Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מ 8 בבוקר אני מתקין את הקומפוננט החדשים שלי + מגבר ישן חדש = פלנט אודיו VX3004.

החיבור הוא חיבור אקטיבי דרך קרוסים פסיביים של ההיבריד דגם MX22.2 המאפשר חיבור 2 כניסות של מגבר (1 לטויטר ו1 לוופר).

הכל חובר כמו שרשום בספר. http://www.morelhifi.com/support/pdf/mobile/HYBRID_O.pdf

ועכשיו לשאלות:

1. מה אני עם הHPF בHU שלי? (6850) - מופעל - על כמה?, מנותק?

2. על המגבר עצמו : הכל הFLAT? , או HPF? מצורפת תמונה של הכיוונים על המגבר.

בינתיים זה מה שעולה לראש.

תודה מראש.

בוריס.

vx.JPG

פורסם

מההנחה שאתה עובד עם כל ארבעת הערוצים, אבל דרך הקרוס, שחותך את המיד מלמעלה, ואת הטוויטר מלמטה, בערוץ של המיד, בHU (קידמי) יש לחתוך באזור ה63 הרץ (תנסה מספר ווריאציות של חיתוכים), ובמגבר FLAT, ואילו לטוויטרים (אני מאמין שתשתמש בערוץ האחורי של הHU) אין לך חיתוך לא בHU ולא במגבר. בכל מקרה נראה שזו העבודה הראשונה שלך בצורה אקטיבית, אז תעזר בחבר עם ניסיון ותהיה עדין (לא נשמע טוב, מודה).

אריק.

בשיפוצים

פורסם

זה כל הקטע, שכל מי שאני מכיר שעובד בבי אמפ, הוא עובד בצורה הרגילה, כלומר או שיש לו HU המאפשר לו בי אמפ, או קרוס חיצוני.

הקרוס הזה של ההיבריד אוביישן זה משהו חדש יחסית,

אני מקווה שיש כאן אנשים עם נסיון עם הקרוס הזה ובכלל עם הקונפיגורציה הזו "בי אמפינג דרך קרוס פסיבי".

בברכה.

בוריס.

פורסם

בכל מקרה אם אתה משתמש בקרוסים ולא בי אמפינג (קרוסיפ פנמיים של הHU) אין צורך להפעיל חתחים נוספים של מגבר ובHU כיוון שכל החתחים מתבצעים על הקרוסים, אם אכן תחליט להשתמש בHPF אתה רק תהרוס את האיכות בכך שתפעיל מנחת נוסף על האות ובכך זה לא יהיה איכותי.

DROZD

פורסם

זה לא בי-אמפינג אלא חיבור בי-וורינג = חיבור 2 ערוצי הגברה על קרוס פסיבי.

מורל מציינים על הקרוס BI-AMP בגלל העובדה שהקרוס מדרגתו בעל יכולת שינוע שיפוע התדרים בין הטוויטר לבין המיד באס ויכול לשנות את רמת החיתוך בין 6DB\סלופ ל 12DB\סלופ (דרגה שניה).

בפועל חיבור זה מניב תוצאה טובה יותר מאשר חיבור ערוץ הגברה אחד אבל יחד אם זאת יש איזשהיא דעה אחרת כפי שמיד אפרט:

אם נגביר את הכניסת INPUT המקורית נניח ב140 וואט RMS עם הג'אמפרים של 2 הקונקטורים(האדום והשחור שמגיעים עם הקרוס) או שנחבר הגברה של 2 ערוצים כל אחד 70 וואט RMS נקבל את אותה תוצאה בדיוק:) (או לפחות עם הפרש בלתי שמיע לחלוטין).

אם אין לך מגבר אחד חזק, אז כן אופציה זו היא טובה יותר כי אתה יכול לקחת מגבר 4 ערוצים בינוני(70-90 וואט RMS לערוץ) ולנצל את הסט עד קצה יכולתו.

אם היה לך מגבר אחד חזק באיזור ה130-140 וואט RMS לערוץ, אני הייתי ממליץ לחבר את אותו מגבר בלבד.

בכל אופן, המלצה אישית שלי היא חיבור הקרוס במעגל ההנחתה על -3DB, הרבה יותר נעים לאוזן.

