Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"כמה זה עולה לי"? כולנו עמדנו בסיטואציה הזו ,תיכננת חופש או פלאזמה חדשה לסלון או מקדמה ללימודים ,ופתאום הגיע האוטו הסורר זה שהוביל אותך כל השנה בלי בעיות,"דווקא עכשיו"?

אנחנו מגיעים למוסך ,מה אנו מחפשים למעשה ,לגמור עם העניין כמה שיותר מהר? ,לתקן כמו שצריך כדי למנוע" הפתעות" נוספות ,או שאלת המליון דולר ,"כמה זה עולה לי"?

אין אפשרות לעשות משהו זמני? אנו שואלים," אפשר רק את הטיימינג בלי הגלגלות" ?אפשר רק שמן ופילטר ? תחליף לי רק דיסקיות?

חשבתי על פיתרון ורציתי לשמוע מכם מה יהיו ההשלכות ,האם ביטול המכס על חלפי רכב שיוגדרו בטיחותיים כולל ציוד למוסך, בשיתוף עם הורדת הארנונה המטורפת תגרום לעלית מדרגה בענף המוסכים והבטיחות של כלי הרכב בישראל ,או תגרום לירידה ברמת המוסך והטיפול עקב חוסר ריווחיות ,או הלקוח הישראלי פשוט ימשיך בדרכו ,של" נדחה את הטיפול לחודש הבא "

האם זה המחיר הבעיה או משהו אצלנו שלא נותן לענף המוסכים להמריא ?

האם הבעיה מצריכה פתרון כולל של כל הגורמים או רק גורם מסוים ,האם זה עניין של עשורים או שנים?

יגאל

פורסם

דעתי שלי היא, בתור אחד שעבד במוסך 3 חודשים, ראה איזה רעיונות יש לאנשים, באיזה מצבים אנשים מביאים רכבים למוסך, כל מה שאתה מתאר, על קצה המזלג בעצם

זה לא חשוב כמה כסף, ישראלים תמיד ינסו לחסוך, כלומר, אם היום סט רפידות לסיטרואן עולה 130 ש"ח תוצרת רמסה שזה נחשב סבבה, ויורידו את המחיר ל100, ישנה למישהו ? לא.

אני אתן לך את הדוגמא, הכי הכי מטופשת שיכול להיות

מישהי שעבדה איתי, יש לה דייהטסו שרייד 1500 (קלאסיק), יש נזילת מים מצינור עליון, המפגרת כל יום מוסיפה ליטר 1 של מי ברז, אמרתי לה "תקשיבי, צינור מים כזה עולה גרושים, 2 גלונים של פרסטון עוד 70 ש"ח, אני מוכן להחליף את הצינור הזה כדי לחסוך לך עלות של מוסך, כי בקצב הזה את מגיעה מהר מאוד למצב של ראש מנוע, ואז זה יעלה פי 10 לפחות.

כמובן שהתגובה שקיבלתי הייתה "לא זה בסדר אין לי בעיה להוסיף כל יום מים"

אז היא כבר תקבל את הצינור שלה בדרך אחרת, במקום צינור מים היא תחליף חצי אוטו, אין לך מושג כמה אנשים מנסים לחסוך, עוד בדיחה של מישהו:

עבדתי בכניסה לחניון, בודק תאי מטען, מגיע אחד, כשהוא עוצר, זה ממש סימפוניה, אני אומר לו בחביבות "איך אתה סובל את הרעשים האלו מהברקסים ? נעזוב שזה לא בטיחותי כי הבלימה לקויה." ההוא אומר לי "למה ? אתה חושב שאם זה שורק זה לא בסדר ? זה בגלל שלא מייצרים רפידות מאסבסט, כשאתה עוד לא נולדת אני התעסקתי בזה" מעניין שלפני חודש הרכבתי לי 4 בלמים חדשים ברכב, אני לא חושב שיש לי רפידות שעשויות מאסבסט, אבל אני בטוח שאין לי שריקות... אז אנשים גם ממציאים שקרים ומאמינים בשקרים שלהם, כמו "כאן לא ארץ קרה לא צריך נוזל קירור נגד קיפאון, מי ברז זה מספיק טוב" לך תסביר להם שנוזל קירור הוא במרקם שמנוני ע"מ שלא יווצרו משקעים במערכת הקירור...

