Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בוצע חיפוש בנושא נעילה מרכזית, אך לא נמצאה תשובה ספציפית לבעייה:

בזמן האחרון היתה לי לסירוגין בעייה בנעילה המרכזית ברכב : בעת פתיחת הנעילה , אחת הדלתות האחוריות לא תמיד נפתחה. ידית הנעילה היתה עולה רק עד חצי הגובה ורק לאחר נעילה חוזרת בשלט ופתיחה חוזרת, הידית היתה עולה לגמריי וניתן היה לפתוח את הדלת.

אתמול שמתי לב (וטוב שכך), שבעת נעילה, כל הדלתות ננעלות כרגיל, ואותה הדלת הבעייתית לא ננעלת בכלל. לעומת זאת, לאחר נעילה ידנית ופתיחה עם השלט היא וכל הדלתות נפתחות. בינתיים אני נועל אותה ידנית אבל צריך להקפיד על נעילתה בנפרד.. עד לפתרון.

הרכב - אקסנט 99'. למיטב ידיעתי הנעילה המרכזית אינה מקורית.

מה לדעתכם יכולה להיות הבעייה?

תודה, איציק.

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

הפרוייקטים שלי בפורום : בניית משענת יד :idea:צביעת טאסות

פורסם

האם במנגנון נעילה מרכזית, לכל דלת ברכב יש מנוע מקומי שמקבל פקודה ופותח/נועל את הדלת או שזה משהו מרכזי ברכב? בזמן שהנעילה כן עבדה, שמתי לב שהידית של אותה הדלת היתה יורדת בהשהייה של שנייה או שתיים לעומת שאר הדלתות.

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

פורסם

כן כל דלת ישנו מנוע עצמאי, כאשר זוג הדלתות הקדמיות הם פיקודים (פותחים את שאר הדלתות) .הסר כיסוי של הדלת הבעיתית שמן גרז , תנסה את המנגנון לפני החזרת הריפוד ובמקרא הצורך החלף מנוע נעילה.:roll:

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

טוב, לאחר הצעתכם, פתחתי את כיסוי הדלת.

נסיונות לשמן את חלקי המנגנון לכל אורכו לא עזרו.

לאחר ניתוק הפלאג שמחובר למנוע הנעילה בתוך הדלת, גיליתי עם מד מתח שבעת לחיצה על השלט, יש מתח 12V ומינוס 12V בעת נעילה (כלומר תקין) ולכן החלטתי לפרק את מנגנון המנוע.

7703_Decor-D.Com_392089473_1.jpg

פירקתי את הברגים ואת הפלסטיק שמחבר אותו לשאר המנגנון.

7704_Decor-D.Com_67936906_2.jpg

הוצאתי את כל הברגים במנגנון עצמו, ופתחתי אותו. שמתי לב שיש קפיץ שלא יושב במקום, ולכן אחד מגלגלי השיניים מסתובב על ריק. החזרתי את הכל למקום וסגרתי.

7705_Decor-D.Com_521374042_3.jpg

7706_Decor-D.Com_392258665_4.jpg

חיברתי זמנית לפלאג ובדקתי - אכן פתר את הבעייה. המנוף כעת זז לשני הצדדים.

לאחר חיבור המנוע בחזרה לדלת גיליתי שהפלסטיק (מסומן בכחול בתמונה השניה למעלה) שמחבר את המנוף למוט הברזל של המנגנון לא יושב ממש ממול אז יישרתי קו מול המנגנון שלא יישב בלחץ. כנראה זה מה שגרם ללחץ על המנגנון ולאט לאט הוא התחיל להתפרק.

זהו, הכל במקום ועובד יותר טוב מלפני קניית הרכב. אני מקווה שגם יחזיק..

מצטער על איכות התמונות- רק הפלאפון היה לידי...

איציק.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

פורסם

לנו באקסנט 98 יש משהו דומה בפתיחה הדלת האחורית לא נפתחת אבל נסגרת

ובפעולה ידנית היא נפתחת ונסגרת אולי הבעיה דומה, נבדוק.

תודה על התמונות וההסברים.

עומר

פורסם

לנו באקסנט 98 יש משהו דומה בפתיחה הדלת האחורית לא נפתחת אבל נסגרת

ובפעולה ידנית היא נפתחת ונסגרת אולי הבעיה דומה, נבדוק.

תודה על התמונות וההסברים.

עומר

אם אתה מפרק משהו במנגנון, אז ממש בזהירות. מחברי הפלסטיק בצירים שם ממש עדינים . במנגנון של המנוע (במידה ותפתח), שים לב לאחר הסרת הברגים של המכסה, שאתה מוריד את המכסה מלמעלה ולא הפוך אחרת גלגלי השיניים יפלו ותסתבך - המכסה תומך בהם.

בהצלחה, איציק.

פורסם

יפה מאוד איציק!

אולי זאת גם הבעייה באקסנט של דוד איציק שלי... אצלו אחת מהדלתות האחוריות גם לא נפתחת עם הנעילה, רק שבמקרה שלו יש חריקה חזקה כשהנעילה עובדת (נראה לי שאיזשהו גג"ש קוראני סיים את תפקידו בכוח).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...