Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה יש לי תקציב דיי גבוהה ואותו חמוד ..

האוטו הוא מזדה 323 שנת 01 נראה טוב ..

התקציב שאספתי הוא 15 K בכללי כך שאין לי שום אפשרות להוסיף הרבה.

חשבתי לפני כל השיפורים הכללים כמו אגזוז וכו' זה להשים מערכת סטראו (איך לא)

עכשיו ניסיתי לקרוא קצת פה ושם במאמרים וגאון גדול לא יצאתי שם .. אבל אשמח לקבל עזרה ממכם :>

אוהב הרבה באס ומוזיקה גבוהה ! אז הכל מובן פה ... כל מה שאני מחפש זה מערכת עד ה 15K ולא יותר !

אם אפשר מערכת טובה בכמה שפחות אבל ווליום שיתן לי את הכיף וההנאה .

אמממ ראיתי שם על באס SQ ועוד משהו ...

אשמח לקבל עזרה כמו מה יותר שמושי ומה יותר "טוב" לשמיעה ברכב רגיל ...

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

אתה צריך לקרוא קצת יותר בפורום, לבוא למפגשים, לשמוע מערכות,

ורק אז להחליט מה באמת אתה רוצה, יש לך תקציב מצויין למ"ע ברמה, השאלה מה באמת אתה רוצה? SPL או SQ ?

פורסם

זה מה שבדיוק שאלתי גבר. ..

על ההבדלים בינהם ונתתי את המטרות שלי ..

תראה אני גם בעד dvd ברכב כמובן ורמקולים כמה שיותר בסיביבות ה 6 מגברים והכל.. כמובן סאב

דיברתי עם איזה אחד שמבין הרבה לא הבנתי ממנו ניסתי בכוח אבל לא עזר..

סיפרו לי הפורום הזה ראיתי אותו לפני שנרשמתי והוא באמת ברמה :>

אז חשבתי למה שלא יסבירו לי על ההבדלים ..

אני מחפש מערכת שמע בעלת איכויות ווליום גבוהה בעיקר ... סאב חזק ! dvd חמוד...

אבל השאלה אם כדאי למשל להשקיע את כל ה 15K במערכת שמע... שלפי דעתי כן.. וכן פניתי אילכם...

את ההבדלים בין המערכת SQ לבין SPL אני לא יודע ולכן לא יודע איך לענות לך על השאלה ..

עריכה :

ד"א אפשר לבוא למפגשים למרות שאין לי רשיון ? כאילו זה לא יפריע לאנשים אם אני יבוא למפגש הבאה ?

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

אין לך רישיון? אני לא מבין אותך אתה בונה מערכת בשביל ההורים\אחים? את הקטע הזה לא הבנתי.

ומערכת SQ= מערכת איכות סאונד, כלומר מערכת איכותית, פחות מפציצה אבל שומעים בה כמו בגן עדן (למרות שאין כאלה כמעט בארץ).

מערכת SPL = מערכת שמפציצה, גם כאלה קשה למצוא בארץ, זאת מערכת שהיא יותר "כבדה", מרעידה, עושה המון רעש וכל העיר תשמע אותך :-)

והפירוט הוא בשפה קלה בשביל שאתה תבין (בלי לזלזל חלילה בהבנה שלך אבל אתה רק מתחיל).

דבר שני תקרא את ה-FAQ, יש שם המון חומר למחשבה. תקציב מעולה למערכת ברמה מאוד גבוהה יש לך. אנשים עם תקציב שהוא חצי משלך בנו מערכות ברמה גבוהה, אבל רק עם סבלנות וחוכמה ובלי חיפזון. נקודה למחשבה :idea:

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אכן אני יקח את העצות שהמלצתה לי ויאמץ אותם ... ותודה על ההשקעה של התגובה :) .

וזה הולך להיות ככה כבר רשמתי את המכוניות שיש לנו בבית ואיך הגעתי בכלל לכל העסק הזה בדיון של "האנשים החדשים" אתה יכול לעיין שם אם זה כל כך מעניין .. בקצרה קיבלתי את המכונית מזדה 323 בגלל אבא שלי שהוא רוצה שאני יהיה כמוהו חובב מכוניות .. רשמתי כבר מה יש לו שם ..

