Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה.

כרגע ראיתי תכנית נהיגה באיזה ערוץ רוסי, ודובר שם על שפת הנהיגה. אותה השפה שבה אנחנו משתמשים בווינקרים, אורות גבוהים וצפירה ומשתמשים בסימונים מקובלים לצורך "דיבור". וכמובן הראו שם כמה דוגמאות לשימושים בשפה הנ"ל:

למשל: בן אדם שיוצא מחניה ורוצה להשתלב בתנועה, אז המכונית שעל הכביש הראשי מסמנת לו באורות גבוהים וזה שיוצא מהחניה יודע שהיא תעצור לו ולכן הוא יכול לצאת בבטחה מהחנייה. למשל כשאתה עוקף משאית ואין לך שדה ראיה, אז נהג המשאית עוזר לך ומסמן לך עם ווינקר שמאלי שהכביש לא פנוי ושלא נעקוף אותו, ועם ווינקר ימני כשמותר לעקוף אותו. למשל כנהג משאית עוקף אותך, אזי ברגע שהוא מסיים את העקיפה, אתה נותן לו באורות הגבוהים וככה הוא יודע שהוא כבר עקף אותך ושהוא יכול לחזור לנתיב שלו, למשל הפעלת 4 איתותים פעמיים מסמלת אות תודה, ועוד כל מיני דוגמאות.

וכאן אתם נכנסים, מכיוון שאני לא ממש מכיר את השפה הזאת, ואני משער גם שהרבה ישראלים לא מכירים, כי אצלנו אורות גבוהים זה "אינעל ראבאק אתה נכנס פה לנתיב שלי עכשיו", רציתי גם אני ללמוד את השפה הנ"ל, בכל זאת חשוב לדעת אותה בכביש, ולאחר שראיתי שכמה נהגים מהבהבים לי באורות גבוהים והזהירו אותי מפני משטרה, יש עוד קצת תקווה שיש עוד כמה שמבינים את השפה הנ"ל.

בקיצור ולעניין: מטרת התרד היא שאתם תוסיפו כל מיני סימנים מוסכמים בזמן הנהיגה, אבל סימנים מוכרים לכולם ומקובלים בכל העולם, כגון אלה שציינתי בתחילת התרד. ונקווה שדרך זה אולי נוכל איכשהו לפתח פה תרבות נהיגה נורמלית, לפחות בין קוראי הפורום.

ROOONEEYY

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני שמעתי פעם, שבאנגליה למשל, כשמישהו/י מהבהב לך עם האורות הגבוהים, זה אומר שהוא אוטוטו מגיע אז, שלא תצא לתוך הנתיב שלו.

כמובן, שאצלנו בישראל זה "אחי תיזהר יש משטרה בהמשך..." :lol:

חוץ מזה, כשמישהו מפעיל עליך אורות גבוהים, ואתה לפניו, 4 וינקרים אמורים להיות הסימן שלך שאתה מסתנוור. לרוב, כמובן שהם לא מבינים את זה... :-(

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אורות אזהרה- רגע הסיטרואן שלי עומדת להתפרק.

* אזהרה זו תקפה גם לבעלי פ'גו ורנו.

:)

החתימה נמחקה על ידי הנהלת האתר.

פורסם

אני לא יודע אם זה שפה אבל ראיתי בארץ שהיה ערפל ממממממממממממממממש כבד, ראות של 5 מטר בערך בכביש תל אביב-חיפה, ותוך שניה כולם הדליקו את האורות אזהרה כדי שיוכלו לראות אחד את השני...

היה חוויה לנסוע 20 קמ"ש בכביש מהיר.

אני ראיתי את זה פעם ראשונה...

פורסם

זה משתנה בהתאם לסיטואציה.

בכביש החוף, למשל, כשמישהו שנוסע מולך מאותת לך עם אורות, סביר להניח שהוא מסמן לך שיש שוטר בהמשך דרכך. עם זאת, הוא יכול באותה מידה להסב את תשומת לבך שאתה נוסע עם אורות גבוהים ואתה מסנוור אותו.

עוד דוגמה: רכב מאחוריך מסמן לך עם האורות שהוא מעוניין לעקוף אותך (ואיך בכלל הגעת למצב שאתה תקוע בשמאלי ומפריע למישהו לעקוף? :evil: ). אתה מפנה לו את הדרך ולאחר שהוא עבר הוא מפעיל איתות חירום. בד"כ זה סימן שהוא מודה לך.

לעומת זאת, אם הוא סימן לך שהוא רוצה לעקוף ואתה הפעלת איתות חירום, אתה כנראה רוצה לסמן לו שקלטת אותו ושאתה מפנה לו את השמאלי בהזדמנות הקרובה.

סימונים פחות נחמדים: כשאתה מאותת למישהו עם האורות שאתה מעוניין לעקוף אותו, והוא בתגובה בולם :2gunfire:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני ממש מבואס שבארץ רוב האנשים לא מכירים אפילו את העניין של פעמיים אור גבוה , ז"א יש שוטר. ובד"כ לא מתריעים מפני מכמונות מהירות. ב 3 וחצי שנים בהם אני על הכביש אני זכיתי רק פעמיים להתרעה כזו

פורסם

ביוון זה אומר: "מה פתאום אתה מדליק אורות בכביש בין עירוני בערב? עוד לא חושך!"

באמת... :roll:

האזהרה מפני מכמונות עובדת לא רע בכלל בארץ.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני חייב לציין שהתגובה ל:"אתה תקוע בשמאלי, זוז בבקשה" בארצנו פשוט לא קיימת, 70% מהנהגים ממשיכים, 10% מסמנים באיתות שמאלי שהם עוד רגע יורדים שמאלה ועוד 20% אשכרה זזים ומקבלים ממני סימון עם היד (בשעות האור- אם החלון פתוח) ואיתות קצר בלילות.

אבל רוב הפעמים, זה פשוט מתסכל, אפילו כשאתה מנסה לשמור על החוקים - הצפונבונים המפגרים פשוט לא זזים.

לרוב בחורות\זקנים אגב!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דווקא בהודו יש סימונים מאוד מפותחים, ואחד מהם אימצתי לי גם לארץ : כשאני יוצא לעקיפה בכביש דו נתיבי, אני משאיר את האיתות שמאלה דלוק גם בזמן שאני מבצע את העקיפה ממש, ומאותת ימינה רק כשאני משלים אותה וחוזר לנתיב.

ככה מי שבא ממול רואה ביתר בירור שאני עוקף ויכול להתחשב.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אני שמעתי פעם, שבאנגליה למשל, כשמישהו/י מהבהב לך עם האורות הגבוהים, זה אומר שהוא אוטוטו מגיע אז, שלא תצא לתוך הנתיב שלו.

לא הכרתי את זה באנגליה, אבל זה סימן מוסכם ביפן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

קראתי פעם על מקרה של אדם שביקר בחו"ל ושכר רכב. בשלב מסויים, בזמן הנהיגה, ראה רכב אחר שיוצא מחנייה לכיוון הכביש ולכן אותת לו עם האורות הגבוהים, ע"מ להזהירו.

באותה מדינה (אני חושב שיפן), גם כן נהוג להבהב במקרה כזה, אבל זאת ע"מ להודיע כי ראו אותך ונותנים לך להשתלב...

מיותר לציין מה קרה בעקבות אותו "דו שיח"..

פורסם
קראתי פעם

היו ימים.

הודעה של ג'רמי עם מקרה דומה, ובשרשור גם תאור מקרה שקרה לחבר שלי ביפן.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...