Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שזוכר, בתאריך ה-29.8 במהלך ההתנתקות (הראשונה, מעזה), עברתי תאונת דרכים קשה במהלך פעילות מבצעית שביצעתי כחלק משירות המילואים שלי.

קיבלתי את התמונות של התאונה רק לפני שבועיים, והחלטתי שאולי התמונות יוכלו לפתוח קצת את העיניים לכאלה שלעיתים עולים להגה גם כשהם "טיפה" עייפים ("שטויות, ניסע מהר ונגיע הביתה!").

רקע לתאונה:

במהלך פעילות מבצעית הקמתי מחסום, כאשר החסימה עצמה בוצעה ע"י רכב אביר צבאי שעמד לרוחב הכביש.

את המחסום הקמתי ב-3:30 לפנות בוקר, ועד לרגע התרחשות התאונה הספיקו להגיע למחסום מספר רכבים אזרחיים שהמתינו בשוליים, ובנוסף עוד 2 רכבים משטרתיים.

נתונים יבשים:

שעת תאונה- 4:30

מזג אויר- יבש ונעים ללא ערפל.

כביש- 442, סלול אספלט ודווקא די "טרי".

שדה ראייה אל המחסום- 285 מ' (נמדד במקום התאונה ע"י בוחן תנועה משטרתי).

תאורה- הכביש מואר לכל אורכו (שימו לב בתמונה הראשונה).

רכב פוגע- משאית סמיטריילר סקנייה.

מהירות בעת ההתנגשות- 85 קמ"ש (ע"פ נתוני טכוגרף שנלקח מהמשאית).

ולתמונות.....

שדה הראייה אל התאונה (מצטער על האיכות).

norm_194D0F97C2B54F918D4080AE87C8F622.JPG

אחת המכוניות האזרחיות שנפגעו

norm_26529BE6DA904DBEB8B8C6BA6A485963.JPG

norm_26529BE6DA904DBEB8B8C6BA6A485963.JPG

עוד מכונית שנפגעה

norm_3DECE4977D7744A78A817217A1ACEA3F.JPG

norm_D157B4AD0F8A43EFB9B278D7444C297D.JPG

המשאית הפוגעת

norm_5CCFC3EBC16B436FAFDA05A430A17BEE.JPG

והגראנד פינלה (כמו שמוטי אמר פעם)- לסיום המשאית נכנסה ישירות בצידו של האביר הצבאי (ההפוך) ומחצה אותו על ההאמר הצבאי. לצערי אני מצאתי את עצמי במהלך התאונה בדיוק בין הקבינות של שניהם, לא סימפטי בכלל.

norm_5D0731ED22764AB9A00EA94848EE7544.JPG

norm_A3629D0C34E6418E8483CD10443E5943.JPG

ממצאי התאונה היו חד משמעיים- נהג משאית הסמיטריילר נרדם על ההגה.

תוצאות התאונה- 4 חיילים נפצעו (2 קל, אני בינוני, ועוד אחד קשה), ועוד 7 אזרחים נפצעו באורח קל.

מקווה שהתמונות האלה יעשו משהו למישהו.

שבת שלום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מכיר אותך אבל שמח לשמוע שלא נפגעת קשה ושהיום אתה בסדר.

אין ספק שתוצאות הירדמות על ההגה יכולות להיות הרסניות למדי.

לי קרה פעם שנרדמתי על ההגה, לפניי כנראה נוצר לחץ בתנועה ובעקבותיו האטה של כל כלי הרכב שהיו לפני, למזלי זה קרה ממש בעליה חזקה - מה שהאט את הרכב ועזר לעצור.

התעוררתי שניה לפני הפגיעה, הספקתי ללחוץ על דוושת הבלמים בכל הכח, ופגעתי ברכב שהיה לפני. לא היו נפגעים בכלל אבל החלק האחורי של הרכב שהיה לפני נכנס פנימה כמה סנטימטרים טובים.

בדיעבד, הרכב שהיה לפני הציל את חיי, כי מיד לאחר העלייה יש פניה חדה ימינה עם ירידה ישר לתוך הכביש.

