Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד כמה רשימות מהמוסף של CAR, שבו הם כותבים על עשרת הגדולים שלהם, במגוון גדול של קטגוריות. המעניינות מוצגות כאן להנאתכם. הכל מתורגם לעברית, בחלק מהמקרים לא יופיעו כל עשרת הגדולים, אלא רק המעניינים ביותר. בכל הודעה יהיו כמה רשימות כאלו.

והפעם:

נהגי מירוץ:

סטירלינג מוס:

stirling_moss.jpg

"יכל לנהוג על הכל – חד-מושביות, מכוניות ספורט, מכוניות סאלון, מכוניות ראלי – ולנצח. אבל זה היה הסגנון המושלם של הנהיגה שביסס את מוס כנהג בעל הכשרון הטבעי הגדול ביותר בעולם. הוא לעולם, לעולם לא ויתר ועדיין הצליח לשמור על אתיקה ספורטיבית שאיננה מוכרת בתחום כיום."

חואן מנואל פאנגיו:

juan_manuel_fangio.jpg

"אפילו מוס לא יכל להתחרות ביכולת השליטה המוחלטת של הארגנטינאי הזה במכונית המירוץ. ההבדל היה, שלפאנגיו לרוב היה את הציוד הכי טוב והצלחתו לרוב הייתה מוגבלת לפורמולה 1. אבל, בימיו, פאנגיו היה מהמם. הנהיגה שלו לניצחון בנורבורגרינג ב-1957 נחשבת עד היום לקלאסיקה של ספורט מוטורי."

ג'ים קלארק:

jim_clark.jpg

"יש הטוענים כי הוא נהג המירוצים הטוב מעולם. הבעיה היא, הוא התחרה רק בלוטוס, שהייתה לרוב המכונית הטובה ביותר על המסלול, ללא קשר לסוג המירוץ בו הוא התחרה. אבל אם הסקוטי הצנוע גרם לנהיגה במכונית פורמולה 1 להראות חסרת מאמץ, אז יכולת המשחק והשליטה הפנטסטית שלו בלוטוס קורטינה היו פשוט חגיגה לעיניים."

מיכאל שומאכר:

michael_schumacher.jpg

"מי יכול להתווכח מול 5 אליפויות עולם ויותר מ-60 נצחונות בגרנד פרי? הסטטיסטיקות רק רומזות ליכולת גנטית שמאפשרת לגרמני הזה לחפור עמוק ולהשיג ניצחון גם מתוך מה שנראה כמו תבוסה בלתי נמנעת. אבל כמה אלופים עשו כל כך הרבה טעויות, כפויות או לא כפויות, שבוע כן, שבוע לא?"

איירטון סנה:

ayrton_senna.jpg

"ע"י השקעת מאמץ נחוש וחשיבה רבה בנהיגה שלו, סנה הפיק ביצועים פנומנליים. אבל גישתו של ניצחון-בכל-מחיר הראתה גם צד שחור יותר כשהוא העיף את אלאן פרוסט מהמסלול בכוונה בשביל לנצח את האליפות ב-1990. במהלך אחד, הסופרסטאר הזה הפך עימות ברוטלי לטקטיקה לגיטימית."

אלאן פרוסט:

alain_prost.jpg

"עמד מול תחרות קשה יותר מרוב הנהגים בדרכו לארבעה תארים. היה לו סגנון עדין וחסר פגמים שייגע בנחישות את המתחרים שלו בימים שהגרנד-פרי היה מירוץ סבילות ללא הפסקה לעומת מאוץ מהיר בין עצירות בפיטס. מהיר באופן מופלא. כל כך עד כי הוא עצבן את סנה באופן רציני מאוד."

אלברטו אסקארי:

alberto_ascari.jpg

"הפרארי שלו אמנם הייתה ברמה משלה ב-1952 ו-1953 אבל האיטלקי הזה היה מסוגל לנצח בכל דבר עם גלגלים. הנהיגה שלו התקרבה לשלמות, סגנון רגוע שמביא לשילוב של דיוק ומהירות שרק בן זמנו פאנגיו היה יכול להשוות."

