Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה אני מסייע לחבר לחפש מכוניות בסגנון ה-106 ראלי, VTS, 306 XSI/GTI וכו' ולשם כך, אני מתלווה אליו לביקורים אצל הצרפתיות הללו כדי לבדוק אותן בשבילו.

במהלך יצירת קשר עם מוכרים פוטנציאליים, תופעה מעצבנת ואווילית במיוחד (לדעתי כמובן) שנתקלתי בה באחוז גבוה מהמקרים, היא "אף אחד לא נוהג ברכב חוץ ממני!" ואני שואל... תגידו, אתם בסדר?

הגדיל ועשה מישהו שפרסם 106 ראלי למכירה, אדיוט אמיתי (אני מקווה שהוא קורא את מה שאני כותב כאן), זאת לאחר שאמר ש"כן, אין בעיה לקחת לסיבוב, בואו, תעשו סיבוב, האוטו מושלם". הגענו עד אליו לפרדס-חנה כדי לשמוע ש"אף אחד לא נוהג ברכב חוץ ממני!", הרכב באמת היה קרוב למושלם אז הלכנו למכון בדיקה, שילמנו ולאחר חצי בדיקה, כשהבוחן רצה לקחת את הרכב לסיבוב מבחן, האדיוט אומר לבוחן "אף אחד לא נוהג ברכב חוץ ממני!" !!!, כמובן שהבוחן אמר שהוא לא מוכן להמשיך את הבדיקה והאידיוט פשוט נכנס לרכב ונסע משם (לאחר ריבים עם המכון חצי מסכום הבדיקה הוחזר).

מילא... אם היינו מדברים על מכוניות על או יוקרה, על למבו, אנזו, 360 אפילו, או אולי M5, M3 או AMG מפגרת, אבל לא, אנחנו מדברים כאן על מכוניות צרפתיות קטנות, בעלות "אופי ספורטיבי", אשר שופרו באופן כזה או אחר על-ידי בעליהן ושוויין במקרים שבדקנו אנחנו הוא בין 20 ל 50 אלף ש"ח, פלוס מינוס... זה מעורר בי כמה שאלות:

1. איך לעזאזל אפשר לבדוק/לאבחן/להרגיש רכב בלי לנהוג עליו? אולי הוא מושך בצורה מפגרת? אולי הוא מקרטע בסל"ד מסויים ובעל הרכב יודע מתי להעביר בדיוק בזמן? אולי הציריות דופקות? אולי המסרק לא תקין? אולי ואולי ואולי?

2. האם כל אלו שרושמים "אף אחד לא נוהג ברכב חוץ ממני!", כשהם בדקו את הרכב, הנהנו בכניעה ואמרו למוכר "בטח, אני מאמין לך ששיפרת/שיפצת/סידרת/קימבנת את הרכב כמו שצריך, הנה, קח כסף, בבקשה"? לא נראה לי ואם כן הם נאיבים ולא מחוברים, לדעתי.

3. אין לי יותר שאלות כבוד השופט.

אני יכול להבין שהמשפט "אף אחד לא נוהג ברכב חוץ ממני!" מגיע בחלק מהמקרים בגלל חשש של מוכרי הרכב, שמי שינהג על הרכב יגרום לו נזק כלשהו, יכניס אותו בעץ, יפגיש אותו עם מדרכה וכו'.. אין בעיה, תחתמו על טופס התחייבות לתשלום נזקים לפני הבדיקה ויאללה, תחמירו, אפילו תצלמו ת"ז וכו', כדי שיהיה לזה תוקף רשמי, אם מתחשק לכם.. אבל תבינו - אי אפשר לבדוק רכב בלי לנהוג עליו, לא קיים מושג כזה (למעט בישראל כמובן, כשקונים מכונית חדשה כי "השכן מרוצה" ו "אפילו הצבא קנה")... אני בטוח שזה שמוכר את הרכב ואומר "אף אחד לא נוהג ברכב חוץ ממני!" תופס מעצמו נהג של ממש... וככזה, הוא אמור להבין שנהג של ממש לא קונה רכב בלי לנהוג עליו.

מכרתי בחיי מכוניות מפגרות עם מאות כ"ס ולא הייתה לי מעולם שום בעיה לתת לקונה פוטנציאלי סיבוב, כדי שיבדוק אם הרכב הוא מה שהוא מחפש, אם יש בו תקלות כלשהן, בעיות וכו', אני יושב לידו כדי להדריך, לתקן, אם צריך.

כמובן שאם מדובר בילד שקיבל לפני יומיים רישיון, יש לזה כבר השלכות של ביטוח/מלווה וכו' ואין שום סיבה לתת להם לנהוג, אבל במקרים אחרים, כאמור, צאו מזה, תנו סיבוב, אתם רוצים למכור, אנחנו רוצים לקנות, ככה העולם עובד.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אופיר, יש מצבים שבהם לדוגמא הביטוח הוא לגיל 24 ומעלה, ואז נהג צעיר שבא לקנות לא יכול לעשות סיבוב.

זו דוגמא אחת - יש מצבים שאכן אפשר.