מאז בכל פעם שאני מרגיש עייף אני פשוט עוצר בצד לנמנום של כמה דקות. אין לכם מושג כמה שזה עוזר אם עוד לא ניסיתם. לא משנה כמה ממהרים, לא יעזור לכם להגביר את הרדיו וגם לא לפתוח חלון, פשוט תעצרו בצד, תנמנמו כמה דקות ותשתו מים קרים. זה שווה את החיים שלכם.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

לא נעים להגיד, אבל גם אני פעם כמעט נרדמתי על הכביש.

זה היה לפני כמה שנים טובות, הייתי צריך לנסוע מהמרכז לחיפה, ובדרך רציתי לעצור לבקר באירוע סודי בקפריסין, למי שמכיר :wink: (ולמי שלא - זה לא באמת משנה לסיפור). מסתבר שיום קודם אכלתי משהו לא טוב כי הבטן שלי הייתה, איך לומר, עסוקה. זה גרם לכך שלא ישנתי חצי לילה, אבל בחוכמתי כי רבה נסעתי לאירוע בכל מקרה. לאחר שביליתי חצי מהאירוע בצד, בחלק מהזמן מקיא את נשמתי, החלטתי שאני לא יכול יותר ונסעתי לחיפה, מרחק כמה עשרות בודדות של ק"מ. בדרך בקושי הצלחתי להחזיק את העיניים פתוחות, ותפסתי את עצמי בשוליים יותר מדי פעמים.

במקום לעצור בצד ולישון קצת, המשכתי לנסוע, כי ידעתי שעם כאבים כאלו אני בחיים לא אצליח לישון.

זה עלה לי בלפחות חמישה "כמעטים" שכללו כמה רגעי פחד לא נעימים. כנראה שרק המחשבה על המיטה שמחכה לי החזיקה אותי ער. בסופו של דבר הגעתי לדירה בחיפה ונפלתי למיטה עם הנעליים. קמתי אחרי 10 שעות.

מאז הבטחתי לעצמי לא להעז לנהוג כשאני מאוד עייף, ויהי מה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שתדעו, מחקרים אומרים שאם תנוח/תישן 13 דקות אתה תקום רענן ושקול.

אז פעם הבאה תחנו בשוליים, תדליקו מאותתים, תכוונו שעון בסלולרי לעוד רבע שעה ולאחר מכן צאו לדרך רעננים.

פורסם

מפחיד מאוד. יש הרבה שאומרים "אני בחיים לא ארדם ליד ההגה" אבל המציאות אחרת. העייפות חזקה יותר מכל אדם. גם לי היו מקרים שכמעט ונרדמתי, ואז כשחזרתי לעצמי הלב פעם מהר מרוב פחד. כל הרגשה קטנה של חולשה מחייבת עצירה. לא מוזיקה חזקה ולא חלונות פתוחים "יהרגו" את הרגשת העייפות.

אני שמח שאתה שלם ובריא עכשיו.

פורסם

אכן כך ,יש לעצור במקום בטוח לפעמים השוליים לא כל כך בטוחים .

רצוי לרדת במרחק רב מן הכביש.

הסימנים הראשונים של העייפות הינו ראש כבד ו"מישחק" עם הצוואר.

זה הסממן הראשון .

ברגע שמרגישים ראש כבד וצוואר כואב יש לעצור מיד במקום בטוח.

ירון מאיר

פורסם

ככל הנראה תקבל זימון להעיד בבימ"ש לענייני תעבורה, מקווה שיתפרו אותו יפה...

אגב, מה עם ההוא שהיה במצב קשה?

פורסם
.כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי; בשלווה, תוך כדי שינה.

לא בצרחות כמו הנוסעים באוטו שלה...

אין ספק שהחתימה שלך מתאימה ביותר לשירשור ספציפי זה...

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
ככל הנראה תקבל זימון להעיד בבימ"ש לענייני תעבורה, מקווה שיתפרו אותו יפה...

אגב, מה עם ההוא שהיה במצב קשה?

לא מאמין שאקבל זימון לבית משפט (למרות שאני העד היחיד להתרחשות התאונה) מהסיבה שהשוטרים הוציאו מנהג המשאית הודאה בכך שהוא נרדם על ההגה.

לגבי ההוא שנפצע קשה, למען האמת אני לא יודע מה קורה איתו עכשיו, אני מאמין שהוא עדיין משתקם (ריסק לחלוטין את 2 הרגליים, קרע בטחול ובכבד).

