Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי רשימה של מספר רכבי ליסינג לבחירתי מהעבודה (כולם באותו טווח עלות חודשית):

גטס 1.4 GLF

סיריון 1.3

שברולט אביו LT 1.4 (סדאן, 4 דלתות)

סוזוקי ליאנה GLS VVT (בעלת 4 דלתות גם כן)

טויוטה קורולה סדן - סאן 1.6

הרכבים אוטומטיים (בחברה אמרו "בגאווה" שהם לא מחזיקים ידני), מגיעים ללא דלקן, לכן חסכונותם חשובה לי.

את גטס 1.4 פסלתי על הסף מתוך היכרותי עם הרכב (זללן חלשלוש).

עם סיריון 1.3 יש לי נסיון לא רע, הרכב חסכוני, ועל הכביש הוא מרגיש הרבה יותר מ1300 סמ"ק, ולצורך העניין הרבה יותר זריז מהגטס הנ"ל.

לאביו מבחינתי יש יתררון אחד על פני סיריון שגורם לי להתלבט ביניהן: הגודל. אביו סדאן גדולה יותר מהסיריון, והגודל חשוב לי.

ליאנה... לא יודע, לא מכיר, אשמח לשמוע פרטים.

וקורולה - 1.6... כמה חסכונית היא כבר יכולה להיות? מה גם שהיא היקרה ביותר מכל הנ"ל.

בקיצור, כמו ששמתם לב - המידע שבידיי על הרכבים הנ"ל לא מוצק מספיק כדי שאוכל לקבל החלטה.

לעזרתכם אודה!

פורסם

וואו, כוכב וחצי זה משפיל ומגוחך!

מה בנוגע לצריכת הדלק של הרכבים שציינתי (חוץ מהגטס ומהסיריון, עליהם אני יודע מספיק)?

מישהו יכול לתת לי קצת פרטים?

פורסם

אני הייתי מציע לך לא לחשוב פעמיים בכלל וללכת על הטויוטה קורולה.

רכב פשוט ברמה אחרת מכל מה שהוזכר כאן. אני הייתי מציע לשים עוד 100 שקל בשבוע לדלק ולנסוע על רכב מפנק מרווח ונעים יותר.

הבחירה השניה שלי היא הסיריון, אבל היא מאוד קטנה מבפנים(יחסית).

פורסם

תקח בחשבון שמזמן שGM קנו את דייהו , חלק מהשברולטים אלו דייהו ישנות שקיבלו את השם שברולט . והאויאו היא דייהו . זו גם הסיבה לכך שיש לה רק 1.5 כוכבים . זו לא מכונית מודרנית בסטנדרטים של היום

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אם אתה אומר שכולן באותה עלות חודשית אז איך אח"כ אתה אומר שקורולה היקרה מכולן?

בכל מקרה, מבין הרשימה הנ"ל באותה עלות, ברור שקורולה.

פורסם

הוא אמר שהן באותו טווח מחירים

לגבי הסוזוקי ליאנה, נהגתי בה ויש תחושה מאוד לא טובה של חוסר יציבות (הרכב היה חדש עם אוויר בצמיגים לפי הנדרש), המצערת שלה ברוטאלית ומושב פשוט לא נוח. זו חוות דעתי מהנהיגה בה, יכול להיות שלאחרים תהיה דעה שונה.

פורסם

הסיריון והאוואו מרווחות באותה מידה מבחינת תא נוסעים.

ההבדל הוא מין הסתם בבגאז'.

שתיהן לא נוחות במיוחד, האוואו פחות נוחה לטעמי.

בדייהטסו האווירה נעימה, תאי אחסון שימושיים, שיוט שקט, תיבה ומנוע נמרצים. אני לא יודע יותר מדי על הרכב, כי נסעתי בו נסיעת מבחן בלבד.

באוואו האווירה ממש קודרת ומדכא להכנס לאוטו.

מנסיון של שבוע עם אוואו (כרכב חלופי), קיבלתי כאב גב תחתון.

צריכת דלק 12 ק"מ לליטר, בעיקר נסיעה בין עירונית.

היא מרגישה כאילו היא שטה על הכביש ולא יציבה, אבל אי אפשר לדעת אם התחזוקה של חברת הליסינג הייתה חלק מהתרומה לכך.

הרבה קרקושים.

מנסיון של חודש עם דייהטסו YRV, שלה מנוע דומה לסיריון, באותם תנאים בהם נסעתי באוואו הייתה 13.5 או 14 ק"מ לליטר אם אני זוכר טוב.

האם הרשימה הזו היא מבחר הדגמים הסופי שמוצע לך, או שיש עוד אפשרויות?

אם אין, לך על הסיריון אם אתה לא צריך בגאז' - תרוויח בכך שיש לך דלת חמישית שימושית ואופציה לקפל את המושבים בצורה מאוד יעילה היוצרת משטח הטענה ישר ועצום.

אם יש לך אופציות נוספות, ואם צריכת הדלק היא בראש מעייניך, תנסה לקבל איזו פונטו דגם קודם ידני, או פנדה. בפנדה שלי (רובוטית) בנסיעה משולבת ישנה צריכה ממוצעת של 16 ק"מ לליטר, בבין עירוני נטו אפשר להגיע ל 20 ק"מ לליטר בלי בעיות.

מה עוד חשוב לך? בטיחות? בגאז'? נוחות?

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

ראשית כל - תודה רבה על התגובות!

חשוב לי שטח האחסון ברכב, יש לי כלי נגינה די ארוך לנסוע איתו, והשאיפה שלי היתה לעשות את זה עם מושבים אחוריים למטה מבלי לקפל את המושב הקדמי.

כמובן שבסיריון זה ככל הנראה יהיה בלתי אפשרי.

החשדות שלי בנושא אוויאו וליאנה אומתו בשרשור הזה, לכן מבחינתי הן מחוץ למשוואה.

בגלל ההבדל במחיר בין הקורולה לסיריון (בסביבות 450 ש"ח)

וההבדל בצריכת הדלק (מתוך הנחה ש300 סמ"ק יותר בקורולה לא יעשו אותה יותר חסכונית מהסיריון), אני מניח שאלך על הסיריון.

תודה לכולכם על התגובות וההמלצות!

עזרתם לי מאוד!

פורסם

עשית את הבחירה הכי נכונה.

חבל שאין לך בבחירה הונדה ג'אז :) היית בכיף יכול להכניס את הכלי למושב האחורי.

מבולבלים? גם אנחנו.

• תוכן חדש...