Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במאזדה לאנטיס 1.8 שנת 97

אז ככה:

לא מזמן הייתה לנו בעיה ברכב שמתפסים ממהירות 70 ל 110 אז ההילוך ניתקע(זה גיר אוטו') כאילו הסלד של המנוע עולה אבל ההילוך מיתחלף מאוחר יותר (כעבור 5שניות על סלד גבוהה בערך)

לא פנינו למוסך או משהו בנתיים אז פתחת את המיכסה מנוע וראיתי שלאן שמיתחבר הכבל גז יש עוד כבל (ניראה לי שזה כבל קיק דאון אם יש דבר כזה) והוא (הכבל קיק דאון) רפוי ולאא מתוח האם הכבל קיקדאון אמור להיות רופף קצת?? כי יכול להיות שהכבל עושה בעיות וביגלל זה ההילוך ניתקע קצת..

בדקתי שמן גיר וזה בסדר יש שמן אבל בזמן האחרון הבעיה חלפה לבד אני רק שואל אם היא תחזור אז שיכול להיות שהבעיה בכבל קיקדאון??

לגבי בעיית הנזילה:

אז ככה הרכב הוא מטופל לפי הוראות יצרן (שבספר הרכב) עושים לו טיפולים בזמן והכל טוב ויפה...

יום אחד אני סתם ככה בדקתי ברכב של אמא שלי אם יש שמן מנוע ומים (זה אותו הרכב שאני מדבר עליו) אני רואה פיתאום שאין טיפה של שמן מנוע !!! חתפתי שוק כי רק לפני חודש בדקתי והיה מלא עד ה FULL אז מיהרתי ליקנות שמן מנוע והוספתי אותו למנוע וכעבור שלושה חודשים מפלס השמן ירד מ החצי עד לרבע מיד היתברר לי שיכול להיות שהמנוע אוכל שמן אבל לא יוצא ביכלל עשן לבן מהאגזוז "העשן" שיוצא מהאגזוז הוא בצבע שקוף אפילו בהנעה לא מריחים ריח או רואים עשן שיוצא מהאגזוז (כמובן מרגישים אותו בלחץ אבל לא רואים אותו) אז לענין השבוע הוספתי שמן מנוע (פעם שנייה) מילאתי עד ל FULL והיום שמתי לב שפיתאום השמן עף על המיכסה שסטומים (השמן נוזל בחיבור שחל המיכסה שסטומים מה"אטם") במוסך ליפני איזה 3 טיפולים שעשינו לרכב ביצעו כיוון שסטומים ושמתי לב שהם לא שמו אטם אלא שמו סיליקון וממנו עכשיו הבעיה כניראה שהוא התייבש ומתחיל לינזול שמן...

האם הכמות השמן החסרה יכולה לצאת מהאטם מיכסה שסטומים?

החלפת האטם היא פעולה ארוכה? זאת אומרת שהיא צורכת בפירוק הפלאגים?

צריך רק לנתק את הכבלים של הפלאגים וליפתוח את הברגים וזהו? (זה הסיפו של הפתיחת מיכסה?)

מה יכול להיות הבעיה שהשמן נעלם חוץ מרינגים או גומיות שסטומים??

איך אפשר לאתר את הבעיה של בריחת השמן?

אנא נסו להבין אותי אני מצטער שיצא ארוך וד"א אני בן 16.5 ואני לא יודע אם תתיחסו אלי כמו אל אדם בוגר ממני..

ויש לי מעט נסיון במנועים אז ככה תיתחשבו בי קצת ותדריכו אותי מה לעשות כי יכול להיות שבקרוב הרכב הזה יהיה שלי אני יקנה אותו מאמא שלי והיא תיקנה לעצמה רכב אחר..

תודה רבה

יקיר

פורסם

היי יקיר,

קיים מונח כזה כבל קיק דאון אבל מסופקני אם זה מה שאתה רואה. בכל מקרה גם אם כן כבל הקיק דאון אמור לבצע את עבודתו דווקא בהורדת הילוכים כאשר הסל"ד צונח בזמן שאתה נותן הרבה גז. כלומר מרגישים חוסר סחיבה בעליות וכיו"ב. לכן לא נראה לי שהבעיה שלך היא שם. אבל קטונתי ונראה מה אחרים יגידו. אני בכל מקרה אסתכל גם באוטו של אבי, שהוא דומה, אם יש כבל כזה.

לגבי נזילת השמן מאטם המכסה, תופעה מוכרת ביותר. אם נעלם לך כל השמן משם אתה אמור לראות את האיזור מלוכלך מאד משמן או לראות עשן שעולה מכיוון המנוע בעת שהוא חם (נזילת שמן על סעפת הפליטה).

לשים סיליקון בחיבור הזה זה פשוט פשע. עשו אותו הדבר לאבי בעת החלפת טיימינג- שמו לו גומיה חדשה וגם סיליקון. היה דיי בכך בכדי לפגוע באטימה.

תחזור למוסך, תבקש שינקה את כל הסיליקון, ירכיב אטם מקורי ויסגור עם מד מומנט.

לגבי הבעיה השניה גם כן מומלץ לפנות למוסך. אתה יכול לפנות לחבר הפורום ספי שהוא בעל מכון לשיפוץ גירים אוטומטים.

בהצלחה וחזור לעדכן.

• תוכן חדש...