ג'קי סטיוארט:

jackie_stewart.jpg

"דוגמה מושלמת לשמירה על הרכב שלו וניצחונות איטיים עד כמה שאפשר. נהג באופן זורם ובדיוק על-קצות-האצבעות שהדגיש את הקושי להוציא את עשיריות השניה הקריטיות ממכוניות המירוץ קצרות בסיס הגלגלים והעצבניות. איש ספורט אמיתי שיכול לספור על יד אחת את מספר הפעמים שהוא הסתבסב לאורך 99 מירוצי גרנד פרי."

ניקי לאודה:

niki_lauda.jpg

"אלוף הבלתי אפשרי. אמונה עצמית מוחלטת עזרה לאיש הלא עשיר הזה להכנס לפורמולה 1 ושמרה עליו שם אפילו אחרי שהתרסקות בוערת בנורבורגרינג ב-1976 כמעט הרגה אותו. שנה אח"כ הוא ניצח את האליפות השניה שלו. השלישית הייתה דרמטית לא פחות כשהוא עשה קאמ-בק אחרי שפתח חברת תעופה."

מאריו אנדרטי:

mario_andretti.jpg

"הדבר היחיד שהוא לא עשה זה לנצח בלה-מנס. יותר מ-40 שנים של התחרות העבירו את האמריקני הזה דרך כל צורה של ספורט מוטורי. ניצח בנאסקאר, אינדיקאר, מכוניות ספורט, מכוניות דראג, פורמולה 1 – רק תבחרו. נהג מירוץ בכל רמ"ח איבריו, קשה כמו פלדה, מהיר בצורה מדהימה אבל בטוח והוגן באופן חסר פשרות."

אלופי הגרנד פרי

נהגי ניסוי:

דריו בנוצי, פרארי – בנוצי זוכה לכוון מכוניות פרארי. שזה נחמד.

ולנטינו בלבוני, למבורגיני – האיש מאחורי כל שור זועם למשך 30 שנה.

וולטר רוהל, פורשה – אגדת ראלי שבוחן מכוניות פורשה בנורבורגרינג.

אורסולה וופס, אאודי – עבדה על ה-A3 החדשה.

גאבין קרשאו ומאט בקר, לוטוס – האנשים שמאחורי ההגה בלוטוס.

גרהרד ריכטר, ב.מ.וו M – בוחן ראשי בקבוצת M.

טוביאס מוהרס, מרצדס AMG – מפתח מכוניות AMG.

פיטר וילר, TVR – הבוחן הראשי בבלאקפול.

ריצ'רד פארי-ג'ונס, פורד – מבטיח שכל הפורדים הם מכוניות מהנות כל כך לנהיגה.

הירושי טאמורה, ניסאן - מקבל את הכבוד על הסקייליין המצוינת.

מכוניות פורמולה 1:

מרצדס-בנץ W196:

mercedes-benzw196.jpg

"מרצדס חזרו למירוצי הגרנד פרי עם המכונית הזאת ב-1954 ובאופן מיידי השאירו את היריבים שלהם המומים, גם מהמראה הנפלא (היא הגיעה עם צביעה מיוחדת למסלולים מהירים) וגם מהביצועים המדהימים."

לוטוס 49:

lotus49.jpg

"התחילה מסורת בת שלוש שנים בצמרת לאחר שניצחה את המירוץ הראשון שלה (גרנד פרי הולנד, 1967). הציגה את מנוע ה-DFV V8."

מזארטי 250F:

maserati250f.jpg

"מכונית הפורמולה 1 הקלאסית בעלת המנוע הקדמי. זו הייתה שירה בתנועה כשפאנגיו ייצר החלקות ארבעה גלגלים מרהיבות לניצחון ב-1957."

וויליאמס FW14B:

williamsfw14b.jpg

"הרבה מלפנים. כוח של רנו, אוירודינמיות חדישה ומתלים אקטיביים הפכו את מנסל לאלוף ב-1992."

אלפא רומיאו 158:

alfaromeo158.jpg

"מנוע ה- V8 המהלל בעל נפח של 1.5 ליטר ומגדש על העיף את המתחרים לכל הרוחות. פארינה זכה בתואר הראשון עם המכונית הזאת ב-1950."

קופר T51/T53:

coopert51t53.jpg

"עולם המירוצים השתנה לתמיד ב-1959 כשקופר תקע את המנוע מאחור וזכה בתואר."

לוטוס 25:

lotus25.jpg

"ג'ים קלארק השתמש בקשיחות ובאחיזה של שלדת המונוקוק הראשונה בשביל לקחת את התואר ב-1963."