פורסם

אופיר, יש מקרים בהם עושים ביטוח שמכסה רק נהג אחד (או שניים) בציון שם.

כמובן שאפשר לעקוף את העניין ע"י התחייבות בכתב לתשלום נזקים.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

נכון, אבל פותח השרשור לא דיבר על מקרים ספציפיים, הוא לא אמר שחקרו אותו בן כמה הוא בשביל הביטוח, או אמרו לו "יש ביטוח לנהג יחיד"

דובר פה על תופעה שאנשים מפחדים לתת למישהו אחר לגעת באוטו שלו, גם בשביל בדיקה לפני קנייה

פורסם

volvo - הוא יכול רק שאין צד ג'\מקיף.

סיבוב של 10 דקות לא קריטי במצבים כאלה..

אם אתה נהג חדש תביא איתך את השלט ולבריאות..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בוא ניקח דוגאמא שעלולה לקרות.

106 ראלי של בן אדם שווה 20K במחירון . הוא מצא מישהו שייקנה אותה ב 28 .

המישהו הזה עושה סיבוב על האוטו, ניכנס באיזה גדר ואז לא רוצה לקנות את האוטו כי יש לו שאסי.

עכשיו נניח והמישהו הזה יגרור אותך לבית משפט למרות שחתמת על מסמך , ונניח שאחרי כל הבלאגאן הזה תיזכה במשפט , כמה כסף תקבל ? מחירון ? זה שווה את הבלאגאן ?

ונניח שלאוטו לא יהיה מכה רצינית, סתם כיפוף, איזה הרגשה זה ייתן ? בלי שום קשר לכסף .

אני בהחלט מבין כאלה שלא רוצים לתת לכל אחד סיבוב על האוטו , בינינו , מה הבוחן כבר יכתוב בעקבות הסיבוב הזה ? שהקלאץ' גבוה , שהבולמים עייפים ושיש חופש בהגה, כמו ב 999 % מהמקרים.

יש אנשים שבשבילם 106 GTI שווה (גם מבחינה כספית וגם מבחינה ערכית) כמו למבו בשבילך.

פורסם

אתם יודעים מה...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959#post1011959

אני יכול להבין את הבחור שלא נתן סיבוב על הרכב לקונה..מחשש של כמה דברים..

אבל לבוחן ?...בוחן אמור לבדוק את האוטו ולא להרוס אותו..כנראה באמת היתה בעיה או משהו שהוא לא רצה שתדעו

מנהל מועדון PCR

אדיר.

פורסם

המישהו הזה עושה סיבוב על האוטו, ניכנס באיזה גדר ואז לא רוצה לקנות את האוטו כי יש לו שאסי.

יכול לקרות, אבל מאוד לא סביר.

מה הסבירות שמשהו יקרה בסיבוב קצרצר של 5 דקות מסביב לשכונה כשהמוכר כיסא לידך?

לדעתי זה מגוחך לחלוטין

פורסם
יכול לקרות, אבל מאוד לא סביר.

מה הסבירות שמשהו יקרה בסיבוב קצרצר של 5 דקות מסביב לשכונה כשהמוכר כיסא לידך?

לדעתי זה מגוחך לחלוטין

אם ישי יקרא את זה, הוא יספר לך סיפור שקרה לו.

לדעתך זה מגוחך, תן לאנשים לנהוג. יש אנשים ששומרים על הרכב שלהם במשך שנים ולא מוכנים לקחת את הסיכון הזה.

פורסם

עכשיו נניח והמישהו הזה יגרור אותך לבית משפט למרות שחתמת על מסמך , ונניח שאחרי כל הבלאגאן הזה תיזכה במשפט , כמה כסף תקבל ? מחירון ? זה שווה את הבלאגאן ?

ונניח שלאוטו לא יהיה מכה רצינית, סתם כיפוף, איזה הרגשה זה ייתן ? בלי שום קשר לכסף .

אני בהחלט מבין כאלה שלא רוצים לתת לכל אחד סיבוב על האוטו , בינינו , מה הבוחן כבר יכתוב בעקבות הסיבוב הזה ? שהקלאץ' גבוה , שהבולמים עייפים ושיש חופש בהגה, כמו ב 999 % מהמקרים.

יש אנשים שבשבילם 106 GTI שווה (גם מבחינה כספית וגם מבחינה ערכית) כמו למבו בשבילך.

אני חלילה לא מזלזל באף רכב וכל רכב שווה לבעליו כמו מיליון דולר, הגיוני.

אני מדבר על זה שאם אני עולה על רכב שבעל הרכב אומר לי שהוא רוצה 3K מעל המחירון והרכב במצב מושלם ואז, אחרי סיבוב ובדיקה שלי אני מוצא רשימת תקלות שבהערכה גסה מגיעה לכ-7-8K, ברור לי שאם הייתי משלם לו אפילו מחירון, הייתי יוצא בנזק לכיס, רק כדי ליישר קו. זה במקרה של מישהו שנתן לי לנהוג, מה קורה במקרה אחר?...

