Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים, אנא עיזרו לי להבין.

בפעם הראשונה בחיי יש לי אוטו עם סאנרוף (ולצורך העניין נוסיף גם פנסי ערפל, ונדחה אותם לאחר כך). לא פעם הבטתי בשקיקה אחרי איזה אודי 2.7T שהשאיר לי אבק ואמרתי לעצמי, אך, יום אחד גם לי יהיה סאנרוף.

ובכן, החלום התגשם (לא, לא זה של להשאיר אבק ל-2.7T) והנה יש לי סאנרוף מזה כמעט חודשיים.

ואני רוצה להגיד לכם דבר אחד:

זה האביזר הכי פחות שימושי שאי פעם פגשתי !

אם נוסעים איתו פתוח לרווחה - יש רוח ורעש, והמזגן לא שווה כלום.

אם נוסעים עם זכוכית סגורה ואיך-קוראים-לזה פתוח (נו, המגש הזה שמתחת לזכוכית) - חם רצח, כי השמש מטגנת אותך, ובלילה ממילא זה לא שווה שום דבר.

אם נוסעים איתו באלכסון ("מצב דאווין") - קומבינציה של שניהם, כלומר מזגן לא שווה כלום + השמש מטגנת אותך.

אם אני רוצה רוח ורעש, יש לי חלונות. 4 מהם. תודה.

עכשיו יבואו חכמי הדור ויגידו "אה, סאנרוף זה לחורף, כשאתה רוצה שהשמש תחמם אותך, סאנ = שמש, רוף = גג". טוב, אז בחורף עוד לא יצא לי. אבל מה, לא נראה לי שבארצנו יש מצב שגם קר לך וגם יש שמש. זה עניין של רוסיה (או שבדיה, או נורווגיה). ואם יש אז זה שתי דקות ורבע. אז בשביל זה עשו לי חור בגג ? השימוש הכי טוב בישראל לסאנרוף שאני יכול לחשוב עליו זה למלא את האוטו באדמה ולשתול עץ תפוזים בערוגה ...

אז זהו, בארצנו, פול דאווין יש בסאנרוף. וגם בפנסי ערפל. למה ? לא יודע. אולי כי זה אומר "תראו יש לי כל כך הרבה כסף לשים באוטו שלי שאני יכול להרשות לעצמי לקנות features שלא שווים כלום בארץ". לא סתם היבואנים בוחרים שלא לשים את זה ברכבים שהם מביאים לכאן. בתוספת המחיר אפשר להוסיף משהו שימושי, כמו גלגלים טובים, או איזה בקרת אקלים נחמדה. והרי אצלנו המחיר של כל שטות מוכפל ב-2 וקצת.

זהו. השתדלתי להרוג את הפרה לגמרי. הצלחתי ? לא יודע. אנא מכם, כל בעלי הסאנרוף הוותיקים, האירו את עיני וספרו לי: מה טוב בזה, חוץ מהדאווין ?

וכל חסרי הסאנרוף, עזבו אתכם. לדעתי אתם לא מפסידים שום דבר. ותעזבו מייד את המשור דיסק, אתם ממש לא רוצים עוד חור באוטו.

My responses are limited. You must ask the right questions

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצלי האביזר החביב הגיע כסטנדרט, אם היה מדובר באופציה בתשלום לא הייתי רוכש.

א-ב-ל לדעתי מדובר בדבר נחמד מאוד. הוא מאפשר איוורור טוב יותר במיוחד החל מ17:00 בקיץ ופחות או יותר כל אימת שאין גשם בחורף.

אני נוסע הרבה פחות עם מזגן בזכות זה והרבה יותר נעים ככה. מלבד זאת, אם אתה מתקשה להתמודד עם שמש מגג שמש, מה תעשה כשתהיה לך מכונית עם גג פתוח...? :D:wink:

רועי,

שמנסיעה ברודסטר פעם אחת נאפה כמו פילסברי בתנור. הי הי.

פורסם

בסניק החדשה שלי יש שני גגות אחד מקדימה ואחד מאחור.

הילדים, מאוד נהנים להסתכל בכוכבים בלילה ודוקא רעש הרוח חודר פחות דרך הגג מאשר דרך החלונות.

א-ב-ל

לא הייתי קונה מכונית משומשת עם סנרוף בגלל בעיית הנזילות.

ולא הייתי לוקח את התוספת הזאת אם הייתי נדרש להוסיף עבורה כסף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בתור אחד שהיה לו סאן-רוף באוטו הפרטי....

