Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

ברשותי כיום חיסכון של 16 אלף שקלים .

ביום שני עומד להיגמר לי המלווה והחלטתי לקנות לי אוטו קטן , אמין וחסכוני , בשנתונים שבין 91 ועד 95 .

כשאני מדבר על אוטו קטן אני מתכון לסובארו ג'אסטי , פיאט אונו , פיג'ו 205 , סוזוקי סוויפט .

אני אישית מעדיף את היפניות , תמיד היו חביבות עליי וגם על אבא שלי .

כיום המחשבה שלי נודדת בעיקר לכיון סובארו ג'אסטי .

הסיבה היחידה שאני מתבאס לקנות אותה היא הצורה ה"לא צעירה" שלה , נגדיר אותה ככה ..

כנראה שמראה - מטעה .

בכל זאת - אני אשמח לשמוע מהמנוסים שפה , מה אתם חושבים על פיג'ו 205 מול הסובארו ג'אסטי ?

ועוד שאלה נוספת ולא פחות חשובה - יש לי תקציב של 16 אלף ש"ח שאמור להספיק לי לרכישת הרכב + ביטוח לשנה + טיפול ראשוני + שיישאר לי קצת כסף בצד ..

החישוב שלי היה כזה ותגידו לי אם אני טועה או לא :

בין 6000 ל 8000 ש"ח - רכישת הרכב

בין 1500-2500 ש"ח - ביטוח הרכב

בין 1000 ל 1500 ש"ח - טיפול ראשון

סה"כ : 10.000 ש"ח שמתוכם נשארים לי 6000 שקלים לדלק וכו' וכו' .

סה"כ הכסף הזה יחזיק את הרכב יפה בתור התחלה , חוץ מהכסף שאוציא עליו מדי חודש על כל מיני דברים בלתי צפויים או אביזרים נוספים .

האם החישוב הזה ריאלי ? כי היום ג'אסטי או 205 עולות ממש גרושים ..

אבא שלי די מבין בנושא והוא המליץ לי רק על הג'אסטי ולא לגעת בפג'ו או בפיאט .

רציתי לדעת , מה אתם חושבים ?

חשוב לציין שאני חייל ושאני אשרת עד מקסימום מקסימום חצי שעה מהבית .. אפשר להגזים ולהגיד שעה ... אבל בואו נגיד ש 20 דקות יהיה יותר ריאלי .

מצפה לתגובות :)

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

רק שאתה ואביך תדעו שהפג'ואים נוטים לגלות אמינות מופלגת [אם טופלו כראוי] ה205 הינו רכב בעל מכאניקה פשוטה ודי נוח ואמין לתיפעול ותיחזוק,למעט בעיות חשמל[פה ושם,לא רציניות ולא תכופות]ובעיות פלסטיקה [ב205 בעיקר הדש אשר מראה סימני זיקנה אשר מתבטאים לרוב בסדקים]האוטו מאד נוח ,כייפי לנהיגה ודי זריז,חלפים בזול ובשפע,ביטוח זול,צריכת דלק טובה-מה צריך יותר מזה בחור צעיר אשר מחפש רכב?

אני יכול להעיד על עצמי שבתחילת דרכי[לפני כמעט 3 שנים]מיד עם תום תקופת המלווה ,רכשתי פגו 205 1.1 92[שמורה ביותר ,ניקנה מיד 1 עם 100K עם תיעוד טיפולים מלא] הרכב ניקנה במחירון והחזקתי בו כשנתיים עד לפני חצי שנה שמכרתי אותו[וקניתי איך לא-שוב פגו והפעם 106]אני יכול לומר לך שבמהלך השנתיים הללו וה28K ק"מ שעברתי איתו,הרכב לא ניתקע לי מעולם,הניע מכה ראשונה 4 עונות,ירדתי איתו לאילת עם 5 אנשים באוגוסט[מזכיר ,מנוע 1.1] האוטו פשוט נתן תמורה מעולה,לא הכניס אותי למוסכים,כל הסיפור איתו במהלך השנתיים היה טיפולי 10K שוטפים,צמיגים חדשים.

אני יכול לומר בביטחון ובלב שלם,עשיתי את הבחירה הראשונה שלי והיא היתגלת כבחירה מנצחת.פשוט יש לי רק טעם טוב מאותה תקופה כאשר ה205 הייתה ברשותי.

אם אתה מוצא אחת שמורה -לך על זה בעיניים עצומות.:wink:

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

רק שאתה ואביך תדעו שהפג'ואים נוטים לגלות אמינות מופלגת [אם טופלו כראוי] ה205 הינו רכב בעל מכאניקה פשוטה ודי נוח ואמין לתיפעול ותיחזוק,למעט בעיות חשמל[פה ושם,לא רציניות ולא תכופות]ובעיות פלסטיקה [ב205 בעיקר הדש אשר מראה סימני זיקנה אשר מתבטאים לרוב בסדקים]האוטו מאד נוח ,כייפי לנהיגה ודי זריז,חלפים בזול ובשפע,ביטוח זול,צריכת דלק טובה-מה צריך יותר מזה בחור צעיר אשר מחפש רכב?

