Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לשאול את דעתכם בנושא.

איפה הגבול בין רכב חסר אחיזה לרכב מהנה?

זאת אומרת לצורך העניין במוו 318 היא נחשבת לרכב מהנה עד מאוד,אבל יש לה נטייה "לנענע" את הישבן.

אז איפה הגבול בין רכב מהנה שמנענע את הישבן? לרכב שמנענע את הישבן בצורה לא נאה?

האם הנאה מנהיגה זה הגדרה לרכב שמתקשר אתך,אך לא חייב להיות בעל אחיזה.

או רכב שלא בהכרח מתקשר אתך אך בעל אחיזה גבוהה?

אשמח לשמוע דעתכם,

מקסים.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, תגדיר באופן מדויק מהי הנאה.

כל אחד מאיתנו נהנה ממשהו אחר, בין אם זה קשור לתחום הרכב או לא.

אדם אחד נהנה מרכב רק אם יש לו כח מטורף, אחר יהנה מהיגוי מדויק ואחר מהחלקות נשלטות.

מאחר והנאה היא סובייקטיבית לא תמצא תשובה אבסולוטית לשאלה שלך.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

רכב מהנה זה רכב שכיף לנהוג בו. כפי שקודמי אמר, הנאה מנהיגה היא דבר סובייקטיבי. אחד נהנה מהיגוי מדוייק, מישהו אחר נהנה מהרבה כח בקו ישר, עוד מישהו נהנה מתחושת ביטחון ושלווה שהרכב נותן, ועוד מישהו ייהנה מזה שיש באוטו חלונות חשמל, נגן MP3 וכיסויי סקאי על המושבים.

כמו שאומרים, על טעם וריח...

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם אני מבין נכון, השאלה שלך היא: כאשר מדובר ברכב שמפגין הרבה היגוי יתר, מתי ההיגוי יתר הוא מהנה ומתי הוא סתם סימפטום של חוסר אחיזה והתנהגות עצבנית מדי על המגבלות.

אז קודם כל, לא כל רכב עם זנב שמח הוא רכב מהנה. אם רכב מכויל ליותר מדי היגוי יתר, הוא יהיה עצבני מאוד על המגבלות והן תגענה מהר מדי. כל פרובוקציה קלילה תדרוש מהנהג להתאמץ מאוד בשביל לשמור על הזנב, והרגשת הבטחון בעומס צידי כבד תהיה נמוכה, שכן הרכב מראה נטייה חדה לעבור ממצב "אוחז" למצב "נמרח על מעקה הבטיחות".

יש גם עניין של היציאה להיגוי יתר, הכי טוב שהיא תהיה פרוגרסיבית ונשלטת. אם התחת יוצא בבת אחת, או לא באופן לינארי, קשה יותר לשלוט עליו עם המצערת וההגה.

בנוסף, רכב שלא מתקשר איתך בצורה זו או אחרת, יהיה בפירוש פחות מהנה, גם אם האחיזה מאוד גבוהה (וזאת, אלא רק אם פשוט יש לך fetish ל-G גבוה בפניות). אתה לא חייב אחיזה מדהימה בשביל ליהנות מאוד (ראה ערך מאזדה מיאטה, למשל).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לטעמי, רכב שעל המגבלות הוא מדוייק מצד אחד אך לא "עוקץ" ו"נושך" הוא מהנה.

כשהוא יוצא להיגוי יתר הוא לא יוצא בבת אחת, הוא לא יוצא לזוית של 45 מעלות, ולא כל ליטוף נוסף של המצערת יוביל אותו לספין, אלא יוצא בצורה ליניארית, נשלט בצורה שבה יש תקשורת בין הרכב לנהג, וניתן מיוזמתך להחריף את היגוי היתר או להקטינו, תוך שימוש מדוייק בהיגוי ובתפעול מצערת.

זוהי בערך ההגדרה שלי ל"זנב שמח" אך לא "שמח מדי".

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
לטעמי, רכב שעל המגבלות הוא מדוייק מצד אחד אך לא "עוקץ" ו"נושך" הוא מהנה.

לפי מה שאתה אומר אז 911 ישנה לא מהנה... :roll:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

יאשה, יצא לי לנהוג קצת על 964, והיא אכן יוצאת מהר מאוד מעבר למגבלות האחיזה, אבל עדיין עושה זאת באופן נשלט יחסית ופרוגרסיבי. היא לא יוצאת לאט כמו משפחתית גדולה (ש"נמרחת החוצה" באיטיות) וגם לא בפרוגרסיביות מתונה כמו נניח 306XSI, אלא באופן מהיר וחד יותר, אך עם זאת תוך מתן פידבק גדול מאוד לנהג. חלק מהעניין הוא המשקל שעל הציר האחורי וחלק ממנו זה הכיול, אבל ההנאה בפירוש שם.

