Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה האם נתקלתם במצב שהכנסתם את הרכב למוסך לתיקון תקלה ונאמר לכם שצריך להחליף משאבת הזרקה ונתתם אישור למוסך ובמהלך החלפת החלק במוסך הודיעו לכם שכנראה המנוע של הרכב "ניתפס" מה אתם חושבים על האחריות המקצועית של המוסך לגבי תקלה שנגרמה בזמן עבודה במוסך ברכב .

עליי לציין שהרכב הגיע למוסך בנסיעה ,נעשתה ברכב נסיעת מבחן ביחד אם נציג מהמוסך שנהג ברכב עד לאיתור התקלה שבגינה הוחלט להחליף משאבת הזרקה .הובטח לי שלאחר שהחליף את המשאבה סימתי אם התקלה של קיטויים של המנוע שבגינה הוכנס הרכב לאיבחון תקלה במוסך .

הודה על כל תשובה שהיא .

הרכב נמכר ועכשיו יש חלקים למכירה

פורסם
שאלה האם נתקלתם במצב שהכנסתם את הרכב למוסך לתיקון תקלה ונאמר לכם שצריך להחליף משאבת הזרקה ונתתם אישור למוסך ובמהלך החלפת החלק במוסך הודיעו לכם שכנראה המנוע של הרכב "ניתפס" מה אתם חושבים על האחריות המקצועית של המוסך לגבי תקלה שנגרמה בזמן עבודה במוסך ברכב .

כרגע ניתן לומר שהתקלה קרתה בזמן שהרכב היה במוסך ו/או שטיפלו בו,

אך עדיין אין הוכחה שהתקלה נגרמה בגלל העבודה על הרכב.

יכול להיות מצב, שאם הרכב לא היה נכנס למוסך, באותו היום בזמן שימוש ברכב היה ניתפס מנוע.

עליי לציין שהרכב הגיע למוסך בנסיעה ,נעשתה ברכב נסיעת מבחן ביחד אם נציג מהמוסך שנהג ברכב עד לאיתור התקלה שבגינה הוחלט להחליף משאבת הזרקה .הובטח לי שלאחר שהחליף את המשאבה סימתי אם התקלה של קיטויים של המנוע שבגינה הוכנס הרכב לאיבחון תקלה במוסך .

יתכן והקירטועים היו שייכים למצב שהמנוע תקול מבפנים ואילו האיבחון להחליף משאבה היה לקוי. יתכן בלבד.

הודה על כל תשובה שהיא .

יש לעצור את העבודה על הרכב מיידית.

יש להביא מומחה בסוג רכב וסוג מנוע זה לאיבחון הסיבה לכשל שקרה.

מומחה זה , רצוי שיהיה בעל סמכות מקצועית שתתקבל על ידי בתי משפט אם חס וחלילה יש צורך להגיע בסופו של דבר לשם.

בשלב זה, התקלה שקרתה, יתכן שקרתה באשמת המוסך , אך יתכן שלא.

לרעת המוסך עומדת ממול, העובדה שהרכב נכנס בנסיעה, אך יתכן ויהיו טענות ותשובות למצב זה, ועל כן יש להביא מומחה כפי שתיארתי, שהאמת תצא לאור

האם תוכל לציין באיזה רכב ואיזה דגם ואיזה שנת ייצור מדובר ?

בברכה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני ידידי מדובר בפורד מונדיאו בנזין, שבעליו שוכנע להחליף משאבת דלק , מצתים, ולפני זה שוכנע להחליף מאפ סנסור, ומנוע צעדים חדש לגמרי!!

התקלה שבעטייה הוכנס הרכב למוסך, קרטועים לאחר נסיעה קצרה מרגע ההתנעה, ברגע שהסלד ירד לאחר העשרת דלק של הבוקר, הרכב החל לקרטע ולרעוד, הרכב ביקר במוסך כשלוש פעמים, וכל פעם נזרק משהו אחר לאוויר, בשיטת "מצליח" פעם מאפ סנסור, לאחר מכן מנוע צעדים, ואחר כך מצתים, כמובן ללא הועיל, האבחנות השגויות תורצו כמחשב הרכב ישן מדי והוא לא מספק נתונים עדכנים, למחשב או לסקאנר בדיקה!

לאחר האבחנה האחרונה, הומלץ להחליף משאבת דלק ,שקיבלה אישור לביצוע, מפותח השרשור, לאחר זמן לא רב התקשר עובד המוסך לפותח השרשור, והודיע לו שהמנוע נתפס, ומחר בבוקר יש כוונה לפרקו...!

כמובן שהמלצתי לבחור שיסרב לתת אישור , לפרוק המנוע, ויבקש בורר מאיגוד המוסכים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום.

שאני לא אהיה אהבל מה משאבת הזרקה? יש לרכב מנוע דיזל ?

מאיפה המידה של צביקה על השתלשולת התיקונים?

אם אפשר מבעל הרכב פרוט מדויק איזה סוג רכב ואיזה דגם מנוע מדובר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

גם אני הבנתי שמדובר על מנוע דיזל ותיקון מכני, מסתבר שהרכב בכלל מנוע בנזין.

אי לכך, לא מובן לי מהצורך להחליף משאבת דלק, ואם בכלל, איך מגיעים למנוע שנתפס.

הייתי מציע שוב,להביא מומחה , ראשית לאבחון תקלה האם מנוע באמת תפוס, ואם כן, האם ניתן לקבוע למה זה קרה, לא רק זאת, גם, איזה נזק נגרם ,ומהם הדרכים לתקן ולהתחשבן באופן שיתקבל על הצדדים בהבנה ללא צורך בבתי משפט.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בנ ידידי וחברי, מדובר כמובן במשאבת דלק, והגיע הזמן שתלמד שאני יודע הכל!!