קראתי הרבה מהמאמרים אבל השפה הפשוטה עזרה יותר :>

זה בחירה קשה מאוד בין המערכות.. כעיקרון רשמתי שאני אוהב מוזיקה גובהה אבל באמת גובהה אז אני חושב שאני ירצה יותא את ה SPL אבל אני רואה שכולם מחפשים פה SQ האם מערכת ה SPL היא באמת "מרעישה" ולא באמת מייצרת מוזיקה בעלת איכות וגבוהה ?

או שהSQ הוא גם גבוהה מאוד אבל פשוט ה SPL יותר "מרעישה" ולכן נחשבת יותר גבוה ???

וכמו שאתה רואה עבדתי הרבה זמן יש לי 15K למה שאני לא ישתמש בהם למערכת למכונית ... ויש לי בסביבות החודש וחצי..

אז אני חושב שזה מספיק זמן לבנות מערכת כמו שצריך לאוטו...

ד"א יש משהו שיודע את המידות של מאזדה 323 ? אין לי מושג איזה תיבה אני צריך מקדימה אחורה לטוויטרים ... אני מנסה להבין את העיניין אבל עד שאני לא יראה כאלה במציאות אני לא חושב שזה יעזור :>

תודה לעוזרים :>

עריכה :

תודה, יעקב :)

***קרא את כללי הפורום והקפד שלא להשתמש בסימני פיסוק מיותרים (...)***

פורסם

אתה יכול ללכת על הייבריד של שני סוגי המערכות - SQL

לגבי הרכיבים - היה מומלץ קודם כל שתדע להגדיר בעצמך את סוג הצליל שאתה אוהב

יש המון קומבינציות בתקציב הזה והשאלה עד כמה גבוה אתה רוצה לשאוף - קח בחשבון שאם תקנה את הHU (רדיו דיסק) ואת המגברים יד שניה שזה הסוג של הציוד שיחסית בטוח לקנות במצב הזה - אתה תוכל למצוא אפילו ציוד ברמת היי-אנד אם תחפש מספיק. ואז ישאר לך סכום נכבד להשקיע ברמקולים ובאיטום של הדלתות ואולי אפילו תא המטען של הרכב.

אבל זה עוד מוקדם.

באמת כדאי שתגיע למפגש ותשב קצת ברכבים של חברי הפורום ותקבל רשמים ראשוניים לגבי מה אהבת ומה לא - ורק אח"כ תמשיך לרכיבים עצמם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מתי יש פגישה ראשונה ? שאני יוכל לבוא ולהתרשם ? כמובן שלא אוכל לבוא עם הרכב אני מניח :

אבל נראה נסדר שם :)

עריכה :

"כמה פעמים אני צריך לאמר לכם לא לשתות יין ובירה במכה אחת! "

משפט חכם מאוד =)(זה כולל גם וודקה ואז בירה/יין ירידה באוחזי אלכוהול לא מומלץ.)

"אתה יכול ללכת על הייבריד של שני סוגי המערכות - SQL "

נשמע מצויין ..

שוב צריך לשמוע את זה כדי להבין =)

עוד שאלה .. מזה "SPL" איזה סוג מערכת היא ? (במילים פשוטות)

היה מפגש ב10/3 פספסתי :

תודה, יעקב .

פורסם
אין לך רישיון? אני לא מבין אותך אתה בונה מערכת בשביל ההורים\אחים? את הקטע הזה לא הבנתי.

בברכה,גיא.

גם אני התחלתי את ההשקעה במערכות שלי לפני שקיבלתי רשיון כך שאני לא רואה כאן בעיה גדולה..למה בכלל הכנסתי את עצמי לעולם הזה אני לא יודע. תאמינו לי אני מצטער עד היום.