בקיצר, אם יורידו את המחירים, זה לא יעלה את המוטיבציה לטפל, חבל על הזמן, אני יכול לשבת ולתת לך דוגמאות עד הבוקר על רמת הטיפול של אנשים ברכבים שלהם, וגם יכול להגיד בשיא הפשטות "מה שזול בסוף עולה ביוקר" אין חוכמות, נכוותי בעצמי, ולא בגלל שלא רציתי לטפל, אלא בגלל שרציתי אבל הפקרתי את הרכב בידים הלא נכונות.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הבעיה המרכזית לדעתי היא תיקון הראש של הישראלי המצוי.

כולם רוצים טוב, איכותי ובזול.

אף אחד (כמעט) לא מוכן לשלם מחיר מלא עבור מוצר איכותי, תמיד יחפשו משהוא יותר זול ויותר פשוט ואם מוסך יציעה לך טיפול בחלקים מקוריים ב X ש"ח, מרבית הישראלים יסעו לקלאנסואה יסכנו את עצמם בדרך, יסכנו את הבטיחות של האוטו שלהם בעבודה מסוג ז עם חלקים משומשים מתוצרת קואלה לומפור המאוחדת ויחגגו עד השמיים שחסכו 100 ש"ח.

אם אתה מטפל כמו יק"ה במוסך מורשה או במוסך מרכזי, כולם בטוחים שאתה פראייר.

אחד המשפטים שאני הכי שונא לשמוע מבעלי רכבים זה "הרכב צריך לשרת אותי ולא אני אותו!"

לראיה, ב 10 שנים האחרונות מחירי הצמיגים ירדו בצורה משמעותית, אתה חושב שזה גרם לעם ישראל (חי) לנהוג עם צמיגים יותר תקינים? חלילה, קונים איזה צמיג סיני ששווה לת%ת ב 90 ש"ח לצמיג, נוסעים עליו 6 שנים ועוד מעיזים להגיד שהוא במצב מצוין כי הסוליה לא בלויה (בטח שלא, היא עשויה מבטון שחור וככה גם הצמיג מתנהג).

אם כל זה לא מספיק, קם הישראלי הקומבינטור והמציא חיה חדשה, צמיג משומש!

תעשה את כל המהפכות במחירי החלפים, את הישראלי המצוי לא תצליח להוציא מדרך החשיבה העקומה הזאת בזמן הקרוב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני מסכים עם מה שנאמר כאן וזול יוצא בסופו של דבר יקר,לפעמים אפילו יקר מאד.

מצד שני,צריך להשגיח לא פעם גם על מה שמנסים לדחוף לנו ללא הצדקה אמיתית,לא כל בעלי המקצוע אבל לא חסרים כאלו.

צריך לזכור שהישראלי הוא לא רק צרכן השירות,הוא גם זה שנותן אותו ולכן יש לא פעם חוסר אמון שמביא בעקיפין לניסיון להימנע ממה שלא נראה דחוף וממה שיתפרש כפרייריות לשמה.

קשה,קשה אצלנו....:crazyeyes

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

מסכים, עם חוסר אמון שיש היום, אין לאן לזוז.

מצד אחד, הרבה אנשים מזניחים את המכוניות שלהם ברמה כזאת שאם הייתי מוסך, הייתי שולח אותם למישהו אחר שיטפל בהם. ראיתי כמה כאלה.

מצד שני, בתור לקוח, אתה פשוט לא יכול להיכנס למוסך ולצפות שיהיו כנים איתך, ואתה לא תקבל את האלמנט בצורה כזאת או אחרת - או יחליפו חלקים שלא צריך, או לא יספרו לך על אופציית תיקון שהיא לא רווחית מספיק למוסך, או עוד משהו בסגנון. וכן, שעת מכונאי היא יקרה, והידע של הרבה מהם לא תואם את המחיר ו\או את הציפיות.

