Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוגתי שתחיה לקחה יוזמה לרגל יום הולדתי שחל לאחרונה והעניקה לי במתנה קורס נהיגת ראלי בהדרכת און יעקובסון.

הקורס מתקיים בחוות פיליפ הסמוכה לקריית גת ונוהגים בו בסובארו אימפרזה WRX שנת 05' GROUP N השייכת ליובל מלמד. את הסובארו משנעים מהמוסך לשטח באמצעות וואן עם נגרר, כאשר חוץ מהמכונית עצמה, הוואן מכיל בתוכו שלל חלקי חילוף וכן מכונאי שצמוד לרכב לאורך כל היום.

קצת נתונים על הרכב: אז כמו שכתבתי, אימפרזה WRX. אבל כאן מסתיים הדימיון שלה לשאר ה-WRXים המוכרים. פנים הרכב רוקן לגמרי, הותקן כלוב בטיחות שתפקידו מחד להקשיח את השילדה ומאידך להגן על הנהג והנווט בעת תאונה. הישיבה היא בבאקט וניתן לכוון רק את המרחק של הכיסא. על הטורבו הותקן RESTRICTOR בהתאם לתקנות, הצמיגים הוחלפו לצמיגי ראלי בעלי דופן מחוזקת וחתך גבוה (עלות כל אחד מהם היא 1000 ש"ח והם מוחלפים כל 500 ק"מ :shock: ), כן בולמי הזעזועים הוחלפו לבולמים משולבים גז ושמן המותאים לנהיגת ראלי ואשר הופכים גם דרך מצולקת כדבעי לכמעט בלתי מורגשת ועוד מספר שינויים שלא אמנה את כולם.

המנוע דווקא היה מקורי, אבל בגלל התנאים הקשים בהם הוא עובד הוא מחזיק לכל היותר 5000 (חמשת אלפים. כן, זוהי אינה טעות.) ק"מ!

לאחר דחיות עקב מזג אויר נקבע הקורס ליום שישי האחרון.

מגיעים לשטח, און מבקש מהנוכחים (ארבעה, כולל אותי) להכנס למשרד שאינו אלא שולחן מתקפל, כמה כיסאות, כיבוד קל ושתיה :lol:

היום נפתח בכך שכל משתתף מציג את עצמו ומספר איך הגיע (מסתבר ששלושה מתוך הארבעה נשלחו לקורס ע"י בת הזוג שהעניקה להם אותו כמתנת יום הולדת), לאחר מכן און נותן הסבר של בערך שעה על דברים בסיסיים בנהיגה כגון צפיה נכונה של הדרך לעומת תגובה לדבר שקרה, בלימה וכן הלאה.

ההסבר מסתיים, און נכנס למכונית ומדגים לנו כיצד העלאת המהירות מ-50 ל-70 קמ"ש מגדילה את מרחק הבלימה בלא פחות מפעמיים :!:

אנחנו מקבלים מספרי ברזל ומתחילים לצאת לסיבוב הראשון במכונית, הפעם כשאון נוהג. און מדגים על משטחים שונים כיצד בולמים ברכב שאינו מצויד ב-ABS, ולאחר מכן כולנו מתרגלים את זה.

לאחר ההדגמה שלו הייתי בהלם. הלם מהנהיגה שלו, הלם מכך שהמכונית לא התפרקה במהמורה הראשונה והלם מעצם העובדה שזאת בעצם הפעם הראשונה בחיים שלי שנסעתי במכונית ראלי. הלם עד כדי כך שאון דיבר אלי ובקושי הצלחתי להוציא משהו מהפה. אל דאגה, בהמשך היום זה עבר ;)

כמובן שלאחר ההדגמה הוא נותן לכל אחד לעשות את אותו מסלול כשהוא צועק לחילופין באוזניה "גז!" ולאחר שהרכב צבר מספיק מהירות (לא עסק שלוקח כל כך הרבה זמן) "ברקס!".

בכל אופן, לאחר תרגול הבלימה עברנו לתרגול סלאלום. שוב, און מדגים כיצד יש לבצע זאת נכון, מדגים מה קורה כאשר החזרה לגז מוקדמת מדי ולאחר מכן כל אחד ואחת מאיתנו עולה לרכב ומתרגל את הסלאלום כמה פעמים.

לאחר הסלאלום אנחנו חוזרים ל"משרד" ואון מסביר לנו על פניות ובאיזה קו יש לעשות אותן. לאחר ההסבר אנחנו מתקדמים קצת במסלול למקום שבו יש פניית פרסה רחבה, און מפזר קונוסים כדי לסמן באילו נקודות יש לעבור, שוב פעם הדגמה - פעם נכונה ופעם לא נכונה, ואנחנו מתרגלים. הפניה הזאת באמת היתה קשה. תנאי השטח היו יחסים חלקלקים וצריך מיומנות אמיתית כדי להצליח לעבור אותה לפי הספר.

