Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלשום נכנסתי למוסך על מנת לקבל אישור בלמים לקראת הטסט הצפוי (סובארו ליגאסי מודל 1991 מטופלת בקנאות).

נאמר לי שהבדיקה הכוללת פירוק 4 גלגלים ומתן אישור תעלה 120 ש"ח לפני מע"מ (במידה והכל תקין).

הבלמים נמצאו תקינים אך נאמר לי שצינוריות הברקס דורשות החלפה אף על פי שאינן נוזלות.

בקיפול מאסיבי הצינורות נראו קצת סדקים .על בטיחות אני לא מתפשר אז כמובן הסכמתי.

עלות כל צינור - 40 ש"ח,כלומר 80 ש"ח לשני הצדדים ללא עבודה.

המוסכניק קפץ לחנות והביא את הצינוריות ועידכן את המחיר ל-50 ש"ח (תוצרת חוץ ).

ואז ראינו גומיית צירייה לא תקינה (הוחלפו 2 לפני שנה וארבעה חודשים בדיוק) ועוד גומיית הגה

(אורגינלית שלא הוחלפה מעולם).

לאחר החלפת הצינוריות ,בשלב הוצאת אוויר ממערכת הבלמים התגלה פגם (חתך) באחת הצינוריות בלם החדשות ("תוצרת חוץ" ).

ואז שוב היה צורך בפירוק והבאת צינורית בלם חדשה.

בגמר חשבון אני רואה בפירוט שהמוסכניק דורש כסף על האישור בנפרד ועל העבודה בנפרד.

כששאלתי מדוע ,שהרי ממילא היה צורך בפירוק לצורך תיקון ענה - "ככה זה .אתה יודע כמה זמן הרכב עמד על הליפט ".

אני אשם שביזבז זמן בגלל הצינורית "תוצרת חוץ" שהביא ,אני אשם שתוך כדי עבודה ענה לטלפונים וזה נמשך 3 שעות במקום שעה .

נא דעתכם אם אני צודק :

במידה ולא נמצאה תקלה ו/או ליקוי ,אני מקבל את העלות של בדיקה גם אם מדובר ב-10 דקות עבודה,שהרי ברור שישנן הוצאות תיפעול (ארנונה,חשמל,פועל,ציוד וכו').

אבל אם כבר אני מתקן ,אז למה ל"השחיל".

לקבל אישור על מה שביצעתי עוד 120 ש"ח ?! :x .

שילמתי בלי להתווכח יותר מידי ,אבל יצאתי בהרגשה מחורבנת .העיקר להסתלק משם.

פורסם

אני מייד אעלה את החשבונית.

ברמה העקרונית זה משנה ? שהרי אני משלם על העבודה של החלפת הצינוריות.

המוסכניק לא הלך לפי שעתון,אלא עלות עבודה על כל החלפת חלק.

על מנת לחדד :

ממילא צריך לפרק את הגלגל בשביל להחליף צינורית בלם או גומיית צירייה.

פועל יוצא :

שאם הייתי בא יום אחד להחלפת צינוריות בלם,ולמחרת להחלפת גומיית צירייה וליום המחרת החלפת

גומיית הגה ,הייתי משלם את אותו הסכום גם אם הוא היה צריך לפרק 3 פעמים בעבור אותה העבודה ?

ואם לא היה טסט והייתי בא לצורך החלפת צינורייות בלם, זה הגיוני לבקש אישור תקינות בלמים (נגיד לצורך מכירת הרכב ) ולשלם עוד 120 ש"ח ?

פורסם

אכן כמו שאופיר אמר-פרט עלויות.יש כאלו שאכן נוהגים לקזז את עלות האישור באם יש צורך בתיקונים,ויש כאלו שלא.

אני לא חושב שיש חוק קבוע בעניין,וכאן אתה נכנס לעניין-שאל תמיד לפני את השאלות הרלוונטיות לגבי המחיר לפני ביצוע העבודה.

דרך הגב חוויתי בדיוק את אותו מקרה.רק שתתדע אותו אחד שכיביכול מקזז לך את עלות האישור יכול לקחת את הכסף בדרכים אחרות ו"להשחיל" לך בעלות עבודה,וחלקים יקרים יותר,ואפילו בחלקים שאינם באמת דרושים החלפה.לכן מצא לך מוסכניק טוב,ואמין,ותמיד שאל,וסכם מראש.

בהצלחה בהמשך.:wink:

נ.ב-מעניין מה דעתם של בעלי המקצוע כאן בפורום על העניין.

פורסם

חבר'ה שלא תבינו לא נכון.

אני לא שואל על המחיר ,שהרי יש הבדל בין המחירים והחלקים.

האם המחיר היה צריך להיות שונה בשביל "אישור" שהדבר בוצע ממילא.

ואם זה היה במסגרת רגילה ולא טסט ?

פורסם

אין כאן לדעתי שוב חיוב חריג, ואם היית עושה את כל העבודות האלו שלא במסגרת בדיקת בלמים היה יוצא אותו הדבר, אולי קצת פחות.

המוסך לא עבד לפי שעתונים והוא העריך, פחות או יותר, את זמן שהושקע ובדר"כ זה משתלם.

פורסם

1. רכבך עדיין לא חייב ב"אישור בלמים", אלא אם ת.המבחן הוא אחרי ה-01/01/07.

2. בחשבונית לא מצויין זמן עבודה על הח' גומיית-אבק למסרק וגם אין חיוב על עבודה+חלק לגומית-אבק לציריה.

לאור ממצאים אלו אין אני רואה חריגה בתמחור, הגם שחיוב על 1.5 שעות(בקירוב) עבודה על הח' צנרת בלימה, בדיקה וכיוון ב-4 גלגלים התמחור סביר לחלוטין.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

למעט עניין המע"מ, 16% בחשבונית שצירפת ביחס ל 15.5% לפי מה שידוע לי מקניות אחרונות, החיוב עצמו באופן כללי תקין לחלוטין ביחס לעבודה שבוצעה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המוסך היה אמור לדעת שהרכב לא צריך השנה אישור בלמים, ואם היה לו ספק, היה צריך להתקשר למכון רישוי הקרוב ולברר.

לדעתי, חובתו המקצועית לדעת את זה ובמקרה הספיציפי הזה כדאי לך אולי לנסות לקבל ממנו את עלות האישור בחזרה.

לפני שבועיים העברתי רכב שנת 91 טסט, וגם היו לי ספקות לגבי הצורך באישור. ביררתי את הנושא גם במוסך וגם התקשרתי למכון רישוי וכמובן שהתשוהב הייתה "השנה עדיין לא צריך".

לעמית - קשה לי להאמין , שתאריך המבון שלו אחרי 1/1/2007, כי בדרך כלל טופס תשלום אגרת רישוי לא מגיע חודשיים לפני, אלא משהו כמו חודש עד חודש וחצי.

פורסם

בטח נכנסת למוסך הראשון שראית, גם לי היה אותו דבר וגם אני נאלצתי להחליף רפידות שהיה עליהן עוד לפחות 20k.

מה שאני מציע זה מעכשיו שאתה יודע שכל שנה תאלץ לעבור את הסיפור הזה, הוא למצוא מוסך אמין שתהיה שם לקוח קבוע ותאמין לי שלא יגבו ממך את עלות האישור ואם כן אז לא 120 ש"ח.

תאמר מאיכן אתה בארץ ותקבל המלצה.

פורסם
1. רכבך עדיין לא חייב ב"אישור בלמים", אלא אם ת.המבחן הוא אחרי ה-01/01/07

הטסט בתוקף עד 31.12.06.

תאריך רישום המופיע ברשיון הרכב : 01.01.91.

מכיוון שלא הייתי בטוח ושמעתי שתי תשובות שונות ,העדפתי ללכת "על בטוח" .

טעות שלי כמשתתף בפורום שלא שאלתי .

בכל מקרה הייתי נכנס למוסך כי :

מנסיון העבר רחוק ומנסיון של מכרים בעלי רכבים ישנים היו הכשלות ולא פעם על שטויות,ולו רק כדי לגבות עלות בדיקה חוזרת או לספק עבודה לחבר'ה במוסכים הצמודים למכון או לחנות האביזרים.

מכיוון שהרכב מבחינה מיכנית וחיצונית ברמה גבוהה לא מוכן לתת רבע צ'אנס להכשלה.

לא רוצה להכנס לוויכוח הזה ( היו כבר ת'רדים בנושא) וידועה לי דעתך בנושא כבוחן מקצועי.

דברים אלה קורים יום יום וזוהי המציאות לצערי (לא אציין שם מכון באזור המרכז ).

אף על פי שיש לי עוד חודש וחצי עד לסיום תוקף הרשיון ,רציתי לגמור עם זה כמה שיותר מהר.

לאור נסיון העבר ,רע לי בנשמה כשאני נכנס למכון בדיקה (עברו 8 שנים מאז הפעם האחרונה ,ובכל זאת).

בברכה

מוטי.

• ספונסר פורום
פורסם

רצית לצאת עם אישור ביד ,הח שני צינורות בלמים ,הוצאת אויר וכו ,ולהשאיר למוסך רווח של 80 שח

נראה לך נורמלי עבור העבודה שהושקעה ברכב ,לדעתי המוסכניק לא הציג נכון את הדברים ,הוא היה צריך לחייב 200 שח לפחות עבור העבודה ולתת את האישור בחינם .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
רצית לצאת עם אישור ביד ,הח שני צינורות בלמים ,הוצאת אויר וכו ,ולהשאיר למוסך רווח של 80 שח

נראה לך נורמלי עבור העבודה שהושקעה ברכב ,לדעתי המוסכניק לא הציג נכון את הדברים ,הוא היה צריך לחייב 200 שח לפחות עבור העבודה ולתת את האישור בחינם .

100 ש"ח = 2 צינוריות (נגיד) שהרי גם מכאן יש רווח .

כמה עולה עוד 2 גומיות ????

תעשה לבד את החשבון כמה נשאר לרווח /עבודה.

עם כל הכבוד העבודה לא הייתה מסובכת והייתה יכולה להגמר בשעה עם כוס קפה ובלי לחץ.

נוזל בלמים:

גם אחרי הצינורית הפגועה והוצאת האוויר ,נשאר יותר מחצי בקבוק.

אבל אתה מכניס אותי לפינה שבה אני נשמע קטנוני שלא רוצה להשאיר רווח לבעל המקצוע ,וזה ממש לא כך.

כשם שאני יכול להבין עלות בדיקה של 5 דקות עבודה (פירוק גלגלים ) ואני לוקח בחשבון שכאן יש עלויות נלוות של המוסך כפי שציינתי מקודם, צריך להיות הוגן גם מהצד שני.

לא באתי למוסך עם רכב מפואר שעלות חלקיו גבוהה, או אם תקלה שהצריכה עבודה ארוכה וקשה.

אבל אני בהחלט יכול להבין את תשובתך מהמקום בו אתה נמצא.

• תוכן חדש...