Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אני אתן קצת רקע כי אם לא זה סתם ישמע טיפשי:

אני וחבר קיבלנו אתמול טויוטה פסאו (או משהו כזה), הרכב נראה בערך כך:

1992-97-Toyota-Paseo-92812111990510.JPG

בכל מקרה, 4 ציל' אוטומט. אחרי תאונת פרונט די רצינית (אין לי את התמונות כאן כרגע).

החלטנו להשתמש ברכב למרוץ demolition derby. בגדול המרוץ הוא במשך 6 דקות, על מסלול בוץ מעגלי. המטרה היא לצבור את מירב ההקפות כאשר מותר מגע מכל סוג :-D

מיותר לציין שהעובדה הזאת, בתוספת האחיזה הבעייתית, יוצרת אתגר.

שיהיה ברור כבר עכשיו: אין שום כוונה להשקיע כסף ברכב מעבר למינימום ההכרחי, זה חלק מהעניין והכיף.

אחרי שהרכב עומד כשנה וחצי בחוץ במגרש, הבאתי היום מצבר, חיברנו והרכב הניע בנגיעה (טוב נו, טויוטה :-o), עשיתי סיבוב קצר והכל נראה תקין עד כמה שאפשר.

המצב הוא כזה:

הרכב התעוות לכיוון צד הנוסע, אנו נחבר לרכב מותח שילדות הידראולי וניישר אותו.

הרדיאטור מפוצץ ולכן נצטרך למצוא משהו, ובאותה הזדמנות כנראה לשנות מיקום בכדי להפוך אותו לפחות פגיע (אזור המושב האחורי כנראה). את קוי התמסורת כנראה פשוט נחבר אחד לשני ונוותר על קרור (אוטו, כאמור).

מעבר לזה יש תקנון שאותו לא אפרט עכשיו, אבל בבסיס - אין חלונות, הרכב הולך להיות מופשט לחלוטין כמובן. אסור לחבר מוטות\פלטות חיזוק לשלדה, אסור להגביה את הרכב.

מה שאנחנו רוצים זה להוציא כמה שיותר ממה שיש לנו כרגע. עכשיו משהובהר פחות או יותר, רעיונות נבונים יתקבלו בברכה. יש לנו עד סוף החודש (המרוץ ב-30).

בגדול מחפשים: יותר מהירות\כוח, יותר אחיזה, רכב עמיד יותר למכות. אם לא היה ברור עד עכשיו, בסוף המרוץ הרכב יגרר לאחר כבוד למגרש גרוטאות.

ד"א דברים שאולי כדאי להוסיף:

1) אני גר בארה"ב אז אין צורך בשאלות כמו איפה בדיוק המרוץ וכו', המרוץ במדינת מרילנד אם זה משנה.

2) אנו עובדים במוסך פחחות, ככה שמתיחת שילדה אנו עושים לבד ועל חשבון הבית.

רעיונות השראתיים:

3) מאחר ואנחנו בארץ הדוד סם, יותר מסביר להניח שרוב הרכבים שם יהיו מתוצרת אמריקאית ובעלי יתרון כוח עלינו, ולכן חשוב לסחוט את המנוע. אך לנו עלול להיות יתרון במשקל.

4) המהירות הממוצעת נמוכה, ולכן סביר להניח שנשתמש רק ב-2 ההילוכים הראשונים.

אם יהיה צורך במידע נוסף אוסיף בהמשך, זה מה שעולה לי בראש כרגע.

תתחילו...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באחד הפרקים של מונסטר גארג' למי שראה , הכינו רכב לכזאת תחרות בדיוק .

את הרדיאטור חיזקו והחליפו את המכל דלק למכל בטיחותי - זה מה שאני זוכר עד מהפרק מקווה שעזרתי.

בהצלחה !

עידן.

Fiat Punto 02' Spice 60 BHP

פורסם

כאמור הרדיאטור שיש ברכב כרגע ימצא את מקומו בפח הקרוב, ואנו נתקין אחד אחר במיקום שונה לגמרי, שבו הוא לא יתפרק אחרי המכה הראשונה.

את מיכל הדלק אנו משאירים. מיכל דלק מיוחד עולה די הרבה כסף, כסף שאנו לא מתכוונים להשקיע. כמות הדלק המירבית המותרת אגב (סתם ככה מתוך התקנון) היא 5 גאלון אמריקאים (כ-3.7 ליטר בגלון).

פורסם

Gershon,

I take it you never participated in a demo derby.

תעשה לי טובה,

Sell the motor and trans on Ebay and buy a 80's Chevy Malibu or a Caprice (V8).....There is a VERY good reason most everybody are using those cars for that purpose, they are cheap, have lots of sheet metal, and when someone rams your drivers door, your rib cage will stay intact.

יש לכה עוד שאלות?

פורסם

שמע אני לא אומר שאתה טועה, אבל קיבלנו את הרכב בחינם, ובגלל שביקשנו אותו למטרה הזאת.

