Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישהו התנסה על מולטיטרוניק ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר, לאור התעסקותי בת'רדים של A4 ושל טיפטרוניק:

האם מישהו כאן נהג על מולטיטרוניק ? אם כן האם יכול לתאר איך זה עובד ? לא מה עיקרון הפעולה אלא איך זה מרגיש ואיך זה מתנהג.

תאורטית המנוע אמור להישאר כל הזמן בערך באותו סל"ד. זה בטח נשמע מוזר למי שרגיל לרכב של ימינו.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

האם מישהו כאן נהג על מולטיטרוניק ? אם כן האם יכול לתאר איך זה עובד ? לא מה עיקרון הפעולה אלא איך זה מרגיש ואיך זה מתנהג.

תאורטית המנוע אמור להישאר כל הזמן בערך באותו סל"ד. זה בטח נשמע מוזר למי שרגיל לרכב של ימינו.

מולטיטרוניק של אודי זה דומה לגיר הרציף של הפונטו החדשה, הונדה ג'אז וכולי. נהגתי על ה-A4 שני ליטר מולטיטרוניק.

היציאה מהמקום מהוססת, לוקח לגיר שניה וחצי להתאפס. אח"כ, אם לוחצים עד הסוף על הגז, הוא עולה למעל 5000 סל"ד, נשאר שם ורק המהירות עולה. הרעש טיפה מציק בהתחלה וחסרה התחושה של העברת ההילוכים, אבל מתרגלים. יש לזה בעיקר יתרונות - חוסר טלטול כי אין העברת הילוכים, ביצועים אופטימליים באופן מיידי מתי שתרצה, וגם אפשרות לתפעול ידני.

נסה ותראה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מולטיטרוניק של אודי זה דומה לגיר הרציף של הפונטו החדשה, הונדה ג'אז וכולי. נהגתי על ה-A4 שני ליטר מולטיטרוניק.

היציאה מהמקום מהוססת, לוקח לגיר שניה וחצי להתאפס. אח"כ, אם לוחצים עד הסוף על הגז, הוא עולה למעל 5000 סל"ד, נשאר שם ורק המהירות עולה. הרעש טיפה מציק בהתחלה וחסרה התחושה של העברת ההילוכים, אבל מתרגלים. יש לזה בעיקר יתרונות - חוסר טלטול כי אין העברת הילוכים, ביצועים אופטימליים באופן מיידי מתי שתרצה, וגם אפשרות לתפעול ידני.

נסה ותראה.

רוני

האם התפעול הידיני מוצלח, או שהגיר מתערב בהעברת ההילוכים ?

יניב

פורסם

למיטב זכרוני - לא מתערב!! אני חושב שבארכיון של YNET יש משהו שכתב על זה ג'רמי, שגם נהג בה. שווה לבדוק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יצא לי לנהוג על הA4 מולטיטרוניק 2.0 ל' .

באמת כמו שרוני ציין לגיר לוקח בערך שנייה להבין מה רוצים ממנו ורק אז האוטו מתחיל לזוז .

לפי דעתי הבידוד רעשים של האודי מצויין ולכן הרעש של המנוע לא ממש מפריע .

כש לוחצים על הגז אז הטורים עולים עד כמעט הקו האדום ונשארים שם ורק המהירות עולה .

כש בוחרים להשתמש בבורר ה+ וה - התיבה מעלה טורים ומושכת עד התחום האדום .

פורסם

למיטב זכרוני - לא מתערב!! אני חושב שבארכיון של YNET יש משהו שכתב על זה ג'רמי, שגם נהג בה. שווה לבדוק.

רוני

הקישור בארכיון הוא לפורום IOL, והקישור כבר לא עובד....

אבל ב-מ-ק-ר-ה יש לי כאן את הטקסט.

קופי ופייסט בשבילכם:

כידוע לכולם - אני לא אוהד גדול של אוטומטיות

אז כשאודי השיקו את ה A4 החדשה עם גיר "מולטיטרוניק" החדש - הייתי חייב לנסות.