מקלארן MP4/4:

mclarenmp4.jpg

"המכונית הטובה ביותר בעידן שאחרי 1981 עם שלדות הקרבון-פייבר, ניצחה את כל 16 המירוצים מלבד אחד ב-1988."

פרארי F2002:

ferrarif2002.jpg

"ניצחה 15 פעמים ב-19 מירוצי גרנד פרי. מהירה, חזקה, יעילה ואמינה לחלוטין. רק תוסיפו M שומאכר."

לוטוס 79:

lotus79.jpg

"שחור קטלני, פסי זהב ואירודינמיות מדהימה השאירו את המכונית הזאת ברמה משל עצמה ב-1978."

פשלות בפורמולה 1:

גרנד פרי קנדה, מונטריאול, 1991: ניג'ל מנסל היה כל כך עסוק בניפוף לקהל עד כי הוא נתן לסל"ד המנוע בוויליאמס שלו ליפול. איבוד הלחץ הרס את תיבת ההילוכים שלו.

גרנד פרי מונאקו, 1980: דרק דיילי התעופף באוויר ונחת על המכונית של חברו לצוות.

גרנד פרי בריטניה, בראנדס האטצ', 1974: המכונית של ניקי לאודה נבלמה בפיטס בידי פורד קורטינה חונה.

גרנד פרי מונאקו, 1995: טאקי אינו ומכונית ה-arrows שלו, בגרירה, נפגעו בידי רכב הבטיחות.

גרנד פרי פורטוגל, אסטוריל, 1992: מנסל איבד גלגל בעת שיצא מהפיטס.

גרנד פרי בריטניה, בראנדס האטצ', 1981: גל ההדף ממטוס הרייר חולף שבר חלק מהיציע לחתיכות.

גרנד פרי בלגיה, זולדר, 1981: רנה ארנו בילה את הלילה בכלא אחרי שנתן סיבוב על מכסה המנוע למרשל שניסה למנוע ממנו לעזוב את המסלול.

גרנד פרי בריטניה, סילברסטון, 1971: שלוש מכוניות התנגשו אחרי שהמזניק היסס.

גרנד פרי ספרד, חרז, 1997: היינץ-הרלד פרנצן נסע לכיוון הפיטס של בנטון, אח"כ לקח איתו חצי מהפיטס של מקלארן לפני שהגיע למטרתו האמיתית, וויליאמס.

גרנד פרי בריטניה, סילברסטון, 1989: נשיא ה-FIA ז'אן-מארי באלסטרה ניסה לחצות את המסלול בסופה של ההקפה הראשונה. מכונית אחת שרק התחילה לצאת מהפיטס פספסה אותו בשניות בודדות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יפה מדהים מושקע כתבה ממש ברמה רוני :mm_yeah:

אבל עכשיו צריך לעשות השוואה על מכוניות ראליWRC(וגם נהגים) לדעתי זה יהיה מצויין ומעניין מאד :!:

תחשוב על זה בשבילי :roll:

פורסם
יפה מדהים מושקע כתבה ממש ברמה רוני :mm_yeah:

אבל עכשיו צריך לעשות השוואה על מכוניות ראליWRC(וגם נהגים) לדעתי זה יהיה מצויין ומעניין מאד :!:

תחשוב על זה בשבילי :roll:

לא נראה לי שהבנת את מהות העניין... כנראה שאתה מאלו שמתעקשים לא לקרוא את השורה וחצי הראשונות של ההודעה שלי, אלא מיד עוברים לחלק עם התמונות.

אנא קרא אותם ואז כתוב לי מה הבנת.

אני אעזור לך - מגזין CAR הידוע, כבר עשה את העבודה הזאת בשבילי, ובאותו מוסף אשר ממנו אני שואב את המידע הזה שמפורסם כאן, יש גם את עשרת נהגי הראלי הגדולים ביותר לפי CAR וכן את עשרת מכוניות הראלי הטובות ביותר. תאלצו להתאזר בסבלנות עוד מספר שבועות עד שתורם יגיע.

תודה, ואני מקווה שאתם נהנים לקרוא (זאת הרי המטרה...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני הבנתי טוב מאד כבר בהתחלה מה שרשמת. אוקיי לקחת את הכתבה ממגזין CAR.

