Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה זמן פתחתי שירשור וחיפשתי רכב ב 45000 שיענה על כל הדרישות (המצויינות מטה)

שהרכב יהיה מאובזר ב:

1.הגה כוח

2.חלונות חשמל(לפחות מקדימה)

3.מושב מתכווננן (גובה+מרחק מההגה+זווית משענת הגב)

4.הגה מתכוונן למרחק

בטיחות נושא חשוב מאוד

שיהיו כריות אוויר וABS

יש גם EBD ועוד כמה (שכרגע ברחו לי מהראש,לפחות שיהיה ABS)

שנתון כמה שיותר מתקדם משנת 2002 והלאה

תיבת הילוכים = רק אוטומט (יש הגבלה ברשיון)

אחזקה (דלק+טיפולים) נמוכה

לאחר יעוץ עם חברי הפורום הנכבדים אני מתלבט בין 2 דגמים

א.סקודה פאביה 1.4 אוט' 75 כ"ס שנת 2002

ב.פיג'ו 206 (שנה ודגם שייכנסו בתקציב(45K))

עיקר ההתלבטות היא ב :

1.אמינות-

פיג'ו הייתי רוצה לשמוע על בעיות מיוחדות (באיזה דגמים\מנועים???) כמו כן קראתי שהאוטו די אמין אם טופל בזמן (חשיבות גבוהה לבדוק ספר טיפולים לפני רכישה)

2.עלות טיפולים-

פאביה עלות הטיפולים אמנם נמוכה מעלות הטיפולים של פולקסווגן אך בכל זאת די גבוהה (גורם מאוד מכריע העלול לפסול את רכישת הרכב)

פיג'ו עלות הטיפולים לא ידוע אך ידוע מהעבר על עלות טיפולים גבוהה של רכבים צרפתיים (מניסיון)

3.צריכת דלק-

בפיג'ו לא ידועה

אם יש דגם שעלות אחזקתו נמוכה מאשר בפאביה ו ב 206,אבל,רמת האיבזור ,הבטיחות והתנהגות הכביש דומה ,אנא ציינו אותו

תודה מראש

הכל יחסי בעולם...

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יודע לגבי עניין האבזור אבל אני בטוח שבאותו כסף אתה תצטרך לרדת בשנתון ב206 לעומת פאביה.

המחירון של הפאביה יחסית מאוד נמוך וזה מתבטא בשנתון גבוה יחסית למחיר. ובאופן כללי מנסיוני המועט זה רכב מצויין- אמין, זריז ודי נוח.

פורסם

תיבת הילוכים = רק אוטומט (יש הגבלה ברשיון)

חפש גם יאריס (אם נכנסת בתקציבך).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

חיפשתי יאריס ו הדגם שנכנס בתקציב הינו שנת 2000

לדעתי (למרות שאין לי כל ניסיון,ויכל להיות שאני טועה) חשוב מאוד לבדוק את השנתון, לא משנה עד כמה טוב הרכב ,הוא לא חדש,ולכן אעדיף רכב משנת 2002 ולא משנת 2000

אשמח לקבל דגם שעלות אחזקתו נמוכה מאשר בפאביה ו ב 206,אבל,רמת האיבזור ,הבטיחות והתנהגות הכביש דומה (אם יש כזה):-)

האם סיאט בכלל באותה ליגה של ה 206 והפאביה???

אני לא יודע לגבי עניין האבזור אבל אני בטוח שבאותו כסף אתה תצטרך לרדת בשנתון ב206 לעומת פאביה.

המחירון של הפאביה יחסית מאוד נמוך וזה מתבטא בשנתון גבוה יחסית למחיר. ובאופן כללי מנסיוני המועט זה רכב מצויין- אמין, זריז ודי נוח.

ממה זה נובע???

הכל יחסי בעולם...

פורסם

206 לא תכנס לך בתקציב אלה אם היא מהשכרה ואז אתה מקבל רכב מלא פוטנציאל לתקלות.פאביה אני לא מכיר ,

אם אתה לא נעול על שני הדגמים האלה אני יכול הלמליץ לך על אופל קורסה אני קניתי אחת כזאת שנת 2002 ב45 ואני ממש מרוצה ממנה מנוע 1200 עם 80 כ''ס שזה יחס גדול של כ''ס לעומת מנוע ויש לו כוח גם עם מזגן והמזגן שלו חזק מאוד .

יש לך כמובן גם את הקורסה 1400 אבל הבנתי מכאלה שמחזיקים שהיא פחות טובה מה1200 .

עד כה היא אצלי 10 חודשים 0 תקלות.

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

רכב מהשכרה לא בא בחשבון!!!

כאשר מדובר ברכב אירופי (ולא משנה איזה) מה שישר קופץ לי זה עלות אחזקה גבוהה

אם אני טועה לגבי אחד הדגמים המוצגים בשרשור זה-

1.סקודה פאביה

2.אופל קורסה

3.סיאט קורדובה

אנא תקנו אותי :!:

אני סטודנט וחסכתי כ45000 לקניית רכב ,רכב שעלות אחזקתו גבווה (יחסית לשאר) פסול מבחינתי!!!