המולטיטרוניק זה תיבת הילוכים רציפה (נכון, כמו ה DAF66) עם רצועות קצת יותר חזקות מהגומי המוכר, על מנת להתמודד עם 130 הסוסים של מנוע ה 2.0 החדש של אודי.

יש מצב ידני לתיבה, שבו ניתן להחליף ידנית בין ששה "הילוכים" ע"י דחיפה או משיכה של המוט. במוד אוטומטי המוח של התיבה אמור לפענח את אופיו של הנהג, ולבחור אחד מ 10 תכניות תפעול בהתאם לגודל הביצים, כובד הרגל, וקלות הראש.

התנאים איפשרו לי סיבוב קצר בלבד, וחלקו בתנאי תנועה כבדה, כך שלא יצא לי להתרשם ממש מתגובת התיבה בכביש פתוח, אבל התרשמויות מהאוטו יש גם יש!

נסיונות כיוון הכסא השאירו אותי עם מחסור בתמיכה בגב התחתון, אבל זו טענה אישית מאוד.

מתג האורות ופנסי הערפל נמצא על הפאנל משמאל להגה, ולא על המקלות לצד ההגה כמקובל. לדעתי זה הגיוני ונכון מבחינה ארגונומית, הרי מתפעלים את הסוויץ' הזה לכל היותר פעמיים בכל נסיעה.

נסיעה בפקקים במוד אוטומטי לא כל כך שונה מהלאנוס שחלק מעמיתיי המסכנים לעבודה קיבלו. במוד ידני מגלים שההילוך הראשון קצר מאוד (6 הילוכים, זוכרים?), וצריך מהר מאוד להעלות לשני ע"י דחיפה של המוט. כשיורדים חזרה למהירות גלישה התיבה מורידה לבד להילוך ראשון, וכשמתחילים לזוז, צריך שוב להעלות לשני, למרות שהמנוע היה יכול למשוך בכיף גם בהילוך שני. אין אפשרות להתחיל נסיעה בהילוך שני.

בקיצור - בפקקים אפשר ורצוי להשאר במוד אוטומטי מלא.

מגיעים לכביש קצת פתוח יותר. האצה רגועה במוד אוטומטי משאירה את המנוע על סל"ד פחות או יותר קבוע, בסביבות 3000 וקצת. הסל"ד קצת עולה, בדומה לקטנוע. כנראה שזה תכנון המהנדסים על מנת לשמור על תחושה של תאוצה בשביל השמרנים שביננו.

הצטרפות לכביש פנוי עוד יותר, ולחיצה אגרסיבית יותר על הגז, וה A4 מאיצה עד ל 120 תוך שהסל"ד עולה לאט ובנחישות מ 3000 ועד 5000 סל"ד. מעבר לשיוט במהירות הזאת, והסל"ד לאט יורד לו עד ל 2200.

אבל אכזבה נכונה לנו: בשלב הזה, לחיצה על הגז לצורך האצה מביאה להשהייה של כמה עשיריות השניה בזמן שהמוח מעבד את הנתונים, והגיר משנה יחסי העברה. Once יחס ההעברה התחלף - המנוע עולה בסל"ד בעליצות רבה.

גם בתנועה עירונית הגיר סובל מאותה השהייה: גלישה אל תוך צומת כשאוטובוס מגיע מהכיוון השני. נהג האוטובוס מסמן לי שהוא נותן לי את זכות הקדימה. לחיצה על הגז, ועד שאוטו מגיב אני בטוח שנהג האוטובוס יתייאש ויתחיל לנסוע בעצמו.

במוד הידני זה לא קורה. לחיצות קצרות על הגז בהילוך נמוך מביאות ל Drivetrain jerk בדיוק כמו שהייתי מצפה לקבל במכונית בה הגלגלים מחוברים למנוע באמצעות גלגלי שיניים.

בהאצה במוד ידני אני עדיין מוריד את הרגל מהגז בזמן דחיפת המוט. הרגל ישן.... אז העברות ההילוכים לא חלקות כפי שהן יכולות להיות. נסיעה ממושכת יותר תגלה את פניה האמיתיות של המוד הידני.

