Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אומנם ירדתי מהרעיון של בניית מערכת SQ מטורפת, אבל עדיין אני רוצה מוזיקה ברכב.

הבעייה העיקרית ברכב שלי היא שהמהנדסים היפניים לא חשבו שיבוא איזה משוגע שירצה לשמוע מוזיקה קצת יותר איכותית ברכב, והם החליטו למקם זוג רמקולים 4" בתצורה יפנית טיפוסית של כלפי-הרגליים-מתחת-לדש.

עקב כך מי שמעוניין לקבל מוזיקה קצת יותר איכותית ורמקולים גדולים יותר צריך לעשות חורים בדלתות, לוותר על תא האחסון המקורי ולעשות בנייה לרמקול.

אז זה באמת מה שהיה, בנייה יפה ומסיבית לזוג זטקים 5.25 בדלתות אך ללא תא אחסון. בהמשך הבניות הללו עברו שדרוג פיבר ע"י סלבה וכיום הן נמצאות ברכבו של אחד מחברי הפורום.

עכשיו, כשיש לי קצת זמן פנוי התלבשתי על הכנת בניות חדשות לרכב. הרעיון המרכזי היה לעשות משהו יעיל, פשוט, שימושי וחשוב מכך - שיראה אותנטי ומקורי ככל האפשר (זה מודגש כהכנה לתגובות של "למה לא עשית פיבר" או "למה לא עשית זוויות").

הייתה לי בראש תמונה וידעתי בדיוק איך אני רוצה לבצע את הפרוייקטון.

ניגשתי לנגר וביקשתי ממנו 4 פלטות MDF 20X60 + שני דיקטים 6 מ"מ 20X60. לא היה לנגר עץ MDF אז הוא מכר לי שאריות של עץ סנדוויץ' גדולות יותר ממה שביקשתי ובמחיר מגוחך. יש לציין שלא ממש שינה לי איזה עץ זה יהיה, רק שיהיה משהו דחוס ולא מתפורר כמו סיבית למשל.

שמח וטוב לב חזרתי עם העץ והתחלתי לעבוד. שלב ראשון היה סימון דיפון הדלת ב"גבולות הגזרה" שלי:

69601411sq1.jpg

את זה ביצעתי מתוך הרכב כאשר הדלת סגורה. לקחתי עיפרון ועברתי על קווי המתאר, איפה אי אפשר לבנות בגלל מגבלה של חלקי הפלסטיק השונים בתוך הרכב.

השלב השני היה לשרטט את המידות של תא האחסון המקורי ועליו "להלביש" את החלק החדש שיבנה לרמקולים:

29223333gi8.jpg

את העיגולים שרטטי באמצעות מחוגה וסרגל. חישוב הכי פשוט של ההיקף החיצוני של הרמקול (+ ס"מ אקסטרה) + קוטר החור הפנימי שהרמקול צריך (במקרה הנ"ל, 14.1 ס"מ).

לאחר השרטוט לקחתי שתי פלטות, הנחתי אותן אחת על גבי השנייה וחיברתי עם ברגים לצורך חיתוך מדוייק. כשעבדתי על התא של הצד השני כבר הוספתי דיקט מעל כדי שגם הוא יהיה חתוך במדוייק:

42052489fo0.jpg

לאחר החיבור באמצעות הברגים + שכבת דבק מגע בין הפלטות יצאתי החוצה והתחלתי לחתוך. באמצעות מקדחה יצרתי חור כניסה לג'יג-סאוו ("ג'קסון", ותודה לאיציק על התיקון) ויצרתי את העיגול הפנימי:

52047175wh2.jpg

אחרי החור הפנימי עברתי לניסור יתר הבנייה וזה מה שיצא:

15761645cc0.jpg

לקחתי את הדיקט, שירטטתי עליו פחות או יותר את המידה שהייתי צריך, חתכתי וחיברתי לבנייה וזה מה שהתקבל:

87238577hr4.jpg

במילה אחת: בעעעע. ממש ממש לא משהו.

אחרי שקצת ניסיתי לשפר לה את הצורה, הנחתי אותה בצד ועברתי לבנייה השנייה, לא לפני שמצאתי והבנתי את כל הפאקים שהיו לי בבנייה הזאת.

