Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש לי תקציב של 80K ואני מתלבט בין מספר רכבים, חשוב לי שהרכב יהיה "מפנק" ונוח לנסיעה [אני מבלה הרבה על הכביש] ולכן אני מתלבט בין VOLVO T4 ROVER R75 ALFA 156 B.M.W 318.

רציתי לשמוע את דעתכם על הרכבים הנ"ל, בנוגע לעלויות אחזקה, חלפים, אמינות, וחדוות נהיגה.

תודה מראש

יותם.

פורסם

שלום יותם וברוך הבא לפורום,

את התשובות לשאלתך ניתן למצוא בקלות ע"י הרצת חיפוש בפורום. ככה לא תצטרך להמתין לתשובות של אנשים שמחזיקים/החזיקו רכבים כאלה או לחלופין סתם לעצבן את המנהלים כי לא קראת את חוקי הפורום.

בהצלחה.

פורסם

אני עברתי על כל ההודעות בפורום, ולא הצלחתי להגיע למסקנה סופית, ההודעות מדברות על כל רכב בנפרד [ומן הסתם הדעות חלוקות] השאלה שלי היא השוואתית, מבין המכוניות הנ"ל איזו היא הכי כדאית

תודה

פורסם

חביבי , אתה חייב להתמקד.

שאתה אומר שאתה נוסע הרבה, כמה זה הרבה ?

מה הדרישות שלך מהרכב ? אוטומט ? ידני ? ביצועים ? הנאה מנהיגה ?

איך היית מדרג את סדר העדיפויות שלך ?

פורסם

אני חושב שההתלבטות האמיתית כאן היא דווקא בין הרובר לאלפא.

הב.מ.וו סדרה 3 היא מכונית מצויינת, אבל בגרסת ה-318 קצת חסר לה... חסר לה איבזור, חסר לה כוח, בקיצור מרגישים שמקבלים מעט מדיי... זה בהחלט לא ה-ב.מ.וו שכולם חולמים עליה בלילה. ולכן לדעתי לא שווה להשקיע כ"כ הרבה כסף בשביל להחזיק אחת (ביטוחים/טיפולים וכו') אלא אם כן אתה יכול לרדת בשנתון ולקנות 323 וצפונה.

הוולבו S40 הוא רכב לא משהו למען האמת, לא וולבו אמיתית (פירוט בדיוק למה תמצא בחיפוש), ה-T4 זוללת דלק (חשוב מאוד למי שנוסע הרבה). הרכב חזק, אבל מאוד מומלץ לרדת בשנתון וללכת על ה-S70....

הרובר 75 היא הרכב שאני הייתי קונה, הרכב פותח בפיקוח צמוד מאוד של ב.מ.וו כאשר רובר הייתה בבעלותה, כאן מדובר בדגם העל של רובר שהוא מכיל את כל התוספות והפינוקים הקיימים. הרכב יפיפיה ומהנה מאוד לנהיגה (גרסת ה-2.0 היא הכי טובה), הרכב מפגין אמינות לעומת רוברים אחרים, ובמבחן השוואתי מול היגואר X-טייפ בירחון הגה היא קצרה שבחים (למעשה כמעט בכל מבחן דיי שיבחו אותה). והבונוס הכי גדול, המחירים שלה היום הרצפה - כולם מפחדים לקנות רובר אז...

על ה-156 אין לי כ"כ מה לומר שלא נאמר פה כל הזמן בפורום.

קח בחשבון שאף אחת מהן (או מקבילותיהן) לא יהיו זולות לאחזקה.

אופציה נוספת - סאאב 9-5.

פורסם

הבמוו תציע את השילוב האולטימטיבי של ספורט-סלון. נוחות נסיעה, התנהגות מהוקצעת וספורטיבית, הגה כיפי ובגדול הנאה מהנהיגה.

האלפא לא אמינה ברוב המקרים במיוחד ביד 2.

כנל לגבי הסאאב- לא אמינה בגרוש ולא מהנה לנהיגה למרות מנוע חזק יחסית.

Down shift to drift

פורסם
הבמוו תציע את השילוב האולטימטיבי של ספורט-סלון. נוחות נסיעה, התנהגות מהוקצעת וספורטיבית, הגה כיפי ובגדול הנאה מהנהיגה.

מי אמר לך שהסאאב לא אמינה בגרוש ? הצחקת אותי ומה עוד לא מהנה לנהיגה ?

תפסיק להטעות את האנשים פה !!!

פורסם

יש לך רישיון?