סיימנו גם את התרגול הזה וכעת אנחנו עומדים בפני השלב המסכם של היום: סטייג' באורך של כשני ק"מ המשלב את כל הדברים אשר נלמדו במהלך היום. בפעם הראשונה און לוקח כל אחד מאיתנו לסיבוב היכרות ולאחר מכן אנחנו עושים אותו.

הסטייג' היה מדהים, רצוף פניות ושיפועים חדים והיווה תרגיל מעולה להטמעת כל החומר שהועבר. כל משתתף עבר שני סשנים בסטייג' (סשן ראשון ארבע הקפות, סשן שני שלוש), קצת דברי סיכום ומתפזרים הביתה. און טוען שזה הקורס הכי ארוך שהוא אי פעם העביר (יצאנו מהשטח אחרי השעה 5 בערב).

בגלל שבאתי עם און בוואן, עזרתי לו לאסוף את הקונוסים שפוזרו לאורך הסטייג', דבר שזיכה אותי בעוד סיבוב (אומנם בתור נוסע, אבל אני לא מתלונן :D ). בדרך התעוררה אצלי תהיה בקשר לדבר מסוים שהוא ביצע תוך כדי נהיגה, ואון לא התעצל ועשה שוב פעם את המסלול כדי להדגים לי את העניין. כל הכבוד לו!

הגעתי הביתה באיזור השעה 19:00 כשאני שפוך מעייפות.

עזבו את זה שנהיגת ראלי זה מותרות ושעשוע וכיף למטרת כיף גרידא. כמישהו שכבר עבר קורס אחד ויש לו נקודת השוואה לנהיגת כביש, אני יכול לומר שלומדים בראלי כל כך הרבה שזה לא יאומן.

שלא תבינו לא נכון: את החומר התיאורטי הכרתי גם מקודם. אבל כשפתאום נוהגים במכונית ראלי בתנאי שטח, אותה תיאוריה ממש, זאת שיש ליישם בנהיגת כביש מנהלתית (ולצערנו רוב הנהגים בכלל לא מכירים אותה), מקבלת משמעויות הרבה יותר חזקות. כל טעות קטנה גורמת לתגובה הרבה יותר נשכנית ממה שרגילים אליה, ואם התיקון אינו מגיע מיד ובעוצמה הנכונה, הרי שהתוצאה תהיה קיצונית לאין שיעור ממה שהיה קורה במכונית רגילה בכביש רגיל, ומכאן החשיבות של לקיחת קורס כזה לחובב רכב באשר הוא.

וזה, רבותיי, נמצא מעבר לכל שעשוע או כיף. זו הטכניקה שתעזור לכם לחזור הביתה בשלום מטיול הנהיגה הבא שלכם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כיף של יום שישי.

האמת שהיא שאני נוטה לפקפק ביעילות הקורסים האלו כאמצעי לימוד, אבל בשביל הFUN זה משהו אחר.

שמח שנהנת, יש תמונות? :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אגלה לך סוד קטן: גם אני פיקפקתי ביעילות הקורס כאמצעי לימוד. לשמחתי התבדיתי. כל זה מעבר לעובדה שכבר עברו להן כשלוש שנים מאז הקורס האחרון שעשיתי, כך שאומנם העקרונות היו מוכרים לי, אבל הביצוע היה זקוק למעט ליטוש. זאת מעבר לעובדה שכפי שכתבתי בהודעה הראשונה, תגובותיו של רכב ראלי הרבה קיצוניות ולכן הפעולות שיש לנקוט צריכות להיות הרבה יותר חדות, מדוייקות ומהירות.

ומענין לענין באותו ענין: אתמול יצאתי עם כמה חברים לטיול נהיגה באיזור הצפון. הרגשתי עם עצמי הרבה יותר בטוח כיון שהנהיגה שלי היתה יותר מודעת, צפיתי יותר מצבים מראש ולא נכנסתי למצבים שבהם הופתעתי.

לומר שכל זאת בזכות קורס ראלי שעשיתי יום לפני כן זה קצת הגזמה, אבל ללא ספק ניתן לומר שהקורס שיפר את היכולות האלה אצלי.

לצערי לא לקחתי מצלמה וגם לאיש מהנוכחים לא היתה מצלמה, כך שאין לי ממש תמונות להעלות. אני מקווה שבאמצעות המילים הצלחתי להעביר לפחות חלק מהחוויה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אלעד, שמח שנהנת ובאמת כל הכבוד לחברה שלך! אם הבנות סביבי היו מקבלות בטוב את התחביב הזה :?

ומה עם תמונות באמת?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
לצערי לא לקחתי מצלמה וגם לאיש מהנוכחים לא היתה מצלמה, כך שאין לי ממש תמונות להעלות.

תמונות מטיול הנהיגה כנראה תועלנה בהמשך היום, במידה ויהיה לי קצת זמן.

פורסם
אלעד, שמח שנהנת ובאמת כל הכבוד לחברה שלך! אם הבנות סביבי היו מקבלות בטוב את התחביב הזה :?

ומה עם תמונות באמת?

עמית.

תתמקד באחת שבאמת תאהב אותך ואז תאמין לי שהיא תבין את התחביב ואפילו תרצה להשתתף איתך בו.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...