Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיאט אונו 1.4 הזרקה מודל 1995. לאחרונה יש לי בעיה של סל"ד סרק מאד נמוך. הרכב נכבה פעמים רבות בסרק, בפרט כשהוא קר. וגם כשהוא חם הסיבובים כ"כ נמוכים שהוא נכבה פעמים רבות. הייתי במוסך מורשה, החליפו מנוע צעדים, החליפו את הריתמה החשמלית שמתחברת למנוע הצעדים, אבל התוצאה היחידה היא שהארנק שלי רזה בכ-1000 ש"ח. מה עושים?

הבעיה מסתמנת כחשמלית, וזאת משום שאם מנתקים את המצבר לכמה דקות וחוזרים ומחברים (נדמה לי שזה מאתחל את המחשב או משהו בדומה לכך), הבעיה נעלמת עד שהיא חוזרת לאחר כמה זמן. חשוב לי לציין שמרגע שהבעיה מופיעה היא קבועה. לא מדובר בבעיה של סל"ד סרק לא יציב, עולה או יורד, אלא פשוט סל"ד מאד מאד נמוך. עצות מישהו? רפי?

תודה

פורסם

נסה לבצע את הפעולות הבאות לעדכון מחשב ההזרקה לסל"ד סרק נכון:

1. הפעל מתג הצתה למצב ON (ללא הנעת המנוע).

2. נתק את מחבר החשמל של מתג מצב המצערת.

3. כבה מתג ההצתה למצב OFF.

4. חבר בחזרה את מחבר מתג מצב המצערת.

5. נתק את כבל מינוס המצבר למשך כדקה ואז חברו בחזרה אל המצבר.

6. הנע את המנוע וראה אם המצב השתפר.

נא עדכן בתוצאות.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם

ידידי רפי לין, שאלה לי אליך,מה ההבדל בין סדר הפעולות שכתבת, לבין ניתוק המצבר למשך דקה וחיבורו חזרה,ללא ניתוק מחבר החשמל של מתג מצב המצערת.

הרי בשתי הפעולות המחשב יתעדכן.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

את סדר הפעולות הזה יש לי מלפני כ 13 שנים מהמחלקה הטכנית של פיאט.

למה להתעמק ולנחש ולחשוב מה זה בדיוק עושה, הכי כדאי לנסות.

מכיון שהמזגן ברכב זה הותקן בארץ והוחלף בו EPROM אז יש גם נוהל איפוס מחשב ההזרקה עם הפעלת מזגן וכו'.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
נסה לבצע את הפעולות הבאות לעדכון מחשב ההזרקה לסל"ד סרק נכון:

2. נתק את מחבר החשמל של מתג מצב המצערת.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

רפי, תודה על התגובה. היכן בדיוק מחבר החשמל של מתג מצב מצערת?

עמית

פורסם

מתחת לבית מסנן האויר שעל בית המזרק דלק החד נקודתי.

המחבר החשמלי אליו הנו עם ארבעה חוטים שצבעיהם הנם:

1. צהוב/ירוק

2. צהוב/אדום

3. צהוב/שחור

4. סגול/שחור

כך תוכל לזהות המחבר בקלות. נא עדכן בתוצאות.

פורסם

עדכונים: רפי עשיתי כדבריך ומיד הסתדרה הבעיה. תודה רבה, אבל אני עדיין סקפטי משום שגם בעבר נהגתי לנתק את המצבר והבעיה הסתדרה לכאורה, אך זה החזיק ימים ספורים והיא שוב צצה מחדש. אני אחכה שבוע שבועיים ואחזור לפה עם בקשות עזרה נוספות אם יהיה צורך.

תודה

עמית

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אוקי, מאז עשיתי כדבריו של רפי עברו כשלושה שבועות והתקלה לא חזרה. סל"ד הסרק כמו שעון. השהיתי את הדיווח כדי לחכות לראות אם התקלה תחזור וגם קצת מפני עין הרע... אתמול גמלה בי ההחלטה לדווח כי הכל בסדר, וכמובן שבאותו ערב נקרעה לי רצועת הטיימינג (ראו הודעה נפרדת), אבל זה כבר עניין אחר...

פורסם

שמחתי לסייע ותודה על העדכון וחשוב מאוד שכולם יעדכנו אל כל מיני פתרונות לתקלות ובעיות בהמשך לשרשורי שאלות כאן בפורום, כי כולם לומדים מזה.

פורסם

רפי כל הכבוד, הכנסתי את פתרון התקלה למחברת שאני מנהל לאיתור תקלות.

תודה לך מדוד.

פורסם

אפשר להציץ חופשי.

אגב, את זה למדתי ממהנדס המכונות אברהם מ"סמוך" שיפוץ מנועים. גם הוא מנהל ספר תקלות משך שנים רבות.

וזאת בגלל שעם השנים שוחכים דברים רבים.

בברכה דוד.

פורסם

זה דבר חשוב מאוד בכל מקצוע איסוף של מידע ותיוקו בצורה מקוטלגת ומסודרת כך שניתן למצוא המידע מהר.

לי יש ממש ספריה עם ספרי החשמל ותקליטורים טכניים של מכוניות פיאט והרבה חומר שתרגמתי, ערכתי והדפסתי והחוכמה היא גם למצוא הכל מהר.

• תוכן חדש...