אני יכול להעיד על עצמי שבתחילת דרכי[לפני כמעט 3 שנים]מיד עם תום תקופת המלווה ,רכשתי פגו 205 1.1 92[שמורה ביותר ,ניקנה מיד 1 עם 100K עם תיעוד טיפולים מלא] הרכב ניקנה במחירון והחזקתי בו כשנתיים עד לפני חצי שנה שמכרתי אותו[וקניתי איך לא-שוב פגו והפעם 106]אני יכול לומר לך שבמהלך השנתיים הללו וה28K ק"מ שעברתי איתו,הרכב לא ניתקע לי מעולם,הניע מכה ראשונה 4 עונות,ירדתי איתו לאילת עם 5 אנשים באוגוסט[מזכיר ,מנוע 1.1] האוטו פשוט נתן תמורה מעולה,לא הכניס אותי למוסכים,כל הסיפור איתו במהלך השנתיים היה טיפולי 10K שוטפים,צמיגים חדשים.

אני יכול לומר בביטחון ובלב שלם,עשיתי את הבחירה הראשונה שלי והיא היתגלת כבחירה מנצחת.פשוט יש לי רק טעם טוב מאותה תקופה כאשר ה205 הייתה ברשותי.

אם אתה מוצא אחת שמורה -לך על זה בעיניים עצומות.:wink:

די קשה למצוא היום 205 שלא קרעו לה את הצורה ...

מה בנוגע ל 106 ? כמה הן עולות ?

פורסם

סיזר, לידיעתך - ביטוח חובה+צד ג', מדובר על כ3000 שקלים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

קשה יש רק בלחם.

מסכים איתך,אכן קשה אבל אפשרי ואפשרי מאד!

הינה לפני חודש שכן שלי מכר 205 1.4 95 פוראוור יד שניה עם 122K על השעון,שמורה ביותר .מכר אותה באיזור ה12K

וזה רק דוגמא,פשוט צריך לחפש היטב ולא לוותר[מושלם לא תימצא,גם ה205 שלי לשעבר לא הייתה מושלמת,בכל זאת אילו לא רכבים שנה על הכביש]לגבי 106 -הפופולאריות שלה גבוהה יותר וכתוצאה מכך הביקוש אליה גדול יותר והיא נימכרת ברוב הפעמים קרוב למחירון ,מחירון,ומעל למחירון[ולאו דווקא רק דיגמי הספורט]מה שכן 106 יהיה קשה יותר למצוא אחת שמורה מאשר ה205

לטעמי ה106 יותר מהנה לנהיגה ולטעמי הרבה יותר מודרנית בעיצוב ובבניה.אבל קשה למצאו 106 במצב מעולה.

לדעתי לך על פגו 205 שנתון 95 בתור התחלה .העיקר שמצבה המכאני ,חיצוני והפנימי ישביע את רצונך.

ביטוחים לי עלו עבור ה205:

חובה 1550

צד ג 1050

אגרת טסט שנתית 790 שח

סה"כ 3390 שח

[ללא טיפולים ודלק בשנה]

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

ממליץ בחום על הג'אסטי. נוהג עליה כבר חצי שנה, והתקלה היחידה שהייתה לה היה צינור של הרדיאטור שנקרע. כל הסיפור עלה לי 70 שקל. (חוץ מזה גם בזבזתי 350 על תאונה קטנה, אבל זה לא קשור לאוטו עצמו, אלא אשמתי).

היא נותנת בין 12 ל15 קילומטר לליטר (מנוע 1000), ודי קל לשחק איתה בבטחה בפינות.

פורסם
סיזר, לידיעתך - ביטוח חובה+צד ג', מדובר על כ3000 שקלים.

אני בטוח אזכה לעזרה מאבא שלי ..

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

בכל אופן , יש לי מספיק כסף לזה ..

אני רק מתלבט בין הג'אסטי ל 205 ..

פשוט העיצוב של הג'אסט לא מושך אותי .. הוא זקן לדעתי ..

מה בנוגע לפיאסטה או סוזוקי סוויפט ? שמעתי שהפיאסטה נחמדות ..

פורסם

אני משוחד, אז לא אביע דיעה לגבי ה205. מה שכבר אמרו - נכון.

הסוויפט ממש לא נוחה לדעתי. לא הייתי ממליץ.

הפיסאטה היא גם אופציה לא רעה בכלל. האלו ממודלים 90-89 נראות לא רע וכנראה יכנסו לך בתקציב.

לדעתי על תינעל על רכב ספציפי. תתחיל את החיפושים לכל האופציות, וקנה את הרכב שתמצא במצב הטוב ביותר. זה הרבה יותר ממיתוסים בנושא אמינות שאנשים יספרו לך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...