מצד שני, שמועות מספרות כי ה-911 הראשונות היו בהחלט טריקיות יותר מדי על המגבלות. לא יצא לי לנהוג אז אין לי מושג, אבל אם זה אכן כך אז לטעמי לא מדובר ברכב מהנה אלא ברכב מפחיד/מסוכן.

כמו שיותר מדי אחיזה זה לא טוב, לדעתי, כך גם מעט מדי אחיזה. ויותר מכך - האחיזה צריכה להתקיים או לא להתקיים באופן לינארי, ולא בבת אחת ובהפתעה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לפי מה שאתה אומר אז 911 ישנה לא מהנה... :roll:

כשאני אנהג באחת אני אדווח לך.

אני מניח שנהגת בה כדי לדעת? :lol:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

למען האמת זה לא בדיוק דבר הגיוני בעיניכם,

אבל האם זה טבעי שאני יהנה דוקא מזריקות זנב של קאוואליר?

או דווקא מזוויות גלגול של מתקן בסופר לנד?

זאת אומרת על כמה וכמה שהאוטו גרוע על הכביש,האם יכול להיות או בעצם האם זה טבעי שאני יהנה מזה?

כמובן שנהניתי יותר מסיבוב על וולקן,או על 106 ראלי,אבל השאלה האם יכול להיות שנהג יהנה דווקא מרכב שהגבולות שלו נמוכים מאוד?

ע"ע קאוואליר?

ורוני,קלעת בול למה התכוונתי.

תודה,

מקסים.

פורסם

טבעי? לא, אבל יכול להיות. רק בגלל שאתה לא מכיר משהו יותר טוב, לא אומר שמה שאתה מכיר זה טוב...

קוואליר יכולה להיות מהנה ב-30 קמ"ש על רטוב עם בלם יד, אבל זה שעשועים לילדים. ברגע שתדרוש ממנה יותר, היא פשוט לא תדע לספק. היא תימרח, תאבד אחיזה באופן מגעיל וההיגוי יהפוך את עצירת ההחלקה למשהו לא מדויק ולא מהנה. זה נחמד לילד שהוציא אתמול רישיון, אבל למישהו שהתנסה במשהו טוב יותר, זה יהיה סתם מגעיל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
טבעי? לא, אבל יכול להיות. רק בגלל שאתה לא מכיר משהו יותר טוב, לא אומר שמה שאתה מכיר זה טוב...

קוואליר יכולה להיות מהנה ב-30 קמ"ש על רטוב עם בלם יד, אבל זה שעשועים לילדים. ברגע שתדרוש ממנה יותר, היא פשוט לא תדע לספק. היא תימרח, תאבד אחיזה באופן מגעיל וההיגוי יהפוך את עצירת ההחלקה למשהו לא מדויק ולא מהנה. זה נחמד לילד שהוציא אתמול רישיון, אבל למישהו שהתנסה במשהו טוב יותר, זה יהיה סתם מגעיל.

רוני

ברור,ולא הוצאתי אתמול רשיון אבל אני גם לא נהג ותיק במיוחד (כמעט שנה רשיון).

אבל שוב,אני נהנה ממנה.

מהוולקן שהיתה לחבר,נהניתי הרבה יותר מסיבוב של 5 דקות יצאתי עם חיוך של אהבל מרוח על הפנים.

אבל גם מהקאוואליר דווקא מהחוסר אחיזה הזה אני נהנה,וודווקא מלהיות מרוח על הנוסעת שלצדך בזמן פניות ימינה זה גם נחמד,פחות נחמד אם זה נוסע ממין זכר :roll:.

פורסם

אמממ :evil:

ל-911 ישנה יש מגבלות גבוהות מאד ובסופן הזנב יוצא באופן מהיר אך לא ON/OFF אם הנהג מודע למגבלות ונוהג בזהירות המתבקשת, היא יכולה גם להיות מהנה מדי פעם...:twisted:

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
אמממ :evil:

ל-911 ישנה יש מגבלות גבוהות מאד ובסופן הזנב יוצא באופן מהיר אך לא ON/OFF אם הנהג מודע למגבלות ונוהג בזהירות המתבקשת, היא יכולה גם להיות מהנה מדי פעם...:twisted:אני זוכר שקראתי פעם בקאר מבחן והם אמרו שה911 מסוכנת , ונהג בה נהג מירוצים אנגלי (לא זוכר את שמו ) שנהג בפורמולה 1(כמה מירוצים) ובפורמולה 3 (בעיקר)

ג.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אתה קראת פעם בקאר...

אני נוהג יום יום...

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

• תוכן חדש...