לא יודע מאיפה אפשר להתחיל לפתור כזה דבר, לכן מטפל לבד.

פורסם

"אחד המשפטים שאני הכי שונא לשמוע מבעלי רכבים זה "הרכב צריך לשרת אותי ולא אני אותו!"

בתכלס = המשפט הזה נכון מאוד.

אני מכיר המון,למעשה מרבית האנשים שיש להם רכבים,מתייחסים לרכב כמו לגרוטאה שמסיעה אותך מ א ל ב,ולכן לא מחליפים כלום ואפילו עד שעושים טיפול מושכים איתו...אפילו מדלגים על טיפולים.

תתפלא לשמוע אבל, אלה שמזניחים,לפי מה שאני רואה, דווקא הם לא מוציאים אגורה על הרכב , כשמנגד אני רואה אנשים ואני אפילו שמחליפים כל דבר אפשרי , אבל....מוציאים ים כסף על הרכב , בזמן שבשני המצבים , זה שמשקיע וזה שלא, בשורה התחתונה, הרכבים עושים את אותה העבודה.

יש גם את הקטע של כמה שאתה שומר...בסוף אתה אוכל אותה, ומנגד אלה שקורעים את הרכב שלהם,נוסעים איתו בכיף....

בכל אופן, כל אחד עושה מה שנוח לו, בשבלי עצמי, רכב זה גם תחביב.

פורסם
עוד בדיחה של מישהו:

עבדתי בכניסה לחניון, בודק תאי מטען, מגיע אחד, כשהוא עוצר, זה ממש סימפוניה, אני אומר לו בחביבות "איך אתה סובל את הרעשים האלו מהברקסים ? נעזוב שזה לא בטיחותי כי הבלימה לקויה." ההוא אומר לי "למה ? אתה חושב שאם זה שורק זה לא בסדר ? זה בגלל שלא מייצרים רפידות מאסבסט, כשאתה עוד לא נולדת אני התעסקתי בזה" מעניין שלפני חודש הרכבתי לי 4 בלמים חדשים ברכב, אני לא חושב שיש לי רפידות שעשויות מאסבסט, אבל אני בטוח שאין לי שריקות... אז אנשים גם ממציאים שקרים ומאמינים בשקרים שלהם.

מצטער להיות הנודניק ולהרוס לך את הסיפור, אבל הבחור צודק, וכנראה שהוא התעסק עם זה עוד לפני שנולדת. 8)

פורסם

כל זה ואף מילה על רמת המוסכים בארץ.

מבלי לפגוע באף אחד - רמת המוסכים בארץ מחפירה.

יניב זרק הערה על חלקים תוצרת קואלה-לומפור, שם, באחריות, רמת המוסכים טובה יותר, כנ"ל רמת המוסכים במזרח אירופה.

רמת המוסכים, העובדים במוסכים, אנשי המקצוע, לפחות אלה בהם אני נתקלתי, פה בארץ היא זוועה.

מחפפים על ימין ועל שמאל, שיטת "מצליח" כדרך חיים.

אנשים פה מדברים על הישראלי שייסע לקאלאנסוואה כדי לחסוך 100 שקל ולקבל עבודה סוג ז, אז הנסיון שלי מראה שלפעמים לא צריך להרחיק עד קאלאנסוואה כדי לקבל סוג ז', לפעמים מספיק להכנס למורשה יבואן, או מוסך מרכזי אחר כדי לחזור ולמצא שלא כל החלקים חזרו לאוטו אחרי שפירקו אותם

לא כל הברגים מצאו את הדרך חזרה למקום

"המגן הזה פה? נו הוא מיותר בארץ"

אני דווקא חושב שיש פה טעות אחת בסיסית - לי לא היה אכפת לשלם המון כדי לקבל עבודה ברמה טובה, אבל תנו לי רמה טובה שאוכל לשלם עליה.

זו הבעיה של הישראלי.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

זה לא יגמר לעולם, למה? כי הבעיה היא אצלנו הישראלים.

כולם מחפשים הכי איכותי,הכי אמין,הכי ממותג והכי חשוב הכי זול- אחי :-) .