הכל יחסי בעולם...

פורסם

בוא נעשה קצת סדר

פאביה, איביזה, קורדובה, פולו, זה בעצם אותו דבר מבחינה מיכנית. תתפלא אולי אבל היו שנים שהאיביזה והפולו והקורדובה יוצרו על אותו פס ייצור בספרד.

המכוניות אמינות אבל כשיש תקלה, התיקון יקר. בעיקר בגלל עלות החלפים של צ'מפיון.

תחליפיים עולים הרבה פחות וזה אולי מתאים לך כי השנתונים שאתה מבקש הם אחרי תקופת האחריות.

המכוניות מאובזרות ולכולן ABS ולפחות שתי כריות בטיחות, הגה כח, מזגן (ולחלקן בקרת אקלים אלקטרונית) ולפחות שני חלונות חשמליים.

אם אתה רוצה רכב מאובזר ואמין, רד שנתון וקנה משהו גדול יותר כמו לנטיס. לבת הגדולה שלי יש ניסן סאני שעשתה 160K ק"מ (היא יד שניה) והרכב עמיד ואמין בצורה יוצאת מן הכלל. זה מעיד גם על יתר היפניות הבינוניות.

בהצלחה

בני

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בין שלושת הדגמים שציינתי ,איזה דגם הכי זול מבחינת אחזקה (דלק+טיפולים)?

אם אין דגם שעלות אחזקתו נמוכה מאשר בפאביה,סיאט...,אבל,רמת האיבזור ,הבטיחות והתנהגות הכביש דומה ,אעדיף את הפאביה

אם היה אוטו יפני שעונה על הדרישות שלי הייתי בוחר בו,אבל כמו שהבנתי,אין :-(

רכב עם מנוע מעל 1.4 כמו הלנטיס למשל,לא ממש מתאים לי,הוא גדול מדי

לצ'מפיון אני אפילו אתקרב ,אחרי שקראתי כמה הם שוחטים במחיר(מה אפשר לצפות ממוסך מורשה :-) )

הכל יחסי בעולם...

פורסם

IID, על נוחות נסיעה והמושבים בפאביה תשאל את RS ,יכל להיות שתשנה את דעתך :wink:

מה שמפריע לי בפאביה=עלות טיפול\תיקון בעת הצורך.

על בעיות חשמל בפאביה ,מישהו שמע? (האם הן קיימות בדגם אוטומט שנת 2002???)

כמו שהבנתי,עלות הטיפולים הגבוהה של הפאביה נובעת מטיפול בצ'מפיון, האם תורגש ירידה משמעותית אם לטפל במוסך רגיל (שמתמחה בדגמי סקודה) אבל לא מוסך מורשה.

הכל יחסי בעולם...

פורסם
IID, על נוחות נסיעה והמושבים בפאביה תשאל את RS ,יכל להיות שתשנה את דעתך :wink:

למה אני צריך לשאול? נסעתי בפביה (סדאן) מספר פעמים בעצמי... היא נופלת בהרבה מה 206 בתחום זה לעניות דעתי ואפילו מול הקורדובה / פולו קלאסיק.
פורסם

איזה באסה כל הרכבים שהם די נוחים ומאובזרים ברמה שאני מחפש הם אירופאיים ,משמע ,טיפולים יקרים

הרכב היחיד היוצא מן הכלל הוא ה פונטו ספייס ELX ,אבל אין לו איבזור מתאים:

1.בקרת אחיזה ובקרת יציבה חלקית =בטיחות

2.הגה טלסקופי (מתכוונן למרחק)=התאמת הגה מקסימלית העוזרת לנוחות

למה אין רכב אחד לפחות שמשלב בו הכל????

הכל יחסי בעולם...

פורסם
איזה באסה כל הרכבים שהם די נוחים ומאובזרים ברמה שאני מחפש הם אירופאיים ,משמע ,טיפולים יקרים

הרכב היחיד היוצא מן הכלל הוא ה פונטו ספייס ELX ,אבל אין לו איבזור מתאים:

1.בקרת אחיזה ובקרת יציבה חלקית =בטיחות

2.הגה טלסקופי (מתכוונן למרחק)=התאמת הגה מקסימלית העוזרת לנוחות

למה אין רכב אחד לפחות שמשלב בו הכל????

כי אז החיים היו פשוטים ומשעממים...

פינוקים עולים כסף.

הגה טלסקופי - ממש לא קריטריון לקניית רכב, אני מכיר אישית נהגים שלא ידעו שיש להם את ש\זה באוטו, אם הרכב משמש נהג אחד, בד"כ הוא מכוון את זה פעם אחת - ואז אם אין הגה טלסקופי או שתנוחת הנהיגה טובה או שלא.

הפביה אכן הייתה מונית.

• תוכן חדש...