Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

האמת לא ידעתי שיש נורה כזו ועוד יותר הייתי מופתע לגלות שהיא מתפקדת.

העניין הוא כזה - אני נוסע כבר כמה חודשים עם מפלס נוזל קירור במינימום ,בעיקר כי הוא לא זז משם וכי אני עדיין מתחבט בשאלה האם להחליף את מי החלודה שיש לי שם.

היום נדלקה לי נורת נוזל הקירור כשהרכב היה עדיין קר, המפלס לא ירד כמעט בכלל מתחת למינימום אבל כאשר הוספתי מים עד למקסימום,לקח לה 5 דקות עבודה של המנוע להכבות.

כשחזרתי הביתה היא שוב נדלקה והמפלס היה במקסימום.

איפה נמצא הרכיב שמפעיל את הנורה הזו?? הייתכן שבגלל עצלנותי , נכנס אוויר למערכת ועכשיו הנורה מראה על חוסר בנוזל למרות שהוא על קו המקסימום?

לא אמור להיות "מרווח ביטחון" בין הידלקות הנורה למצב שכזה?

תודה רבה.

נ.ב

נזכרתי במשהו לא קשור שהיום בדקתי- פתחתי את פקק מילוי השמן שנמצא על מכסה השסתומים, והיה לו ריח של בנזין עם שמן , הזכיר לי מאד ריח של דלק מעורב של מכסחת דשא , זה תקין?

תודה

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

>>>

אם פתחתה את פקק מכסה השמן והיה לו רח של דלק משאבת הדלק המכנית שלך דולפת למנוע.

לגבי נוזל הקירור . לשם אינדיקציה תמיד צד של הנהג הוא צד שמאל. כאשר אתה פותח מכסה מנוע

בצד שמאל של הרדיאטור תראה מכסה למילוי מים, ובצד ימין מיכסה עם ראש אום הברגה מפלסתיק אליו מתחברים 2 חוטים (אם הגשר מפריע הוא תפוס עם כמה בירגי 10 אפשר להרים).

נתק את הקונקטור תבריג את המכסה וישלף לך שפורפרת פלסטיק של כ 10 סמ' מתוך הרדיאטור, זהוא מכשיר לבדיקת גובה המים . תקלות אפשריות. 1 המכשיר מלא חלודה ובוץ ומקצר - לישטוף טוב טוב במים ולנקות בלחץ אויר. 2 חוסר מים במצנן מים (רדיאטור) למלא מים מהפקק של המצנו עד שינזל מים דרך מדיד גובה המים. 3 צינורית שמתחברת ממיכל העיבוי למצנן סתומה ולא עוברים מים למצנן - לפתוח עם לחץ אויר או חוטר.:wink:

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

תודה יצחקי

המכשיר לבדיקת גבה מפלס טבול במים?

בכל מקרה , האם קו המינימום במיכל העיבוי נמצא בדיוק בגבה הקצה של הרדיאטור? אם כן ,אז במידה ואני ממלא למיכל העיבוי מים ,האם יש צורך למלא גם לרדיאטור ,או שזה אמור למלא את החוסר בו ממה שהוספתי למיכל העיבוי ?

לגבי משאבת הדלק,איך ניתן לדעת שהיא דפוקה בוודאות והאם מסוכן להמשיך לנסוע ככה?

חשבתי שאולי הריח מגיע מהשסתומים איכשהו זה נשמע הגיוני? או שזה בוודאות משאבת דלק?

תודה רבה

פורסם

לעמית שלום רב.

בהמשך לתגובתו הנכונה והמדוייקת והמעידה שהבחור בעל ידע רב וניסיון, של יצחקי, בדיקת חדירת דלק מהמשאבת דלק לשמן פשוטה מאד.

במקרה של חדירת דלק לשמן, יתכנו חלק מהתופעות הבאות: מפלס השמן יעלה בצורה ניכרת מעל המקסימום.

שמן המנוע יהפך להיות דליל כמים, ומסריח, כמו שתארת.

תצרוכת הדלק תעלה פלאים.

נורת לחץ השמן תהבהב, או תדלק, בעיקר בעת שהמנוע חם מאוד, בגלל ירידה בלחץ השמן, בגלל שמן מהול בדלק.

במקרה כזה יש ללהחליף מיידית משאבת דלק, שמן מנוע , ומסנן שמן מנוע.

בפזו אין להזניח ירידה במפלס מי הקירור, ובמקרה של הדלקת נורת מפלס גובה מים, יש גם לנקז אוויר ביסודיות ממערכת הקירור, וזאת מלבד כל הפעולות הנכונות שציין מר יצחקי.

בברכה

צביקה

*נימחקו סימני קריאה מיותרים*

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה רבה צביקה.