בפועל, הישראלי אינו יודע להעריך עבודה של בעל מקצוע כמו שצריך, וזה בכל תחום אפשרי שעובדים בו בעלי מקצוע וענף הרכב בפרט הוא סובל מכך בעיקר.

פרט לכך, אנחנו שומעים מידי יום על כל מיני קומבינות שעושים מוסכים כאלו ואחרים ולכן האזרח עצמו מרגיש בנטל כאשר הוא נכנס למוסך ש"כולם שקרנים וכולם גנבים", מה שמוציא את החשק לבעלי המקצוע לעבוד בתחום זה, והם תמיד במגננה.

ומה עם הלקוח? הוא רק רוצה לסיים עם זה וכמה שיותר מהר.

עוד גורם נוסף הוא החוסר ידע ואפילו בסיסי של הצרכן שלרוב אינו יודע אפילו לתחזק את רכבו בצורה הבסיסית, ולרוב התקלות הגדולות נובעות מטעויות אנוש של בעלי הרכבים שמה עושים?- מאשימים את הרכב כלא אמין וכמובן את רמת המוסכים.

עוד תופעה היא כמובן האנשים אשר רוכשים רכבים שאין באפשרותם הכלכלית לתחזק אותם וכאשר מגיע יום המוסך הם נתקפים בחרדה ש"הולכים לשחוט להם את הכיס", אז לא זה לא ששוחטים אותם, אלא זה העלויות אחזקה וטיפול ברכב X.

ויסלחו לי כל אותם טיפשים אשר רוכשים רכב בטריליון תשלומים,הלוואות שיעבודים והשד יודע מה וכל זה על מנת להיות בעלים גאה של סובארו אימפרזה טורבו או אקזמפלר כזה או אחר, ומצפים לתחזק אותה באופן מופטי ללא תקלות עם משכורת של 5000 ש"ח בחודש וגם כמובן להחזיק דירה ופלאפון בנוסף לרכב ואז מה? כמובן מאשימים את הרכב כ"יקר לאחזקה" אז זהו שהוא לא, הוא פשוט לא מתאים לכיס שלכם, ולכן מן הסתם אותם לקוחות יעדיפו את הדרך הקלה יותר-לכיס.

אני לא אגיד שכל מי שמטפל ברכב רק במוסך מורשה יבואן או מוסך מרכזי הוא אידיוט, או כל אמרה אחרת, אבל אני כן אומר שאם יש פערים לפעמים של 50 אחוז וזה עוד בשימוש זהה בחלקים אין שום סיבה לשלם למוסך מרכזי או מוסכי יבואן כפול על אותה עבודה בדיוק.

זה הסיבות העיקריות ויש גם עוד הרבה סיבות, והשינוי לא צריך להיות באגרות,מיסים,או כל גזירה אחרת, אלא השינוי אמרו לבוא מתוכנו הלקוחות ובעלי המקצוע יחד.

אגב, לדעתי לא אמור להיות שחור או לבן, הנכון אמור להיות איזון בין עבודה טובה לבין מחיר הוגן וכמובן אמינות.

ניר

under construction..

פורסם

עוד תופעה היא כמובן האנשים אשר רוכשים רכבים שאין באפשרותם הכלכלית לתחזק אותם וכאשר מגיע יום המוסך הם נתקפים בחרדה ש"הולכים לשחוט להם את הכיס", אז לא זה לא ששוחטים אותם, אלא זה העלויות אחזקה וטיפול ברכב X.

ויסלחו לי כל אותם טיפשים אשר רוכשים רכב בטריליון תשלומים,הלוואות שיעבודים והשד יודע מה וכל זה על מנת להיות בעלים גאה של סובארו אימפרזה טורבו או אקזמפלר כזה או אחר, ומצפים לתחזק אותה באופן מופטי ללא תקלות עם משכורת של 5000 ש"ח בחודש וגם כמובן להחזיק דירה ופלאפון בנוסף לרכב ואז מה? כמובן מאשימים את הרכב כ"יקר לאחזקה" אז זהו שהוא לא, הוא פשוט לא מתאים לכיס שלכם, ולכן מן הסתם אותם לקוחות יעדיפו את הדרך הקלה יותר-לכיס.

