שהאוזן האנושית רגישה במיוחד לתדרים שבין 1500-5000 , וגם שחלק לא קטן מההרמוניות הבסיסיות נמצאות בתדרים האלו .

אי לכך הבעייתיות של קרוס בתדרים האלו מורגשת מאוד , ובמיוחד בבניית הבמה .

2 : אם הזכרנו במה אז כבר כתבתי את זה אבל רצוי להדגיש , הורנים מעצם טבעם בנויים כך שהתקנה "פשוטה" (אבל מי שיודע) עושה במה לכול רחבי הרכב (ברכב טוב מקבלים במה שמשתרעת בין 5 ס"מ מהקורה ימנית ל 5 ס"מ לקורה השמאלית , אלא אם כן אתה מקצוען SQ אמיתי שיכול לטפל בכך ) , ואת זה הם עושים בלי בניות מיוחדות ובלי EQ . כלומר כמעט כול אחד יקבל במה אינסטנט

ה"בעיה, של רול אוף ב16K לא נראית לי כ"כ בעייתית מה עוד שניתן להוסיף טוויטר לאלו שבאמת זה מפריע להם

בברכה ושבת שלום יהודה

בברכה יהודה

פורסם

להורנים אכן יש את הרול-אוף המדובר בתדרים הגבוהים ביותר. ראיתי שציינו את זה בתור חיסרון - מבחינתי זה אחד היתרונות שלהם - הם פשוט לא צורמים. כאמור יש כאלו שירגישו צורך בסופר טוויטר ויש כאלו שלא , זה נטו עניין של העדפה אישית.

לגבי עניין הבמה - נכתב שהבמה שלהם לא מדוייקת - אני לחלוטין לא מסכים עם זה.

בסך הכל , לטעמי הורנים עולים על רמקולים "רגילים" בכל פרמטר שהוא , החיסרון שהם הוא התקנה קשה ומחיר לא זול . למרות שאם נחשב עלות של הרונים (איזור 800 דולר בחול) מול מיד+טוויטר ברמה גבוהה ההפרש במחיר לא כזה גדול. כאמור לדעתי מי שמחפש צליל טבעי , ומוכן להשקיע כסף והתקנה קשה יחסית, לטעמי הורנים היא בחירה עדיפה יותר.

יש בארץ מתקין אחד שיודע ומנוסה בהתקנה של הורנים כך שזה לא בעיה בלתי פתירה.

לגבי מידבאס -- לא צריך , או יותר נכון לא חייבים להפריד בין 2 מידבסים כמו שכתבת , אצלי ברכב המידבאס (מורל אלייט 6) מנגן מאיזור 80 הרץ עד ל 1000 הרץ ששם נכנסים ההורנים לפעולה.

בשרשורים של ההתקנה של אייל ובהתקנה שלי יש דיבורים על עניין ההורנים , מי שיכנס יכול למצוא שם מידע , רק שימו לב שנכתבו שם הרבה דברים על ידי אנשים שלא באמת שמעו את ההורנים לרכבים - תסננו את המידע הלא רלוונטי.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לגבי עניין הבמה - נכתב שהבמה שלהם לא מדוייקת - אני לחלוטין לא מסכים עם זה.יש להם במה לשני המושבים (ולא רק לנהג כמו רוב הרכבים ובמיוחד באלו שלא עושים קיקפאנל) אבל המיקום של הדברים הוא לא כ"כ מדוייק כמו שאפשר להשיג בדרייברים רגילים , עד כמה ששמעתי ,למשל את הTRAK של פינקפלוייד עם המסוק אני מניח שלא תוכל לשחזר כמו דרייברים רגילים . האם זה מדוייק ?

יש בארץ מתקין אחד שיודע ומנוסה בהתקנה של הורנים כך שזה לא בעיה בלתי פתירה. יש אפשרות שתוכל לקשר אותי איתו ? לא בטוח שאלך על זה אבל אם כן הייתי רוצה לדעת בוודאות שהו יודע לפני שאייבא ציוד בכ1300$ מארה"ב

לגבי מידבאס -- לא צריך , או יותר נכון לא חייבים להפריד בין 2 מידבסים כמו שכתבת , אצלי ברכב המידבאס (מורל אלייט 6) מנגן מאיזור 80 הרץ עד ל 1000 הרץ ששם נכנסים ההורנים לפעולה.רוב המידבאסים המהירים (והאלייט אינו מהיר, הוא דום) אינם יכולים ו/או רצוי לא לסחוב אותם מ70HZ ל1000-1200HZ

בברכה ותודה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

לגבי הבמה - זה כמובן עסק שתלוי בהמון פרמטרים , אבל בעיקרון הבמה שאמורה להתקבל מהורנים היא מדוייקת. הורנים לרכב מתוכננים מבחינת צורת השופר ליצירת במה על ידי כך שהשופר בעצם נותן לגלים להמשיך עם הדשבורד כלפי מעלה וכך ליצר במה רחבה וברורה. מעבר לכך ההורנים נותנים צליל שקוף ותמונה מדוייקת, צריך לשמוע את זה ולראות אם אתה אוהב את הצליל הזה או לא . במידה ותרצה לשמוע הורנים אצלי אתה מוזמן .

לגבי מה ששאלתה על מתקין - יש את יוסי שהתקין כבר כמה וכמה פעמים הורנים (כולל את ההורנים שלי) שאני אישית סומך עליו במאה אחוזים.

לגבי המידבאס - נכון , שמבחינה אידיאלית עדיף לתת למידבאס לנגן תחום של 70~300 ועוד מיד שינגן 300~1000 ואת ההורנים מ 1000 ומעלה. אבל אם מכניסים שיקול כספי , ו\או שיקול של פישוט ההתקנה אז אין שום בעיה לתת למידבאס אחד לנגן את כל התחום - בדיוק כמו שעושה מידבאס בסט של 2 חלקים וזה מה שעשיתי אצלי.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...