Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רציתי שזה יקרה ובסוף זה קרה ,

נכנס לרכב מניע , וההגה - קשה כמו ... :shock:

הבחנתי במבט קל על נורת ההגה האדומה שנדלקה בלוח שעונים ,

מיד הבנתי שזהו , עוד מקרה נכנס לסטיסטיקה של מנוע הגה חשמלי גמור בפונטו ספייס.

יש לציין שלפני בערך חודש אותה נורה מפחידה נדלקה , כיביתי את הרכב, התנעתי והיא נעלמה ...

כנראה שעכשיו זה די סופי ואני יאלץ להחליף את המנוע החשמלי הסורר שעלותו לא זולה במיוחד.

בימים הקרובים אני נכנס למוסך לאיבחון ממוחשב , אני מקווה שזה יסתיים (בתקווה) אולי במגעים רופפים או משהו בסגנון .

בינתיים, לפני שנכנסים למוסך יש למישהו הצעות , אוליי ניתוק מצבר וחיבורו (איפוס מחשב)?

לא מאחל לאף בעל פונטו או רכבים אחרים בעל אותו עיקרון היגוי.

עידן.

Fiat Punto 02' Spice 60 BHP

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המגע הרופף היחיד שאני מכיר שיכול לגרום לתופעה כזו הוא החיבורים של המצבר שלא סגורים טוב.

אני מבין שהפעם כיבוי והתנעה מחדש לא עזרו. ושלא מדובר בנתיך שרוף? האם יש בעיות חשמל אחרות ברכב?

אם זה לא המקרה, לפי מה שאני מכיר לא מדובר במשהו שיגמר במגע רופף אלא בהחלפת מנוע הגה חשמלי או כל המערכת.

האם איפוס מחשב יכול לעזור? ממש אין לי מושג!

איפוס מסויים עושים על ידי ניתוק המצבר לחצי שעה או יותר. חיבור מחדש ואז אתה חייב ליסוע בנסיעה שדומה ככל האפשרלנסיעה רגילה שלך כדי שהמחשב ילמד מחדש את אופי הנסיעה ואת סגנון הנהיגה. הנסיעה צריכה להיות של 15 דקות לפחות.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

מה כוונתך ב"עוד כמה ימים נכנס למוסך"?????

הגה זה אביזר בטיחותי, גרור את הרכב למוסך ואל תעז לנהוג עליו כשההגה במצב הזה.

דרך אגב, מהיכן אתה כדי שאני אדע לא להתקרב לאיזור בו מסתובב רכב בלי יכולות היגוי...

פורסם

לאוטו יש יכולת היגוי - מה שלא עובד זה המנוע החשמלי של הגה הכח (שאחראי על התגבור) ככה שאתה מקבל הגה שצריך הרבה מאוד כוח (זרוע) כדי לסובב אותו - ההגה בפירוש יותר קשה לסיבוב מאשר הגה של מכונית ללא הגה כח בכלל.

האמת אני לא מקנא בשואל שצריך לסובב את ההגה הכבד הזה - זה בפירוש דורש קצת מאמץ.

ובהחלט - זו תקלה רצינית שדורשת לגשת למוסך "אתמול" - אם המערכת הייתה מתנתקת באמצע פנייה לדוגמה זה היה יכול להיגמר רע מאוד - פתאום בהפתעה ההגה הופך לכבד מאוד.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

למה אתה מציג את זה כ"עוד מקרה שנכנס לסטטיסטיקה" כאילו זה קורה כל שני וחמישי?

אני לא שמעתי על מישוה שזה קרה לו, לי זה לא קרה...

אני בטוח שיש מספיק בעלים מרוצים של פונטו ספייס שזה לא קרה להם...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

עידן שלום,

הגה כוח אלקטרו-מכני הינו מערכת מאוד מורכבת שכלולים בה מספר רב של חיישנים המעבירים ומנטרים בזמן אמת מספר פרמטרים. תקלה באחד החיישנים או זיהוי של רכיב תקול במערכת תגרום להפסקת תיגבור הגה הכוח.

1.חיישן מומנט/כוח ההגה.

2.חיישן מהירות הרוטור של המנוע החשמלי.

אני מציע לך לבצע דיאגנוסטיקה נוספת במקום אחר, ולאחר מכן ציין מהו קוד התקלה או איזה רכיב זוהה כבעייתי כפי שמופיע על צג המחשב.

המנוע החשמלי נחשב כרכיב מאוד אמין.

איזה כייף לי :)

פורסם
חיבור מחדש ואז אתה חייב ליסוע בנסיעה שדומה ככל האפשרלנסיעה רגילה שלך כדי שהמחשב ילמד מחדש את אופי הנסיעה ואת סגנון הנהיגה. הנסיעה צריכה להיות של 15 דקות לפחות.

