Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

NASCAR מישהו ?

דובי מילר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בספורט האמריקאי שמור מקום מיוחד לארוע הגדול של השנה .

בכל ענף ספורט שתיבחרו , תמיד תמצאו בשלב כלשהו ארוע גדול - סופרבול , אולסטאר או כל דבר אחר.

העונה מתחילה, עושים כוחות, מחממים את השרירים ואז אחרי שהקהל מבין מה הולך להיות או כאשר נגמרת העונה מגיעה ארוע השיא הזה, שואו ענק עם התפוצצות .

לא כך זה ב-NASCAR , בסדרת מרוצי המכוניות הפופולרית ביותר בצפון-אמריקה שאוטוטו מתחילה לה את עונת 2007.

"הסופר-בול" של ה-NASCAR הוא הארוע הראשון של העונה, הדייטונה 500, שגם הוא ארוע שיא לשבוע מרוצים על מסלול המרוצים בדייטונה, פתיחת עונה ה-NASCAR.

בשנה שעברה היה זה ג'ימי ג'ונסון שזכה לראשונה באליפות הנכספת והפך לאליל אמריקאי רשמי והשנה יהיה לו קשה יותר, לנסות להגן על תוארו, דבר שלא נעשה מאז ג'ף גורדון .

אבל הוא לא כל האטרקציה בסדרה הנפלאה הזו.

מונטויה, חואן פבלו מונטויה, זוכרים אותו ? פעם נהג פורמולה-1 והיום יושב בכסא הדודג' השחורה ומנסה לשקם את הקריירה שלו על המסלולים האובליים. אין ספק בכלל שהולכת להיות לו עונה קשה אבל לפחות הוא טוען שהוא הולך להנות.

ה-NASCAR היא סביבה שמרנית ללא הרבה חידושים ושינויים ובכל זאת השנה נעשו מספר שינויים בכדי לחדש מעט.

במהלך השנה תיכנס למעגל התחרויות סוג של מכונית חדשה, שילדה חדשה - CAR OF THE FUTURE שאמורה לתת חבילה אוירודינמית ובטיחותית טובה יותר ובעיקר זולה יותר בטווח הרחוק.

כיום קבוצות ה-NASCAR מחזיקות כמעט לכל סוג של מסלול מכונית נפרדת ויש מספר סוגי מסלולים במהלך העונה הארוכה והמתישה הזו . במכונית החדשה קיימת אפשרות לשנות את המבנה האוירודינמי כך שניתן יהיה באותה מכונית לשנות את ה-SETUP ולא יהיה צורך להחזיק מספר מכוניות.

עוד שינוי שנעשה השנה הוא בתחום הניקוד . מכיוון שב-NASCAR קיים פלייאוף, עשרת הנהגים הראשונים בדרוג , רק הם יכולים להתמודד על האליפות כאשר מגיעים ל-CUT, מעין פלייאוף של עשרת המרוצים האחרונים בעונה. השנה נעשה שינוי ומספר הנהגים עלה ל-12 , אולי בכדי שתהיה יותר תחרותיות ואולי כי ב-2006 למשל אלוף 2005 טוני סטיוארט נשאר בחוץ וב-NASCAR לא רוצים שזה יקרה...

עוד שינוי הוא בשיטת הניקוד. באליפות הזו לא רוצים נהיגה טקטית של צבירת נקודות אלא קרבות על נצחונות ולכן הוגדל פער הנקודות בין המנצח למקום השני, שיהיה יותר על מה להילחם.

אבל החדשות העיקריות מבחינת ה-NASCAR השנה הן ללא ספק כניסתה של טויוטה למעוז האמריקאיות.

הענק היפני, בראשות דרל וולטריפ (אגדת NASCAR בפני עצמו) נכנסים למתקפה במגרש הביתי של יצרני המכוניות האמריקאיים עם הטויוטה קאמרי .

חלק מאוהדי ה-NASCAR טוענים שזה חילול הקודש וחלק טוענים שזה חידוש מעניין ולנו נותר רק לחכות ולראות.

עונת ה-NASCAR היא עונה מסקרנת,מרתקת ומתישה כאחד, אבל יש בה כמעט הכל. יריבויות ישנות, מהירות,התנגשויות על מסלולים מהירים, קרבות שלעיתים מגיעים גם לידי אלימות פיזית והרבה היסטוריה ורומנטיקה.

בסופו של יום, אין כמו ה-NASCAR בכדי להעביר כמה שעות טובות של סופ"ש.

דובי

Gordon-On-Track-3.jpg

Earnhardt-Jr-Testing-3.jpg

Johnson-Testing-3.jpg

l_img_5383-3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

לצערי הדרישה מספר אחד כדי לעקוב אחרי סידרת מירוצים היא היכולת לצפות בה.

למרות היותי אוהד מושבע של הנקסטל קאפ (ולא סדרות נאסקאר אחרות) היעדר כל כיסוי באזורינו מנע ממני לעקוב אחרי העניינים בעונה האחרונה.

יכול להיות שניתן בדרכים שונות כמו הורדה ברשת או חברים עם תחנות לוין פרטיות לראות חלק מהמירוצים אבל כשזה לא שידור חי זה כבר לא ממש זה.

כולי תקווה שמשהו יגרום לשינוי העונה אבל בנתיים לא ידוע לי כלום.

פורסם

ולמרות שכמו שדרור אמר וצדק , אין לנו ממש אפשרות לצפות בסדרה הזו , אתמול 21 נהגים נאבקו במרוץ חימום בדייטונה , הבאדווייזר המסורתי , שמשתתפים בו נהגים שניצחו או היו בפול פוזישן בעונה הקודמת .