תתחדש,

ניר

under construction..

פורסם

ניר היקר

תודה על התגובה המפורטת, (כנראה שלא קראת את ההודעה הראשונה שלי :))

בכל אופן לא ענית לי על 2 השאלות שיש בהודעה המקורית.

ועוד משהו, את הג'אמפרים של הטויטר הבנתי - ,+ DB.

ולגבי הסלופ לא כל כך, 6/12DB, - מה בדיוק זה עושה?

בברכה.

בוריס.

פורסם

הסלופ מייחס את "תלילות" נקודת החיתוך.

הרי HPF הוא אינו חסם או מעצור, הוא בסה"כ מייחס את ההנחתה בהרמוניה, כלומר חיתוך בHP של בסלופ של 6 \דיבי בתדר 80HZ = הנחתה של 6 DB כבר מ160HZ.

ככל שתלילות החיתוך גבוהה יותר כך יתקבל פילטר נקי יותר רמות החיתוך הנפוצות ביותר הן 12DB\סלופ, כאשר יש המגיעים ל24DB/סלופ וגם 48DB/סלופ אבל זה ניכר בד"כ בפרוססורים ו קרוסים אקטיביים.

את הוופר תחתוך ב50-63 HZ בHPF, ואת הטוויטר תחתוך בHPF קרוב ביותר לנקודת החיתוך המקורית (1800HZ) אם ניתן.

זו ההמלצה שלי בכל אופן.

ניר

under construction..

פורסם

הרי HPF הוא אינו חסם או מעצור, הוא בסה"כ מייחס את ההנחתה בהרמוניה, כלומר חיתוך בHP של בסלופ של 6 \דיבי בתדר 80HZ = הנחתה של 6 DB כבר מ160HZ.

ככל שתלילות החיתוך גבוהה יותר כך יתקבל פילטר נקי יותר רמות החיתוך הנפוצות ביותר הן 12DB\סלופ, כאשר יש המגיעים ל24DB/סלופ וגם 48DB/סלופ אבל זה ניכר בד"כ בפרוססורים ו קרוסים אקטיביים.

את הוופר תחתוך ב50-63 HZ בHPF - דרך HU או במגבר?, ואת הטוויטר תחתוך בHPF קרוב ביותר לנקודת החיתוך המקורית (1800HZ) אם ניתן.- לא ניתן, ב6850 אין אופציה כזו, או שאתה מדבר על המגבר?

זו ההמלצה שלי בכל אופן.

ניר

התשובות (שאלות באדום:))

בברכה.

נ.ב. ריבוי השאלות נובע מפחד לשרוף איזה אלמנט ..:(

פורסם

את הוופר תחתוך ב50-63 HZ בHPF, ואת הטוויטר תחתוך בHPF קרוב ביותר לנקודת החיתוך המקורית (1800HZ) אם ניתן.

זו ההמלצה שלי בכל אופן.

ניר

ניר, אחלה הסבר, רק הערה קטנה לגבי "ככל שתלילות החיתוך גבוהה יותר כך יתקבל פילטר נקי יותר". בדרך כלל "תלילות" גבוהה יוצרת עיוות בנק' החיתוך.

לכן נהוג להשתמש בקרוסים של 12-18DB לאוקטבה בחיתוך Mid.

וב-18-24DB בחיתוך של סאבים בהם העיוות פחות משמעותי.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

מסכים אם מה שכתבת רק חלקית,

כבר יצא לי להתקל בחיתוכים בעלי סלופ של 24DB, 48DB גם למידבאסים וגם לטוויטרים,זה לא יצר עיוות (לא שמיע בכל אופן) מה שכן, אני באופן אישי אוהב רמת חיתוך מדרגה שניה מכיוון שהצליל הוא מעט יותר הרמוני וחם בגלל שהחיתוך הוא לא יותר מידי חד, אבל באודיו זה הכל עניין של טעם אישי.

ומה ש"טעים" לי הוא לא בהכרך מה שאתה תאהב:).

אבל הרעיון מובן, ואני בכוונה לא נכנסתי לפרטים לגבי איך ומה החיתוך משפיע על הצליל.

ניר

under construction..

• תוכן חדש...