דבר נוסף, עם כל הכבוד לנהגי הראלי (גם לי יש ראלי - שברולט נובה ראלי :lol:), כשלוקחים רכב לסיבוב בדיקה לפני קנייה, לא מכניסית אותו לסיבוב במהירויות ולא מגיעים איתו למצבי קצה, בעל הרכב לא צריך לאפשר את זה ויהיה מה, בדיוק בגלל הסיבה ששלומי רשם. מה שאני אומר זה שבנסיעה מנהלתית + ניתן לזהות לא מעט בעיות/תקלות שלא ניתן היה לזהות ממושב הנוסע ובחלק מהמקריםן, אלו יהיו בדיוק אותן בעיות של לקנות או לא לקנות ותאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר.... (שלדה מטורפת, אני אומר לכם :shock:).

איזה כיף שאני אוהב אמריקאיות ישנות... התמליל הוא בערך כזה:

אני: "שלום, מוכר?"

המוכר: "כן"

אני: "אפשר לקחת אותה לנסיעת מבחן?"

המוכר: "בטח, סע"

אני מתמקם לי במושב הנהג ובלי אפילו להוציא את הרכב מהחנייה, עושה ברנ-אאוט שממלא את הרחוב בעשן (או קיי, המנוע עובד, למי אכפת איך, העיקר שה-V8 מגרגר), לוחץ על הזמבורה (ביפ ביפ, עובדת), בודק את המתגים (המזגן לא עובד? הוישרים גם לא? הנעילה תמיד לא עבדה? החלונות לא עולים מהר? מלא כפתורי קומבינה על הדש-בורד? טוב נו לא נורא).

מוציא אותה לסיבוב. הגיר האוטומטי מחליק, הבק-אקס מרעיש, ההגה סוחב שמאלה, הרצפה רקובה, הדיפון הפנימי קרוע ומה לא.

אני: "קניתי"

המוכר (חושב לעצמו): "אחלה אוטו הוא קנה, אמריקאית"

אני: "עוד עגלה לאוסף"

:lol:

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

מבין מצויין את הבחור, טוב שלא נתן לבוחן.

אני במוסך תמיד יוצא עם הבוחן לסיבוב הבדיקה, אין להם שום כבוד לרכוש של אחרים

והדבר האחרון שמעניין אותו זה לשמור על הרכב שלך,במיוחד אם זה מכונית ספורט

שאפשר לקרוע קצת.

STI 2004

פורסם
מבין מצויין את הבחור, טוב שלא נתן לבוחן.

אני במוסך תמיד יוצא עם הבוחן לסיבוב הבדיקה, אין להם שום כבוד לרכוש של אחרים

והדבר האחרון שמעניין אותו זה לשמור על הרכב שלך,במיוחד אם זה מכונית ספורט

שאפשר לקרוע קצת.

הוא לא הסכים שהבוחן ינהג, גם אם הוא ליד הבוחן.... נחמד שאתה מבין אותו, נראה אותך זורק 400 ש"ח בדיקה לפח בסיטואציה דומה, כל ההבנה תעלם :)

דבר נוסף ואני לא שואל בלגלוג... אתה באמת חושב שכשבוחן רכב במכון בדיקה רואה 106 ראלי, הוא חושב לעצמו "וואלה, מכונית ספורט לשחק ולהתפרע קצת איתה?" וכאמור, אם זו אסתי או אוולין, תמיד אפשר לשבת ליד הבוחן, דובר כאן בכל מקרה על הסיבוב הראשוני על הרכב... פה הבעייה, לדעתי..

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם
אנ

דבר נוסף, עם כל הכבוד לנהגי הראלי (גם לי יש ראלי - שברולט נובה ראלי :lol:), כשלוקחים רכב לסיבוב בדיקה לפני קנייה, לא מכניסית אותו לסיבוב במהירויות ולא מגיעים איתו למצבי קצה,

:lol:

תתפלא.

יש כאן משתמש בשם ערן S שהיתה לו 106 XSI. כשהוא רצה למכור אותה בא איזה ילד מפגר לנסיעת מבחן והלביש אותה על קיר. אותו סיפור קרה גם לבחור שהכרתי בשם אבנר- איזה דביל בא לקנות את המכונית (106 ראלי) ובנסיעת המבחן הצליח להיכנס עם הציר האחורי במדרכה ולתלוש אותו מהמכונית.

כשמכרתי את הראלי באו אלי שלל אידיוטים שבאופן מוזר המכנה המשותף לכולם היה השאיפה להבהיר לי שכשהם יקנו את האוטו, הם יחסלו אותו אחרי שעה (ד"א- זה מה שבסוף קרה.). פשוט אנשים מפגרים. עולים על מכונית פעם ראשונה ומז#### אותה כאילו שזו מכוניתם הפרטית.

אין לי מושג למה זה טוב.

לגבי הקטע של "לא מוכן לתת לאף אחד לנהוג"- תסלח לי, אבל (עם כל הצחוק שבדבר והבדיחות המתבקשות) נראה לי שמדובר במקרה חמור במיוחד של ילד ראלי, שחושב שהמכונית היא פרארי.

שילך להזד*** ושימכור את המכונית לאיזה פראייר שיסכים לקנות אותה בלי בדיקה ובלי נסיעת מבחן.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

• תוכן חדש...