הב.מ.וו מאכזבת מאוד בגרסה החלשה הזאת, נכון סדרה 3 וב.מ.וו בכלל זה משהו משהו אבל לא עם מנוע 4 חלש ותיבה אוט'.

על ה9-5 לא נהגתי, נהגתי על סאאב 900 והתרשמתי לטובה, העיצוב הפנימי קסם לי וגם המנוע השאיר רושם טוב.

הS40 לא שונה ממיצובישי כרזימה ובתקציב שלך אפשר למצוא גם S80 שנת 99, מה גם שבעיני הS70 עדיפה על הS40 למרות ששורשיה הן ה850 העתיקה אבל זה עדיף על להיות אחות של מיצובישי כריזמה.

האלפא, ההיכרות שלי עם הרכב מסתכמת בקריאה רבה של חוות דעת מבעלים, לי היא מצטיירת בראש כרכישה משתלמת. תריץ חיפוש על כל דגם בנפרד ותקרא, האלפא מקבלת תשבוחות.

רובר? לא מכיר, קראתי וקראתי, אומרים שהיא רובר אחרת, בשבילי היא עדיין רובר למרות שהיא מזכירה מאוד יגואר. :)

haters will hate

פורסם

קח בחשבון לגבי הרובר שלא סתם המחיר שלה ברצפה . כלומר המפעל נסגר והיום אין לה אבא . מאידך אתה יכול לנצל את זה ,לקבל מכונית סלון מהודרת במחיר די מצחיק לעומת מה שתקבל בכל מכונית אירופית. בתנאי שתדע שזה הימור.

בברכה ובהצלחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
סאאב 9-5 נקודה.

עם כל הכבוד,

ולמרות שזה לא ממש הרגלי אבל בכל זאת , תסביר לי מה השואל אמור להבין מדבריך?

הסאאב בכלל לא היתה אופציה אצלו וכנראה שהוא לא מכיר את הרכב כלל וכלל או לפחות לא חשב עליו .

אז במקרה ואתה רוצה להציע את הסאאב כאלטרנטיבה אז אולי היה עדיף להרחיב קצת את עם יתורנות וחסרונות ? או כל דבר אחר שפילו יגרום לבן אדם לחשוב על הרכב ברצינות !?

ואללה עכשיו אני קופץ עם

"מאזדה קסדוס 9 נקודה !"

אז מה מבינים מזה ? כלום !

אגב תגובה זו לא מתייחסת אליך אישית אבל כנגד כל תגובה דומה ומצטער מראש על הפגיעה .

לגבי הסאאב היא אכן אופצייה מעניינת , במחיר של 80 אלף שקל אתה יכול לקנות אחת מודל 99+-

האוטו הכי מפנק ונוח שתמצא במחיר הזה, האבזור בפנים לא מבייש בימר סדרה 7 ועולה בכל פרמטר על הגרסה הקטנה 3 מבחינת פינוק ונוחות וגם מרווח מעולה ! שלושה מבוגרים יכולים לשבת במושב האחורי בנוחות רבה יחיסת .

עלויות אחזקה גבוהות יחסית לאופציות שהבאת כי הסאאב הוא רכב פאר עם כל המשתמע מזה , ביטוח יקר יחסית וגם החלפים .

במקרה ותתעניין כדאי לבדוק טוב טוב את מצב הטורבו שעלות אחד חדש גבוהה מאוד.

בכלל לא הבנתי ממש מה העדיפות שלך נוחות או אמינות וכולה, מה הפרמטר הכי חשוב מבחינתך ומה פחות .

בהצלחה

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

לגבי אלפא וסאאב :

קלישאות

אל תתן להן להוליך אותך שולל , האלפא 156 מדהימה ויכולה להוות אופציה לא פחות טובה מבמוו 320

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
לגבי אלפא וסאאב :

קלישאות

אל תתן להן להוליך אותך שולל , האלפא 156 מדהימה ויכולה להוות אופציה לא פחות טובה מבמוו 320

התגובה הכי נורמלית ועניינית בכל השירשור הזה.

זק, קבל :mm_yeah:

ולכל מי שדיבר על האמינות של האלפא, אני יכול לספר על אבא של חבר שהחזיק כמו פדאנט סאאב 900 2.3 טורבו ובסופו של דבר נאלץ למכור... בשל הבעיות שהרכב היה עושה!

אני לא אומר שלאלפא אין בעיות, אבל מצד שני, כל פעם לקלס ולהלל רק את א' ומאידך לעלוב ב-ב' ללא הרף כאשר רוב הדברים מנותקים מהמציאות זה דבר לא הוגן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...