Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ירדתי אתמול לרכב בכדי לסדר את המצבר שלא ישב ישר בתושבת שלו. לא היתה עם זה שום בעייה, אבל את היצר הייקי שבתוכי זה שיגע.

פירוק מינוס, פירוק פלוס, פירוק הברגים של תופסני המצבר, שליפת המצבר ממקומו, סידור התושבת, ניקוי קטבים ומחברים והחזרת המצבר והרכבה בסדר הפוך.

הכל טוב ויפה.

כעבור כמה שעות באתי להניע ושמתי לב שהנורות בלוח המחוונים מאירות חלש. או אוו... :|

מכת סטרטר, "טיק" קטן והכל נעלם. לא תאורה בלוח המחוונים, לא איתותים ואפילו לא המנורה שבתא הנוסעים.

שיט.

טוב, אין מה לעשות. עכשיו חושך ובטח אין לי מה לחפש כאן.

בבוקר ירדתי לרכב וביקשתי עזרה עם כבלים. חיבור הכבלים כמו שצריך ועדיין אין כלום. אין סוויץ', אין תאורה ואין נעליים.

"טוב" חשבתי לעצמי. "בוא נפרק שוב את המצבר ונראה מה קורה".

שוב ניתקתי פלוס, מינוס, תופסני המצבר, הוצאתו מהרכב ומדידת מתח. מד המתח מראה 12.4 וולט שלהערכתי זה תקין. סה"כ המצבר בן שנתיים - לא נראה לי שהוא אמור למות כל-כך מהר ובפתאומיות.

התחלתי לעבור על הקווים ופתאום ראיתי שכבל המינוס (שמתפצל לשניים, חוט דק וקצר לקורה הרוחבית הקדמית וחוט עבה יותר וארוך יותר לתושבת המנוע) שמגיע לתושבת המנוע רופף משהו, וכשנגעתי בו ראיתי שהוא אכול קורוזיה לחלוטין. החוט היה מנותק (קרוע) וזה מיד הסגיר את מקור הבעייה.

אילתור קטן של כבל 10 גייג' בין המצבר לתושבת והופס! הרכב מניע כמו גדול.

חיפוש קצר כאן ומצאתי 3 המלצות לחשמלאי בפ"ת. נסעתי אליו ואת ההמשך תוכלו למצוא בהודעה 68 בהמשך השרשור.

בקיצור חברים, לא כל כשל בהנעה או במערכת החשמל צריך לגרור גרר והתעסקות מיותרת ומעצבנת עם חברת הביטוח. סה"כ קצת חוש טכני + הגיון ורוב התקלות נפתרות, לפחות באופן זמני עד לתיקונן המלא והמקצועי.

אני מקווה שאם מישהו בעתיד יתקל במקרה דומה הוא יזכור את הסיפור הזה ויוכל לשאוב ממנו עזרה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...