Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים שמי ישראל ולא מבין כמעט כלום במכונאות יש לי רנו קליאו שנת 95 ואני רוצה להתחיל לטפל בה לבד

אני מתקרב לטיפול 10,000 ויש לי כמה שאלות קטנות אני פחות או יותר יודע מה צריך להחליף כי כל פעם שאני במוסך אני רואה מה הם עושים

1 אזה שמן כדאי לקנות בשביל המנוע

2 איזה פלאגים, פילטר שמן וכו'

3 מה הסדר של החלפת הדברים והאים כשמרוקנים את השמן יש איזו צורה להעמיד את הרכב( זווית)?

4אני רוצה לנקות את מערכת הקירור כי המים שם ניראים כמו מרק סמיך בצבע חום כהה והמוסכניק אמר "אל תיגע צריך כיווני אוויר אח"כ וזה יעשה בעיות וכ' וכ' האים זה נכון?

אני מודה לכם מאוד מראש

ישראל

הכונו לביאת המשיח!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי סעפים 1 ו 2 מי שמכיר קליאו יענה.

3 - החלפת שמן מתבצעת על מנוע מעט חם. אין צורך להעמיד בזווית מסויימת, הכי טוב להעלות על ליפט או בוקים או שני גלגלים על מדרכה (לא הכי בטיחותי). הכן גיגית קטנה ושים תחת בורג הניקוס באגן השמן, פתח את הבורג ותן לשמן להתנקז, בינתיים פרק את פילטר השמן וגם ממנו ינזל שפע של שמן (אולי עוד גיגית...). כשהכל סיים להתנקז סגור את בורג הניקוז באגן השמן עם שייבת נחושת חדשה, שים מעט שמן נקי על גומיית הפילטר החדש, הברג אותו בכוח היד בלבד ומלא שמן טרי בכמות הנדרשת. זהו.

אל תשפוך את השמן הישן לביוב, זה רעל שהורס את מי התהום. סע לתחנת דלק ושאל איפה אפשר לשפוך שמן משומש.

4. נשמע שמאוד כדאי לנקות את מערכת הקירור שלך. אכן צריך לנקז אוויר לאחר מכן. זה לא מאוד מסובך אבל כדאי שתעזר בחבר שמכיר או בספר טכני (היינס ודומיו).

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

1 אזה שמן כדאי לקנות בשביל המנוע

רק על זה אענה וגם חלקית:

שמן מנוע עלול להיות זהה בצמיגותו ובמחירים מפתיעים בהפרשים עצומים, אבל יש לזה סיבה.

אני לא יודע איזה צמיגות הולכת בקליאו שלך, אבל תשים לב לאיכותו.

זאת נקבעת כך: נגיד כתובה הצמיגות 10W40 ומיד לאחר מכן תופיע האות S ואחרייה אות אחרת. האות S מציינת שמדובר בשמן למנועי בנזין (SPARK), אחרי האות S תופיע אות נוספת ופה היא תגיע במגוון רמות, ככל שהאות גבוהה יותר כך רמת התוספים והפיתוח של השמן מעולה יותר. היום בשוק השמן באיכות הגבוהה ביותר עומדת על האות L, מאוד נדיר למצוא, לך על שמנים שהאות האחרונה תופיע בהם היא J, זה אמור להיראות משהו כזה: 10W40SJ (הצמיגות הרשומה הינה אקראית בלבד), במקרה כזה אתה בטוח ורגוע שהשמן אצלך הינו מהטובים שבנמצא.

עשיתי את הניסוי בעצמי והרגשתי כמו הקהל מערוצי הקניות שמתלהב מבולשיט, הפחתת רעשים הורגשה והפרשים בצריכת הדלק, הטורים במנוע ירדו ללא התערבות מצידי וכמובן ששמירה על טמפ' גם נלקחת בחשבון, נחכה לקיץ. זה מדהים לראות איזה הבדל עושה שמן איכותי למנוע שלך.

אה כן, זה יעלה יותר מ-30 ש"ח לגלון, אבל השקעה שווה, העלה לי חיוך.