אני אישית נמחצתי בין האביר להאמר, אבל למזלי יצאתי מאוד בזול בזכות אפוד והציוד שהיה עלי (שברתי את הנשק, פיצצתי אמר"ל ומחסניות ומצפן וכו') שספגו חלק ניכר מעצומת הפגיעה.

קיבלתי חבלות בכל הגוף מהכתפיים ועד הברכיים, וכרגע עדיין סובל מכאבים ברגל וכאבים קבועים בגב תחתון.

אבל יהיה בסדר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני רק יכול לאחל לך ולאחרים שהיו מעורבים תאונה החלמה מהירה.

ובקשר להירדמות על ההגה, קל להציע הצעות כמו "תירד לשוליים ותישן זמן מסויים", אבל בפועל מאוד קשה לסיים את זה.

כי כל אחד יעדיף להמשיך ולנסוע ולהגיע הביתה ולישון, מאשר לעצור בצד הכביש וללכת לישון, שזהו דבר מאוד לא סימפטי ומסוכן.

פורסם

לצערי אני בעל ניסיון בזה והמסקנה שלי היא שלא חייבים להירדם כדי לסטות ולגרום לתאונה עם נפגעים.

אני נסעתי יומיים לפני סוכות שעבר וכשבצעתי פניה שמאלה בצומת T בכביש בין עירוני עצרתי בשטח ההפרדה כדי להשתלב בתנועה (שטח מספיק רחב כך שלא בלטתי לכביש משום כיוון). מונית שבאה משמאל סטתה ונכנסה בדיוק בדלת שלי במהירות גבוהה.

יש לי מזל שיצאתי בכלל חי מזה אבל זה עלה לי ב4 שברים באגן, 5 צלעות וכתף שבורים (אחר כך בMRI שעברתי גילו שהיה גם סדק בעקב הרגל).

הנהג הפוגע לא נרדם ואפילו לא היה לבד אבל העייפות פוגעת גם בשיקול הדעת וגם ביכולת המוטורית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חייבים להזהר מהרדמות!!!

ידיד שלי התנגש לא מזמן בקיר ובנס יצא רק עם שריטות!!!!

עדיף לנוח בצד...לחכות... ולנסוע כשאתם ערים מאשר לאבד את החיים שלכם בשביל עוד חצי שעה!!!

זה לא שווה את זה!!!

בבקשה תשמרו על עצמכם

יהודית

CRAZY - JUDE

I'm not your angel

פורסם
כי כל אחד יעדיף להמשיך ולנסוע ולהגיע הביתה ולישון, מאשר לעצור בצד הכביש וללכת לישון, שזהו דבר מאוד לא סימפטי ומסוכן.

לא, לא כל אחד. רק המפגרים בינינו. לישון בצד זה לא סימפטי ומסוכן ולהמשיך לנסוע עם סכנת הירדמות זה סימפטי ובטוח. אכן, מילים כדורבנות. הרי שומעים כל יומיים על נהג שעצר בצד ונרצח בשנתו. :?

פורסם

ניתן לעצור במקום מוכר, מואר, ולא בפינה חשוכה במקום נטוש אדם.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לא' date=' לא כל אחד. רק המפגרים בינינו. לישון בצד זה לא סימפטי ומסוכן ולהמשיך לנסוע עם סכנת הירדמות זה סימפטי ובטוח. אכן, מילים כדורבנות. הרי שומעים כל יומיים על נהג שעצר בצד ונרצח בשנתו. :?[/quote']

אם אתה כבר מצטט אותי, אתה יכול לצטט ביחד עם השם. כי בכל מקרה לא קשה להבין מי כתב את זה.

רק המפגרים בינינו? באמת מילים כדורבנות, כל הכבוד על השפה הגבוהה.

אתה מוזמן לפתוח פה סקר בפורום, ולבדוק כמה אנשים באמת נעצרים בצד והולכים לישון כשהם מרגישים שהם נרדמים?

אז כניראה הרוב מפגרים ורק אתה צדיק.

ואני גם בטוח, שאתה לא עוצר בצד כל פעם שאתה רדום.

וכן, שומעים כל יומיים על נהג שנעצר בצד ונרצח. לא נרצח ע"י אדם, אלא ע"י תאונה.אתה מוזמן לבדוק כמה אנשים נהרגו בשנה האחרונה לאחר שעצרו בשולי כביש.

• תוכן חדש...