Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאלף כלב כיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

היום אימצתי כלב כבן 5 חודשים מעורב העירבוב הוא בין האסקי סיבירי לגולדן טריבר..

עכשיו שאלתי היא כזאת לפני שהוא מתחיל לאכול את הרהיטים ולהשתין על הרצפה כיצד אפשר ללמד

אותו לא לעשות את זה?

תודה מראש לעונים

"בחיים כמו במהלך פניה אף פעם אל תעצור!"

פורסם

או לחילופין מרפסת?

כלבים צריכים מרחב "להשתולל".

אתה יכול ביחד עם הכלב ללכת ל"קורסים" מיוחדים לאילוף.

מניסיון אני יכול להגיד לך שבצורה כזו הכלב הופך לממושמע מאוד.

זה שינה את הכלב שהיה לי כמעט מקצה לקצה.

הפסיק לנבוח על אנשים, הקשיב ל-רגלי, ארצה וכד' ובכלל, הרבה יותר ממושמע.

פורסם

אנחנו לא לקחנו את הכלב לאילוף (כנראה כי יש לו מזג נוח ואדיש שכזה)

אילפנו אותו בבית לא לכרסם רהיטים ונעליים (הייתה לו חיבה לשרוכים)

לפי דעתי, צריך להתייחס לכלב כמו לילד קטן, הוא עושה משהו טוב, תן לו עוגיה, ליטוף ותגיד לו כמה הוא טוב

עושה משהו לא בסדר - תקע את האף שלו בדבר (תראה לו), דבר אליו בטון אסרטיבי כדי שיבין שהוא לא בסדר, ואם אתה רוצה להכות אותו (לא חזק כמובן) - רק בגב וחלש, אל תחשוב על לגעת בפנים כי זה יעצבן אותו.

כלב הוא כמו ילד - הוא מבין הכל על פי הטונים של הקול שלך - תתייחס אליו בהתאם - בהצלחה!!!

ותביא תמונות (גם לי יש האסקי מעורב :) )

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

עושה משהו לא בסדר - תקע את האף שלו בדבר (תראה לו), דבר אליו בטון אסרטיבי כדי שיבין שהוא לא בסדר, ואם אתה רוצה להכות אותו (לא חזק כמובן) - רק בגב וחלש, אל תחשוב על לגעת בפנים כי זה יעצבן אותו.

כמו משתמשים (או משתמשות) בפורום...:wink:
פורסם

ראיתי מאלף כלבים אצל אודטה:oops: (במיקרה בדרכי למטבח ראיתי את זה) הוא אמר להוציא את הכלב כל חצי שעה החוצה ואף פעם לא לצעוק על הכלב ולא להרביץ. כל פעם שהוא משתין או מחרבן בבית להגיד לו "פוי" או "לא", אבל לא להגיד את שמו בנוסף ל"פוי"/"לא". כהתחלה אני חושב שניתן לעשות משהו זמני בבית(רק שלא יתרגל לזה), היכן שהכלב ישתין/יחרבן בפעם הראשונה שם תניח עיתונים ורוב הסיכויים ששם גם ימשיך לעשות את צרכיו.

כמובן צריך לעשות לו חיסונים... חפש בפורומים של כלבים שם בטח יש אנשים שמבינים בזה טוב מאוד. אא והוא אמר לא לתת לכלב לא פסטרה ולא נקניק, רק אוכל לכלבים-אני לא יודע איך זה אפשרי, אי אפשר לעמוד מול כלבה חמודה שמבקשת אוכל :rolleyes: . נראה לי הכלבים שונאים את האוכל של הכלבים :?

1

2

3

*מצטער על האיכות, אולי יום אחד אלמד לצלם :|

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אם אתה מחליט ללכת על האופציה של אילוף עצמי, יש ספר בעיברית שמלמד איך לעשות את זה, הוא ספר טוב, אבל כמו בכל דבר, צריך לדעת מה אתה עושה... כמו כן, ספר לא יכול ללמד אותך את ה"טריקים" הקטנים שהופכים כלב מ"סתם אחד שמקשיב לפקודות ועושה אותן אם בא לו" וכלב ממושמע...

מאז שהייתי ילד קטן היו לנו כלבים בבית, וחלק מהם אילפתי בעצמי. כשעברתי עם זוגתי לדירה, אימצנו כלב. אני חשבתי שאני אצליח לאלף אותו לאור הניסיון שהיה לי... מיסתבר שטעיתי. ככל הניראה הסיבה היתה נעוצה בזה שכל הכלבים שהיו לי עד אותו רגע היו קשורים בחוץ, וכל פעם שהייתי לוקח אותם לטיול הם היו אסירי תודה... כלב שגדל בבית המעמד שלו שונה והוא רואה אותך כחלק מהעדר שלו ואם זה כלב אינטיליגנטי או שליט הוא ינסה להיות הדומיננטי בעדר. יש דרכים להראות לו "מי הבוס" כמובן שאף אחת מהן לא כוללת מכות, דחיפת האף לצרכים שהוא עשה וכו'...