אל תתפתה לקנות שמנים זולים כיוון שהצמיגות שלהם מתאימה, יכול להיות שהם מיושנים ובשוק קיימים דגמים מתקדמים ביותר.

אופנוען

פורסם

העלת לי עוד כמה שלות על שמן

1 כמה באמת אמור לעלות שמן כמו שאמרת

2 וכמה שמן אני צריך כשאני מחליף את כולו?

3 ומי יודע איזו צמיגות אני צריך לרכב שלי(רנו קליאו שנת 95)

תודה רבה למגיבים!!:smile:

הכונו לביאת המשיח!

פורסם

לקליאו תיקנה נוזל קירור בצבע אדום איכותי.(התקשר למוסך כלשהו של רנו, תשאל במחסן איזו חברה של נוזל קירור אתה צריך וקנה אותו בחנות חליפם בזול יותר), על הדרך אתה יכול לשאול באיזה שמן משתמשים במוסך של רנו(אני חושב שהם משתמשים בשמן של פז)

כשאתה מחליף שמן תלבש כפפות(השמן מסרטן).

אין לי מושג מה כמות השמן, אבל אני מעריך של כ5 ליטר ורצוי לקנות אולי אפילו 2 גלונים לכל מיקרה שלא יחסר(אם פיתאום תהיה נזילה או שישפך לך קצת או שיצא מצב שחסר לך שמן).

אחרי שתוציא את כל השמן ותתחיל למלא שמן חדש, תכניס כמות מסויימת של שמן(נגיד 3 ליטר) ואז תמתין כמה דקות ותבדוק עם המד שמן כמה שמן עוד חסר לך ככה תמלא עד שתגיע לכמות הדרושה. וכמובן תבדוק שמן כאשר הרכב עומד על משטח ישר.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אני מניח שאצלך כמו אצל יתר כלי הרכב לא דרוש יותר מ-3.5 או 4 ליטרים, זווית ישרה בלבד! בחניה מאוזנת. שוב צמיגות, לא יודע, אבל בחנויות החלפים ידעו מה ליעץ לך על בטוח. קח בחשבון את מה שאמרתי לך על האיכות, יבינו שאתה מבין עניין וןלא יעברו אותך בשטויות.

המחיר, בין 120- 150 לגלון וצפונה.

אופנוען

פורסם

לא יודע אם כדאי לקנות את אלו של 120 שח ומעלה.

אני קניתי 5 ליטר חצי סינטטי של WOLF 15W40 ב 50 ש"ח. רשום תוצרת בלגיה.

החברה הזו לא תספק את צרכיו? מדוע לקנות שמנים שעולים פי 3 ?

מחכה לתשובתך...

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

1. מציע לקנות שמן של ELF. צמיגות תבדוק בספר רכב. אל תסמוך על חנויות חלפים בעניין.

תקנה פילטר שמן מוקרי ושייבת אטימה ממוסך מורשה. ההפרש הוא לא כזה גדול בין חנות חלפים לבין המורשה.

2. פלאגים רק מקוריים. תבדוק במורשה לפי מס' רכב איזה פלאגים אתה צריך ורכוש.

3. רצוי שהרכב יעמוד על משטח ישר (לא עלייה, שיפוע או ירידה). מן הסתם, תפתח בורג ניקוז שמן ואחרי שהשמן הפסיק להתנקז, תחליף גם את הפילטר בדגש על מריחת מעט שמן על הגומייה שלו.

4. מערכת קירור - הרי זאת הפעם הראשונה שאתה עושה זאת, לכן עדיף שתפנה לבעל מקצוע בעניין.

אני עשיתי זאת אצל בני ל. והייתי מאוד מרוצה.

מי קירור תקנה של ELF-TOTAL GLACELF AUTO SUPRA (צירפתי תמונה).

תמהול אותם ב-50% עם מים מזוקקים בלבד.

לגבי חנויות בהן ניתן לקנות את השמן של ELF ונוזל קירור, צירפתי לך לינק של שרשור בו יש את הכתובת.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=110741

* תחליף גם פילטר אויר, פילטר דלק (אם לא הוחלף בטיפול האחרון) ושמן גיר (אם לא הוחלף בכלל או שאתה לא יודע מתי).