זה אחד הדברים ששינו לגמרי את חווית הנהיגה, כל נהיגה מנהלתית בפקק למשל הופכת לחוויה, אצלי הסאן רוף לא היה סגור אף פעם, פשוט כיף.

במהירויות גבוהות זה גם כיף, למרות שצריך סטריאו טוב כדי לשמוע משהו.

יש לך את הסאן-רוף רק חודשיים, והחודשיים האחרונים מאופיינים בשמש וישירה (אין עננים) ובטמפ' גבוהות. חכה לחודש אוק', נוב' ואתה תקח את המילים חזרה. אין כמו לנהוג בחודשי הסתיו עם גג שמש פתוח.

אני אהבתי לסוע עם גג פתוח גם בקיץ כי אני לא אוהב מזגן.

בקיצור....לדעתי....

סאן רוף הוא מסוג הדברים המרחיבים דעתו של אדם.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

יתרונות :

פוזה

כשהרכב עומד הרבה זמן הוא מתקרר הרבה יותר מהר כשיש סאנרוף כי אוויר חם עולה למעלה...

באביב ובקיץ החל מהשעה 18 נורא נעים לנסוע איתו כשהוא פתוח.

בחורף כפי שציינת מגניב לנסוע ולראות את הטיפות זולגות על החלון, וזה מביא אותנו

לחסרונות :

נזילות בחורף (בעיקר ברנו, בשלי לא, טפו טפו טפו...)

חם מידי בקיץ לנהוג , זה מכוון בדיוק על יד ימין וזה לא נעים לעיתים...

אי אפשר לנהוג במהירות גבוהה מידי כשהוא פתוח (המלצת יצרן)

אחד חדש עולה 6700 שקלקלים

גומייה חדשה לאטימה עולה 1200 שקלקלים

תחליטו בעצמכם מה גובר על מה...

אני חושב שהכיף שנובע מזה גדול יותר אבל את זה אני אומר לפני שהסאנרוף שלי התקלקל (טפו טפו טפו מלח מים מלח מים)

:-)

פורסם

גם אני לא הייתי רוכש כזה במיוחד, אבל עד כה הוא הגיע כסטנדרט ברכבים שהיו או יש לי. ברכב הראשון (306) הוא היה סתם מיותר - עוד משהו לבזבז עליו כסף כשהוא מתקלקל. בסקסו הוא ידני וזה טוב כי יש פחות סיכוי שהוא יתקלקל. מצד שני הוא קטן למדי וחסר תועלת (אם כבר סאנרוף אז אחד גדול, שיעשה הרגשה של כאילו אוטו פתוח).

בכל מקרה, הגג בהחלט לא יעיל בשום אופן בשעות היום החמות. מצד שני בערב הוא נחמד מאוד לדעתי, וכן בחורף כשהשמש לא שורפת. נותן הרגשה אוורירית בתא הנוסעים.

מצד שני המצב "אמצע" הוא באמת מפגר לחלוטין ולא נותן כלום.

בקיצור - עוד אביזר מיותר שעמישראל עושה ממנו יותר ממה שהוא. לא מתנגד לסאן רוף באוטו אבל מצד שני לא קריטי לי שיהיה לי אחד.

ולרועי - :twisted:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא חושב שזה מיותר

אני מאוד נהנה ממנו

רוב הנסיעות בקיץ אני נוסע בלי מזגן

זה יוצר סירקולציה בתוך האוטו, כנראה זה תלוי בסאן רוף עצמו ובזווית שהיצרן

מיקם אותו. כי גם אין רעש יותר מדי.

בנוסף הסאן רוף בפולו אמין מהסיבה הפשוטה שהוא ידני...

נ.ב. אפשר להעלים אותו לגמרי אם רוצים ע"י סגירת הדבר הזה שלא יודעים איך קוראים לו

שנמצא מבפנים

נ.ב.2. תמכור את הסאן רוף שלך בפורום קנייה-מכירה

ותסגור את החור עם חתיכת מתכת....

:wink:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זה האביזר הכי פחות שימושי שאי פעם פגשתי !

אני לא חושב כמוך

מנסיון של רכב שני עם סאןרוף זהים לשלך אני לא מוכן לוותר על הפינוק הזה.

נכון בחורף הוא לא יעיל

גם בקיץ במשך היום חם מידי

אבל לנסוע בקיץ בלילה עם סאןרופ פתוח זה פשוט חלום.

אגב ולגבי הרעש, עד 140-160 הוא נסבל, כמובן שזה תלוי כמה האוזניים שלך קרובות אליו.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

כספר :wave:

על מי אתה עובד

אתה לא נסעת עם מזגן כי רצית לתת בראש בכל רמזור :wink:

אני מסכים עם כספר חכה לחודשי המעבר ותראה כמה זה כיף .

