Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קוסמטיקה - ווקס לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני בטוח שהשאלה נשאלה פה כבר מספר פעמים אבל ברצוני לשאול באופן ספציפי יותר.

אני מעוניין לעשות (בעצמי) ווקס לרכב, וקניתי מוצר של טרטל-ווקס שהוא סט של ג'ל שטיפה + ווקס ב-2 בקבוקים אדום וכחול. הווקס עצמו בא גם בצורת ג'ל כזה.

מה דעתכם על המוצר? אמרו לי שווקס לרכב עם צביעה מטאלית זה בעיתי.. ועל הקופסא מצויין שהווקס מתאים לצבע מטאלי, האם אפשר לסמוך על כך?

והאם ווקס לא בא בדרך כלל בצורת משחה?..

תודה מראש לכל מי שיגיב לשאלות המוזרות שלי :lol:

אני יודע שזה מצריך סבלנות......

ערב טוב!

פורסם

אין בעיה,עליך לזכור כמה כללים

1.הווקס אמור להעשות במקום מוצל מכסה מנוע בטמפרטורת החדר (קר)

2 שטוף את האוטו חיצונית וייבש אותו במיוחד בחריצים(נסיעה של חמש דקות) ,העבר את כף ידך ודאג שאין חיספוס ,גרגירים צבע שנדבק על צבע הרכב אם יהיו הווקס ישאיר סימן,אם יש תוכל לשטוף את האוטו בעזרת פלסטלינה

3 לא למרוח על פלסטיקים וגומיות

4 למרוח ,לחכות דקה ולייבש ,יש לעשות כל חלק בנפרד

יגאל

פורסם

כל מה שרצית לדעת על ואקס, ומעולם לא העזת לשאול, בשרשור אחד ויחיד!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=118350

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

היי, אני לא מכיר את המוצר אבל אני יכול לענות לך על השאלות האחרות.

בצבע מטאלי אין בעיה עם ווקס, חוץ מסוגי ווקסים מיוחדים (כמו ציפויי טפלון למשל) שלא מתאימים למטאלי.

אתה יכול לסמוך על טרטל ווקס - חברה גדולה מוכרת ואמינה.

ווקסים באים גם במשחות, גם בספריי, גם בנוזל, רק צריך לבחור.

לא משנה עם איזה חומר אתה עובד, תעקוב בדייקנות אחר הוראות השימוש (עדיף ההוראות באנגלית, לך תדע אם תרגמו נכון)

אם אני לא טועה ברוב החומרים, הדבר הכי חשוב, וזה שנותן את הפיניש לעבודה, הוא לנקות את האבקה של הווקס (אחרי שהווקס מתייבש הוא נהפך לאבקה - לפחות בווקס הנוזלי) עם מטלית כמה שיותר רכה וחלקה. אני משתמש במטליות בד לבנות דקות, באות במין גליל ארוך כזה, כמו של נייר סופג למטבח, רק קצת יותר ארוך. יכול להיות שזה כותנה...

אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

תודה לכולכם על התשובות המהירות,

ההבדל בין הבקבוקים:

• הכחול הוא ג'ל שטיפה - פשוט סבון שבא בג'ל דיי מרוכז (הם אומרים שיש להשתמש ב1\8 הבקבוק לכל שטיפה), בנוסף כתוב כי הסבון לא משאיר סימני ניגוב וכו'.
  • האדום הוא הווקס - מעין ג'ל \ נוזל לבן כזה שכתוב למרוח בזמן ניגוב.

בקשר לטיב המטלית בה משתמשים, האם ג'ילדה תתאים?..

התחליף היחיד שיש לי בראש לג'ילדה כרגע זה נייר-מגבת.. אבל מסוג טוב לא נייר-זכוכית-מגבת.

ובקשר לתקופה שאחרי הווקס - אם הרכב נרטב נאמר שבוע לאחר הווקס צריך לעשות לו ווקס מחדש?..