ביציאה בדקתי את מחשב הדרך, שהורה על כך שאני יכול לנהוג עוד 440 ק"מ על הדלק שנשאר לי.

כעבור 2 ק"מ של פקקים הצצתי בתצוגה הדיגיטלית כדי לגלות שנשארו לי רק 390 ק"מ!!!

האם המוח שם לב שאני מושך את ההילוכים במוד ידני? האם הוא שם לב שאנחנו בפקק? (צריכת דלק - אינסוף ליטר לק"מ...) כנראה שלעולם לא אדע. מסתבר שהנתון הנ"ל מתעדכן מדי 5 דקות, יחד עם הטמפרטורה החיצונית...

עוד צעצוע נחמד ב A4 זה ה ESP Electronic Stability Program שזה בעצם הפייה הטובה על כתף שמאל שתוקעת כל הזמן מקלות בגלגלים של השד האדום שעל כתף ימין.

סללום מהיר במגרש מתאים גילה כי ה ESP מתערב רגע קט לפני שאני הייתי מגיב אילו לא היתה מערכת.

מרגישים איך האודי עומדת לאבד אחיזה, מתכוננים לתקן, ואז פתאום מרגישים מין עצירה בהעברת הכוח לגלגל הקדמי החיצוני, והאוטו שומר על הקו. אין תת היגוי סופני, אין זריקת זנב קטנה תוך כדי ההתיישרות. לחיצה על כפתור הביטול מחזירה את התחושה המוכרת של משפחתית-הנעה-קדמית: תת היגוי מעודן שמגיע עד להחלקה קלה של הזנב אחרי שינויי כיוון חריפים. ההתנהגות הכללית דומה מאוד למגאן שאני כה רגיל לה, רק עם מגבלות אחיזה יותר גבוהות משמעותית.

בנסיעה ברדיוס קבוע בהילוך שני, אני מגלה שמנקודה מסויימת פשוט אין אפשרות להאיץ יותר. הרדיוס הקבוע נשמר בדייקנות ייקית, הצמיגים צורחים רחמים, והנורה הכתומה הקטנה מהבהבת לה בשמחה.

ביטול ה ESP צריך להיות מעניין....

אותו ניסוי בלי ESP, ושוב המנוע מגיע ל 3000 סל"ד ומשם אי אפשר להמשיך יותר! בירור עם אנשי צ'מפיון מגלה שיש מערכת של דיפרנציאל ננעל שמונע את ההתפרעויות מהסוג שאני כה מנסה לעודד. למערכת זו יש גם שם עם 3 אותיות ששכחתי, והיא לא ניתנת לביטול.

כל החוליגנים, לכו תחפשו במקום אחר!

נסיעה רגועה חזרה לחנייה, משיכת הנדברקס, והיד נתקעת במשענת היד האמצעית! מה זה פה?? זה תוספת מיוחדת לשוק הישראלי? לא. זה מקורי.

הממממם... יש לנו כאן אודי יקרה ויוקרתית ובה ההנדברקס נתקע בארגז הקסטות המרכזית!

סיום לא כל כך מוצלח לגיחה מוצלחת הרבה יותר.

האם הייתי יכול לחיות עם האוטומטית הזאת?

האם אני יכול להסתפק במוט הדחיף הזה במקום קלאץ' וששה חריצים?

בנסיעה הקצרה הזאת לא הצלחתי להתרשם מספיק מתיבת ההילוכים במוד אוטומטי או במוד ידני, ולכן אי אפשר לומר בוודאות.

אני מקווה שבקרוב אזכה לנסיעה יותר ארוכה, בכבישים קצת יותר מעניינים, ואז נדבר שוב.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

קודם כל תודה לג'רמי.

לא נשמע מלהיב ... דווקא קיויתי שזו תחילת הסוף של מוט ההילוכים ושל התיבות האוט'. כנראה שצריך לתת לזה עוד דור או שניים להתבשל. ובעקבות עידוד נמרץ של כל מיני גורמים אני אולי אלך לעשות נסיעת מבחן.