ואין לך שמץ של מושג כמה כאלה יש.....אני רואה את זה כל יום....
פורסם
בפועל, הישראלי אינו יודע להעריך עבודה של בעל מקצוע כמו שצריך, וזה בכל תחום אפשרי שעובדים בו בעלי מקצוע וענף הרכב בפרט הוא סובל מכך.

אגב, לדעתי לא אמור להיות שחור או לבן, הנכון אמור להיות איזון בין עבודה טובה לבין מחיר הוגן וכמובן אמינות.

ומי שיודע להעריך את העבודה? מי שיודע, במה כרוכה העבודה של לעשות א+ב+ג במוסך, נכנס לשם, ושומע הצעת מחיר שלא מסתדרת לו עם שום מימד של העבודה?

על עבודה צריך לשלם. על עבודה טובה צריך לשלם קצת יותר. עבודה גרועה לא צריך לאפשר בכלל. אבל אם יוצא יותר זול לקנות חלקים + ספר + כלים + לעשות את העבודה (בזמן שבו היה אפשר לעבוד בעבודה ישירה ולהרוויח כסף), אז כנראה משהו במחירים בכל זאת לא הגיוני.

פורסם

הבעייה היא כזאת:

אין בארץ הרבה ,או יותר נכון,יש מעט מאוד, אנשים,בעלי מקצוע, שבאמת יודעים את העבודה ויותר מזה, נותנים את כל הלב שלהם, עובדים לא רק בשביל הכסף אלה בשביל הכיף,הסיפוק,הנאה,עצם הידיעה שעושים בצורה מושלמת ועל הצד הטוב ביותר.

לי לקח משהו כמו 7 שנים עד שמצאתיי מוסך שכזה,עברתי המון מוסכים,המון מקומות,מפ"ת ועד נהריה, גרתי בת"א,גרתי בפ"ת וכיום אני גר בקריות, אני חייב לומר שישנם מקומות שאין להם בכלל מושג, כולל מוסכים מורשים שעושקים את האזרח התמים במסווה של "מורשה".

יש אנשים פראיירים ויש פראיירים יותר, יש אנשים שימשיכו לחפש עד שימצאו את הנחלה ויש אנשים שישלמו כי אין להם כוח להתעסק.

בכל אופן,בפועל,כולם מתקיימים,כולם ממשיכים להתקיים למרות ועף על פי הידע של חלק מהמקומות בתחום,ההשקעה שהיא זוועתית והיחס.

פורסם
הבעייה היא כזאת:

אין בארץ הרבה ,או יותר נכון,יש מעט מאוד, אנשים,בעלי מקצוע, שבאמת יודעים את העבודה ויותר מזה, נותנים את כל הלב שלהם, עובדים לא רק בשביל הכסף אלה בשביל הכיף,הסיפוק,הנאה,עצם הידיעה שעושים בצורה מושלמת ועל הצד הטוב ביותר.

לי לקח משהו כמו 7 שנים עד שמצאתיי מוסך שכזה,עברתי המון מוסכים,המון מקומות,מפ"ת ועד נהריה, גרתי בת"א,גרתי בפ"ת וכיום אני גר בקריות, אני חייב לומר שישנם מקומות שאין להם בכלל מושג, כולל מוסכים מורשים שעושקים את האזרח התמים במסווה של "מורשה".

יש אנשים פראיירים ויש פראיירים יותר, יש אנשים שימשיכו לחפש עד שימצאו את הנחלה ויש אנשים שישלמו כי אין להם כוח להתעסק.

בכל אופן,בפועל,כולם מתקיימים,כולם ממשיכים להתקיים למרות ועף על פי הידע של חלק מהמקומות בתחום,ההשקעה שהיא זוועתית והיחס.

שתף את חבריך במוסך זה

citroen saxo vts

פורסם
ומי שיודע להעריך את העבודה? מי שיודע, במה כרוכה העבודה של לעשות א+ב+ג במוסך, נכנס לשם, ושומע הצעת מחיר שלא מסתדרת לו עם שום מימד של העבודה?