** מציע לקנות ספר של היינס אם אתה מתכוון לטפל לבד גם בעתיד.

הנוזל קירור:

127.jpg

Veni Vidi Vici

פורסם
לא יודע אם כדאי לקנות את אלו של 120 שח ומעלה.

אני קניתי 5 ליטר חצי סינטטי של WOLF 15W40 ב 50 ש"ח. רשום תוצרת בלגיה.

החברה הזו לא תספק את צרכיו? מדוע לקנות שמנים שעולים פי 3 ?

מחכה לתשובתך...

ראיתי את השמן הנ"ל בחנויות ואישית אני לא השתכנעתי.

לרנו מומלץ שמן מנוע של ELF.

Veni Vidi Vici

פורסם
ראיתי את השמן הנ"ל בחנויות ואישית אני לא השתכנעתי.

לרנו מומלץ שמן מנוע של ELF.

מדוע לא השתכנעת מהשמן של WOLF?

מה לא היה נראה לך שם? זו לא חברה מוכרת?

פורסם

מעדיף ללכת על חברות מוכחות. כמו כן, פעם ראשונה נתקלתי בו לפני מס' שבועות והמחיר הזול שלו נראה לי מעט תמוה.

ת'כלס, מעדיף להשקיע בשמן מנוע מחברה מוכרת. אם יש לך ניסיון טוב איתו אז למה לשנות. תמשיך איתו.

Veni Vidi Vici

פורסם

טיפול 10000 ברכב מצריך החלפת שמן מנוע, פ.אויר, פ.שמן ,פ.תלק, פלגים, 1ל תקופה נוזל קרור ,בדיקת אלקטרוליט במצבר, בדיקת בלמים, ונוזל בלמים. שמן מנוע מומלץ עלידי יצרן באקלים חם 10-40 או 15-50 כ 4 ליטר כולל פילטר.פלגים יש כמה סוגים בינהם BOSCH-F7DCOR או NGK-BCP5ES ואחרון CHAMPION - RC9YCC . המרוחים של הקטודה ל NGK ממ' 9.0 ו לשאר ממ' 0.8 .נוזל קרור כ 5.2 ליטר (ריקון הנוזל דרך צינור ראשי תחתון, וכאשר הצינור מנותק ומתג החימום הפנימי על חם יש להזרים מים נקיים מצינור כניסה של מיכל העיבוי וצינור תחתון מחובר ,עד שהמערכת מתנקה מבוץ וחלודה) בתום הריקון יש לחבר צינור תחתון למקום לפתוח פיתחי ניקוז אויר 1 במצנן 1 על צינור כניסה לרדיאטור חימום ו1 על צינור עלין , ולמלא נוזל קרור עד שמאחד ברגים ינזל נוזל לסגור את הבורג הנוזל ולמאל כך עד שכל המערכת ללא אויר(חוק כילים שלובים). את מיכל העיבוי אפשר לנקות כאשר הוא מפורק מהרכב, אוטמים את פיתחי הצנרת ממלאים בו חופן חול מים פושרים עם סבון כלים ומנערים עד שכל הליכלוך נעלם . במצבר מוסיפים מים מזוקקים לפי הצורך כ 1 ס'מ מעל הפלטות שבמצבר . בדיק ועבודה על בלמים תעשה רק עלידי מוסך מורשה. לאדם לא מוסמך אסור לנגוע במערכות בטיחות ברכב. נוזל בלמים מחליפים פעם ב50-60 אלף ק'מ במוסך בילבד. :evil:

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

הי

הרצתי חיפוש קצר בפורום, והתגובות אליו היו לא רעות .חברה מוכרת מסתבר, אני השגתי אותו יחסית בזול לאחרים- 50 ש"ח. עושה רושם טוב יחסית למחיר המצחיק שלו.

הנה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=56698&highlight=wolf

ופה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=50318&highlight=wolf

• תוכן חדש...