הסימפטום היחיד לגבי משאבת הדלק הוא הריח מהפקק שעל מכסה השסטומים, אתה אומר שבשום אופן לא אמור להיות ריח של בנזין מאזור זה??

משאבת הדלק נמצאת ליד הטנק דלק? או שאני מתבלבל והכוונה למשאבה אחרת?

ולגבי הנושא של מי הקירור, אני לא מבין איזה סתומים בפיזו, מילא אני אדיוט, אבל לא אמור להיות מנגנון חסין אדיוטים ,כזה שברגע שנורת מפלס הקירור דולקת יתן לבעל הרכב יותר משתי דקות למלא מים ולא יגרום לכך שאצטרך לעשות ניקוז אוויר?

ובנוסך המפלס לא ירד כמעט מתחת לקו המינימום, ולאורך נסיעה של 15 ק"מ שעשיתי לאחר מילוי המים הנורה כבתה ורק שהגעתי הביתה היא דלקה שוב, עדיין יש ממה לחשוש ויש לבצע ניקוז או שאפשר רק לבדוק מפלס מים ברדיאטור?

תודה.

פורסם

במקרא שצינור מיכל עיבוי רדיאטור סתום לא יגיע מים במידה נכונה למצנן. לכן ציינתי את הבדיקות שעליך לעשות , ואיך לפתור כל תקלה ותקלה. וכמובך כפי שצביקה עומר לנקז אויר דרך הפתחים ולאחר ניקוי המעברים להרים את מיכל העיבוי לגובה בזמן עבודת המנוע (חוק כילים שלובים ) עד שהמאורר יכנס לעבודה. ולגבי ריח דלק באים אין את כול התופעות שציין צביקה ויש רק ריח דלק בשמן המשאבה בתחילת ההיתקלקלות זה לא בראי למנוע כי השמן מאבד את הצמיקות שלו.:evil: החלפת מש' שמן רצויה בכול מקרא.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

שוב תודה יצחקי.

השאלה שלי מקודם הייתה האם כאשר הנורה נדלקת, זה אומר שנכנס אוויר לרדיאטור, ואם כן,האם האוויר הזה אמור לצאת משם ע"י הוספת מים למיכל עיבוי ( במידה והצינור בין הרדיאטור למיכל עיבוי לא סתום).

איפה משאבת הדלק נמצאת? איך היא דולפת למנוע? האם זה מסובך להחליפה לבד?

תודה רבה

פורסם
אם פתחתה את פקק מכסה השמן והיה לו רח של דלק משאבת הדלק המכנית שלך דולפת למנוע.

משאבת הדלק שלו לא מכנית.

היא לא נמצאת באזור המנוע אלא תחת המושב האחורי וטבולה במיכל הדלק.

צביקה ויצחקי (להלן צמד המצטטים:wink: ), מצטער שאני הורס לכם את התיאוריה, אבל זה ממש לא הכיוון.

עמיtt - האם החלפת נוזל קרור ולא ניקזת אויר ? נדמה לי שיש בפורום שרשור מצולם העוסק בהחלפת נוזל קרור וניקוז אויר ב-205.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רז אתה אכן צודק, והטעות היא שלי, ואני מתנצל, אם כי הסברי בקשר לחדירת דלק לשמן וההשלכות לכך,

תופסות לכל רכב כלשהו בעל משאבה מכנית.

תודה שהתאפשר לי להבהיר ולתקן את עצמי.

בברכה

צביקה

*שוב נימחקו סימני קריאה מיותרים*

פורסם

תודה על התיקון רז.

לא החלפתי נוזל קירור ברכב , פשוט נסעתי הרבה זמן עם המפלס במינימום עד שדלקה נורת האזהרה, כרגע היא כבויה אבל נדלקת פה ושם , אם היא תפסיק לדלוק באופן קבוע עדיין יש צורך לנקז אוויר או לבדוק משהו?

לגבי משאבת הדלק עדיין לא הבנתי, אם המשאבה נמצאת ליד טנק הדלק, אז מאיפה תיתכן הנזילה של הבנזין לשמן המנוע?

עכשיו בדקתי את הריח שוב ,ועדיין יש ריח חזק של שמן מעורב בבנזין מפקק השמן שעל מכסה השסתומים.

אבללל, כאשר הוצאתי את מדיד בדיקת מפלס השמן והרחתי את השמן שעליו , לשמן שם לא היה ריח של בנזין, יש הסבר לכך?

אולי אדי הדלק עולים למעלה ולא נשארים באיזור אגן השמן?

אם מישהו יכול לשפוך אור על מקור הנזילה אני אודה לו.

פורסם

קודם כל, בלי פאניקה. הרכב לא מתחמם, ראש מנוע עוד לא הוספד.

יתכן והיונט דפוק, יתכן ואכן לא נוקז אוויר כמו שצריך. ניקוז אוויר הוא תהליך די פשוט ב205, כך ששוה להתחיל עם זה.