לאחר 70 הקפות היה זה טוני סטיוארט שחצה ראשון את קו הסיום עם השברולט הכתומה שלו.

הטויוטה הראשונה שכולם ציפו לראות מה תעשה היתה של בריאן ויקרס שסיים שמיני.

וה-500 עוד לפנינו...

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

פורסם

נראה לי שלא יזיק להוסיף לינק

או 2

או יותר

Montoya - drive #24 Jeff Gordon - NASCAR car

Talladega Final Laps Crash Dale Jr Jimmie Jonhson

אפילו הקומדיה Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby

ריקי בובי כוכב הנאסקר מתמודד עם הקשיים כמו עם נהג הפורמולה 1 הצרפתי (סשהברון כהן)

פורסם

איך הם לקחו את הרכבים למסלול רגיל... הרי השילדה מתוכננת להיות יציבה יותר בשיפוע....

כחלק מהסבב ליגת הנאסקאר נוסעת 2-3 מירוצים גם במסלולים "רגילים". המפורסמים שבהם הוא ה - INFINION RACEWAY בקליפורניה ו WALTKINS GLEN עליו מתחרים כיום גם ב IRL מסלול ששימש בעברו גם בפורמולה-1.

כמובן שהמכוניות האלו נראות קצת פאטתיות על מסלולים כאלו ביחס לסינגל סיטרס אבל אין שום בעיה לעשות להן סטאפ מתאים.

פורסם

היום ב-22:15 מתקיים מירוץ הדיטונה 500. אחת מאבני היסוד של הספורט המוטורי.

לצערי לא ידוע לי על שידור בערוצים הסטנדרטיים הנקלטים בארצנו.

למי שבכל זאת מתעקש לעקוב, נאסקאר השיקו השנה שירות RACE VIEWER שמאפשר לעקוב אחרי המירוץ בממשק תלת מימדי שנראה כמו משחק ומאפשר להביט על כל נהג מקדימה מאחורה ומלמעלה וכמו כן להאזין לשידור חי ברדיו.

למירוץ הקרוב השירות יהיה בחינם וניתן להיכנס אליו בזמן המירוץ מהלינק הבא:

http://www.nascar.com/promos/speedweeks/index.html

השירות מבוסס JAVA APPLET ומשתמש ב OPEN GL לתלת מימד.

אני באופן אישי ניסיתי אותו ביום חמישי והוא עבד לי רק על FIREFOX. ה INTERNET EXPLORER התפוצץ איתו.

אותי מעניין איך עובדת הטכנולוגיה בנאסקאר בה יודעים בכל רגע נתון איפה כל רכב נמצא על המסלול בדיוק של מטרים בודדים פשוט מדהים!!!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הנושא החם ב-NASCAR השבוע וכפי שגם הוזכר בעיתון "הארץ" השבוע הוא המאבק במשפחת ארנהרדט.

דייל ארנהרדט היה דמות מיתולוגית בעולם המרוצים האמריקאי והמס'-3 של הרכב שלו נתפס כסמל אמריקאי אמיתי, כמעט בכל מקום שקשור איך שהוא ל-NASCAR רואים את המספר הזה.

כמו שכבר צויין פה בעבר ארנהרדט נהרג בתאונה אבל השם שלו קיים.

אשתו של דייל ארנהרדט שהיא גם אמו החורגת של דייל ג'וניור המשיכה את ניהול הקבוצה של DEI בצורה מצויינת ועכשיו לאחר מספר שנים שעברו החליט ג'וניור כי הוא רוצה אחוז גבוה של מניות הקבוצה, מעל חמישים ואחד אחוז , פשוט בכדי לשלוט בקבוצה.

אגב, הוא לא הכחיש ואפילו הכריז כי זו מטרתו.

ג'וניור גם הוא הפך לאייקון עם המספר-8 וצבעי הבאדוויזר המפורסמים ומוצרים שונים שנושאים את שמו נמכרים כמו לחמניות חמות בסביבת ה-NASCAR .

החוזה של ג'וניור מסתיים בסוף העונה הנוכחית בקבוצת DEI וכרגע כולם מחכים לראות איך יתפתח העימות בין דייל ג'וניור לתרזה האמא החורגת , נשמע כמו סיפור מהאגדות אבל ככה זה עושה את הכל ליותר דרמטי ומעניין.

נמשיך לעקוב

דובי

פורסם

ובינתיים בסיבוב השני בסדרה הבלתי נגמרת הזו מאט קנסת' ניצח בפונטנה לאחר הוביל ביותר ממחצית מההקפות.

קנסת' הוא אלוף 2003 של סדרת ה-NEXTEL ב-NASCAR , הסדרה הבכירה.

טויוטה שכולם ציפו לראות מה יקרה לה אחרי הכישלון במבדקים של דייטונה הציבה מכונית במקום העשירי עם בריאן ויקרס .

חואן פבלו מונטויה סיים רק עשירי.

דובי

1.jpg

פורסם
חואן פבלו מונטויה סיים רק עשירי.

מונטויה סיים רק במקום ה-26.

ג'ף גורדון שזינק מהפול פוזישן סיים שני ועלה למקום השלישי בדירוג הכללי (יש תקווה)

פורסם

קראתי היום איזה מאמר על נאסקאר...

צוין שם בשנות ה 70 היו מרוצים שנקראו STOCK CAR

כולם יודעים מה המילה STOCK אומרת...

אבל מין הסתם הרכבים היו רכבי מרוץ

לדומגא ה מרקורי סייקלון 69 היה שם מנוע 429 BOSS עם 600 כ"ס ב 700 RPM מה סטוק בזה?

למישהו יכול לשפוך טיפה אור בנושא?

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תוכן חדש...