אז עכשיו שנמכור אותו בחלקים (AKA חאוועה בפנים) ונתחיל לחפש רכב אחר בשביל לקנות ולהכין ?

נמשיך בתוכנית המקורית, אם אחרי זה תיפול לידינו גם איזה אמריקאית שמנמנה - מה טוב !

אגב, אני לא יודע מה הבסיס גלגלים של מאליבו משנות ה-80, אבל המרוץ מחולק ל-2 קטגוריות:

בסיס גלגלים עד 105 אינצ', והחל מ-106 אינצ'. אנחנו עכשיו בקטגוריה של "הקטנים". וואלה לא בא לי שיטפס עלי איזה פורד אקספדישן 4 טון בטענה שאני מנסה לשמור על הצלעות שלי :wink:

פורסם

לפרק צנרת, ולהשאיר רק את הדאון פייפ.

לפרק פילטר אוויר, ולהשאיר את המצערת חשופה.

להיפטר מכל פרט שלא קשור לעובדה שהרכב נוסע.

אלו יתנו תוספת כוח משמעותית מאוד בעלות אפסית לחלוטין.

אני לא יודע אם חוקי התחרות או התנאים מאפשרים, אבל אם אפשר אז לפרק בלמים :lol:

אביחי

פורסם

הבעיה היא שככל שתפשיט יותר מהרכב ותפחית במשקל (מה שעובד לטובתך) תהפוך אותו לחלש יותר מבחינה מיבנית ברגע שתתחיל לנסר דברים החוצה :lol:..

מעולם לא השתתפתי במשהו דומה וגם לא הייתי שוקל לבצע משהו כזה עם טויוטה פסאו, אבל הנה כמה רעיונות שעלולים לסייע -

לפרק צינור פליטה מתחת לרכב לפני הממיר ולרתך אליו כיפוף קטן שיפלוט את גז הפליטה הצידה.

להחליף את שני הגלגלים האחוריים לרזרביים צרים במידה והם מפחיתים במשקל מהגלגלים האחוריים הקיימים (אם הם מברזל), ככה גם תאבד אחיזה מאחורה יותר מהר, מה שעלול לעזור במכונית FWD על בוץ כשמגיעים לפניה.

לפרק את האוטו מכל מה שלא צריכים כמובן, הכל כולל הכל, משחזת דיסק עושה עבודה מצוינת על פנלים שרוצים להוריד מהם משקל (מכסה של תא מטען לדוגמא..).

לכופף את החוקים אם צריך, אמנם אסור להוסיף ברזלי חיזוק אבל במידה וזה חוקי ואתם מעבירים את הרדיאטור אחורה אפשר לוודא שהתושבות שלו עשויות "היטב" :twisted:.

והכי חשוב - לצלם בוידאו!!!

מוטי

פורסם

תעיף מהאוטו כל מה שכשור לכריות אוויר!

אתה לא רוצה שהיא תפתח לך באמצע מירוץ!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ארנון, מה שאתה לא עושה, רק תזהר לא לדפוק את האוטו.

חבל על כזה אוטו יפה :lol: .

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
ארנון, מה שאתה לא עושה, רק תזהר לא לדפוק את האוטו.
אם לא היה ברור עד עכשיו, בסוף המרוץ הרכב יגרר לאחר כבוד למגרש גרוטאות.
. . .

פורסם

ארנון, אתה קמיקאז.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני חושב שהגישה הכללית של "לפרק כל מה שלא מייצר תאוצה או בלימה" יכול לעבוד כאן...

הרעיונות של מוטי היו מוצלחים (במיוחד לבדוק שהרדיאטור יושב "היטב"...) :twisted:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אם יש לך כוח להתעסק ואתה עובד במוסך פחחות פרק את הראש וייצר לך אטם ראש מפח 1 מ"מ או פחות.

עם טיפה RTV זה יחזיק מעולה את המירוץ ותקבל כמה סוסונים.

אל תשכח לתדלק אוקטן גבוה!

פורסם

הומור, zvih, הומור.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

תבדוק טוב-טוב-טוב את התקנות.

אני ממש לא זוכר באיזו תוכנית טלוויזיה זה היה, אבל השינויים היו די מרחיקי לכת,

וכללו החלפה של כל הפחחות החיצונית למשהו אחר.

החלק החשוב, ממה שאני זוכר, הוא שהמכונית חייבת להיות עם כמה שיותר "עודף פח"

מעבר לסרנים (לכן משתמשים בכל הבהמות האמריקאיות הישנות).

הטויוטה הזו ממש לא עונה להגדרה - נגיעה קלה באיזה שהוא צד תשבית את האוטו מהר מדי.

יש עוד כמה תקנות בטיחותיות אחרות שצריך לשים לב אליהן - תא דלק ייעודי,

וכנראה עוד כמה דברים שצריך להזיז לאחור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...