העניין הוא אם אתה יכול לעשות כתבה לבד בלי עזרה ממגזין, על ראלי למשל או כל דבר אחר

לגבי ידע אני בטוח שיש לך אז בלי תירוצים :wink:

ולגבי עניין בכתבות שלך לדעתי הם מהמעניינים ביותר וברמה גבוהה תמשיך ככה.

פורסם

העניין הוא אם אתה יכול לעשות כתבה לבד בלי עזרה ממגזין, על ראלי למשל או כל דבר אחר

אוקיי, הבנתי. כתבה לבד אני גם יכול לעשות, אבל צריך נושא ספציפי (לא "ראלי" בכלליות) וצריך הרבה זמן פנוי (את זה יש לי בעצם :wink: ). מה גם שזה צריך לעניין אותי מספיק בשביל שאכתוב לפורום כתבה על זה (אתה יודע, אני לא בדיוק מרוויח כסף מהפורום, להפך... :? )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

פשוט תענוג צרוף, מאוד נהנתי ואני מצפה בכיליון עיניים לכתבה על 10 מכוניות הראלי הטובות ו10 נהגי הראלי הטובים.

בכל אופן תודה.

second is the first looser

פורסם

יפה :mm_yeah: כל הכבוד רוני. קבל דאבל ח'

ד"א היה לא מזמן תוכנית בנשיונל גאוגרפיק על מירוצים ו"פשלות" היה מעניין, הם הזכירו שם הרבה את המוות של ארייטון סנה והציגו אותו כאגדה אמיתית ואילולי היה מת הוא היה מספר אחד.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

אוקיי, הבנתי. כתבה לבד אני גם יכול לעשות, אבל צריך נושא ספציפי (לא "ראלי" בכלליות) וצריך הרבה זמן פנוי (את זה יש לי בעצם :wink: ). מה גם שזה צריך לעניין אותי מספיק בשביל שאכתוב לפורום כתבה על זה (אתה יודע, אני לא בדיוק מרוויח כסף מהפורום, להפך... :? )

רוני

יש לי רעיון, אולי תעשה כתבה על הנושא הלא מובן הבא:

למה כמעט באף מירוץ לא שורדות יותר מידי מכוניות פורד פוקוס?

(למעשה אני מוצא את העניין מאוד מבדר) :-)

זה כמו למשל בסרטים האלה שמשחררים מידי עונה "WRC 2000/1/2" -

תמיד תראה שם איזה פוקוס נשרפת, מתהפכת, בעלת בעיות מרובות וכדומה. :-)

אני חושב שזאת תהיה באמת חידה שקשה לענות אליה... :D

תום[code:1:f0f0eab95d]

[/code:1:f0f0eab95d]

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

יש לי רעיון, אולי תעשה כתבה על הנושא הלא מובן הבא:

למה כמעט באף מירוץ לא שורדות יותר מידי מכוניות פורד פוקוס?

(למעשה אני מוצא את העניין מאוד מבדר) :-)

זה כמו למשל בסרטים האלה שמשחררים מידי עונה "WRC 2000/1/2" -

תמיד תראה שם איזה פוקוס נשרפת, מתהפכת, בעלת בעיות מרובות וכדומה. :-)

אני חושב שזאת תהיה באמת חידה שקשה לענות אליה... :D

תום[code:1:29495e6d58]

[/code:1:29495e6d58]

לא צריך לעשות כתבה, התשובה ברורה לחלוטין - קולין מקריי!!

שמת לב שבעונת 2003 עדיין לא היו תאונות רציניות עם הפוקוס, פשוט כי קולין עבר לסיטרואן...

קולין מקריי נהג דגול, באמת. אחד מהטובים כיום באליפות. רק יש לו בעיה קטנטנה... הוא נוטה לקחת סיכונים יותר מדי... לפעמים הוא קופץ קצת מעל לפופיק, והתוצאה לרוב היא תאונה שמעיפה אותו מהמירוץ... מצד שני חייבים לתת לו קרדיט (המון!) על ההתמדה - בטח זכור לך רצף התאונות שלו בפוקוס, כולל כמה התהפכויות, בעונה הלפני קודמת, למיטב זכרוני. הרכב נראה כאילו עלה עליו מכבש - אבל קולין המשיך לנסוע. מרשים ביותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זה בגנים....

תראה את אבא שלו

מס' פעמים אלוף בריטניה הפתוחה

ג'ימי מקריי וסיירה קוזי' , שילוב רע

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם