Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לסגור עסקה על סמארט חמודה שמצאתי.

עלויות האחזקה נראות סבירות (בדיקה עם המוסך - 650 ש"ח טיפול קטן, 1,000 ש"ח טיפול גדול).

אמנם אני לא קונה אוטו בשביל למכור, אך מסקרן אותי לדעת מה רמת הסחירות של הסמארט? האם זה רכב שנמכר מהר? בקלות?

האם בד"כ נמכר מעל או מתחת למחירון (בהנחה שהרכב תקין כמובן)?

תודה על דעתכם.

פורסם

גרוע עד כדי כך שכדאי להתרחק מהרכב?אם המחירון של מודל 2003 הוא 39,000, לרכב במצב טוב, מה הוא המחיר (גס ביותר כמובן) שישקף את מצב השוק?

פורסם

המכונית לא מבוקשת, אז מחיר המחירון שלה צריך להיות נמוך.

אבל היא נדירה ונרכשה בעיקר ע"י אנשים מפלח סוציו-אקונומי גבוה, שלא זקוקים לעוד 20,000 ש"ח ממכירתה כדי שיוכלו לרכוש 323 משומשת מודל 94, אז המחירון שלה צריך להיות גבוה.

הבנת את העניין ?

אולי די לחפש חיזוקים פסיכולוגיים מאנשים שאינך מכיר ?

מדובר במכונית שנמכרו ממנה מעט מאוד יחידות בישראל.

המחיר שהדביק לה היבואן הפך אותה מתחבורה עירונית גאונית במחיר סביר לרכב פוזה שנרכש בד"כ מכל הסיבות הלא נכונות.

לא מתקיימות בשוק די עסקאות כדי להפיק מהן את "מחיר השוק" - אותו מספר קדוש שכל הקונים והמוכרים חייבים לדעת כדי שלא יצאו, חס וחלילה, פאריירים.

היא מתאימה לך ? המחיר סביר בעינך ? הזמן שתחסוך בחיפוש חניה שווה לך כסף ? אז קנה אותה. לא נשמע לך טפשי להרוס עסקה כי מישהו שאינך מכיר יגיד לך בפורום שהיא "לא סחירה" ואתה חייב, פשוט חייב לשלם 3000 ש"ח פחות ? :roll:

רכב שבחורות מאוד נמשכות אליו.

נמכר בהרבה מתחת למחירון, סחירות ושוק גרוע.

האם עלינו להבין מכך שאתה סובב בעיקר בחוגים בהם אין לגברים עניין בבחורות ? :wink:
פורסם

גלעד כתב לא מזמן על הרכב הנ"ל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=108594&highlight=%F1%EE%E0%F8%E8

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

גם אני הכרתי את הרכב כאשר שכרתי אותו בחו"ל למשך כמה ימים (כתבה לא כתבתי על זה....:wink: ).

הייתי מלא בהתפעלות מהרכב. אז אומנם שורף אוטובנים הוא לא, אך לא זכור לי שיש כאן אוטובאן.

אני כן זוכר היטב שהתפעלתי מביצועיו (כמובן באופן יחסי).

ברכב ששכרתי היינו בטוחים שמחוג הדלק מקולקל, כי נסענו ונסענו והמחוג פשוט לא זז.

חניות.. גדול (או קטן) מהחיים.

אני לא מחפש את הרכב לפוזה, אלא תחליף אופנוע נוח לנסוע בתוך העיר לעבודה, לאסוף את הילדה מהגן וכיו"ב.

הרכב אמור להוות רכב שני בכל מקרה.

יש לי טראומות לא רחוקות מ-Audi A4 Turbo שהיה ברשותי עד לא מזמן. האוטו היה תענוג אמיתי, אך המכירה שלו הייתה סיוט בלתי נגמר. הרכב היה במצב בסדר גמור, אך נמכר במחיר נמוך בהרבה מהמחירון.

למרות שמדובר בפרופורציות מחיר שונות, אין לי כוח שוב לסאגה הזאת ולכן אני שואל כאן.

המוכר של הרכב שמעניין אותי מבקש מחיר מעל למחירון ואני מנסה להבין מדוע. האם זה סתם כי בא לו? או מה....

מבחינת הרכב, הוא מתאים לי מאד, אך אני מברר ושוקל את כל הפרטים מסביב לזה.

פורסם
המוכר של הרכב שמעניין אותי מבקש מחיר מעל למחירון ואני מנסה להבין מדוע.
כי כואב לו הלב שבפחות מארבע שנים ערכה נחתך ביותר מחצי, והוא מנסה לקבל עליה כמה שיותר.

ואתה מנסה לתת כמה שפחות.

ככה עובד שוק חופשי.

ואם בלוי יצחק היה כתוב שהיא שווה 44,000 ש"ח, היית יותר שלם לתת לו את מה שהוא מבקש?

