Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע עד כמה יעילות כל המטליות שתקפידן מניעת אדים על השמשות ועל החלונות?

מהיכן ניתן לקנות מטלית כזו?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יעילה מאוד, אבל קח בחשבון שבעצם אתה מורח חומר פעיל על החלון, ועם הזמן זה

צובר ליכלוך,מפסיק לעבוד,ומקשה על הראייה מה שאומר שצריך לרענן את זה כל חודשיים בערך.

יש לקנות את זה בכל חנות לאביזרי רכב.

STI 2004

פורסם

אני מכיר את המטלית הזו שכאילו משתמשים איתה על חופות מטוסים בחו"ל או משהו כזה.

בקיצור, קיללתי את היום שהשתמשתי בה על החלון (וניקיתי אותו לפני ועשיתי הכל בדיוק לפי ההוראות). באותו ערב היו סינוורים נוראיים מהחלון ורק אחרי 3 פעמים ששטפתי את החלון עם ווינדוליין החומר ירד.

אז גם גיליתי ששטיפת החלון מבפנים עם ווינדוליין (או אג'קס) מקטינה את תופעת האדים ושיש אדים אז הפעלת החימום לכיוון החלון, כניסת אוויר מבחוץ וגם הפעלת המזגן ביחד גורמים לאדים להעלם ממש במהירות.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

יש גם תרסיסים כאלו וחומרים למריחה וכו' וכו'. בעיקרון כולם יוצרים שכבה שומנית על השמשה ולכן לא יכולים להצטבר אדים. כמו שאנשים הסבירו מנסיונם השכבה הזאת יוצרת בעיות של התשקפויות וסינוורים, שהרי לשכבה מקדם שבירה שונה מזה של הזכוכית.

אם האדים מאד מפריעים לך כדאי שתנסה על חצי חלון ותראה אם זה לא יסנוור אותך בלילה כשרכבים ממול מאירים עלייך.

פורסם

אני משתמש במטליות ובנוזל של FogX (אותה חברה שמייצרת את RainX). יש צורך ליישם את החומר בתנועות סיבוביות ולנגב במטלית יבשה עד שמקבלים שכבה אחידה ודקה של חומר על השמשה. אם משאירים כמות גדולה מדי , יראו הסימנים כאשר יש התעבות על השמשה. כמובן שיש גם ירידה בצלילות של השמשה אך יש לשקול זאת מול ההפרעה שיוצרת התעבות.

פורסם

פשוט מחכים כמה זמן עד שהאדים יורדים ואז נוסעים ,מה גם שבאותו הזמן המנוע מתחמם ומתקרב לטמפ' העבודה וזה מעט יותר בריא למנוע וגם ככה לא מאבדים את השקיפות של השמשה . :lol:

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

זכור לי שלפני שנים רבות מכרו מטליות כאלו שהכילו..עמילן שהופק כנראה מתפוחי אדמה.

הסיבה היתה פשוטה-במכוניות רבות לא היו מפשירי אדים לשמשה הקדמית,ובוודאי לא לאחורית.

עבד לא רע אגב.

פורסם
פשוט מחכים כמה זמן עד שהאדים יורדים ואז נוסעים ,מה גם שבאותו הזמן המנוע מתחמם ומתקרב לטמפ' העבודה וזה מעט יותר בריא למנוע וגם ככה לא מאבדים את השקיפות של השמשה . :lol:

לחמם מנוע בעמידה זה אחד הדברים הכי מזיקים למנוע מבחינת בלאי, גם בסל"ד נמוך.

אולי אין ברירה אם מעדיפים להמנע מניגוב שמשה מעורפלת, אבל אם ניתן, הדרך שפורטה לעיל - להפעיל חימום ומיזוג לכוון השימשה היא הדרך היעילה והקצרה כדי להצליל הראות ולהפטר מהאדים.

יוסי

פורסם
תוך שניות...?!

כן.

הפעל מזגן על מצב חימום מלא וכוון את האוויר לשמשה. מבטיח לך שתוך מס. שניות כל האדים יעלמו.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
זכור לי שלפני שנים רבות מכרו מטליות כאלו שהכילו..עמילן שהופק כנראה מתפוחי אדמה.

הסיבה היתה פשוטה-במכוניות רבות לא היו מפשירי אדים לשמשה הקדמית,ובוודאי לא לאחורית.

עבד לא רע אגב.

מזכיר לי, שבצבא היו מורחים תפו"א על החלק הפנימי של העיניות במסיכות אב"כ.

אולי באמת כדאי לנסות את זה... ברצינות!

פורסם
כן.

הפעל מזגן על מצב חימום מלא וכוון את האוויר לשמשה. מבטיח לך שתוך מס. שניות כל האדים יעלמו.

שמוליק

חבל שלא הבטחת את זה עד עכשיו - כי כנראה זה היה עובד (בכל הפעמים שעשיתי את זה וזה לא עבד...)

פורסם
חבל שלא הבטחת את זה עד עכשיו - כי כנראה זה היה עובד (בכל הפעמים שעשיתי את זה וזה לא עבד...)

הפעלת את מדחס המזגן? כיוונת ליציאת המיזוג בחלונות? (שמטרתה היא הפשרת אדים).

וכן, תוך שניות זה מנקה את החלון.

פורסם
הפעלת את מדחס המזגן? כיוונת ליציאת המיזוג בחלונות? (שמטרתה היא הפשרת אדים).

וכן, תוך שניות זה מנקה את החלון.

התכוונת לאוויר חם או קר?

• תוכן חדש...