הבנייה השנייה הייתה פשוטה, קלה ומהירה הרבה יותר וגם יצאה הרבה יותר טוב (ילדים, נסו לזהות איזו בנייה קדמה לחברתה):

63940691cr7.jpg

בשלב הזה כבר הייתי הרבה יותר מרוצה. למרות שהן עדיין נראות נורא - יש בסיס טוב להתחלת שיפצורים. כמה ניסורים עם הג'יג-סאוו, קצת עבודה עם שופין ונייר זכוכית והתקבל משהו הרבה הרבה יותר טוב:

81470003uo4.jpg

45239017za8.jpg

43418344gs1.jpg

העסק בהחלט מתחיל לקבל צורה.

השלב הבא הוא עוד כמה שיפצורים של עבודת שיוף מייגעת, לקיחת הבניות לרפד רכב לציפוי בספוג וווייניל בצבע דיפון הדלת ולהנות סוף סוף מקצת מוזיקה טובה!

תהנו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל הכבוד סבא ג'פטו, אתה יודע לצלם נפלא (אני מקווה שגם כישורי הנגרות שלך ישתפרו עם הזמן)

איציק.

פורסם

יפה מאד איתמר .

רק מה - לדעתי כדאי לעבור עם רוטר ולעשות את הרמקול כמה שיותר "פלאש" זה יתן לזה מראה יותר אורגינלי .

בסך הכל נראה טוב מאד

נ.ב אכלתי פלאש בק מהתרד שלך לפני איזה כמה שנים (שנתיים וקצת ) בגלל הסינים מלוכסניעינים שונאי מוזיקה טובה ברכב

אדיר.

פורסם

:lol: :lol: :lol:

בשביל עבודה ראשונה - נראה לי הצליח לא רע. (למרות זאת אני מוכרח לתת קרדיט לגרביל שעזר לי)

רוני, איך אתה זוכר את זה?!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איזה חמוד אתה איתמר.. גירית אותנו עם תמונות מכל השלבים בבנייה והשארת אותנו עם הריר מבלי שנראה את התוצאה הסופית!!!

:evil::snipersmi:bad-word:

חוצמזה שאחרי השייופים באמת נראית עבודה מעולה אני רוצה לראות תוצאה סופית אחרת אנלא אישן בלילה..

:?

פורסם

בהחלט מעניין, אבל אני חושב שאתה היית יכול לקחת את הנייה כמו שהיא עכשיו לנגן ושיריץ אותה על המכונת שיוף, ( הסרט שרץ).

והיית יכול לקבל גם זוית, ולא נראה לי שזה היה בולט יותר מידי , יותר מעכשיו לפחות.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

זוויות איפה? סה"כ נראה לי שעכשיו הכל משוייף ונראה טוב (בעיניים זה נראה אחרת מהתמונות).

אני גם לא דואג מהגימור הנוכחי, מאחר והריפוד יחפה על הכל.

אני חושב שאתן לרפד לתת את דעתו. אם הוא ימליץ על עוד פינישים - אעשה זאת אצל בעל מקצוע.

איתמר.

פורסם

נראה מצויין .

מקווה לראות את זה גמור עם ריפוד .

דרך אגב זה לא מתנגש במושבים בסגירת הדלת? הבנייה נראית עמוקה למדי .

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

העומק הוא סה"כ 5 ס"מ. תא האחסון המקורי בעומק 7 ס"מ. לא צופה בעייה.

פורסם

כן (או שתתן לי את הכתובת של זה שעשה לך את הזוויות :lol: ).

עם שופין זה פשוט בלתי אפשרי.

פורסם

איתמר מה שהתכוונתי הוא,

יש לנגרים מכונת שיוף גדולה, אני מניח שאתה יודע על מה אני מתכוון, מן שולחן מברזל,עם מנוע שמסובב נייר שייף.

בעזרת המכונה הזאת אתה יכול לקחת את הבנייה שלך, לסרטט עליה את הזוית שאתה רוצה, ובעזרת המכונה, הוא ישייף לך את הבנייה עד שתגיע לזוית שתרצה.

זה נראה לי פתרון מעולה.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

הבניות יצאו בכלל לא רע, התמונות הן לא מהשלב הסופי. היה צורך לעשות כמה שיפצורים נוספים עם הג'יג-סאוו, נייר זכוכית ושופין (תאמין לי שאני ייקה, בטח אם זה ברכב שלי).

אחרי הריפוד אני משוכנע שזה יראה הרבה יותר טוב.

איתמר.

• תוכן חדש...