Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכבר כתבתי בעבר, יש לי טויוטה קורולה, שנת 93. בגלל שהרכב מגיע עם רמקוליים אחוריים 6.5 הבנתי שזה בעייתי להחליף אותם ב 9*6, ככה שהברירה היחידה שנותרה לי היא לקנות 6.5 חדשים.

אין לי מגבר, וגם לא יהיה. האם זה כל כך נורא שמאחורה יהיו 6.5 ?

פורסם

הכל תלוי בבמה הקדמית שלך, ובשאר הקונפיגורציה שלך.

בד"כ הרמקולים האחוריים משמשים רק להשלמת האפקט.

אם ה6.5 שאתה מתכוון לשים אחורה יהיו המקור היחיד להפקת התדר הנמוך, פה יכולה להיות כבר בעיה. עד כמה שידוע לי, 6X9 מפיקים בס יותר טוב.

כמובן אני מדבר בכללי, בטוח שיש הבדלים בין מותג למותג על דגמיהם השונים ותוכל למצוא לך סט לשביאות דעתך.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
הכל תלוי בבמה הקדמית שלך, ובשאר הקונפיגורציה שלך.

בד"כ הרמקולים האחוריים משמשים רק להשלמת האפקט.

אם ה6.5 שאתה מתכוון לשים אחורה יהיו המקור היחיד להפקת התדר הנמוך, פה יכולה להיות כבר בעיה. עד כמה שידוע לי, 6X9 מפיקים בס יותר טוב.

כמובן אני מדבר בכללי, בטוח שיש הבדלים בין מותג למותג על דגמיהם השונים ותוכל למצוא לך סט לשביאות דעתך.

יואב

מקדימה אני אשים קומפוננט של מורל או JBL. בכל מקרה המחיר הכולל של ארבעת הרמקולים (קדמיים + אחוריים) יהיה 800 ש"ח בערך.

פורסם

מה עם סאב אקטיבי או משהו כזה?

ובכלל מה הקונפיגורציה המתוכננת?

תשמע, בגדול, קומפוננט שמוגבר סביר, מוציא גם באס בסופו של דבר. אבל מכיוון שציינת שלא תהיה לך הגברה, הניצול של הקומפוננט לא יהיה ככל הנראה אופטימאלי.

תנסה למצוא 6.5 שמוציא את הבאס הכי טוב שניתן, כלמור רמקולים שידועים באס סביר, אם יש כאלה כן.

אני לא יודע מה הציפיות שלך מהמערכת, אבל לדעתי יהיה חסר לך קצת תדרים נמוכים, כמובן שהכל תלוי בהרגלי ההאזנה שלך.

פורסם

שלום לך ,

כפי שרשמתי לך בת'רד הקודם בנושא :

אין מצב ל6X9 בקורולה מאחור ללא בנייה וגם אז זה לא ממומלץ מכיוון שאין מקום אלא אם כן אתה בונה פוד שייתן זוית לרמקול כלפי הנוסעים במושב האחורי - וזה כבר מסבך את העסק .

לצערי אין לך ברירה אלא לקחת זוג יקר וטוב של 6.5" אחוריים שייתנו לך מנעד (או טווח אם תרצה) צלילים רחב ככל האפשר גם בנמוכים וגם בגבוהים .

יחד עם מגבר ובמה קידמית הבנויה מקומפוננטים תוכל לקבל יופי של צליל .

קח בחשבון שבמוקדם או במאוחר תצטרך להוסיף סאב (אם אין לך עדיין) להשלים את טווח התדרים סופית.

אני יודע שרשמת שהמזומנים הם בעייה - אני ממליץ לבנות הכל בשלבים .

אני רכשתי את הרמקולים האחוריים שלי ורק לאחר מכן את הHU וכך נסעתי חודשיים עד ההוצאה המרוכזת והסופית על חלקי המערכת .

בהצלחה.

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
מה עם סאב אקטיבי או משהו כזה?

ובכלל מה הקונפיגורציה המתוכננת?

תשמע, בגדול, קומפוננט שמוגבר סביר, מוציא גם באס בסופו של דבר. אבל מכיוון שציינת שלא תהיה לך הגברה, הניצול של הקומפוננט לא יהיה ככל הנראה אופטימאלי.

תנסה למצוא 6.5 שמוציא את הבאס הכי טוב שניתן, כלמור רמקולים שידועים באס סביר, אם יש כאלה כן.

אני לא יודע מה הציפיות שלך מהמערכת, אבל לדעתי יהיה חסר לך קצת תדרים נמוכים, כמובן שהכל תלוי בהרגלי ההאזנה שלך.

לא יהיה לי סאב, מפני שאבא שלי לא ירצה שיתפוס מקום בתא המטען. יש דרך להחביא את זה?:) ואיזה רמקולים תוכל להציע, שנותנים באס סביר?

פורסם

אני מציע לך לוותר על האחוריים!

לחסוך את הכסף, לסאב אקטיבי. (תבצע חיפוש רשמתי בעבר את המידות.)

