Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ושוב דברי ה 307,

אז לפני חודש וחצי החליפו רדיאטור חימום פנימי בגלל נזילה של נוזל קירור לתוך תא הנהג, פה גם חשבתי שתעלם בעיית איבוד נוזל הקירור ממיכל העיבוי, אמנם איבוד איטי, אבל מורגש היה לאורך שנה- שנתיים, כשהתלוננתי במוסך, ביצעו בדיקה בלחץ ולא נמצאה הנזילה. לציין - הרכב לא התחמם בשום מצב, תמיד על טמפ' עבודה של 90 מעלות.

היום שוב ירד המפלס מתחת למינימום, הרכב שוב הוכנס למוסך, הפעם ראו סימנים של נוזל קירור בין הבלוק לראש - והגיעו למסקנה ששוב הלך האטם ראש. הקודם הלך לפני 3 שנים ו 50K ק"מ, הוחף במסגרת האחריות בשרודר בני ברק.

ולשאלה - האם הגיוני שלרכב בן 5 שנים ו 70K ק"מ, יוחלף פעמיים אטם ראש? האם ההחלפה הראשונה כושלת? האם האטם החדש ששמו היה פגום? האם משהו בצורה של הראש דפוק וגורם לזה?

אודה לעונים,

שחר

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה מאוד מוזר לי.

אטם ראש לא אמור ללכת "סתם כך" , אומנם כן יש בלאי

אבל ,האם בדקו את התרמוסטט שהוא לא תפוס? או נפתח רק בחלקו? האם משאבת המים תקינה ללא דופי? האם רדיאטור לא סתום בחלקו? , יתכן שיוניט החום מזייפת? יש כל כך הרבה סיבות , אבל צריך לפתוח ולראות, בדרך כלל ראש התעוות או אטם חרוך יכול להראות לך על בעיה במערכת הקרור., האם נוזל קרור מקורי של פיגו\סירואן LONG DUREE בצבע כחול?

האם שמו אטם ראש תחליפי או מקורי? נתקלתי בהרבה פעמים שאין להם מקורי באותו רגע, והם שמים תחליפי. שעולה 100 ש"ח

תסתכל בקבלות אם יש לך או בפורט העבודה.

פורסם

נוזל קרור הוחלף תמיד במוסך מורשה - אני משער שהוא מקורי.

אני משער שבגלל שהאוטו נמצא תמיד בטמפ עבודה תקינה - 90 מעלות הטרמוסטט היוניט וכל השאר בסדר. האטם שהוחלף לפני שלוש שנים ע"י שרודר המרכזי בבני-ברק, אני משער שהם עובדים עם חלפים מקוריים. הרכב לעולם לא הגיע לקו האדום של החום או לסביבותיו, תמיד סביב האמצע.

אז מה עכשיו? שוב מחליפים אטם ללא חקר התופעה? או שצריך לחפש סיבה למה הלך האטם בפעם השנייה?

פורסם

יתכן אטם ראש לא מקורי ומסוג לא טוב.

יתכן שהעבודה לא נעשתה כראוי.

יתכן עיוות/בעיה בראש שלא שמו לב אליה.

תיתכן בעיה בבלוק עצמו.

בקיצור זה הגיוני מאד אם אחד או יותר מהנ"ל התקיימו. לכן יש לפנות למכונאי רציני (למשל בני ל.) או אחד מהמומחים האחרים בפורום לצורך המשך אבחון וחוות דעת.

פורסם

במידה והאוטו מטופל באופן סדיר ושוטף במוסכי היבואן (כל רשת המוסכים של היבואן) - פנה למוסך המטפל והצג בפניו את השאלות הללו. רכב שטופל כהלכה ברשת המוסכים של היבואן + מוסך טוב (ולקוח נאמן) בד"כ יתן תוצאות משביעות רצון (גם של המוסך וגם של היבואן).

להחליף רופא כל פעם שצצה בעיה באותו המקום זה לא תמיד הפתרון האולטימטיבי (גם לבעל הרכב וגם לרכב עצמו).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרכב טופל בשני מוסכים מורשי היבואן עד היום: במרכזי בבני ברק שם הוחלף האטם לראשונה ובמוסך הנוכחי.

מקווה שיהיו עוד הצעות לשאלות שאצטרך לשאול במוסך מחר מהחברים כאן. הרכב הושאר היום במוסך, מחר בבוקר אני אקפוץ לשם לראות איך מתקדם העניין.

האם יש דגשים חשובים? מי מנקה את הראש משאריות האטם הקודם? המוסך או עבודה חיצונית?

שוב, תודה.

פורסם

הרבה דברים יכולים להשתבש במהלך הרכבת ראש מנוע, אפליו אם מדובר במוסך מיומן ומיקצועי.

רק לאחר פירוק הראש ובחינת החלקים אולי יהיה ניתן לאתר את גורם התקלה, ולמה אולי? כי עבר די זמן ממועד החלפת האטם הראשונה, וגם כך לא תמיד ניתן לקבוע בוודאות את גורם הכשל במקרים אלו.

מה שכן, העבודה צריכה להתבצע "ברחל בתך הקטנה", יש לעדכן את המוסך שמבצע את העבודה כי זו לא הפעם הראשונה ושישים לב לכל פרט חשוד.

פורסם

שלום.

אם כול הכבוד למוסך השרות יש שתי אפשרויות. או הרכיבו סתם ראש לא מקורי או מילאו נוזל קרור חרה {מים+צבע מאכל לא צוחק} או שתיהם יחד. לאטם ראש אין רגלים והוא לו הולך סתם.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שוב הכל בגדר ניחוש

בנוסף לדעות מעליי יתכן כי הסליוים(גלילי הצילינדרים) שקעו או בלוק המנוע זקוק לליין(יישור שטח)

שוב קשה מאוד לענות על בעיה כזו עם כל כך מעט נתונים כמו לפחות דגם מנוע ,צבע המצתים ,אנו מניחים הרבה הנחות

יגאל

קח מצלמה אתך וצלם את אטם הראש משני צדדיו,בלוק המנוע ,המצתים ,וראש המנוע ,השתדל תמונות תקריב

פורסם

העיניין של חיזוק הראש אחרי 500 קילומטר תפס במקרה שלך?

(פשוט אני באמצע "הרצה" כזאת - וגם אם מישהו יודע איך לנסוע - הדעות חלוקות...:wink: )

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

לא נעשה חיזוק ראש. לפי מה שקראתי בפורום, הראש הזה מורכב עם ברגים "נמתחים" לכן אין צורך לעשות חיזוק ראש.

המנוע הוא 1.6 110 כ"ס. אני אנסה לגשת מחר על הבוקר למוסך ולצלם.

פורסם
שלום.

אם כול הכבוד למוסך השרות יש שתי אפשרויות. או הרכיבו סתם ראש לא מקורי או מילאו נוזל קרור חרה {מים+צבע מאכל לא צוחק} או שתיהם יחד. לאטם ראש אין רגלים והוא לו הולך סתם.

בברכה בני ל.

אני ממליץ בחום ללכת לבני, הוא עשה לי אטם ראש ב 206CC והיא כמו חדשה

אל תדאג בני לא אהבל, למרות שעברית הוא לא יודע ממש טוב (אין מה לעשות שיכון המזרח זה שיכון המזרח)

חרה = חרא

אם = עם

לו =לא

אוהב אותך בני (זה שמעיר אותך משנת היופי - שוב מצטער)

• תוכן חדש...