בברכה

חברך

צביקה

נהנת במפגש מועדון החמש בקופי טוגו ביום ההולדת של בלו גיי?]

פורסם

בפעם האחרונה שאמרו לי במוסך-סוכנות של רנו-ניסן על מנוע דיזל של טראנו, שהוא ננעל הידרוסטטית ונתפס, עקב מעבר במים עמוקים, וחייבים להחליף אותו בעלות של 15K ש"ח, הסיפור נגמר לאחר התעקשות שלי בהחלפת מצבר ובהמשך עבודה לאורך שנים של המנוע "התפוס" .

זו לא חוות דעת מקצועית, רק רמז קטן...

פורסם

חנן ידידי בדרך כלל אתה לא רומז אתה אומר בפרוש שלא משתמע לשני פנים, האם לדעתך חדר דלק לצילנדרים מה שגרם לנעילה הדרוסטטית??!!

בברכה

צביקה

פורסם

כל מה שצביקה רשם נכון מהתיעצות שלי איתו לפני שניכנסתי לפורום זה .

חשבתי שלא צריך להסביר מהי משאבת הזרקה ברכב בעל הזרקת דלק יש צורך שתהייה הזרקה בלחץ מה שמשאבת דלק פשוטה לא מסוגלת לעשות בהזרקה שווה לכל צילינדר בנפרד , עד כמה שאני יודע מניסיוני בכל רכב בעל הזרקת דלק בבנזין ישנה משאבת הזרקה לבניית לחץ ולא משאבת דלק פשוטה כמו במנוע בעל קרבורטור .צביקה תקן אותי אם טעיתי בהסבר הפשוט שלי .

פורסם

צביקה חשבתי לכיוון מה שרשמת לגביי הצפת הצלנדרעם בדלק בעקבות המשאבה החדשה שהוחלפה ברכב

מחר נדע במדויק מה קרה .

מקווה שבאמת זה רק הצפת הצלנדרים בבנזין כמו שקורה לפעמים במנועי דיזל .

פורסם

יש משאבת דלק שבונה לחץ גבוה (בד"כ בסביבות 3 באר או קצת יותר) ו-ווסת.

אגב - גם מנוע תפוס עקב נעילה הידרוסטטית אינו מנוע "מת" בהכרח. תלוי אם ניסו להניע אותו בכח וגרמו נזק לטלטל שאר חלקי המנוע התחתונים).

פורסם

איש שטח, אנא ציין את הלחץ שנבדק לפי דברי בעל המוסך במשאבה הישנה בבארים, לעומת הלחץ הנדרש לפי הוראות יצרן!

בברכה

צביקה

פורסם

אל תנסו להסיק משהו על המקרה הנוכחי מהמקרה שעליו סיפרתי. שם זה היה נסיון עוקץ שהצלחתי למנוע, ורמזתי לכך שאולי זה המצב גם במקרה הנוכחי. לא ניסיתי להציע פתרון טכני לבעייה.

העיצה הראשונה של דני נראית לי מתאימה:

יש לעצור את העבודה על הרכב מיידית.

יש להביא מומחה בסוג רכב וסוג מנוע זה לאיבחון הסיבה לכשל שקרה.

מומחה זה , רצוי שיהיה בעל סמכות מקצועית שתתקבל על ידי בתי משפט אם חס וחלילה יש צורך להגיע בסופו של דבר לשם.

פורסם

אין במקרה ה"ל שום דבר דומה למקרה של חנן, הרי חנן הכניס את הרכב בגרירה עם מנוע תפוס.

איש שטח, הגיע בנסיעה, כך שעוקץ בוודאות אין פה, ויתכן ומדובר בתקלה/נזק למנוע בזמן עבודה או איבחון שגוי.

כאשר מנוע נתפס יש לכך סיבה, ועוד לפני שמפרקים את המנוע לגורמים, יש לבדוק מספר רכיבים חיצוניים שיכולים לתפוס מנוע כגון, מתנע, גלגל תנופה שבור, אלטרנטור או כל חלק שהמנוע מסובב תפוס, תיבת הילוכים תקועה, תזמון, ועוד.

המוסך אמור היה לומר לך מה קרה בדיוק, ועצם זה שהוא לא מספר לך כנראה שיש לו מה להסתיר...

אך בוא לא נחפז למסקנות רחוקות לכת, פעל לפי עצת זומרשטיין, עצור מיידית כל עבודה על הרכב, ודרוש הסברים מה קרה, איך ולמה.

לנסות להביא מומחה, שמאי רכב פרטי אפילו (עדות שמאי קבילה בכל בית משפט) , יהיה השלב הבא, במידה וההסברים לא יהיו משכנעים.

פורסם
אין במקרה ה"ל שום דבר דומה למקרה של חנן, הרי חנן הכניס את הרכב בגרירה עם מנוע תפוס.

לא. מאיפה הבאת את הנתון הזה? המנוע לא היה תפוס. המוסך פשוט המציא את זה. הדבר היחיד שהתקלקל היה המצבר.

יתכן שגם במקרה הנוכחי המנוע לא באמת תפוס, או שכן, אין לי שמץ של מושג, אבל ערימת החלקים שכבר הוחלפו והערימה שעוד מתכוונים להחליף בהמשך, יוצרות ריח לא כל כך טוב, והמשך העבודה עם המוסך המטפל, צריך להיות מותנה, לטעמי, בזהירות כפולה.

• תוכן חדש...