Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום הנכבד,

כמות הזמן הפנוי שלי הפסיקה להיות שלילית (לפחות בינתיים), אז אני חוזר לכתוב קצת - ואם כבר, אז גם לשאול קצת.

התחדשתי לא מזמן בסיטרואן ZX 1.6 Advantage, שנת 94. רכב מדהים, קצת חסר לי כח אחרי ה-AX שלי (ז"ל - נכנסו בה ומעכו אותה), אבל ההתנהגות מדהימה, והוא מוציא תחת להחלקות בסיבובים בצורה הכי מבוקרת שיש.

רק מה - אחרי שבוע אצלי, נפתח לו חור בבלוק מנוע, צילינדר 1, בתחתית של המרחב המלא באנטיפריז. חור אליפטי נחמד, לא גדול במיוחד (4X8 מ"מ בערך). ניסיתי להסתדר בלי לפתוח ראש מנוע, הכנסתי בורג פנימה עם הראש והלבשתי עליו ומסביבו הרבה אפוקסי מתקשה - אבל כנראה שהאפוקסי לא נצמד מספיק טוב לאלומיניום, יש סימנים קלים של יציאת אנטיפריז גם אחרי התיקון, וניסיתי פעמיים. הנזילה לא גדולה, ולא תמיד מופיעה (כנראה רק במנוע חם - בבדיקות "על קר" אני רואה רק סימנים, שום דבר לא יוצא) - איבוד מים בקצב די נמוך, בסביבות ליטר בשבועיים.

שאלה - לפני שאני מוריד ראש מנוע וסוגר את החור עם פלטות משני הצדדים בהברגה עצבנית עם RTV בינהם (הבלוק מספיק עבה מסביב לחור כדי לשרוד הלאה) - מה עוד אפשר לעשות כדי לתקן את העסק הזה מבחוץ, בתנאי גישה מוגבלים יחסית?

(עשיתי חיפוש בפורום, לא עזר - אין תשובה לשאלה הזאת). אולי תוספים לסתימת מע' קירור, או חומר אחר (לא אפוקסי) שנבדק טוב לאלומיניום? אולי ריתוך ארגון (למרות שלא רצו לעשות לי את זה)?

אם אין אמצעים יעילים לתיקון חיצוני - האם יש דגשים כלשהם לפתיחת ראש מנוע ספציפיים ל-ZX? אני עובד בלי ספר רכב, לא מאמין שהוא יספיק להגיע מחו"ל עד שאחליט להוריד את הראש...

תודה מראש.

פורסם

למיטב ידיעתי יש חומר מיוחד למילוי בכזה מצב.

לא הייתי ממליץ על ריתוך בכל מקרה -חוץ מזה, לא זכור לי שהבלוק של 1600 הוא מאלומיניום..

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

בשבוע שעבר, בהום סנטר קניתי אפוקסי אלומיניום - לפי האריזה התרכובת שם מותאמת לאלומיניום ואלומיניום בלבד - אולי שווה לך לתת נסיון אחרון של תיקון באופן בו ביצעת - רק תוך שימוש בחומר הזה

אם תרצה - אוכל לכתוב לך מחר את שם המוצר בדיוק.

[אני רכשתי אותו כדי לבצע תיקון בשפה של ג'אנט]

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

קח בחשבון שאם רכשת את הרכב לפני שבוע בלבד והחור צץ-יש סיכוי שהנזק היה מהבעלים הקודמים.

דבר שני אם הרכב עבר בדיקה במכון בדיקה והם לא עלו על כך-פאק שלהם שלא יידעו אותך ולכן חייבים באחריות

לידיעתך

פורסם

תודה לכל מי שהגיב עד עכשיו,

הנה קצת יותר מידע.

הנזק, אני מאמין, מצטבר (המתכת התפוררה באזור הזה - הבנתי שזאת בעיה ידועה במנועים ישנים של PSA, כשפתחתי בזמנו את הבלוק של AX, ראיתי בפנים שקעים קטנים מקומיים בכמה מקומות - זה כנראה שקע כזה שחדר את קיר הבלוק). לא בדקתי את הרכב במכון, אין את מי להאשים חוץ מעצמי. לא נורא, אלמד לפעם הבאה את המקומות הרגישים.

את התיקון ניסיתי גם עם אפוקסי אלומיניום, וגם עם propoxy20. שניהם, כנראה, נכשלים.

הבלוק הוא אלומיניום, בוודאות (שייפתי אותו עם נייר זכוכית). אשמח לדעת את שם החומר המיוחד). בינתיים, אנסה להשיג את J-B WELD.