נראה לי שהבחור שלנו כאן מחפש מערכת עם כמה שיותר פוזה אתם מבינים חבר'ה? 8)

לפתוח בגז' להראות לחברות בשכונה 6 מגבריי פייל אודיו 12 זוגות רמקולים..DVD של "אודיו מחמוד" (תוצרת עזה) שתכלול לפחות 7 מסכי "LCD" ..כי את כל הזבל הזה אכן ניתן לקנות ב- 15K וזה יתן SHOW עצבני לכל השכונה :-D

אני הייתי ממליץ בכל זאת ב- 15K לאחד שמחפש "סאונד גבוהה" ובאס "חזק" ללמוד את המושג SQL (כן כן את המושג הזה שהמציאו כמה חבר'ה משועממים בפורום )

ולקנות מערכת חזקה ואיכותית כלומר:

רדיו דיסק באיזור ה- 2000 ש"ח

סט קומפוננט קידמי (או אפילו שני סטים) 1500-4500 ש"ח

מגבר חזק לקדמיים 1500-3000 ש"ח

סאב או שניים עד 2500 ש"ח

מגבר מונו (לסאב) 1500-3000 ש"ח

כמובן איטום לפחות 900 ש"ח על קיט באלק (כדיי שהסאונד גם ישאר "גבוהה" ברכב עצמו ולא יברח החוצה!)

והתקנה כבלים וכו' איזה 1000 ש"ח אולי קצת יותר..

ותוותר דחוף על האגזוז לחץ (חבל זה רק יהרוס את הסאונד) ודיי כבר עם כל הפוזות האלו בכבישי ישראל! כל אחד בן 17-19 (גם אני בן 19 :oops: ) שם איזה פחית שעושה רעש מאחורה..רוצים באמת להשמע מקצוענים? תתקינו מנוע 300 כ"ס (לא אמרתי 900 אנחנו רחוקים מארה"ב) במזדה ותשפרו את כל השילדה והמתלים..אבל להוסיף לרכב הזה רעש חבל.

בהצלחה רבה

מנואל!

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

ברוכים הבאים לפורום!

האמת, אני לא בטוח שבגלל שיש לך 15000 ש"ח אתה חייב לבזבז הכל על המערכת. פשוט כי אין צורך בתקציב כזה למתחילים, חצי מזה יספק אותך בכיף, ואם אתה לוקח בחשבון ציוד יד שנייה (שזה צעד חכם לגבי רכיבים כמו מגבר היי-אנד) - ממש לא צריך יותר מזה. אלה אם כן, אתה מתכנן בנייה בסגנון http://www.soundstorm.co.il/ ,שזה מומלץ מאוד אם כבר יש לך את הכסף. קצת מוזר שקיבלת מאזדה 323 (אחלה מתנה, אני חייב לציין!) - בלי לזלזל, חס וחלילה, זו מכונית טובה, פופולרת ואמינה מאוד. ולמרות זאת, דווקא מחובב הגה הייתי מצפה שיבחר ברכב קצת פחות אוטומטי וחסר אופי (לטעמי, כמובן), אבל היות והבחירה כבר בוצעה, שיהיה במזל.

בקיצור - עצה שלי היא לקנות מערכת בחצי מהתקציב, אבל להשקיע פי שתיים יותר זמן על התכנון, קריאה, מרדף אחר הרכיבים ביד שנייה, וכו. התוצאה יכולה להפתיע אותך.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

קודם כל אני יתקן לא אגזוז לחץ אלא אגזוז זרימה חופשי . (אגזוז לחתץ זה אגזוז למנועים שתיי פעימות כמו באופנועים)

לדעתי אגזוז זה מיותר אפילו יותר ממיותר אתה מתכנן להשקיע סכום נכבד מאוד של 15K ולהרוס הכל עם רעש , שכל המטרה היא לבודד מרעשי חוץ.

לדעתי האישית אני הייתי משקיע את הכסף בצורה הבא:

* קיט איטום 900 שקל . +עבודה נגיד 500 בגדול 1500 שקל .

* ערכת חיווט טובה נגיד סאונד סטרים שניי מגברים +מפצילם וכל העיינין מסביב כולל RCA בערך 1000 .

הסכום שהגענו עד כה זה . 12.5 K

HU: ALPINE 9855 /CLARION 765 /או סדרות גבוהות אחרות של החברות פאנסוניק או קנווד.

