Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

בכל פעם שאני פותח את מכסה מיכל הדלק של הרכב שלי, יש הרגשה כאילו שיוצא ממנו סוג של גז (אין ריח משונה או משהו כזה) שהיה נתון תחת איזשהו לחץ עד לפתיחת המכסה.

על מה מעידה התופעה הזו?

הרכב הוא פיאט אונו 93.

הכל ברוח טובה :grin:

פורסם

יש לי בדיוק אותה תופעה... השתחררות של לחץ מהמיכל בעת הפתיחה. האמת אין לי מושג אם זה בעיה או ככה אמור להיות אבל נראה לי שזה תוצאה של התאדות דלק במיכל שגורמת לעליה בלחץ בתוכו וכשפותחים את הפקק הוא משתחרר.

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

פליטת האוויר מעידה על מכסה מיכל דלק, בעל חריר לשחרור אוויר אטמוספרי סתום.

הדבר לא מומלץ ויש לחפש נקב במכסה, ולשחררו על ידי לחץ אוויר, ברכבי קרבורטור הדבר יכול לגרום להצפה גם עם המנוע כבוי, ובמקרה של קריעת צינור דלק באזור תא המנוע, הדלק יזרום חופשי, גם במנוע כבוי, עד שיתרוקן הדלק!![ על כל המשמעויות הבטיחותיות, והכלכליות הכרוכות בכך, עקב אובדן דלק רב, וסכנת דליקה]

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה אני עובד כמתדלק, ויש כל היום עסק עם הפתחי מיכל הדלק, 7 מתוך 10 מכוניות שמתדלקות אצלי

יוצא מהם לחץ עצום לכיוון חוץ כשאני פותח את המכסה! לחלק מהגזים אין ריח, לחצי השני יש ריח של דלק, והחלק השלישי שעד עכשיו אני לא מבין אבל ריח חריף ביותר הדומה לגז בישול.

אז אתה רוצה להגיד של-70% מהמכוניות הפתח של השחרור לחץ סתום? אם כן, איך אני עצם פותח סתימה מהסוג הזה?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

לי זה קרה רק פעם אחת, שנסעתי בלי דלק. (האוטו כנראה נוסע על אויר...)

מד הדלק היה מתחת לאפס! ונורת האזהרה דלקה רצוף. (נסעתי מחוף הכרמל ליוקנעם. 50 ק"מ..)

אח"כ שנכנסתי לתחנה ופתחתי את המכסה היה רעש חזק של "פסססס".

אני מתדלק בשירות עצמי, ולכן שם לב לתופעה הזו.

פורסם

אה, אז אני תמיד מגיע עד לנורה, ויש את הרעש הזה...

בכל מקרה - צביקה - עכשיו פתחתי את הפקק וחיפשתי אך לא מצאתי שום דבר שדומה לחור נקב וכו' - משני הצדדים!

בקרוב אני יעלה תמונה (המצלמה שלי קצת משתגעת), אבל ממש לא רואה כלום... איפה זה אמור להיות?

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

הערה, שאולי לא קשורה כ"כ לשרשור, אבל כן לתגובות שלכם - זה ממש לא בריא (לרכב), במיוחד ישן (יחסית), להגיע לסוף ולסוע על מעט מאוד דלק בטנק. הרבה לכלוך ומשקעים מצטברים בתחתית, ובסופו של דבר הם מוצאים דרכם אל המנוע מכיוון שכשאשר מגיעים לסוף הטנק (מינ' דלק), הם זורמים גם כן.

פורסם

התגובה שלך מוכרת. יתכן וזה נכון. בכל מקרה אני אישית מקפיד להחליף מסנן דלק פעם ב-10 כי פשוט נוח לי יותר לנסוע עד סוף מיכל. כמו כן ישנה מחלוקת די רצינית בענין הזה עם דעות של אנשים רצינים שאין בדבר הזה של משקעים בדלק כלום, ואף עדויות של אנשים שראו מיכל ישן מפורק שהיה ללא שום משקעים בתחתיתו.

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

התמונות של הפקק. לא צילמתי מהצד החיצוני שלו אבל שם יש פשוט פלסטיק עם חור למפתח (שגם הוא נסגר ע"י תריס כזה כל עוד המפתח לא בפנים וגומי אוטם מסביב לאטימה טובה של הפקק.

צביקה

pkak.JPG

pkak2.JPG

...Carpe Diem

פורסם

לא יודע , אם הדבר נכון לגבי אונו אם קרבורטור , אבל בטיפו 94 הזרקה שהיתה לי , תמיד היה שיחרור אוויר מטנק דלק בזמן פתיחת מכסה , גם בתידלוק הראשון , כשהרכב היה עם 200 ק"מ על השעון , גם בתידלוק האחרון ביום המכירה . בספר הרכב מצויין בפירוש , שהתופעה תקינה .

פורסם
צביקה אני עובד כמתדלק, ויש כל היום עסק עם הפתחי מיכל הדלק, 7 מתוך 10 מכוניות שמתדלקות אצלי

יוצא מהם לחץ עצום לכיוון חוץ כשאני פותח את המכסה! לחלק מהגזים אין ריח, לחצי השני יש ריח של דלק, והחלק השלישי שעד עכשיו אני לא מבין אבל ריח חריף ביותר הדומה לגז בישול.

אז אתה רוצה להגיד של-70% מהמכוניות הפתח של השחרור לחץ סתום? אם כן, איך אני עצם פותח סתימה מהסוג הזה?

אני מצתרף לדעתו של צביקה שיש בעיה בנשם של מיכל הדלק. דבר שיכול לגרום ללחץ ותתלחץ. בלחץ : יכול הדבר לגרום להצפות בקרבורטורים ולנזילות דלק לאחר כיבוי מנוע . ובתתלחץ : בנסיעות ארוכות יופיע זיוף עקב ספיקת דלק לא נכונה עלידי המשאבה.

בכול מקרה זה לא תקין .

סוף שבוע שקט יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

האם יש קשר ביתן הלחץ שנוצר במיכל ושיחרורו בעת פתיחת מכסה הדלק לכך שאקדח התידלוק כל הזמן קופץ למרות שמיכל הדלק כמעט ריק?

• תוכן חדש...