בעניינים אחרים מהמולטיטרוניק עצמו, אני מגלה הרבה דברים מוכרים, ומוצא דמיון מפתיע למכוניות הקונצרן שעברו תחת ידי:

- מתג תאורה על ידית האיתות זה 'מקובל' במכוניות צרפתיות ויפניות. בכל מכוניות הקונצרן וגם בפורד פוקוס המתג הוא כמו שמתואר, ובעיני זה ממש עדיף ככה, גם מהסיבה שג'רמי ציין וגם כי אפשר בקלות לבדוק אם אתה נוסע עם/בלי אורות, בעיקר ביום.

- גם הנדברקס שנתקע במשענת היד זה feature קונצרני מוכר (לי מהבורה). בסיאט לא טרחו לצ'פר אותי במשענת יד אז ההנדברקס חופשי (ואני מתגעגע למשענת). עקרונית יש למשענת מצב נוטה קצת למעלה שבו ההנדברקס לא נתקע.

- ה-ESP (וחבר שלו ה-TCS) אכן עוכר שמחות ידוע ואכן יעיל בעניין התת-היגוי. אותי הוא יותר מעצבן מאשר משמח. אני פוגש אותו הרבה בפניות מהירות על אספלט מעצ"י סטנדרטי (כלומר גבעות ושקעים של 10 ס"מ בתוך הצומת).

- הערכת הק"מ לתדלוק של המחשב שווה לעכוז, אם להיות מנומס. היא גם ניתנת תמיד בעשרות ק"מ עגולים, מה שהופך אותה ללא שימושית במיוחד דווקא כשצריך אותה (כשאתה על סוף המיכל). היא מתבססת על אופן הנהיגה שלך ב-5 דקות האחרונות. בפקק, המחשב מפסיק להראות את נתון הליטר ל-100 ק"מ המייאש (למשל 42.8 ליטר ל-100 ק"מ) ומראה נתון יותר חביב של ליטר לשעה (למשל 1.5 ליטר לשעה).

פורסם

לא היה אין ולא יהיה משהו טוב יותר ממצמד ומוט הילוכים בשרני התקוע בגאווה בתוך ידנו.

עד שלא תצא תיבה אשר מתחברת ישירות למוח שלנו ומבינה בדיוק מה אנחנו רוצים לעשות

אני אפילו לא אשקול להחליף את הגיר הידני.

מה גם שגם ככה הוא הרבה יותר מהנה מהשאר.

פורסם
לא היה אין ולא יהיה משהו טוב יותר ממצמד ומוט הילוכים בשרני התקוע בגאווה בתוך ידנו.

מהמבחן של אוטו, הבנתי דווקא שהתיבה של סאאב מעולה.

יניב

פורסם

כנראה (כי פשוט לא ניסיתי בעצמי) - SMG-2 של ב.מ.וו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כן וגם HOG של פורשה וגם PIG של סיטרואן (סתאם).

חשבתי שרק במחשבים יש יותר קיצורים של שלוש אותיות מאשר יש ערכים באנציקלופדיה העברית.

אולי איזה לינק קטן כדי שנקרא מה זה הדברים האלה ?

(כן, אני יודע, תעשה חיפוש בגוגל. אבל אם אתם זורקים כזה דבר לאוויר אז יהיה נחמד לצרף לו גם לינק בשביל בורים כמוני שלא זוכרים מה אומרות כל שלוש אותיות)

פורסם
כן וגם HOG של פורשה וגם PIG של סיטרואן (סתאם).

חשבתי שרק במחשבים יש יותר קיצורים של שלוש אותיות מאשר יש ערכים באנציקלופדיה העברית.

אולי איזה לינק קטן כדי שנקרא מה זה הדברים האלה ?

(כן, אני יודע, תעשה חיפוש בגוגל. אבל אם אתם זורקים כזה דבר לאוויר אז יהיה נחמד לצרף לו גם לינק בשביל בורים כמוני שלא זוכרים מה אומרות כל שלוש אותיות)

הנה אתר: http://hem.passagen.se/realcars/gloss/abbrevs.htm

אבל אני לא בטוח שיש בו קיצורים של תיבות.

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

• תוכן חדש...