או לקנות מגבר 4 ערוצים פשוט. כ 500 שקל. (יגביר לך את הקומפוננט טוב יותר)

ולקנות סאב של טנדרים. שהוא סאב יחסית קטנטן. (8 אינטש)

אני מציע את האופציה השניה.

עם יש לך ידיים טובות או מתקין טוב.

אפשר לנסות להתקין את המגבר מתחת לכסא נוסע!

ומתחת לכסא נהג לבנות תיבה לסאב קטן.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
אני מציע לך לוותר על האחוריים!

לחסוך את הכסף, לסאב אקטיבי. (תבצע חיפוש רשמתי בעבר את המידות.)

או לקנות מגבר 4 ערוצים פשוט. כ 500 שקל. (יגביר לך את הקומפוננט טוב יותר)

ולקנות סאב של טנדרים. שהוא סאב יחסית קטנטן. (8 אינטש)

אני מציע את האופציה השניה.

עם יש לך ידיים טובות או מתקין טוב.

אפשר לנסות להתקין את המגבר מתחת לכסא נוסע!

ומתחת לכסא נהג לבנות תיבה לסאב קטן.

יש אפשרות לדבר איתך בפרטי או משהו? יש לי בעיה בגלל שזה אוטו של אבא והוא מיושן בדעות שלו הוא מפחד ממגבר, סאב וכו'. יש אפשרות להחביא אותם בלי שידע?:)

פורסם

יש גם סאבים קטנים במידות 6.5".

כמו:

http://www.dls.se/english/speakers/RW6.htm

אפשר עם קצת יצירתיות להתקין כאלה מאחורה או מתחת לכסאות הקדמיים.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

לא צריכים להיות "רמקולים" (אלמנטים שמנגנים תדרים הניתנים למיקום) מאחורה.

הצגתי אפשרות לסאבים קטנים שיכולים להיות מותקנים מאחורה או על המגש עם תיבות קטנות ויש עוד אפשרויות.

9*6 מאחורה זו בחירה גרועה ברוב המכריע של המקרים.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

כן, כדאי שתחליט, האם מה שעוצר אותך זה התקציב או הדיסקרטיות של המערכת. פשוט בהודעה הראשונה רשמת ש"אין מגבר וגם לא יהיה"

במידה שיש תקציב, בטוח אפשר למצוא פתרונות יצירתיים להפקת באס, בלי לשים קופסא גדולה בבגאז'.

מגבר ד"א לא תופס כ"כ הרבה מקום, הוא פשוט מוצמד לגב המושב, אין שום בעיה להתקינו מתחת למושב. לגבי סאב זה כבר יותר מסובך, ויכול להכניס אותך להוצאות חריגות.

אה, ותגיד, מה יקרה, במידה ותצליח "להחביא" את כל המערכת שלך, לא יכול להיווצר מצב שבו אבא שלך יסע ברכבף יגביר טיפה מעבר לעוצמה של החדשות וישים לב שפתאום המערכת שלו "קיבלה נשימה" ויש משהו שמשדר גלי הדף, מתחת למושב שלו? :lol:

פורסם
כן, כדאי שתחליט, האם מה שעוצר אותך זה התקציב או הדיסקרטיות של המערכת. פשוט בהודעה הראשונה רשמת ש"אין מגבר וגם לא יהיה"

במידה שיש תקציב, בטוח אפשר למצוא פתרונות יצירתיים להפקת באס, בלי לשים קופסא גדולה בבגאז'.

מגבר ד"א לא תופס כ"כ הרבה מקום, הוא פשוט מוצמד לגב המושב, אין שום בעיה להתקינו מתחת למושב. לגבי סאב זה כבר יותר מסובך, ויכול להכניס אותך להוצאות חריגות.

אה, ותגיד, מה יקרה, במידה ותצליח "להחביא" את כל המערכת שלך, לא יכול להיווצר מצב שבו אבא שלך יסע ברכבף יגביר טיפה מעבר לעוצמה של החדשות וישים לב שפתאום המערכת שלו "קיבלה נשימה" ויש משהו שמשדר גלי הדף, מתחת למושב שלו? :lol:

אז ככה: יש בעיה לשים מגבר \ סאב בגלל שאבא שלי לא ירצה את הדברים האלה. למגבר הוא מתנגד כי הוא ישר יחשוב על ווליום מטורף של 2000 וואט ברכב, לסאב הוא יתנגד כי כמו שאמרת, זאת קופסא גדולה בתא המטען. וכן התקציה הוא בערך 1800 ש"ח ל HU + רמקוליים קדמיים ואחוריים. לגבי המערכת ש"קבלה נשימה" - אבא שלי לא ידע להרגיש לפי האוזן שזה עבר את ה 20 RMS שהמערכת מציעה. יש אפשרות שהמגבר יוחבא?:)

פורסם

כל עוד לא תשנה את דעתך לגבי מגבר אתה בבעיה

אבל אם תחליט לשנות אז קומפוננט של אאודיובן או קיקר או רוקפורד יעשו את העבודה

הרבה יתר טוב כמעט מכל 6\9

• תוכן חדש...