מה זאת אומרת המחשב לומד את סגנון הנהיגה? מה יש לו בינה מלאכותית שמתאימה את עצמה לסגנון נהיגה של הנהג? הוא סך הכל לוחץ ברקס-גז, ברקס-גז.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אני זוכר בזמנו שהסבירו לי על קורולה והונדה, שיש להם גיר\מנוע לומד, שלומד להתאים את עצמו לסל"ד של המשתמש .. זתומרת אם תיסע "חזק" ובעצבים כמות דרך מספיקה, הגיר יעביר בסל"ד גבוה יותר ויתן יותר זמינות כוח... אבל זה מה שהסבירו לי, ואין לי מושג עד כמה זה נכון.

פורסם
מהיכן אתה כדי שאני אדע לא להתקרב לאיזור בו מסתובב רכב בלי יכולות היגוי...
אני מראשון לציון , בלי יכולת היגוי ? יכולת היגוי מלאה רק ללא הגה כוח .

ועכשיו לנושא, האם כדאי לנסות לאפס את מחשב הרכב ? ואיזה פיוז אחראי על המנוע השמלי ?

עידן.

פורסם

לפי ספר היינס יש כמה פיוזים שקשורים למערכת:

העיקרי (כנראה): פיוז F35 של 10 אמפר

אולי גם ולא בטוח: F49 של 7.5 אמפר (שולט על מערכת הקול, וחלק מלוח השעונים).

שני הפיוזים האלה נמצאים בתיבת הפיוזים בתא הנוסעים, משמאל להגה מאחורי פנל עם שני ברגי פלסטיק גדולים.

פיוז (ראשי?) F5 של 60 אמפר נמצא בתיבת הפיוזים בתא המנוע, מימין למצבר. כתוב בהיינס שזהו "פיוז MAXI, הגה כח חשמלי". אין לי ניסיון של התעסקות עם פיוזים בתיבה הזו ואני לא יודע עד כמה זה מומלץ.

אם כל הפיוזים תקינים אין ברירה אלא ללכת למוסך מורשה לבדיקת ההגה דרך המחשב.

תתעסק עם הפיוזים רק שהאוטו כבוי והמפתח מחוץ לסווייץ'.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

עדכון - נכנסתי לפני כרבע שעה לרכב , התנעתי ואין שום זכר לתקלה.

כמובן שמחר על הבוקר אני לוקח את הרכב לאיבחון ממוחשב - עידכונים בהמשך.

עידן.

פורסם
מה זאת אומרת המחשב לומד את סגנון הנהיגה? מה יש לו בינה מלאכותית שמתאימה את עצמה לסגנון נהיגה של הנהג? הוא סך הכל לוחץ ברקס-גז, ברקס-גז.
המחשב לא לומד את סגנון הנהיגה של בעליו, אלא את המאפיינים המכניים של המכונית בה הוא מותקן.

בבסיסו, מחשב הזרקה יודע שעבור סט של נתונים (x אוויר נכנס, y עומס, z סל"ד וכו') צריך להזריק ככה וככה דלק.

בפועל, כמות הדלק שצריך להזריק תלויה במצב המנוע, המסננים, הממיר ופרמטרים אחרים. בנסיעה הראשונה אחרי ניתוק המצבר, המחשב לומד עד כמה נתוני ברירת המחדל שתוכנתו לתוכו על ידי היצרן משיגים (או לא) תוצאות אופטימליות ברכב הזה (ע"י מדידת ערכי למבדה, חיישן נקישות וכו').

על פי אותו לימוד, הוא משנה לעצמו את טבלאות הנתונים, עד לפעם הבאה שהמצבר ינותק.

פורסם

אם כך, שאלה תאורטית.

עפ"י מה שאתם אומרים - רכב ש"למד" וראה רגל כבדה יותר, יתן ביצועים "טובים" יותר, מאשר רכב שראה רגל עדינה?

פורסם
עדכון - נכנסתי לפני כרבע שעה לרכב , התנעתי ואין שום זכר לתקלה.

כמובן שמחר על הבוקר אני לוקח את הרכב לאיבחון ממוחשב - עידכונים בהמשך.

עידן.

היי,

מה שמוכיח שהבעיה באחד החיישנים, כפי שכתבתי קודם כאשר אחד החיישנים תקול, מחשב הרכב על-פי תוכנית צרובה בזיכרון מבצע SHUT DOWN למנוע החשמלי בצורה מבוקרת.

איזה כייף לי :)

פורסם

במקרה שהתקלה הנה מחיישן או ממחשב הגה הכח אז יש להחליף את כל יחידת ההגה כח הכוללת את המנוע החשמלי, מחשב וחיישנים ועמוד ההגה העליון.

אם התקלה הנה מהמנוע החשמלי אז ניתן להחליף רק אותו במחיר זול יותר (יחסית).

בברכה - רפי לין :-D

• תוכן חדש...