צריך לאלף כלב קודם כל להקשיב לך, אחרי זה תלמד אותו פקודות, אין טעם ליבנות ביניין גבוה על יסודות רעועים...

אם אתה גר באזור פ"ת-לוד-יהוד אתה יכול להרים טל' לבחור בשם אמיתי טל, הוא אחלה מאלף, אני עבדתי איתו, ויעידו כאן עוד כמה מהלקוחות המאושרים שלו. הבחור קוסם... בנוסף הוא עושה את הקורס אילוף שלו בצורה חכמה מאוד, קבלנות... שלם פעם אחת, תסיים כשאתה חושב שהכלב מאולף... והמחיר? בזמנו לא היה בהרבה יותר גבוהה ממאלפים אחרים שהציעו 10-12 שיעורים (לנו לקח 7 חודשים לאלף את ה"דביל" שלנו... כל פעם שחשבנו שהוא למד משהו הוא היה מתכמן אותנו, אמיתי היתחכם על התעמן ותמיד היו לו עצות טובות ופיתרונות מקוריים! אף אחת מהפעמים לא הרמנו על הכלב יד.)

אגב, לגבי מה שאופל אמר... לא טוב לתת לכלבים אוכל "שלנו". כמה סיבות. דבר ראשון כלב הוא לא פח אשפה. יש סיבה טובה ששק יוקונובה עולה 300 ש"ח...

דבר שני, אוכל שלנו יעשה את הפרווה של הכלב שלך לשומנית ומסריחה. כשניסינו לחסוך טיפה בהוצאות, ניסינו לתת לכלב אוכל טיפה פחות יקר, אמנם לא משהו כמו בונזו או פודי, אבל משהו שעלה איזה 120-140 ש"ח... אחרי פחות מחודש הפרווה שלו התחילה להסריח "כמו כלב"...

אוכל טוב זו ההשקעה הכי טובה בכלב שלך אחרי אילוף... אוכל טוב יפתור לך הרבה בעיות בעתיד!!!

אם אתה רוצה עוד עצות, תרגיש חופשי לשאול!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
לפי דעתי, צריך להתייחס לכלב כמו לילד קטן, הוא עושה משהו טוב, תן לו עוגיה, ליטוף ותגיד לו כמה הוא טוב

אילוף כלבים, כמו נהיגה מתקדמת או כל תחום אחר זה לא עניין של דיעה זה עניין של ידיעה. בניגוד לנהיגה יש תפיסות שונות מהותית ולפעמים מנוגדות לאילוף, אבל אף אחת לא ממליצה לתקוע את האף של החיה המסכנה בשומדבר. זו עצת אחיתופל שמקבילה ללייעץ למישהו להפחית את לחץ האוויר בצמיגים על מנת לשפר את נוחות הנסיעה.

יש המון אתרים ומידע על גידול ואילוף כלבים ברשת, גם בעברית, ואני ממליץ להתחיל לחפש, לקרוא וללמוד. כלב מאולף שמתנהגים אליו כהלכה הוא חבר טוב ונעים לכל חיים. כלב שלא מגדלים אותו טוב הוא סיוט מתמשך לבעליו ולעצמו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא התכוונתי לתקיעת אפו של הכלב =בתוך= צרכיו, אלא להחזקת ראשו בצורה שהוא מסתכל על זה.

למזלי את הכלב שלי אימצתי כשהוא לא נצרך באילוף שכזה (פעם אחת מאז שלקחנו אותו הוא עשה את הצרכים שלו בבית).

פורסם
לא התכוונתי לתקיעת אפו של הכלב =בתוך= צרכיו, אלא להחזקת ראשו בצורה שהוא מסתכל על זה.

לא זה ולא זה יעיל או רלוונטי לאילוף כלבים. כל נזיפה בכלב בדיעבד עוזרת כמו כוסות רוח למת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לא זה ולא זה יעיל או רלוונטי לאילוף כלבים. כל נזיפה בכלב בדיעבד עוזרת כמו כוסות רוח למת.
אלא אם תפסת אותו עושה את הפעולה שאסורה וגערת בו הוא לא יבין (ברגע העשיה, ולא דקה אחרי!), כלבים לא עושים את הקישור בין פעולה לתוצאה לאורך זמן...

ממש כמו ילד בן שנתיים...

אגב, לא ממש מועיל ליצעוק ולהסביר לכלב תוך כדי צעקות למה אסור היה לו לכרסם את הנעליים...

