Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי אתמול אני ועומר התקנו אצלי על ה106 את הראם אייר של סימוטה.[במקור יעודי למנוע 16V שלובשת הGTI]

ההתקנה יחסית פשוטה ונגישה יותר מכל GTI או RALLY דור שני.

אך מצד שני דורשת מחשבה טובה יותר בענייני התאמת מאריך בין הסעפת לשרבול.

מהלך התקנה[הבסיס]:

לשם ההתקנה, היינו צריכים למקם מחדש את המצבר[הזזנו אותו יותר ימינה]כמו כן את בקבוק נוזל הבלמים גם הוא בסידור ימיני יותר וצפוף יותר ,נוסף על כך- את האזעקה.

בעת ההתקנה, היה צורך ממשי בניסור[בעזרת גקסו] חתיכה קטנה מהתושבת היעודית למפלג וזאת בכדי שהכונס התחתון יתמקם עמוק יותר ובצורה זהה לספת הכניסה שלו המותאמת בדיוק בקווי האורך שלה לקורה הרוחבית העליונה.

לאחר מכן הוספת ספוגית בידוד בין בית הטרמוסטט[שלא גולח אצלי כי לא היה דרמל]לכונס התחתון של הראם אייר וזואת כדי למנוע צריבה וחירור של הפלסטיק בטמפרטורות גבוהות שבית הטרמוסטט שרוי בהם.ו

לסיום ביצענו תמיכה וחיזוק של כל צנרת הראם אייר בעזרת ברגים ואזיקונים .

רשמים לאחר ההתקנה:

רעש-יש שריקה קטנה של יניקה מהפילטר בעת לחיצה על הגז רעש עמוק כזה אבל לא ברמה של פילטר אוויר גדול פתוח ללא ראם אייר אבל המנוע נישמע יותר מגרגר בעת משיכת ההילוכים וטיפוס לטורים לא יומיומיים[מעל ה4000 סל"ד],יש כאילו שיעדיפו את הרעש המתון הזה ,ויש כאילו שיעדיפו שריקה חזקה יותר וצורמת יותר.

ביצועים:אני לא אשקר-לא ממש מורגש עליה בביצועים במהירויות ביניים ובגבולות ה3000 סל"ד.אבל מה שכן בין 3000-4500 בלחיצה ומשיכת ההילוך מרגישים שמנוע פתוח יותר ונותן קצת יותר,לא משהו היסטרי בכלל אבל קיים.

לסיכום:הקיט מאד מחמיא מתחת למכסה המנוע מבחינה ויזואלית ואכן מנקז י אוויר קר יותר [אל הצינור נשם המקורי חיברתי עוד צינור מאריך באורך של כמטר והפנתי את קצהו השני לחלק התחתון של הרכב שהגזים ואדי השמן ילכו לכביש[בהמשך אני אחבר את הצינור נשם לכניסה הייעודית שלו בשרבול האלומיניום]

עוד משהו שיש טיפה לעבוד עליו הוא מיקום טוב יותר ונמוך יותר[בכמילימטר וחצי] של הראם אייר עצמו כדי שמיכסה המנוע יסגר טוב יותר בלי טיפלה של לחץ לא משהו משמעותי ומורגש כמו בVTR של תמיר בזמנו.

לגבי תמונות,צר לי מראש שברח לי לצלם ולתעד מ-א עד ת את מהלך העבודה,מה שכן צילמתי היום כמה תמונות[ב4 תמונות פירטתי בצורה תמציתית את מה שנעשה אתמול].

*החששות היחידות שלי הם -המים[גשם] כי ההגיון הבריא אומר שקיט כזה לא יכול להתמודד כמו המערכת יניקה המקורית שהרכב מגיע עימה ,ויש חששות להיכנסות של אדי מים לסעפת היניקה והיישר למנוע,אני צריך לברר טוב את העניין.[אם לא תהיה ברירה אז בימי החורף אני יחזור למערכת היניקה המקורית של הרכב!]

P2243092.JPG

P2243094.JPG

P2243097.JPG

P2243098.JPG

P2243099.JPG

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
תתחדש.

לא אהבתי את הצינור שמחבר בין בית המצערת לצינור היניקה.

אין בעיה עם הצינור הזה - זה צינור קשיח מאוד (הטבעות מסביב ממתכת!) והגומי עבה ועמיד (נשמע כמו איזה דילדו :shock: ).

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

תודה,

השאלה היא עד כמה מסוכן לסוע ככה בזמן הקרוב בהנחה ויפקוד אותי גשם בעת הנסיעה,האם יהיה נזק? האם זה ממש לא בריא?האם סימונה[סימוטה] לא חשבו על כך?

מה אתם עושים בימות גשומים [מופנה לאותם אנשים בעלי קיטים של יניקה פתוחים ובעלי הראם אייר בפרט].

תודה מראש.

פורסם

תתחדש !! הראם אייר הספציפי הזה הגיע לעומר דרכי..היה מורכב אצלי לזמן קצר.

ואלי הוא הגיע דרך מנהל פורם PSI,DANIK!!

יש לך חתיכת היסטוריה מתחת למכסה מנוע...:twisted:

USE IT WELL.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

תתחדש !

טוב שגילחת את הפלסטיק מתושבת מאווררים.

אין לך מה לחשוש מחדירת מים למנוע.

הקיט ממוקם גבוה מאוד.

אגב, אתה וודאי מתכוון לתושבת מודול ההצתה, ברכבך לא קיים מפלג.

אם מישהו מעוניין בכזה ראם-אייר כזה במצב חדש, אני מוכר ב-600 ש"ח.

הורכב רק לתקופה מאוד קצרה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

האם יש סיבה למכירה המונית שכזו?

ולמה אצל כולם הוא היה מורכב לזמן קצר?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

נראה טוב :)

אפשר לשאול כמה עלה?

יש חבר עם ראלי MK2 וצריך להחליף את הפילטר הפתוח אז זה יכול לבוא כאופציה :)

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

חדש כזה עולה באיזור ה850+- [כולל התקנה].

ברר ברשת PITSTOP[המסגר 11]

פורסם
האם יש סיבה למכירה המונית שכזו?

ולמה אצל כולם הוא היה מורכב לזמן קצר?

אצל דני הוא לא התאים עקב מעבר לסעפת יניקה שונה מהמקורית (הראם לא מתאים- היה בשימוש אצלו מעט מאוד זמן).

אצל אורן.. - לא יודע פשוט העדיף פילטר על הסעפת (בקושי היה בשימוש).

אצלי המצבר גדול מהמקורי ולכן זה לא נכנס.

אצל השכן\חבר גם לא נכנס כי המצבר גדול...

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

זכור לי סיפור על מישהו שגילח פינה מהמצבר כדי להכניס את הראם-אייר הצ'יקמוק הזה למקום וגמר עם חומצה מטפטפת בתא המנוע.:?

• תוכן חדש...