ולגבי משאבת הדלק - היא יושבת מתחת לספסל האחורי שלך, והיא חשמלית לגמרי. אני מאמין שהיא לא נוזלת לתוך השמן, אבל הפתעות תמיד יש בחיים.

משאבת דלק שנוזלת לתוך השמן תגרום גם לשמן דליל במיוחד. האם השמן אצלך דליל? מה הגוון שלו ומתי הוחלף לאחרונה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עמית שלום רב.

ראשית משאבת דלק חשמלית , איננה יכולה להעביר דלק לשמן, אלא במקרה והרכב פזו 205 הוא שנת 93, ועם קרבורטור, במקרה של הצפה, מפלס הדלק בקרבורטור יגרם לגלישת דלק מהקרבורטור לשמן המנוע.

במקרה של שימוש ממושך בצוק, יגרם פיוח למצתים אך לא חדירת דלק לשמן.

בברכה

צביקה

פורסם

במערכת המיים של פיג"ו 205 ישנם מספר ונטילים משחררי לחץ המיועדים בדיוק למקרה בו נדלקת הנורה בלוח השעונים.

בימים הטובים בהם היתה לי פיג"ו גם שנת 87 וגם 91 הייתי מניע את האוטו נותן לו לעבוד מספר דקות ואז לאט לאט פותח בעדינות כל ונטיל ונותן לאויר לצאת ולאחר מכן סוגר את הונטיל חזרה.

לי בזמנו זה פתר את הבעיה.

בכל אופן לך קודם כל עדיף כבר להחליף נוזל קירור אצל אדם מקצועי והוא כבר ידאג לשחרור האויר מהמערכת.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

תודה רבה לכולכם!

משאבת דלק שנוזלת לתוך השמן תגרום גם לשמן דליל במיוחד. האם השמן אצלך דליל? מה הגוון שלו ומתי הוחלף לאחרונה?
השמן הוחלף לפני 500 ק"מ ללא פילטר במסגרת פינוק של הרכב ע"י שמן שהיה זרוק אצלי.

השמן אינו דליל בצורה חריגה לפי דעתי

עמית שלום רב! ראשית משאבת דלק חשמלית , איננה יכולה להעביר דלק לשמן, אלא במקרה והרכב פזו 205 הוא שנת 93, ועם קרבורטור, במקרה של הצפה, מפלס הדלק בקרבורטור יגרם לגלישת דלק מהקרבורטור לשמן המנוע!

במקרה של שימוש ממושך בצוק, יגרם פיוח למצתים אך לא חדירת דלק לשמן!

בברכה

צביקה

למה הכוונה שלך במילה הצפה, אני זוכר שהצפה זה כשהרכב מסרב להניע כשנותנים גז בהנעה ,זה לא קורה אצלי, אבל לפעמים יש לי בעיה להניע כשהמנוע חם(סטרטר ארוך),בספר רכב נכתב שיש להניע מנוע חם ע"י לחיצה על" פול גז" אבל אני לא עושה את זה...

הדלק מגיע למנוע דרך הנשם למכסה שסתומים או שיש לו איזו צינורית ניקוז ישר לשמן המנוע? לא מובן לי אין הוא נכנס לשם מהקרבורטור.

במערכת המיים של פיג"ו 205 ישנם מספר ונטילים משחררי לחץ המיועדים בדיוק למקרה בו נדלקת הנורה בלוח השעונים.

אורן

האם תוכל להכווין אותי אל אותם ונטילים? האם אלו שני פתחי ניקוז האוויר שפותחים כאשר מחליפים מים?

תודה רבה.

פורסם

טוב יש לי עדכון לגבי מה שקורה עם 2 הבעיות אחרי נסיעה ארוכה היום.

למנהלים אם תוכלו לשנות את הכותרת לבעיית הדלק בשמן אני אודה לכם כי אין לי אפשרות.

נורת מפלס גובה נוזל קירור לא נדלקה חוץ מלשניה אחת בבוקר, וכלל לא ב 100 ק"מ שאחרי, יש טעם להתעסק עם ניקוזים?

לגבי הדלק בשמן, הרחתי את מדיד השמן היום לאחר נסיעה כשהשמן חם ויש לו ריח של דלק.

צביקה האם תוכל להסביר מה הבעיה בקרבורטור שהוא מכניס דלק לשמן ואיך זה קורה?

האם יתכן שהדלק נכנס דרך תא השריפה מכוון הרינגים? או עוד אפשרויות חוץ מקרבורטור?

הוספתי תמונה מספר הרכב לגבי איך להניע כשהמנוע חם למי שזה מעניין אותו, למה ללחוץ פול גז לא הבנתי...

תודה

3ללא שם.JPG

• תוכן חדש...