ושאלה נוספת, שלא קשורה לווקס, יש את הספריי הזה שמחדש את הצמיגים ומוריד לכלוך מג'אנטים, של אס-טי-פי אם אני לא טועה ובמקרה יש לי אותו ברשותי גם, האם מומלץ לשים על הצמיגים? אמרו לי שהוא כמו משמן אותם ומשאיר אותם שחורים ומבריקים, האם זה לא מזיק להם?

פתאום נדלקתי על לפנק את האוטו שלי ובעצם לפנק את עצמי :grin: מחר אני יעשה את הווקס ואבוא לספר לכם על התוצאות! שוב תודה לכל המגיבים

פורסם

ג'ילדה לא תתאים, חוצמזה שחבל על הג'ילדה

צריך בד כותנה

פיג'מות חורף ישנות (ובעיקר הצד החיצוני שלהן שהוא פחות סיבי מלשון סיבים) עושה את העבודה בצורה מושלמת וקלה

ווקס בד"כ עושים פעמיים בשנה (באירופה וארה"ב בעיקר) או 4 פעמים בשנה (יותר נפוץ במדינות חמות כמו ישראל)

הווקס הוא חומר דוחה / מגלגל מים, ז"א שאם תשפוך כוס מים על רכב שעבר ווקס, כמעט ולא יישארו טיפות על הרכב, הכל יתגלגל מהפח

לגבי הווקס מהנסיון שלי אני אתן לך עצה שתקל עליך את החיים

תיקח את הבד, תעשה ממנו כדור כשכל החלק שאתה מתכוון להשתמש בו הוא ללא קפלים ותפירות (ז"א חלק בד אחד שלם), את שאר הבד תקפל יפה בתוך הכדור ככה שנוצר מעין "אגרוף" של בד.

אתה מורח את הג'ל בעזרת חתיכת בד שטוחה (ולא האגרוף) מחכה דקה עד שהחומר הופך למעין משחה קשה בצבע אוף-ווייט כזה

אחרי זה אתה משתמש בכדור כדי להוריד את המשחה בתנועות סיבוביות בלי ללחוץ על הבד, רק תזיז את הבד בסיבובים וזה יעשה את העבודה

תפנה בערך שעתיים - שעתיים וחצי לרכב משפחתי אם זאת פעם ראשונה שלך

תדאג שהאוטו יעמוד לפחות שעתיים לפני כן בצל כדי שהפח יהיה קר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כמו שאמרתי חשיבות גדולה מאוד לסוג המטלית שבה משתמשים - לניגוב הווקס אחרי שהתייבש עדיף מטלית כמה שיותר רכה וחלקה, וכמובן נקייה יבשה לחלוטין.

למריחה של הווקס אתה יכול להשתמש במטלית נקייה רגילה (גם כאן יבשה)

אין צורך למרוח שוב ווקס אם הרכב נרטב. את הווקס יש לחדש מדי כמה חודשים, תלוי ברמת החשיפה לשמש ולגורמים מזיקים. כמה שיותר חשיפה למזיקים ולשמש - תדירות גבוהה יותר (הווקס לא מזיק לצבע בכל מקרה)

צרף תמונות שנראה איך יצא הווקס, ורשמים לגבי הספריי צמיגים

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

זהו! עשיתי ווקס 8)

העבודה לא קשה בכלל, ושווה כל שניה!

ממש התרשמתי לטובה מהחומר, ואני ממליץ עליו בחום.

בקשר לסבון המצורף, עשה את העבודה בצורה מצויינת כמעט ולא הייתי צריך לשפשף, הוא הותיר את הצבע מבריק ויפה גם לפני הווקס.

את הווקס שמתי לאחר ייבוש מלא של האוטו מכל החריצים והמקומות הקטנים (כפי שהמלצתם), והיישום שלו על האוטו לא היה קשה בכלל. הוא לא השאיר סימני מריחה או ניגוב והיה קל לעבוד איתו.