קומפוננטים , אתה לא רציך הרבה ברכב (כיוון שראיתי שכתבת שאתה רוצה 6 זוגות רמקולים .

אני בטוח שסט כמו איליט 2 WAY או פוקל K2P יספק אותך מאוד .

מגברים אחד 4 ערוצים , אם תיקח את האלפיין לחיבור B אמפניג . (או שאתה מתחיל בתחום ולא תרצה להתעסק עם כל הפיצ'רים הנל' .

תוכל להוסיף אז סט פחות דומיננטי אחורה ! על מנת למרכז את הבמה מקדימה .* אם ישנהם מושגים שאינך מבין תעניין ב FAQ או שתעשה חיפוש ותקרא עליהם .

עוד מגבר מונו , וסאב . כמו שכולם ימליצו פה , לשמוע לבד כי יש אנשים שקונים ציוד באלפיי שקלים SQ ברמה גבוהה ובסוף קונים סאב שלא מתאים לקטגוןריה רק בגלל אהבתם לסוג הבאס ! .

ובגדול אני בטוח שתוכל להרכיב מערכת ברמה גבוהה שתספק אותך מאוד בסכום הנל'.

כמו כן תוכל להוסיף גם בניות ( גם תקרא ותעשה חיפוש) קדימה לקומפוננטים .

מקווה שעזרתי ואשמח לענות על עוד שאלות

ערב טוב לאוניד.

:twisted: ...............:twisted:

למכירה VCVR עם תיבה מקורית! דנדש!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=165846

diverdolphins.gif

פורסם

חחחח אהבתי את שינוי הכותרת.

תודה לכל המגיבים .

$DRAGSTER$

חח זה בערך מה שאני מחפש עליתה עלי :oops: ומה שאני לא מחפש ולכן שאלתי את זה בכותרת הראשונה זה אגזוז לחץ הדבר שעושה רעש והורס את כל המוזיקה ..

אמממ 7 מסכי LCD אני עדיין לא צריך אולי 1 כן ..

3 מערכות רמקולים + 2 טוויטרים אני חושב שזה נחמד ... וטוב למערכת במכונית כזאת.. בכל זאת זה לא golf

סאב נחמד... ואכן המצאה יפה של הקהילה =) SQL.

ופוזה בכיבשים זה הדבר האחרון שאני יעשה .. במיוחד שיש פה סיכון חיים ! הווליום של המעכת יבוצע במלואו רק בזמן עצירה ולא בנסיעה שיפריע ויראה כמה אני "גבר".

אני ממה לא בקטע של זה :wink:

Dragonjepp

אמרתי שאני לא ממש מבין ודבר ראשון של כל אחד זה מערכת צברתי 15K וזה מה שיש לי ..

אני יכול לחלק את זה למה שאני רוצה... בחירה שלי .

לגבי סיגנון בפגא'צ אממ אני רוצה גם שם מקום .. אתה יודע טיולים דברים כאלה .. חשוב לי מקום לחברה ולי :D

המאזדה 323 נבחרה בגלל אבא שלי לא יותר הוא גם חובב מכוניות ורוצה שאלמת ממנו אבל בכוחות עצמי .. לא מפונק .. משתדל :

חשבתי להחליף את הרכב לפורד פוקוס שנראה לי בחירה לא רעה.

אבל בנתיים זה יספק אותי מספיק טוב :>

תודה רבה ניטרו מאן

אני חושב שזה בערך מה שאני מחפש .. יש לך אולי דרך להמחיש לי את המערכות האלה ... ולמה מגבר אחד במקום 2.. הפסקתי לקרוא שאין הרבה הבדלים במגברים בין 15000$ מגבר לבין 1000$ מגבר וההבדל הוא רק בווליום שהוא מספק זה הכל .

כמובן שאם אמרתי שאני מחפש מוזיקה גבוה וגם איכותית אז אני לא ילך על ה SQ בגלל סוג שאהבתי ... ומה זה האיטום הזה?

כמו שאני חושב שאני מבין זה נותן פשוט תחושה יותר טובה של המערכת..