מה שכן - עלה לי רעיון, למה האפוקסי נכשל. ב-ZX הראש עומד הפוך (אויר נכנס מקדימה, אגזוז יוצא מאחורה - צמוד לקיר האש), והחור לא רחוק מהסעפת. יש סיכוי שהאפוקסי מתחמם שם ליותר מ-150 מעלות?

פורסם

מה שכן - עלה לי רעיון, למה האפוקסי נכשל. ב-ZX הראש עומד הפוך (אויר נכנס מקדימה, אגזוז יוצא מאחורה - צמוד לקיר האש), והחור לא רחוק מהסעפת. יש סיכוי שהאפוקסי מתחמם שם ליותר מ-150 מעלות?

לדעתי לא - החור נמצא במקום שנוזל הקירור זורם בו. משמע האיזור אמור להיות בטמפרטורה של 90 מעלות פלוס מינוס.

לדעתי האפוקסי לא עומד בלחצים שבתוך מערכת הקירור.

יש לי רעיון ששווה לדעתי לחשוב עליו עם יתר חברי הפורום - אמרת שהחור הוא בערך בגודל של 4*8 מ"מ. מה דעתך על האפשרות של לקדוח את החור לקוטר של 9 מ"מ לבצע בו הברזה ולהבריג לתוכו בורג. הבעיה העיקרית שאני רואה היא איך מונעים מהשבבים לחדור למערכת הקירור.

פורסם

החורים נעשים חורים בחלק הכי דק של דופן הבלוק,ושם דק מדי לעשות הברזה,לפי דעתי נסה שוב סוגים שונים של אפוקסי ושים שיכבה מכובדת ולחץ ותימרח בכוח וממש תכסה שטח נירחב ,וליפני הכול תנקה טוב עים בד שמיר.

פורסם

אני אעלה תמונה בפעם הבאה שאגיע לאזור ההוא.

חשבתי על להבריז ולהכניס בורג, אבל הדפנות שם באמת דקות מדי, והגישה ממש מוגבלת - אם כבר, במקום זה אפרק את הראש ואכניס בורג עם אטם מבפנים, ואסגור עם אום מבחוץ - רק שזה, כנראה, יהיה בעוד שבועיים - שלושה.

פורסם

למה לא לרתך את זה?

לקדוח את הסדק ב2 צדדיו ולרתך בTIG.

לדעתי ההכנה שלך לא מספיק טובה , שייף את החומר טוב ומחוספס ונסה שנית.

פורסם
למה לא לרתך את זה?

ואז הוא יצטרך לעשות הרפיה לבלוק ולא בטוח שהוא יהנה ממנה.

פורסם
למה לא לרתך את זה?

כי בשביל לרתך, צריך להוריד את המנוע, ואם כבר אני מוריד את המנוע - אני יכול באותה הזדמנות להחליף בלוק. כל הרעיון הוא להימנע מעבודה - בשלב הראשון מכל עבודת "חדירה", בשלב שני - מכל עבודה מעבר להורדת ראש. אם יגיע שלב שלישי - יאללה, אתעצבן ואחליף מנוע.

שייפתי לו את הצורה בפעם השניה, אין מצב של הכנה לא טובה.

בינתיים, גיליתי שהנזילה כנראה קטנה עוד יותר, המים נשארו באותו מפלס מהתיקון האחרון מלפני 4 ימים. שמעתי שיש חומרים שמוסיפים לאנטיפריז, שיוצרים משקעים באזורי המגע אלומיניום-אויר. האם קיימים כאלה? האם מומלצים לניסיון שימוש?

יגאל תודה, אלך מחר לחפש בשתי החנויות.

פורסם

פרוקסימה - שום הרפייה ושום בטיח - סה"כ זה ריתוכון קטנטן על בלוק מקורר מים.

קיימים חומרים כמו שאתה מחפש - אני הייתי נמנע מלהשתמש בהם אם לא חייבים.

אני הייתי מנסה עם אפוקסי נוזלי של לוקטיט - הפשוט ביותר , הוא מתקשה לחומר יותר צמיגי עם יותר חופש תזוזה שלא כמו הפלסטלינה שמתקשה מאוד ורגישה לרעידות.

אבל תצטרך לתת לו 12 שעות בלי מגע עם מים מהצד השני.

אם מכינים את השטח טוב ונותנים מספיק זמן ייבוש על יבש החומרים האלו עובדים - מנסיון.

• תוכן חדש...