Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום המלומדים:

אני תקוע אצל חשמלאי לא מורשה בפ"ת הטוען כי:

הלך לי המחשב של המנוע + יש בעיית חיישנים ולכן המנוע מעשן גם אחרי החלפת מחשב.

(עם המחשב הישן, האוטו לא מניע בכלל - לא מגיע ניצוץ).

הוא טוען שעלול להיות קשר לעובדה שהחלפתי מנוע בשבוע שלפני כן (בירושלים),

לעומתו המוסך בירושלים טוען שאין כל קשר, הוחלף מנוע בלבד אבל החיישנים הם בדיוק כמו שהיו.

התברר לי שאין לחשמלאי scanner ולכן הטיפול אצלו מתארך ועלול להיות יקר,

סיכמנו ש"ניפרד כידידים".

1) האם יש למשהוא המלצה למוסך (קרוב לפ"ת) שיש לו Scanner ויכול לפתור את הבעיה מהר, אמין ובמחיר הוגן?

2) מישהו יכול לחוות דעה על מוסך מורשה "דניאל בראל"?

3) האם יכול להיות שהוא צודק ויש קשר להחלפת המנוע (ואז כדאי לגרור את האוטו לירושלים)?

4) האם בטוח לנסוע (עם רכב מעשן) עד למוסך אחר (אין סכנה שידפק שוב פעם המחשב של המנוע)?

:?:

תשובה מיידית תוכל לעזור לי המון!

:?

פורסם

פנה לחשמלאי יצחק וייס (חבר הפורום יצחקי) שגם יצא צדיק. הוא מומחה, ישר והגון.

כתובתו היא בזל 13 פ"ת (מאחורי הקניון הגדול).

כמו שאמרתי כבר (ומחקו), אצל רוב בעלי המקצוע "אין שום קשר" בין הבעיה שצצה לבין התקלה שצצה פתאום.

כדאי לברר בדיוק מה קרה אצלך ולאחר מכן להסיק את המסקנות.

מאחר ואין יודעין את סיבת העישון קשה להגיד לך לגבי זה. תקפיד שלא יחסר שמן/מים וסע ליצחק לבדיקה.

פורסם

תפרט באיזה מנוע מדובר (נפח, קוד), איזה דגם מחשב, מה בדיוק הבעיות ומתי הן החלו ?

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מדובר במנוע 1800 מנוע דגם LFZ. מחשב מנוע IAW 8P.10

הסטוריה של הבעיה (מחשב ישן):

החלפתי רדיאטור ומנוע שבוע לפני הארוע.

מאז נסעתי כ 200 ק"מ והכל היה חלק.

בלי שום התראה מוקדמת,

10 דקות אחרי חניה, הרכב לא מניע.

כשמעבירים switch למצב ON, כל הנוריות מהבהבות ונשמע תקתוק/צרצור.

בהנעה, לא מגיע מתח לפלגים, המתח במערכות מתנדנד.

כשמים מחשב אחר מפרוק, הרכב מניע.

אחרי כמה דקות, הרכב מתחיל לעשן בעשן שחור, הטורים יורדים והמנוע נחנק.

עוזר?

פורסם

אם אני זוכר את דגם המנוע נכון, בדופן צד ימין נמצא הMAP סנסור , יש לבדוק הזנת מתחים וחיבורים ללא דליפות של צנרת הוואקום.

גם חיבור של חיישן הטמפ' ותקינותו, רציפות החוטים למחשב ומעגל פנימי במחשב תקין, מהותית היא,

כמו גם תפקודו של חיישן החמצן על כל מחבריו וחיבוריו.

יתכנו תקלות נוספות, כמו גם אספקת מתחים, מחשב תקול ועוד.

אתה יכול למסור לחשמלאי/ מוסכניק שלך את מס' הטל' שלי, אנסה לעזור לו ON_LINE ובתנאי שהוא עם כלי עבודה +וולטמטר/אוהמטר ליד האוטו ויעשה כדברי.

בברכה

דני

99 99 429 -054

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בדוק אם הארקה אל המנוע מחוברת היטב וגם הארקה אל המרכב (בודי) גם מחוברת היטב.

מוסכים מורשי פז'ו טובים לאבחון ותקון התקלה הנם "ליטל" שבת"א ו"הדקל" שבהצליה פיתוח (כפי שכבר נכתב).

אם תרצה את פרטיהם המלאים אז כתוב ותקבלם.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

את דניאל בראל אני לא מכיר-אבל אח שלו הוא חלאה אמיתית ויש לו מוסך ברעננה אז ראה הוזהרת

לי אישית יש ניסיון מאוד מאוד טוב עם מוסך הדקל בהרצליה ,אבל אני אוצר זאת בהסתייגות מיכוון שזה היה בזמן שאביב אריאלי עבד שם,היום הוא במחלקה טכנית בלובינסקי.

בכל מקרה לפי דעתי רצוי שתקח את הרכב למרכזי בבני ברק לבדיקת דיאגנוסטיקה לברר מה הבעיה-אתה לא חייב לתקן שם ,אלא רק לבקש איבחון של מהות הבעיה.תחליט אחרי זה מה עושים

פורסם

מי שסקרן לדעת מה סוף הסיפור:

אצל החשמלאי הראשון (הלא מקצועי) "חזי" השארתי 1500 עבור תיקון מחשב + 300 עבודה (+מע"מ על הכל).

בעקבות הרמזים הדקים לגבי בראלי, הלכנו למוסך "משה זר" המתמחה בקרבורטורים ומחשבים/הזרקת דלק.

הוא ביקש 400 עבור עבודה + חלפים.

בפועל הוא טען:

סנסור מהירות הלך וגרם לקצר בצמה.

בעקבות הקצר נשרף המחשב ונדפק גם ה קרנק סנסור (מודד סיבובי מנוע).

כיוון שהחשמלאי הראשון לא בדק את הרכב עם סקנר ולא גילה את הקצר בצמה, אז גם המחשב שהוא שם, נדפק שוב.

התקלה לטענתו נדירה ביותר (4-5 מקרים ל 1000 שהוא טיפל בהם)

[הסיבות הקלאסיות הן אכן כפי שצויינו לעיל, צינורית וואקום, MAP או חיישן טמפרטורה או חיישן חמצן]

הוא חייב בנוסף ל400 לעיל גם: 500 על תיקון הצמה (אחרי ויכוח ירד ל 365) (לא נראה לי שזה הגון במיוחד?!)

סנסור מהירות משופץ 500 וסנסור קרנק משופץ 270.

על הכל 6ח' אחריות.

האוטו נוסע חלק בובה - עם התוצאות אי אפשר להתווכח.

החשמלאי הראשון, אכל אותה והיה צריך לדאוג לתיקון המחשב שוב - לפחות היה הגון, וזה היה על חשבונו.

אני מקווה שהוא "למד את הלקח".

מסקנתי:

- אל תיכנס לחשמלאי שאין לו סקנר! מי שעובד בלי סקנר, פשוט פושע (חובה לבצע נסיעת מבחן עם סקנר אחרי תיקון!)

- לא תמיד הגינות ומקצועיות הולכים ביחד...

האם משה זר לקח מחיר הוגן? מה דעתכם?!

• תוכן חדש...