אבל אם רוצים לשמוע ככה בחוץ בווליום גבוהה זה קצת יפחית את האיכות לאומת מה שאתה מצפה ממנה ..

CLARION 765 נראה טוב עם המסך LCD

אבל ה ALPINE 9855 נראה יותר איכותי ללא מסך LCD אני לא יודע בדיוק ממש עכשיו לבחור .

ד"א אחלה תמונה :>

תודה, יעקב .

פורסם

אני שמח שעליתי עלייך לפני שעשית טעות אשר הייתי גורמת לכל המערכת שלך להמצא בידיים עוולות!

חבל להשקיע 15 אלף ש"ח על מערכת לפוזה..מערכת ב- 4-5K תוכל לעשות יותר רעש ולמשוך יותר צומי..:-D

אני בכל זאת הייתי מציעה לך דבר ראשון להגיעה לאחד המפגשים שקרובים לאיזור מגוריך..ולשמוע כמה וכמה מערכות חלקם זולות מתקציבך וחלקם עוברות אותו פי - 2-3..

יש מפגשים במרכז, בצפון והצלחנו לקיים כמה מפגשים גם בדרום..כנראה בקרוב יתקיים מפגש נוסף בדרום כך שאתה תמיד מוזמן.

תשמע כמה וכמה מערכות ותבין שכדיי למלא רכב באורך 5 מטר ואפילו גי'פ אין צורך ביותר מקומפוננט קידמי (רמקולים המורכבים ממיד וטוויטר ולפעמים גם ממידרג'..כאשר האותו מהמגבר נכנס לקרוס פאסבי וממנו מתפצל לדרייברים מיד/מידרינג'/טוויטר) וסאב/2 טובים!

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

לדעתי, זה ממש מיותר להוציא 15 אלף ש"ח על מערכת לרכב, במיוחד אם אין לך כ"כ מושג מה אתה רוצה. זה שיש לך את הכסף לא אומר שאתה חייב לבזבז אותו עכשיו. אתה יכול לבנות מערכת מצויינת גם בחצי תקציב, את השאר תשאיר לתחזוקת הרכב או אי אילו שיפורים שדיברת עליהם. אני יכול לתת לך המלצה די כללית, שרק אתה בעצמך תוכל למקד אותה, אחרי שתעשה בירורים ותשמע מערכות:

קומפוננט - תיקח סידרה גבוהה של חברה טובה - אתה צריך לבחור לך את המותג שאתה תאהב את ציווין הסאונד שלה - מורל\פוקל וכו' - תשמע ותחליט מה יותר נשמע לך.

מגבר - אני חושב שיספיק לך מגבר מונו טוב ועוד אחד שני ערוצים. תבחר מגברים טובים, אמינים ומומלצים. תבחר אותם לפי צרכי הרמקולים והסאב שתחליט עליהם. את הקומפוננט תגביר עם השני ערוצים ואת הסאב עם המונו. אני לא רואה סיבה מיחדת בשבילך להיכנס לענייני ה בי אמפינג.

רדיודיסק - אני לא בטוח שהקלריון שהומלץ יספק אותך. מבחינה וויזואלית הוא לא יעשה את הרושם שאתה מחפש לדעתי. לא הבנתי גם למה התתכוונת - "CLARION 765 נראה טוב עם המסך LCD ". תשקול מכשירים של פיוניר אולי. אני לא תומך נלהב של DVD לרכב.

סאב - אני לא יודע להצליץ על סאב SQL

רמקולים אחוריים - אני לא רואה סיבה מיוחדת להשקיע בהם - אם אתה מרגיש צורך, תשים משהו פשוט שימלא לך את החלל של הרכב.

התקנה - חלק חשוב מאוד, במיוחד במערכת בתקציב שלך. תמצא מתקין טוב שיעשה עבודה טובה ויסודית. תיקח בחשבון שהתקנה טובה ויסודית תיקח לפחות יום אם לא יותר מזה. איטום - תקרא על זה ב FAQ ובפורום.

דרך אגב מערכת טובה מבפנים, נשמעת טוב גם מבחוץ. ההיפך הוא לא בהכרך נכון.

יואב

יואב :arrow:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...