אגב עם הסאן רוף שלך עושה רעש שהוא פתוח אז כנראה שהוא לא אורגנלי.

סאן רוף אורגנלי שנכנס לתוך הגג לא עושה רעש .

פורסם
כספר :wave:

על מי אתה עובד

אתה לא נסעת עם מזגן כי רצית לתת בראש בכל רמזור :wink:

אני מסכים עם כספר חכה לחודשי המעבר ותראה כמה זה כיף .

אגב עם הסאן רוף שלך עושה רעש שהוא פתוח אז כנראה שהוא לא אורגנלי.

סאן רוף אורגנלי שנכנס לתוך הגג לא עושה רעש .

הסאן רופ בלאון הוא מקורי.

הוא בעל 2 אפשריות

1. כניסה לתוך הגג

2. התרוממות של החלק העליון שלו, משמש בעיקר לאיורור או פוזה.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

כספרב טוען:

סאן רוף הוא מסוג הדברים המרחיבים דעתו של אדם

:mm_yeah:

אצלי הסאן רוף סגור רק בימים של חמסין, כשאני מזדחל בפקק.

אהה, וגם כשאני מחוץ לרכב.

אני מעשן. אין כיף יותר מאשר להטות את הפה ולנשוף למעלה, ולראות את העשן נשאב החוצה דרך הגג. בזכות הסאן-רוף אין ריח של סיגריות ברכב.

בחורף - אני נוהג איתו פתוח תמיד - בכבישים בין עירוניים.

בזכות סנפיר קטן מעל החלון הקדמי יש עילוי של הרוח מעל הסאן הרוף, ולא חודר גשם.

ואז נושמים אויר טוב של חורף, ונהנים במיוחד.

למעט מקרה אחד - פעם, בנסיעה מאוד מהירה, בגשם חזק (אל פחד - בכביש 5, לפנות בוקר, אחרי המחסום) נסעתי עם הסאן רוף פתוח כהרגלי.

שמייייח וטוב לב מהעובדה שגשם לא חודר פנימה בזכות הרוח והזוית.

אבל מסתבר שבמהירות מאוד גבוהה, וכנראה בזוית מסויימת של גשם הוא חודר, וחודר טוב.

בסוף הנסיעה אני הייתי יבש לחלוטין, אבל כשהסתכלתי לאחור ולא הבנתי למה המגב האחורי לא מנגב את החלון - הבנתי שהמיים בפנים.

מסתבר שבמצב מסויים - הגשם חודר בזוית כזו שהוא מרטיב את החלון והמושבים האחוריים בלבד.

בקיצור - אני מעדיף את ה-GTI על ה-1.4 הרגילה בעיקר בגלל הסאן רוף.

הניהוג, האחיזה, ההיגוי, הביצועים - כל אלו משניים...

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הסאן רוף אצלי היה מקורי והוא מותקן "על" הגג ונתפח בהחלקה אחורה, הוא עשה המון רעש.

ב-205GTI הסאן-רוף ענק, סטייל גג מקורי של 206.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אולי מישהו ככה על הדרך יעזור לי ויגיד לי איך מכוונים את הסאן רופ שיהיה באלכסון ?

יש לי ב.מ.וו עם סאן רוף חשמלי כשקניתי את האוטו ראיתי את הסאן רופ באלכסון , אבל כשאני פותח אותו יש רק מצב אחד שהוא נכנס לתוך הגג מישהו יודע איך מכוונים ?

נ נח נחמ נחמן מאומן

אין עוד מלבדו !

תן חיוך-הכל לטובה !

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל תאמין שיכולים לתקן

מאחר שהכל מאיתו יתברך בוודאי הכל לטובה !

פורסם
אולי מישהו ככה על הדרך יעזור לי ויגיד לי איך מכוונים את הסאן רופ שיהיה באלכסון ?

יש לי ב.מ.וו עם סאן רוף חשמלי כשקניתי את האוטו ראיתי את הסאן רופ באלכסון , אבל כשאני פותח אותו יש רק מצב אחד שהוא נכנס לתוך הגג מישהו יודע איך מכוונים ?

כשהוא סגור, תלחץ על סגירה. אצלי לפחות זה מעביר לאלכסון...

פורסם

אם זה ידני תנסה לסובב את הידית לכיוון השני -כאילו אתה סוגר ולהמשיך לסובב (אם אתה רואה שלא הולך-לא בכוח אני לא לוקח אחריות על הידית שלך)

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...