Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

דקה לפני שקניתי רכב של חבר נפל בחלקי רכב של ההורים.

בשלב זה ברור לי שלסגת מקניית הרכב של החבר יהיה מאד לא חברי מצדי..

1. האם יש אפשרות שהחבר שלי ייתן לי יפויי כוח מלא (במקום העברת בעלות) על הרכב על מנת שאמכור אותו?

2. האם יש כאן עניינים חוקיים כלשהם שכדאי לדעת?

3. האם קונים פוטנציאלים יסמנו אותי כ"מאכר" ולא ירצו לקנות?

4. כמה העניין עלול לעלות לי (בהנחה שאצטרך להוריד במחיר).

אגב, מדובר ביונדאי גטס ידנית מודל 2003 שתעלה לי K37

פורסם

1. כן http://www.mot.gov.il/wps/pdf/RISHUI/YipuyKoahPrati.pdf. בנוסף הוא צריך לתת לך את התעודת זהות שלו.

3. כן. אתה סוחר.

4. תלוי במצב של הרכב ובמחיר מחירון שלו.

לא הבנתי, מה לא חברי בלסגת מהעיסקה? החבר יכול פשוט להמשיך לפרסם את הרכב עד שימכור אותו.

בנוסף, מה יחשוב החבר כשיראה שאתה מנסה למכור את הרכב ישר אחרי שקנית אותו? הוא עוד מסוגל לחשוב שאתה מנסה להרוויח על חשבונו.

רוצה להיות חבר טוב? תסביר לו שהשגת רכב אחר, ותציע לו עזרה במכירת הרכב אם יצטרך. תפרסם את הרכב בלוחות אינטרנט ,תדבר עם קונים וכו'.

אסף

פורסם

מה הקשר של מחט לתחת?

מה זה לא חברי? אתה מתחתן עם אחותו?

אתה גונב לו כסף?

הוא מפסיד משהו?

שיפרסם את הרכב וימכור אותו.

מנסיון-דווקא לקנות מחברים גורם לעיתים צרות צרורות

פורסם

טוב,

שכחתי לציין שהחבר שלי מוכר את הרכב לרגל נסיעה. כבר סיכמנו שנעשה העברת בעלות ביום רביעי הקרוב. ביום חמישי הוא מקבל רכב חלופי מהחברה שבה הוא יעבוד בחו"ל ושבוע לאחר מכן הוא כבר טס עם המשפחה (ובזמן זה הוא עסוק בהעברת דירה וטיסה לכנס לשלושה ימים).

לסיכום, אין לו זמן. הוא יודע כבר שבועיים שאני אמור לקנות את הרכב אם לא יקרה לרכב משהו רע ולסגת מהעסקה עכשיו יתקע אותו ויאלץ אותו למכור בלחץ ובהפסד משמעותי.

אגב, האם ניתן להסתפק בצילום תעודת הזהות?

פורסם

לא.

בדואר (שם תתבצע העברת הבעלות) יבקשו את תעודת הזהות של בעל הרכב והקונה. רישיון נהיגה, כרטיס סטודנט, כרטיס קופת חולים וכרטיס לייפסטייל גם לא יתקבלו (אם התכוונת לשאול).

פורסם

לא נכון, אם יש יפוי כוח לא אמורה להיות בעיה. אני לא יכול להיות בעל רכב, וההורים שלי גרים בחו"ל, אז הרכבים שלי על שמם, ואין לי בעיות לקנות ולמכור מכוניות שלהם.

עם יפוי כוח אפשר כמעט הכל.

פורסם
לא נכון, אם יש יפוי כוח לא אמורה להיות בעיה. אני לא יכול להיות בעל רכב, וההורים שלי גרים בחו"ל, אז הרכבים שלי על שמם, ואין לי בעיות לקנות ולמכור מכוניות שלהם.

עם יפוי כוח אפשר כמעט הכל.

כן יחביבי, אבל היפויי כוח שווה לטוסיק אם אין לך תעודת זהות של בעל הרכב.

זה בדוק אין מה להתווכח על זה בכלל.

בכל אופן המלצתי היא, אתה יכול להציע לחבר שלך דבר כזה:

שישאיר לך את הייפויי כוח ותעודת הזהות שלו (הריי שם הוא יהיה עם הדרכון) ואתה תמכור לו את הרכב, תצטרך להסביר לקונים שאתה חבר ואתה מוכר את הרכב בשביל חבר שלך בגלל אותם נסיבות.

אבל הכי טוב שתעשו שכל מה שאמרתי לך עכשיו יעשה בן משפחה שלו, אבא, אמא, אח מישהו עם אותו שם משפחה כמו שלו ככה במכירה זה יהיה אמין יותר!

בהצלחה.

בברכה,

עידן.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

MB280 כתב:

דיברתי מניסיון. אני מניח שעוד לא ניסית ליישם את התיאוריה שלך. גם אם תרצה למכור את הרכב הפרטי שלך (שהשם שלך מופיע ברישיון הרכב) לא תוכל לעשות זאת בלי תעודת זהות.

את הטופס יפוי כוח מאוד פשוט לזייף, מדפיסים וממלאים בכתב יד.תעודת זהות קצת יותר מסובך לזייף.

• תוכן חדש...