לא יצא לי לעשות תמונות לפני, אלא רק תמונות אחרי, וחבל.. כי אז באמת היו רואים את ההבדל, אבל קחו בחשבון שהאוטו הזה יוצר בשנת 1988 ומאז עומד בכל תנאי מזג האויר עם צביעה מקורית.

הברק שנוסף לאוטו פשוט מדהים, והצבע כזה.. חלק.. יש לי הרגשה שאבק וכאלה לא ידבקו אליו בקלות, אבל רק הזמן יגיד...

בקשר לספריי לניקוי הצמיגים - גם ממנו התרשמתי מאוד לטובה, כפי שאתם בטח רואים הצמיגים נראים שחורים חדשים נקיים, וכן גם ה'טסות' שהיו ממש מלוכלות חזרו להיות מבריקות, וכל זה ללא ניגוב או שום דבר בסגנון. רק שפרצתי את הספריי ונתתי לו לעשות את העבודה, אפילו לא צריך לשטוף אחרי.

כל התענוג הזה עלה לי 80 ש"ח, ושעה וחצי - שעתיים עבודה.

אם יש לכם זמן לדעתי שעות הבוקר המוקדמות הן ה-שעות לעבודה כזאת, לא חם בצורה מגעילה, ויש די שמש לראות מה עושים.

מצורפות תמונות לאחר הווקס...

תמונה003.jpg

תמונה008.jpg

תמונה027.jpg

תמונה010.jpg

תמונה029.jpg

תמונה030.jpg

פורסם

נראה טוב יחסית לזה שהרכב בן 18.

אני הייתי מרוצה מהווקס של THE TREATMENT שמכיל קרנאובה, אבל הוא לא החזיק הרבה והיה צריך לחדש אותו פעם בחודש וחצי לפחות. הווקס של טרטל היה בסדר אבל לא יותר מזה, ואת הווקס של פורמולה 1 לא אהבתי בכלל, לא יורד בקלות והתוצאה לא משהו.

עוד המלצה קטנה - המוצרים של CARPLAN. קניתי את הדשבורד פוליש,שמפו פולימרי והווקס שלהם.

השמפו השאיר אחריו ברק חזק עם עומק - ממש כמו ווקס, הדש בורד פוליש גם ניקה וגם השאיר ברק על חלקי הפלסטיק, אבל לא ברק שמנוני שתופס אבק ועושה ליכלוך.

ובווקס שלהם עדיין לא יצא לי להשתמש אבל אני בטוח שהוא מצויין, מקווה שמחר אני אשתמש בו ויעלה תמונות.

ולגבי הספריי צמיגים של STP, פשוט מצויין. אחרי השטיפה שהצמיגים מתייבשים יש לרסס על שטח הצד בצמיג ולתת לזה להתייבש לבד, מספיק לרסס פעם בחודש והברק ישאר.

פורסם

תודה על התגובות :-D

בעקבות ההצלחה עם הרכב הקודם, וגם בעקבות השיעמום הכבד שנפל עליי החלטתי לפנק גם את הרכב השני. הפעם עם תמונות לפני ואחרי.

האמת שקשה להעביר את התוצאות בתמונות, אבל ההבדל פשוט עצום. אני מרוצה עד הגג, ד"א, הווקס של טרטל גם מכיל קרנאובה, מה זה אומר בעצם?..

תמונה026.jpg

תמונה034.jpg

תמונה031 (Medium).jpg

פורסם
הוקס שלך זה של ארמור אול לא של טרטל וקס:)

או שאני מדמיין.

פשוט הסמל של טרטל וקס הוא צב

WOW אתה יודע יש בזה משהו חח...

נתקע לי הטרטל ווקס בראש כי זה היה באיזור של המוצרים שלהם כשקניתי...

מרוב התלהבות לא הסתכלתי של מי זה

• תוכן חדש...