Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

כידוע, הגיע לידי קרוס אובר "אקטיבי" של אודיו קונטרול (קרוס עם חיתוך קשיח הניתן לתכנות בעזרת החלפת מודולים) מדגם 4XS.

לאחר ששאלתי חברי פורום (תודה ענקית ל"כושי") רבים לגבי קרוס זה ולאחר שקראתי את חוברת היצרן, הבנתי שלכל תחום ניתן לקבוע את חיתוך התדר בעזרת ג'וק (רשת נגדים) התחלתי לברר מידע טכני לגבי רשתות הנגדים עצמן.

אודיו קונטרול משתשמים ברכיבים של BOURNS - מדובר ברשת נגדים המורכבת משבע נגדים (14 רגליים) מבודדים

מסדרת 4114R כאשר הקוד הולך בצורה כזאת

4114R-00X-CODE

הX מציין ספרה 1 עד 3 - כאשר אחת מציינת נגדים מבודדים

והCODE מציין את הערך הכולל של רשת הנגדים.

החישוב מתבצע לפי זה שנגד (רשת) בערך התנגדות של 1 קילו אוהם (1000 אוהם) שווה לחיתוך של 7200 הרץ.

לכן, במידה ואנו רוצים לחשב חיתוך שונה צריך לחלק 7200 בתדר הרצוי בכדי לקבל את ערך הנגד הרצוי.

- אני צריך לחתוך ב600 הרץ ולכן אני צריך רשת נגדים בערך של 15 קילו אוהם.

כאן התחיל הסרט של חיפוש אחר חנות אלקטרוניקה שמוכרת רכיבים אלו, היות ורכיבים אלו ישנים מאוד גם קשה מאוד להשיג אותם.

לאחר בירור המפרט הטכני ע"י עזרה אדירה מצידו של אבא שלי - גילינו כי BOURNS היום מייצרים את הרכיבים שלהם תחת השם BECKMAN - החנות היחידה שמוכרת חלקים אלו בבודדים (כל החברות האחרות מוכנות למכור רק בסיטונאות - מדובר על שרוולים של 100 רכיבים כאלה ואני צריך רק אחד!) היא חנות בשם "סימן טוב" ליד התחנה החדשה בתוך רחוב שהוא ללא מוצא!

בקיצור היה סרט לעלות על זה - לאחר שמצאתי את החנות גיליתי לשמחתי שרשת נגדים בודדת תעלה לי רק 1.65 שקלים חדשים (מוזר שאני רושם שקלים...)

קניתי שש רשתות נגדים - שתיים של 12 קילואוהם, שתיים של 15 ושתיים של22 או בקיצור חיתוכי תדרים ב600 או 480 או 327 הרץ.

החלטתי להתקשר לאוטופרט שהם היבואנים של אודיוקונטרול בארץ -

אני אפתח ואומר שהשירות שקיבלתי מרונן שהוא אולי היחיד שמבין בזה שם - היה שירות מדהים! אדיב! נחמד!

מתברר שגם הרכיבים הנמצאים באוטופרט הם כבר של בקמן ולא של בורנס (אמנם מדובר באותה חברה אבל עדיין השם שונה)

רק שאצלם הרכיבים נקנו ישירות מאודיו קונטרול והם באים עם חותמת היצרן.

אבל פה קיבלתי הלם כאשר שמעתי את המחיר של אוטופרט - התשובה היתה בין 60 ל70 שקלים!

תנו לחשוב לרגע - 1.65 שקל! לבין 60 עד 70 שקלים! - זה דבר מדהים עד כמה אפשר לשלם על מותג! ואין ספק זה מותג טוב.

או קיי - אז יש על זה חותמת יצרן של אודיו קונטרול ואני יודע בוודאות שזה הרכיב הנכון, אבל זאת בסה"כ רשת נגדים.

למי שזה מעניין הוספתי קצת תמונות של כל העניין

*** הערה ***

בתמונה שבה רואים את פנים המכשיר - רשתות הנגדים של בורנס הם הארבע אשר צבהן צהבהב ואילו התחליפי שאני התקנתי הינו הלבן.

DSCF0008.jpg

DSCF0009.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לאנוס , לך יש ידע בנושא וגם אבא שמבין , לא לכול האנשים יש . ואז באה שיטת מצליח כי אתה שבוי שלהם .

אני אזדקק (בעתיד) לקרוס אקטיבי , אבל לא נראה לי שאקנה אודיו קונטרול אלא אם כן אמצא במחיר מאוד מצחיק

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אני לא מבין מה רע בשיטת מצליח אם אני מקבל קרוס עם אחוז עיוות של 0.005 אחוז.

מה שאני גם בא לאמר כאן זה שיש הבדל אטומי כשקונים רכיב של מותג דרך המותג עצמו לבין להשיג אותו בשוק האלקטרוניקה.

סה"כ אני מאמין שכל הרכיבים שנמצאים בתוך הקרוס הזה לא עוברים את ה300 שקל וגם זה עלול להיות מוגזם - אבל צריך לזכור שחברת אודיו קונטרול צריכה לשלם על פס ייצור, על צוות עובדים ואחרי זה מגיע עניין הייבוא וחברת אוטופרט צריכה לשלם על צוות עובדים ושתי החברות יחד צריכות גם להרוויח ובסופו של דבר גם מדובר על מותג.

אז - אם מוצר כזה כחדש שווה 1700 שקלים, זה גם לא נראה הגיוני שלקוח יבוא ויחליף חלק שקובע את תפקוד המכשיר המדהים הזה - בפחות משני שקלים??? - על מה הוא שילם את כל המחיר הזה?

על מותג! וכן נכון, גם על ידע.

- ודרך אגב הקרוס הזה ניתן לי ע"י חבר ואני עדיין מתעקש לשלם לו סכום סימלי על מוצר שכזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תחום האלקטרוניקה הוא בדיוק כמו כל תחום אחר. פילטרי השמן של MANN הגרמנית נמכרים תחת לוגו פולקסווגן בעשרות אחוזים יותר. בולמי הזעזועים של KYB נמכרים תחת לוגו טויוטה בעשרות אחוזים יותר.

זה מה שנקרא OEM \ על מותג משלמים יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...