על עבודה צריך לשלם. על עבודה טובה צריך לשלם קצת יותר. עבודה גרועה לא צריך לאפשר בכלל. אבל אם יוצא יותר זול לקנות חלקים + ספר + כלים + לעשות את העבודה (בזמן שבו היה אפשר לעבוד בעבודה ישירה ולהרוויח כסף), אז כנראה משהו במחירים בכל זאת לא הגיוני.

לא מדוייק, ישנם עבודות שאצל כולם המחיר זהה, לך לפנצ'ריה תבקש להחליף נניח צמיג וכמעט על פנצ'ריה תגבה ממך בדיוק 50 ש"ח עבור פירוק והרכבה.

איפה הבעיה.? הבעיה היא בחזירות של בעלי עסקים, בקומבינות,בכל מה שרק אתה לא רוצה לדעת.

ואני אתן לך דוגמא קלאסית מרכב שנחשב למאוד זול, איך הוא הופך להיות יקר.

סקודה פיבוריט, ברכב זה ישנה שרשרת טיימינג ולא רצועה.

במוסך מורשה רוצים על כל סיפור ההחלפה של השרשרת+ הגלגלי שינים מותחנים וכל מה שנדרש 1260 ש"ח כולל מע"מ כולל עבודה.

בפועל, במוסך אחר פרטי ואינו מורשה יבואן על אותה עבודה בדיוק עם שימוש בחלקים מקוריים (אני יודע כי בדקתי זאת בעצמי) רצו ממני 670 ש"ח כולל מע"מ וכולל עבודה..

זה בדיוק חצי מחיר!, למה?! על מה?! בגלל שזה מוסך מורשה אני צריך לשלם פי 2 על אותה עבודה עם אותם חלקים?

יש מחירון לחלקים ויש מחירון לשעות עבודה.

אין שום סיבה בעולם שמוסך אחד יקח על שיפוץ ראש 1800 ש"ח ומוסך אחר יקח על זה 3500 ש"ח גם אם הוא המוסך של הבן של הדוד של הבעלים של החברה שמייצרת את הרכבים .

ואם חלק עולה ללקוח 100 ש"ח ודורש עבודה של שעתיים, אזי בכל מוסך התמחור צריך להיות 180 * 2= שכר עבודה+ 100 ש"ח =460 ש"ח לפני מע"מ וכך צריך להיות המחיר בכל מוסך.

under construction..

פורסם

אם המוסך הוא מורשה משרד התחבורה (שים לב, לא מורשה של יבואן הרכב אלא מוסך מוכר ע"י משרד התחבורה), החלקים איכותיים והעבודה טובה, סבבה, תהנה, חסכת 600 ש"ח. זה באמת בסדר ותהנה.

אני לעומת זאת מדבר על עם ישראל חי (בד"כ לא אנשים שנכנסים לפורומים שכאלה) שטיימינג לא צריך לעשות לפי הוראות יצרן אלא לפחות 20-30K ק"מ אחרי (וברכבים רגישים לעניין פתאום ב UMI יש שיירה של רכבים שצריכים טיימינג ופתאום כולם מכריזים שאופל זה חרה אוטו ויש לו בעיה בטיימינג).

אנשים שגוררים את הטיימינג עשרות אלפי ק"מ אחרי הזמן ואח"כ רבים עם המוסכניק ובטוחים שהוא עובד עליהם שצריך גם להחליף מותחנים.

חלק מהם יסתובבו בכל הארץ ויגידו שמוסך X גנבים כי החליפו להם מותחן בלי אישור, חלק, לא יסכימו בכלל להתקין מותחן אעפ"י שהם מאבדים את האחריות על העבודה.

חכה שיעלו פה כל בעלי המוסכים ויספרו לכם סיפורים מסמרי שיער.

ארז - הדבר היחידי שהדביל צדק בו הוא שלא מייצרים יותר רפידות מאזבסט וטוב שכך.

רפידות בלי אזבסט לא אמורות לצפצף ולשרוק בדיוק כמו שרפידות עם אזבסט לא אמורות לרקוד ולפזז.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...