הרי גם ה 39,000 ש"ח שרשום שם זה מספר מפוברק, מצוץ מהאצבע, חסר כל ערך אמיתי, שהפיקה איזה נוסחה בגליון Excel.

פורסם

ברור לי לגמרי שהמספר מפוברק ולא ברור על מה נעשה החישוב ובכלל מי נתן בידיו את המונופול.

אך כרגע הוא מהווה את קנה המידה להערכת שווי הרכב בארץ.

פורסם

אינני מומחה לסמארט ולא מתיימר להיות כזה. הרכב חמוד ויעיל אך אם אינך נמנה על בעלי הממון,אין סיבה לשלם יותר ממחירון,ההיפך הוא הנכון. הרכב אינו בטיחותי והמימדים הקטנים מסכנים את נוסעיו בעת תאונה.

הסמארט,עפ"י דיווחים מחו"ל אינה מזדקנת בכבוד והיא בהחלט מתאימה לקלישאה ש"בחו"ל קונים אוטו ל 4 שנים וזורקים..". יתכן והרגע בו היא תצטרך השקעה רצינית אינו כה רחוק,בשנים הראשונות היא אמינה מאד,אח"כ פחות. אני חושש שחלקי מנוע וגיר עולים בהתאם למוצא המשפחתי (מרצדס) אך אינני יודע זאת בוודאות ויש לבדוק זאת.

מאידך,אי אפשר להיות אדיש אליה ואי אפשר להתעלם מיתרונותיה העירוניים המוכחים.

סחירות אינה פרמטר משמעותי ברכב כזה,שים לב שב 3 שנים הקטנטנה הפסידה קרוב ל 70000 ש"ח מערכה ...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
אני שוקל לסגור עסקה על סמארט חמודה שמצאתי.
שמח בשבילך!

גלעד כתב לא מזמן על הרכב הנ"ל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=108594&highlight=%F1%EE%E0%F8%E8

ל'

אחלה קישור!

תודה ל'.

אוטו מהנה ומקסים, רציני.

שווה מאוד וחבל שאין יותר ממנו, האירוניה שבדבר שאני באופל מגודלת ומתלהב ומעריץ את הקטנטנה הזו.

אבל אני בכלל מחליף אופנועים כל שני וחמישי, הפרונטרה זה חתונה קטולית מבחירה משפחתית אצלנו.

אופנוען

פורסם

כמה זה מעל המחירון ומה המצב שלה?

בעיקרון הרכב נסחר מתחת למחירון אבל! אם הוא מבקש 40,000 והמחירון 39,000 והרכב באמת במצב נדיר אולי שווה להוסיף 1,000 ש"ח, או בעצם לא לפסול על הסף, אלא לבדוק את הרכב ואז להתחשבן איתו על תקלות מהבדיקה ולהגיע לעמק השווה (גם אם זה בסופו של דבר המחירון או מעט מאוד מעל).

אם המחירון 39,000 והוא מבקש 45,000 (לדוגמא) אז תוותר ותמשיך לחפש.

בנוגע ל"סיוט" שבמכירת רכב - זה הכל פונקציה של מחיר.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מאוד מוזר לי שכולם חושבים ככה הרי ידוע שהסמארט הוא רכב עם ביקוש גבוה (אולי עקב ההיצע הנמוך).

הסמארט הוא רכב שנמכר מ-ע-ל (!) למחיר המחירון אך תלוי בשנת הייצור שלו.

מובן כי הסמארטים החדשים יותר (מחיר גבוה יותר) לא ימכרו במחיר שמעל המחירון אך הסמארט הוותיקות יותר על הכביש, אך אלו שמחיר המחירון שלהן עומד על כ30-40 אלף ש"ח אכן נמכרות במחיר שמעל למחיר המחירון!

יש לשים לב כי די נדיר למצוא סמארט עם מספר ידיים נמוך ואכן רכב שלו מספר ידיים גבוה אינו שווה מחיר שמעל למחיר המחירון.

מעבר לכך, בקשר לטענה של אחד הכותבים כי הסמארט אינו רכב בטוח, הרשה לי לחלוק על טענתך על סמך בדיקות מצולמות שנערכו ע"י טופ-גיר או ע"י הילוך חמישי (אינני זוכר בדיוק מי) אשר שם נראה כי הסמארט בטוחה בהרבה יותר יחסית לפיאט פונטו/פנדה אם זכרוני אינו מטעה אותי.

פורסם

כשחיפשתי רכב לפני כשלושה חודשים כל הסמארטים שהתקשרתי אליהן (פרט לאחת שהיתה יד 800) ביקשו הרבה מעל המחירון (סדר גודל של 10000+) ונעלמו די במיידי, כולל אחת שפירסמה בבוקר אמרה שאדבר איתה ב13:00 כי היא הולכת ב12:00 לבדיקה עם מישהו וב14:00 כבר לא היה לה סמארט (דרשה 52000 על מחירון 39000).

• תוכן חדש...