Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2001.

ניסיתי להגיע למנורה שבצד הנהג אבל לא יתן להגיע בשל פלסטיק שחור שחוסם

את הגישה כיצד ניתן לפרק את הנורה השרופה ?

ועוד שאלה מקריאה בספר רכב רשום שיש מנורה שנדלקת כאשר אחת המנורות

באוטו נשרפת אולם אצלי היא לא נדלקה (המנורה הראשית השמאלית שלי שרופה).

מה יכולה להיות הבעיה ?

פורסם

תתכונן לעקם את האצבעות שלך בזוויות שלא ידעת שאפשר, או שתפרק את מה שחוסם אותך.

תאמין לי, אחרי שהייתי צריך להחליף בשני הצדדים (צד אחד סיוט, והשני יותר גרוע - כבר שכחתי מי זה מי), אני כבר מעדיף פעם הבאה לעצור במוסך שיטפלו בזה בשבילי...

למי יש כל כך הרבה סבלנות בשביל מנורה... לא ברור למה סיבכו את זה כל כך.

ולגבי הנורה - היא לא מדווחת על אורות שנשרפים.

ניר

פורסם

בצד הנהג הדרך הכי פשוטה להחליף - מבלי להידרש לאצבעות של נערת גומי - היא לשלוף את כל בית הפנס קצת החוצה. יש לבית הפנס שניים או שלושה ברגים (בחלק העליון שלו ובצד שלו, לא תפספס), אחרי שפותחים אותם אפשר להוציא קצת את הפנס ואז יש יותר גישה.

אני בפעם האחרונה סימנתי עם טוש דק את המיקום של הפנס כדי להחזיר אותו כמה שיותר קרוב למצב המקורי.

במוסכים חלק מהמכונאים משתמשים בשיטה הזו ואחרים ראיתי שיש להם אצבעות מאוד גמישות וארוכות. לכאורה, אחרי שאתה עושה טריק כזה צריך ללכת ולבדוק שהאורות מכוונים, זה חשוב מאוד.

נורת הביקורת הכתומה בלוח השעונים אינה נדלקת כאשר נשרפת אחת מהנורות הראשיות.

טיפ : תוודא טוב טוב שאתה יודע איזו נוראה ראשית יש לך. בשנים 2001 ואולי 2002 זו H7 ובשנים 2003 ומעלה(?) זו H1.

טיפ אחרון: אם תשים נורה איכותית כגון של OSRAM אז היא תחזיק ממש הרבה זמן.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

עצה שלי לגבי מוסך. אם אתה רוצה כן ללכת לבעל מקצוע שיבצע את ההחלפה, שים לב טוב טוב איך הוא עובד. בפונטו הקודמת שלי, בפעם הראשונה שנשרפה לי נורה (איתות אבל זה לא משנה), הבחור השתמש במברג כדי להוציא את כל הפנס החוצה ושרט לי חלק מהצבע בפגוש (מתחת לפנס).

בכל מקרה, להוציא מעט את הפנס החוצה, ואפשר גם להזיז את קופסת הפיוזים קצת אחורה. כל האומים הם 6 מ"מ אם אני זוכר נכון.

ראשיות + ערפל (HGT) זה H7.

אורות גבוהים (2000 - 2002) זה גם H7

אורות גבוהים (2003-2004) זה H1

כמה שאני מקנא בכם, אצלכם הרבה יותר פשוט להחליף נורות. אני לא מאחל לכם שיצא לכם להחליף נורות ערפל בפונטו. אצלי בנוסף לתיבת פיוזים, יש גם פילטר אויר בגודל חצי מנוע שם. ובצד השני הפחות קשה, יש תושבת מנוע + מיכל נוזל קירור :|

!AWDSOME

פורסם

"נורת הביקורת הכתומה בלוח השעונים אינה נדלקת כאשר נשרפת אחת מהנורות הראשיות."

אז מתי היא נדלקת ?

פורסם

כאשר אחת מהנורות האחרות נשרפת.

לא כולל נורות האיתות כמובן. במצב שבו נשרפת אחת מנורות האיתות, אתה תשים לב שכאשר אתה מאותת, האיתות יהבהב בקצב מהיר יותר.

!AWDSOME

פורסם

אם אתה מדבר על chek engen אז היא נדלקת כאשר יש תקלה במערכת ניהול המנוע.

ולגבי החלפת הנורה, אם תלך למוסך , בכסף שתשלם על ההחלפה תוכל לקנות מלאי של מנורות לכל חיי הרכב.

פורסם
הוא דיבר על הנורה שמתריעה על נורה שרופה ברכב.

נכון ותודה...נראה לי שאני ילך למוסך להחליף וגמרנו.

תודה לעוזרים.

פורסם

אומנם קשה באמת לפתוח את הקליפסות שמחזיקות את הסוגר של הפנס אך הדבר בהחלט אפשרי, החלפתי קרוב ל-10 פעם :shock: (פיאט :evil: ).

3 או 2 קליפסות מברזל שצריך להרים טיפה ולהזיז הצידה, להשעין את הפלסטיק שסוגר על הפנס ולשלוף את הנורה.

• תוכן חדש...