הוא לא מבין עיברית (או רוסית, או צ'כית)...

הוא אמור לדעת שיש פקודה שנירקראת "לא" והיא הכי חזקה. אומרים "לא" כאשר מתקנים את הכלב... כאשר אורמים "לא" וביחד עוד פקודה ה"לא" מאבד את המשמעות החזקה שלו... עוד יותר, אסור להגיד את השם של הכלב יחד עם "לא"...

לא היא הפקודה הכי חזקה שיש באילוף. (נקודה)...

כמו כן רצוי ליצור התמדה בפקודות, למשל, "בוא" ולא "בוא אלי" או "גש לכאן" וכו'...

אמורה להיות הפרדה בין פקודות, יש פקודות ציווי, כמו "אלי" ו"לא" הן "פקודות חזקות"... וזה אומר שלא משנה מה הכלב עושה הוא צריך להפסיק ולעשות אותן. אם לא, מתקנים את הכלב... כמו כן יש להגיד אותן בטון תקיף יותר. לרוב הן פקודות שמתפקדות כתיקון בעצמן. למשל הכלב מתחיל לאכול איזה משהו מהריצפה. הפקודה "לא" אמורה לבוא מיד... ואחרי זה "אלי" בטון תקיף...

כמו כן, יש פקודות "רכות" כמו "שב", תן יד", "ארצה" ו"בוא"....

הפקודה "בוא" יכולה כן לבוא עם השם של הכלב, כנ"ל כל שאר הפקודות האחרות. הן לא פקודות "ציווי, אלא הוראות.

אם הכלב לא מבצע אחת מהפקודות, אסור לחזור על הפקודה. צריך לתקן את הכלב. אם הכלב כבר יודע את משמעות הפקודה אבל "אין לו חשק" מתקנים אותו בליווי "לא"...

למשל, הכלב עומד לידך, אומרים לו "שב" והוא ממשיך לעמוד (אין צורך ליצעוד, הכלב שומע גם ממרחק של 50 מטר, גם אם תדברו חלש :wink:)

במיקרה והוא לא נענה, מושיבים אותו. אם הוא כבר יודע לשבת אבל "לא בא לו" אומרים "לא" מושכים ברצועה טיפה ומושיבים אותו...

תירגול חוזר זה חשוב...

צ'ופרים!!!

צ'ופרים זה דבר מאוווד חשוב בתהליך ההתניה/אילוף...

אני גיליתי שהכלב שלי משוגע על פיתות. אבל כלבים נורמאלים אוהבים נקניקיות/קבנוס... חותכים את הנקניקייה לרבעים ואחרי זה לפרוסות ככה שמיתקבלת קוביות בגודל של מישבצות בדף מחברת חשבון... רצוי שאילו יהיו חתיכות קטנות כדי שהכלב לא ילעס אותן ולא יתעכב והכי חשוב, לא יוריד את הראש... לא להישתמש הצ'ופרים הקניויים כגול עוגיות וכו'...

שמים אותם השקית בתוך פאוצ' וכל פעם שהכלב עושה משהו טוב, נותנים לו חתיכה...

רצוי להחזיק כמה חתיכות ביד, ולהחזיק את היד קרוב לחזה (ליד מפתח הלב), ככה הכלב כל הזמן יביט לשם (כי שם האוכל :wink:), וכל תשומת הלב שלו תהיה אלכם...

חשוב מאוד באימוני "רגלי"...

חשוב!!! אימון בוקר ואימון ערב, לעולם לא להוציא את הכלב לאימון אחרי אוכל, הוא יהיה שבע ולא יעניין אותו הצ'ופרים שלכם...

בהצלחה!!! ואם יש עוד שאלות, אני תמיד שמוח לענות עליהן!

גילי

פורסם

לא מומלץ בכלל לצאת עם הכלב לטיול ארוך אחרי שהוא אכל מאחר וכמו אצל בני אדם, במקום שהגוף יתרכז בפעולת העיכול הוא מזרים דם אל הרגליים - יכול לגרום לכלב לכאב בטן

עדיף להאכיל אותו אחרי הטיול

פורסם
לא מומלץ בכלל לצאת עם הכלב לטיול ארוך אחרי שהוא אכל מאחר וכמו אצל בני אדם, במקום שהגוף יתרכז בפעולת העיכול הוא מזרים דם אל הרגליים - יכול לגרום לכלב לכאב בטן

עדיף להאכיל אותו אחרי הטיול

יכול ליגרום להיפוך קיבה... יותר גרוע...

אמנם ריצה וקפיצות מזרזים את התהליך, אבל יש כלבים שגם טיול טיפה מאומץ לאחר האוכל יכול לגרום להם להיפוך קיבה...

זהירות...

גילי

• תוכן חדש...